» »

NAKUP PRENOSNIKA (LAPTOPA) do cca.400 Eur

NAKUP PRENOSNIKA (LAPTOPA) do cca.400 Eur

WinXP ::

Živjo,sem pred nakupom prenosnika (laptopa) do 400 Eur in sem našel na Ceneje.si 2 taka,z procesorjem QUADCORE (X4)ker je le-ta sposobnejši recimo za obdelavo videa,slik in glasbe,kot "navadni" ...

Želim "17" inch,srebrn našel sem pa ta 2:

HP 17-y022nf
https://www.ceneje.si/Izdelek/7958295/r...

in

ASUS F751MA-TY199H(refurbished)
https://www.ceneje.si/Izdelek/6223653/r...

Za njiju piše da imata procesor X4 QuadCore,(vendar ju žal ne najdem v prodaji,pred enim mesecem pa sta še bila,ko sem gledal,ne najdem pa ju v nobeni spletni trgovini)

Prosim,če kdo najde kakšen podoben za približno do 400 Eur,naj mi napiše in da link,ker sam ne najdem,ker so ta očitno dva umaknili iz prodaje v trgovini.

Pa še nekaj: Če procesor NI DualCore ali Quadcore potem ne grejo gor 64-bitni Windowsi?

Vnaprej hvala za pomoč !

hojnikb ::

tile procesorji, kjub 4 jedrom so precej pocasni, tako da o kakrsni koli obdelavi pozabi (so na nivoju kaksnega core2 duo iz 2008)

bitnost nima nobene veze z stevilom jeder; imas single core proce, ki podpirajo 64bit ali obratno.

za 400e bi js probu najdit nekaj z i3 ali ryzen3.
#brezpodpisa

WinXP ::

hojnikb je izjavil:

tile procesorji, kjub 4 jedrom so precej pocasni,
za 400e bi js probu najdit nekaj z i3 ali ryzen3.


Ne vem kakšni so to i3 ali ryzen3 prenosniki... A daš kakšen link od spletne trgovine (mimovrste,enaA.com ipd...) da si lahko pogledam OPIS tega...Pa da imajo po možnosti takt procesorja 3,12 ne pa 2,12 Ghz...
Če ne,bom kupil enenga od teh dveh zgoraj omenjenih prenosnikov...

Hvala.Pozdrav

hojnikb ::

takt je dejansko _zadnja_ stvar ki te zanima pri procesorju, ce primerjas cisto razlicne modele (i3 z 2ghz in 2 jedri bo precej hitreejsi od atoma z 4mi na 3ghz).
#brezpodpisa

matobeli ::

Ne kupit tistega zgoraj, ker ne bo delovalo dobro.

Za 400eur v sloveniji ne boš dobil novega 17" pravega 4-core laptopa.

Lahko pa dobiš kakšen rabljen poslovni prenosnik, kar ni slaba zadeva.

hojnikb ::

https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...

recimo tole, ce se omejujemo na mimovrste.

pri nemcih se dobi recimo kej takega
https://geizhals.eu/lenovo-ideapad-330s...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

nirm ::

če ti ni problem malo slabši zaslon, ti definitivno priporočam kakšnega starejšega upgradanega thinkpada (t430, t440, w530...) z ssdjem, i5/i7 (tudi quadcore)in vsaj ene 8gb rama. so zelo robustni in ogromno se da kasneje dokaj enostavno nadgraditi (tudi zalon), če je potreba. dobi se jih že za 150-200e, pa ti potem ostane še mal žepnine, sem pa prepričan, da delajo skoraj vsi vsaj enako hitro kot katerikoli novi iz trgovine do 500e.

hojnikb ::

sam nimas garancije. nov bo mel vsaj 2 leti, nekteri celo 3. si ta cas sigurn, ce crkne kej.
also, z novimi bo dalj casa driver podpora. pa nove kodeke podpirajo, tako da youtube nebo svical, k bo gledal 1080p posnetke.
#brezpodpisa

tikitoki ::

Pa baterija dela

nirm ::

Baterijo se da enostavno preveriti z powercfg ukazom. Sam sem tako nabavil pred dobrim letom in sem ful zadovoljen s kvaliteto, nimam občutka da bi se pokvaril in res dobro dela. Baterija pa cca 5-7ur.

WinXP ::

Ker nisem do zdaj nikoli imel prenosnika,bi prej vprašal tole:

1.) Koliko let zdrži lahko baterija (ki je v bistvu "napajalnik",ki je pri namiznem PC-ju)? Vidim da piše da ima še nekakšen napajalnik 45W poleg baterije,kar pri drugih prenosnikih nisem zasledil v specifikacijah.

2.) Ta prenosnik HP https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp... je sicer dober in je "boljše" da ima sicer SSD trdi disk v sebi,vendar ne vem ali lahko na njem ustvarim particije in dam nanj tudi multimedijo (slike,glasbo,filme)?

3.)Potreboval bi da je notri vsaj 1 TB navadni trdi disk,ki se nahaja v mojih dveh zgoraj linkanih povezavah do izbire laptopa.Je sicer možnost,da enkrat kupim posebej 2,5 palčni navadni trdi disk in ga pripnem poleg v ta laptop,ampak ne vem,če se bo to dalo...če ima to možnost,da ne bom kaj pokvaril... tako da bom še premislil... Pa če so že dali USB 3.1 a,bi lahko dali USB 3.1 c,vanj,no,vseeno vsaj da mi bo USB 3.a bral in kopiral podatke z USB 3.0 zunanjega diska.

Ne vem,res ne vem,problem je v disku.Rajši bi videl da ima vgrajen navadni 1TB disk noter kot SSD ki je samo 256 GB... Še bolje pa oba... Bom moral še dobro premisliti...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Han ::

1. 2-5 let, odvisno od kvalitete celic in uporabe. 45W napajalnik napaja prenosnik in po potrebi polni baterijo. Vsak prenosnik ima napajalnik, ponavadi zunanji.

2. Ta prenosnik nima niti FullHD ločljivosti, in to na 17,3" ekranu! Zgolj 4 GB RAM je danes premalo. Particije lahko ustvarjaš po želji, čeprav na le 256 GB SSD to nima pravega smisla.

3. Danes stane 1 TB SSD okrog 100 eur. Počasen 1 TB HDD pa 40-50 eur. Če ima prenosnik prostor za navaden SATA disk, ga lahko sam vgradiš. Sicer zamenjaš obstoječo M.2 SSD kartico z drugo večje kapacitete...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

OldSkul ::

hojnikb je izjavil:

sam nimas garancije. nov bo mel vsaj 2 leti, nekteri celo 3. si ta cas sigurn, ce crkne kej.
also, z novimi bo dalj casa driver podpora. pa nove kodeke podpirajo, tako da youtube nebo svical, k bo gledal 1080p posnetke.


Jaz že nekaj časa za potrebe moje firme kupujem obnovljene Lenovo Thinkpade. T530, T440, X220, X1 (samo izogibajte se 2nd gen, ker imajo brezvezno eksperimentalno tipkovnico). Do danes mi še noben ni povzročal težav. Moraš pa obvezno dodati SSD ter rama mora biti min. 8GB. To je to.

Jih kupujem kar pri eni slo firmi, ki jih ima redno na zalogi. Ko pridejo, so skoraj kot novi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

scipascapa ::

oldskul: kje vzameš če ni skrivnost, morda BBT?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chuwi prenosniki

Oddelek: Kaj kupiti
478986 (1713) m0LN4r
»

Razmišljam o nakupu novega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
101009 (867) Miha 333
»

Prenosnik HP ProBook 4710s tezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
261646 (1138) T-Mac
»

Prenosnik do max. 350e

Oddelek: Kaj kupiti
242637 (2185) Dajarra
»

Kateri prenosni računalnik naj kupim?

Oddelek: Kaj kupiti
164522 (4134) smacker

Več podobnih tem