Forum » Programiranje » brisanje znaka iz txt fajlov
brisanje znaka iz txt fajlov
Blisk ::
Imam več txt fajlov z istim imenom pod različnimi mapami, torej je relativna pot do teh, naprimer primer.txt fajlov
Kar bi rad je, da bi iz vseh teh txt fajlov izbrisal znak $.
V primer.txt je naprimer tekst janez$f
in jaz bi rad da skripta izbriše dolar iz tega texta da bo janezf
Ima kdo idejo za skripto, kako bi to naredil, da ne brišem iz vsakega fajla posebej ta znak $ ker tega je ogromno.
Kar bi rad je, da bi iz vseh teh txt fajlov izbrisal znak $.
V primer.txt je naprimer tekst janez$f
in jaz bi rad da skripta izbriše dolar iz tega texta da bo janezf
Ima kdo idejo za skripto, kako bi to naredil, da ne brišem iz vsakega fajla posebej ta znak $ ker tega je ogromno.
Baja ::
v čem znaš programirat? prebereš fajl, narediš search in replace, ter shraniš fajl nazaj.
če ne znaš programirat, ubodi notepad++, ma funkcije za s&r po večih fajlih
če ne znaš programirat, ubodi notepad++, ma funkcije za s&r po večih fajlih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
rokp ::
Odvisno, kaj imas na voljo.
Lahko bi npr. takole:
find . -type f -exec sed -i s/\\$//g {} \;
Lahko bi npr. takole:
ne znam programirat pa bi imel kar skripto ki jo poženem s task schedule pa se to samo dela nonstop.
kako bi to uporabil, da išče samo v fajlih z imenom logon.txt in ne po vseh fajlih?
Odvisno, kaj imas na voljo.
Lahko bi npr. takole:
kako bi to uporabil, da išče samo v fajlih z imenom logon.txt in ne po vseh fajlih?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blisk ()
jype ::
ja sam sem jst dejansko iskal rešitev za windows, kar sem pozabil zgoraj napisat oz. sem malo nerodno napisal zadevo.
jype ::
Windows od 10 naprej pridejo z linux lupino, ki jo lahko uporabiš brezplačno, ali pa najdeš ekvivalentno powershell skripto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
rokp ::
Potem pa morda nekaj takega:
dir -Path . -Recurse -Filter logon.txt | ForEach-Object { (Get-Content -Path $_.FullName ) -Replace "\$", "" | Set-Content $_.FullName }
dir -Path . -Recurse -Filter logon.txt | ForEach-Object { (Get-Content -Path $_.FullName ) -Replace "\$", "" | Set-Content $_.FullName }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rokp ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# davčno potrjevanjeOddelek: Programiranje | 4359 (3828) | windigo |
» | Pretvorba skripte iz Powershell v BashOddelek: Operacijski sistemi | 1389 (1195) | c3p0 |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9655 (8316) | b3D_950 |
» | mail send php scriptaOddelek: Programiranje | 1509 (1058) | xsenon |
» | Unattended install for Windows - beginnerOddelek: Operacijski sistemi | 1213 (1166) | TitanSLO |