» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
146 / 149
»»

Benny123 ::

Govoriti da jih je ustvarila je bedarija, v kapitalizmu to ni mogoče zato, pogoji niso enaki.

NuMaN ::

Kaj bo pa ta takrat ko ne bo več bumerjev?
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Ne govorim da bi moralo pripadati meni ali ne vem komu, ampak družbeno je družbeno, ne more ratat kar privatno ja tak nacin. To je pac kraja boomerjev

Ko ne bo vec boomerjev bo minilo se kar nekaj let, tri generacije bodo plačevale to krajo

Zdaj so si zamislili boomerji zakon o dolgotrajni oskrbi, ker so tik pred penzijo. Mi moramo placevati spet za njih. Zamislili so si pokojninsko reformo ki bo veljala sele ko bodo oni v penziji . Oni so se lahko upokojili ori 50 mi se bomo pri 70tih..In tega je še in še. Oni majo penzije prek jurja, meni kaze da bom mel 800 info izračun.. Oni so mel 25 let najboljših in holjufali kot podjetniki meni bodo steli 35 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

Saj ne bodo živeli večno.
Tudi vprašanje, če bo dolgotrajna oskrba sploh delovala.
Verjetno tako kot zdravstvo dandanes, s pravicami na papirju ...

PujsekPepe ::

Kaj pa ce bi vsak poskrbel zase da bo kaj imel in investiral v donosne nalozbe?

Ne glej , dejmo realno, odlocajo sebi v prid za nas se jim pa jebe.

Saj tako je bilo in bo ...

Sam poglejte povprecno starost parlamenta pa vam bo vse jasno. Tistih par mladih ki je notri pa pihajo v isti rog. Resitve ni, resitev je edino ven iz te drzave smrdljive balkanske

Naslednja vojna bi morala bit vojna generacij, mladi bi morali na ulice in se boriti proti starim prdcem jih sesuti z oblasti.. tako kot bo v Srbiji kmalu

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Benny123 ()

PujsekPepe je izjavil:

Kaj pa ce bi vsak poskrbel zase da bo kaj imel in investiral v donosne nalozbe?

Meni stanovanje po Jazbinšku pol pa z lahkoto zase poskrbim, ker mam osnovni problem rešen ane. A si slep?

Scaramouche3 ::

Benny123 je izjavil:

Sam poglejte povprecno starost parlamenta pa vam bo vse jasno. Tistih par mladih ki je notri pa pihajo v isti rog. Resitve ni, resitev je edino ven iz te drzave smrdljive balkanske

Naslednja vojna bi morala bit vojna generacij, mladi bi morali na ulice in se boriti proti starim prdcem jih sesuti z oblasti.. tako kot bo v Srbiji kmalu

Po vojni pa kruta realnost,da ni mladih ki bi gradili, vsi bi radi da je grajeno za njih...

Pol mamo pa vmes se izgubljene generacije od 1980 do 1995 ki niso mel kripta, niso mel jazbinska, niso mel dobrih plac, dobrih služb, niso mel fletov na 80 posto zastonj, niso mel druzbenih omrezij za lahek zaslužek, onlyfansa itd.. mel so samo krizo za krizo, pa hodi v solo medtem ko mi krademo, pa prazne obljube da bomo Švica

Utk ::

Haha, jaz sem bil v tej temi že vsem. Boomer, zdaj izgubljena generacija, v neki tretji temi sem bil generacija žnj, ker mislim da bo UI naredila veliko dela, ampak to komaj čakam če res.
To nič ne pomeni, ljudje se delijo samo na jamrača in tiste, ki se znajdejo s tem kar imajo.
Več stanovanj je treba zgradit, to je dejstvo. Ena varianta je da jih država, ampak to je daleč najdražja varianta. Država ne bo gradila s svojim denarjem, ampak s tvojim. S tem da ga bo pol poniknilo drugam. Vsak ki vidi kako gradi država en pločnik, se lahko samo za glavo drži, kako mislite da je šele pri stanovanjih. Ta stanovanja boste tudi vi plačali, kar je pa najboljše pri temu, nikjer ne piše da jih boste dobili.
Druga varianta je da se malo sprostijo zakoni, predpisi, standardi, če bi imeli funkcionalna sodišča, bi se šli lahko tudi zadruge, malo se poveča šolanje v tej smeri, in začne gradit trg.

Če že sanjate o jazbinšku in boomerskih hišah, tak standard se lahko tudi danes zelo poceni zgradi. Jaz sem za.

Ampak ko imamo kako temo o gradnji, hitro postane tekmovanje v merjenju kurcev. Niti ploščice za 50 evrov niso več dovolj dobre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

TorrentXL ::

To nič ne pomeni, ljudje se delijo samo na jamrača in tiste, ki se znajdejo s tem kar imajo.

To velja samo na nivoju posameznikov, ne pa ko govorimo o širšem družbenem problemu. To karikiram in močno pretiravam, ampak to je podobno kot bi rekel tistim v koncentracijskem taborišču, da se ljudje delijo na jamrače in tiste, ki se znajdejo s tem kar imajo. Še vedno obstaja zunanji problem in to je, da jih nekdo zapira v taborišča in bi bilo lepo, če jih ne bi. Tako tukaj politika in lobiji namerno ustvarjajo situacijo v kateri so se znašli drugi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TorrentXL ()

Cisto vsak je imel moznost kupit btc za 500usd ko je bil poceni

In kaj dokazuješ s tem.
En prazen nič.
Redki so obogateli s tem, če pa bi to naredili vsi, ne bi obogatel noben.

Stanovanj pa bi danes primanjkovalo v vsakem primeru.

Poleg tega včasih stanovanje ni bilo finančni produkt kot je danes ...

PujsekPepe je izjavil:

Cisto vsak je imel moznost kupit btc za 500usd ko je bil poceni

Čisto vsak se je lahko preselil v ZDA preden so ga zaprli v taborišče.

Sam en kup jamranja

PujsekPepe je izjavil:

Sam en kup jamranja

Točno tako. Čas je da nehaš jamrat o Bitcoinih in pisat neumnosti.

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

čisto vsak je lahko vplačal loto listek in čist vsak zadel 21 miljonov, čist vsak...

Postam eno zlo cringe in zelo slabo pesem na to temo, ki jo je zgeneriral AI.

ČISTO VSAK

(Kitica 1)
Čisto vsak zadane loto,
če le s flumastrom maže toto.
Številke same skočijo v red,
in jutri voziš avto spred!

(Refren)
Čisto vsak, čisto vsak,
bogataš je v enem tak!
Klikneš miško, kupiš kripto,
pa ti teče zlato pito!

(Kitica 2)
Čisto vsak kupi delnice,
cena gre gor kot rakete v vesoljnice.
Včeraj si jedel pašteto na kruh,
danes pa kupuješ grad v Trbuh.

(Refren)
Čisto vsak, čisto vsak,
milijonar je v hipu -- prak!
Sosed gleda, pa ga strese,
A res rabiš tri Mercedese?!

(Bridge - bolj mehko)
Pa če ti kdo reče: To ni res,
odgovoriš mu v ritmu: To je pes!
Denar se množi kot zajci v travi,
saj čisto vsak bogat postati pravi!

(Zaključni refren - na glas)
Čisto vsak, čisto vsak,
še teta z biciklom dobi Bugatti v tak!
Naj igra muzika, naj se trese tlak,
ker vemo mi, da zmore čisto vsak!

Družba kjer ima bitcoin vrednost 1/3 stanovanja nima kaj jamrat da je STANOVANJE tisto, ki je drago.

Merila in "vrednote" so malo off, zato je tako kot je.

Zgodovina sprememb…

Ampak moznosti so bile za vsakogar da dobi 1/3 stanovanja po nizki ceni

Je, ampak tudi če bi vsi to naredili, bi bilo še zmeraj premalo stanovanj in nekdo bi moral zavihat rokave in začet gradit.

Ne trudi se, zadeva mu zgleda ni jasna (sem mu enako povedsal že prej).

Jah potem pa jamrat naprej kle na forumu. To bo velik spreminil. Medtem pa jankovic naprej investira. Seveda ne za vas

Še trolanje ti gre slabo ...

Telbanc ::

Utk je izjavil:

Če bo 100,000 dodatnih, ne bo cena 5 jurjev na meter. Ne bo jurja, niti 2 najbrž ne, ne bo pa niti 5.

In rabimo jih, ker morajo ljudje nekje živet. Kolk stane je pa potem odvisno od trga da odloči.

Lahko bi tudi kar poceni prišli do veliko novih stanovanj, samo država tega v resnici noče. Malo sprostijo zakone, da se da stare jugoslovanske bajturine legalno in brez hudih komplikacij zetažirat, zaščitit potem solastnike, in bi imeli hitro lahko nekaj 10,000 novih stanovanj.

Zaj bojo legalizirali nekaj teh bajturin. V postopku jih je 10.000. Mim GD pa verjetno še dost več, ki sicer niso u postopku. Dobile bojo zaj tud uporabno dovoljenje, kar se prej ni dalo dobit. Tko, da bo nekaj pršlo na trg tud najema. Sam ljudi božji to so številke, ki jih bo trg pojedel v enem letu. Če ne prej. Poleg tega zaj u jeseni spet plače gor u JS.

Stanovanja za LJ. je treba začet gradit u naseljih , ki so med LJ in Borovnico. Oziroma ob želežniški progi. Tko da bi del folka spravili na železnico. Z železnico si u 20 minutak z vlakom v centru mesta. Iz Borovnice.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Tudi tistih 2000 (v resnici še to ne) državnih bo trg pojedel. S tem se niti ne obnavlja to kar ni več primerno za živet. Vse kar je zgrajeno med ww1 in ww2 je realno za podret. In tega ni malo.
Tudi starejše je za podret, samo potem smo že v spomeniškem varstvu, centrih mest, kar je druga pesem.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Družba kjer ima bitcoin vrednost 1/3 stanovanja nima kaj jamrat da je STANOVANJE tisto, ki je drago.

Merila in "vrednote" so malo off, zato je tako kot je.

Glede na to, da je Bitcoin špekulativna naložba, če ne celo najbolj špekulativna od vseh naložb, bomo težko primerjali z njim vrednost stanovanja. Normalni ljudje to primerjajo s kako povprečno plačo, ker so ljudje tako plačani za njihovo delo, tud tisti, ki danes vstopajo na trg dela in niso izpolnili bitcoin "lističa". Je pa ta debata z bitcoini brezveze, ker večina teh, ki so kupili bitcoin po nizki ceni, so že dolgo nazaj prodali in večina tud ni obogatela.

Zgodovina sprememb…

Gre se za to, da so merila postala napačna. Oz. ne bom reku napačna, kdo sem jaz da bi sodil, so pa sigurno neprimerna za to, da bi imeli poceni stanovanja.
Recimo stanovanje stane samo kakih 150-200 telefonov. Takih telefonov s katerim te ni sram it pred mularijo.
Ko smo dajali 100 evrov za telefon nisi dobil stanovanja za 20,000 evrov. Druge stvari so postale prioriteta, zato se več dela na njih in več zapravlja na njih. Potem je stanovanj manj, in postanejo "draga". Čeprav spet, odvisno s čim jih primerjaš.

Zgodovina sprememb…

Je pa nekaj res: 1985 nisi rabil plačevati interneta, pa imeti mobilnega telefona, dejansko ni bilo "nepotrebnih potreb", ki se množijo z leti, plače pa ne dohajajo tega, občutek ali dejstvo je, da so državni servisi delovali bolje kot prej.

Govorim za Evropo na splošno, da ne bo spet kdo nostalgijo vlačil ven ...

Ja, pa tudi 3 slojna okna, talno gretje, na sploh gretje več kot par ur na dan, kaj šele hlajenje, pomivalni stroj, pol metra izolacije, itd, ni bilo tako strašno nujno kot danes.
Če gremo danes na to, bo stanovanje imelo čisto normalno ceno.

Res je.
Po drugi spet imamo delilnike toplote, to je treba nekako meriti in na koncu plačati, pa postavko na elektro računu (stroški poslovanja), pa še bi se kaj našlo ...
Glede na trend nisem nič kaj optimističen.

Po moje kar večina ločuje odpadke, tretjina jih ne, na odlagališčih redno gori plastika, mesta so bolj svinjska kot nekoč, smeti se niso toliko kopičile in so se redno odvažale, čeprav se ni ločevalo ničesar, razen ko so bile akcije zbiranja papirja.

Steklenice so pa kar vzeli v trgovini nazaj, tertrapakov ni bilo, amazona in embalaže tudi ne, mleko v nekih pvc v vrečkah.

Velki ::

Bom pa jaz še malo trolal... se strinjam z mojim predhodnikom, kar so ustvarili tastari naj imajo oni kar smo pa mi bomo imeli mi. Bom to predlagal mojemu starejšemu sovaščanu in sicer da zamenja njegovega fendta za 100 jurjev za mojega imtjča ki je veredn celega tisočaka.

Utk je izjavil:

Gre se za to, da so merila postala napačna. Oz. ne bom reku napačna, kdo sem jaz da bi sodil, so pa sigurno neprimerna za to, da bi imeli poceni stanovanja.
Recimo stanovanje stane samo kakih 150-200 telefonov. Takih telefonov s katerim te ni sram it pred mularijo.
Ko smo dajali 100 evrov za telefon nisi dobil stanovanja za 20,000 evrov. Druge stvari so postale prioriteta, zato se več dela na njih in več zapravlja na njih. Potem je stanovanj manj, in postanejo "draga". Čeprav spet, odvisno s čim jih primerjaš.

Kakšna merila so napačna? Edino relevantno merilo je plača v primerjavi s ceno stanovanja in ker plače varirajo, se vzame povprečna plača. Ne vem zakaj bi nekdo pri zdravi pameti primerjal ceno stanovanj s telefoni. Tud ne vem, zakaj bi bilo stanovanj manj, zato ker je več telefonov. Po isti logiki bi morala bit stanovanja cenejša danes z napredkom tehnologije. Seveda to ne velja, ker ne gre za potrošno robo, ampak objekt, ki zaseda določen fizičen prostor, katerega je vedno manj. Naravno in umetno.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ja, pa tudi 3 slojna okna, talno gretje, na sploh gretje več kot par ur na dan, kaj šele hlajenje, pomivalni stroj, pol metra izolacije, itd, ni bilo tako strašno nujno kot danes.
Če gremo danes na to, bo stanovanje imelo čisto normalno ceno.

Vidim, da eni še vedno ne dojamete, da ni glavna težava v kvaliteti gradnje in tud ne v ceni gradnje. Problem je, da ni prostora in da je gradnje vedno manj. Kako lahko potem nekdo zgradi podobno kvalitetno stanovanje v Prekmurju in ga proda za 2k na m2?

Evo primer: https://www.novogradnje.si/oglas/prodaj...

A to prodajajo kr brez profita, al kako? Samo toliko, da vas preveč ne zanese s tem pametovanjem o cenah gradnje.

Zgodovina sprememb…

Tud ne vem, zakaj bi bilo stanovanj manj, zato ker je več telefonov.

Zato ker folk več energije, dela, časa in denarja meče v telefone (in v druge neumnosti) namesto v cegle. Zato.

Kako lahko potem nekdo zgradi podobno kvalitetno stanovanje v Prekmurju in ga proda za 2k na m2?

Raje se vprašaj kako je naenkrat 2k na meter poceni. To ni poceni. "Poceni" je samo zato, ker je nekje drugje še dražje.

Zato ker folk več energije, dela, časa in denarja meče v telefone (in v druge neumnosti) namesto v cegle. Zato.

Ha? A ti veš kaj je povprečna plača? Razmerje s povprečno plačo ti pove, da so nepremičnine postale noro drage, kar nima veze s telefoni. Po eni strani govorimo o tem, kako je marsikje povpraševanje po nepremičninah dost večje od ponudbe in se celo strinjamo s tem neizpodbitnim dejstvom, ti pa zdaj začneš o tem, da je stanovanj manj zarad manjšega povpraševanja, ker ljudje kupijo telefon. :))

Raje se vprašaj kako je naenkrat 2k na meter poceni. To ni poceni. "Poceni" je samo zato, ker je nekje drugje še dražje.

Poceni je v primerjavi s povprečno plačo. Inflacija pa to. Nihče ne pričakuje, da more bit stanovanje v LJ 2000EUR na m2, kot je že enkrat bilo.

V glavnem očitno se da gradit tud za manj kot 2000EUR na m2, če odmislimo ceno zemlje.

Zgodovina sprememb…

Lahko bi recimo občina uredila infrastrukturo, JSS pa zraven socialnih stanovanj še pripravil projekte za prodajo, ki bi jih bodoči lastniki sami financirali. JSS bi samo vodil projekt in bil garantor. V glavnih možnih rešitev je polno, pa jih ne bo, ker smo mafijska država.

Zgodovina sprememb…

Če bi ljudje delali v gradbeništvu namesto v čem drugem, bi imeli več stanovanj in nižje cene. Povprečna plača (samo) zarad tega pa ne bi bila bistveno drugačna. Tako da ne, ni vseeno kam se vlaga čas, denar in energija.

da je stanovanj manj zarad manjšega povpraševanja,

Ne zarad manjšega povpraševanja, ampak zarad manjšega ukvarjanja s tem. Ni dovolj, da se samo denar mečeš v nekaj. Treba je vzet lopato in kramp ter nekaj postavit. Država pa uredit papirje seveda.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če bi ljudje delali v gradbeništvu namesto v čem drugem, bi imeli več stanovanj in nižje cene. Povprečna plača (samo) zarad tega pa ne bi bila bistveno drugačna. Tako da ne, ni vseeno kam se vlaga čas, denar in energija.

Sej delajo ljudje v gradbeništvu. O čem govoriš? Kdo pa zdaj gradi? Drugač pa spustiš not Kitajce in ti postavijo vse kar hočeš in to po naših standardih, ker bi nadzorniki itd. bili Slovenci. Čas, denar in energija se vlaga v mafijska posla in vzdrževanje visokih cen.

Zgodovina sprememb…

Sej delajo ljudje v gradbeništvu.

Očitno bistveno premalo.

Čas, denar in energija se vlaga v mafijska posla in vzdrževanje visokih cen.

No vidiš, če se bi v stanovanja, bi bilo bolje.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne zarad manjšega povpraševanja, ampak zarad manjšega ukvarjanja s tem. Ni dovolj, da se samo denar mečeš v nekaj. Treba je vzet lopato in kramp ter nekaj postavit. Država pa uredit papirje seveda.

O čem govoriš? Še enkrat ni nihče v Sloveniji od nepremičninarjev do politikov izjavil, da ni nikogar, ki bi gradil in da je to glavni problem za visoke cene.

No vidiš, če se bi v stanovanja, bi bilo bolje.

Seveda bi bilo bolje, ampak navadni ljudje ne odločamo o tem. Odločajo politiki kot podaljšana roka lobijev.

Zgodovina sprememb…

Še enkrat ni nihče v Sloveniji od nepremičninarjev do politikov izjavil, da ni nikogar, ki bi gradil in da je to glavni problem za visoke cene.

Ti kar poslušaj njih, ful pametnega povejo.

Seveda bi bilo bolje, ampak navadni ljudje ne odločamo o tem. Odločajo politiki kot podaljšana roka lobijev.

Navaden človek odloča zase. Če se odloči, da bo živel nekje, ima tam ceno, ki jo mora plačat. Lahko se pa odloči drugače in živi drugje.

Zgodovina sprememb…

Ti kar poslušaj njih, ful pametnega povejo.

Več pametnega že povejo kot ti. Pa brez zamere. To je samo dejstvo.

Navaden človek odloča zase. Če se odloči, da bo živel nekje, ima tam ceno, ki jo mora plačat. Lahko se pa odloči drugače in živi drugje.

Eni verjetno želijo živet v takem okolju, kjer jih bodo gospodarji vodili kot ovce. Za ta "če ti kaj ne paše, spizdi drugam" pa vedno pride račun. Politiki so namreč tam zato, da služijo ljudem, kar eni hitro pozabite, ker vam dajo nekaj svetlečega za gledat.

Zgodovina sprememb…

V enem stavku praviš kako nesposobni in pokvarjeni so politiki (in nepremičninarji), v drugem jemlješ za suho zlato kar povejo.

Noben politik ni še nobenga računa plačal za nič tam nekje od romunske revolucije dalje.

Jaz, bedak, sem se znašel in znašel se bi tudi če bi moral od jutri naprej brez evra v žepu preživet v centru Ljubljane. Stoprocentno.

Utk je izjavil:

V enem stavku praviš kako nesposobni in pokvarjeni so politiki (in nepremičninarji), v drugem jemlješ za suho zlato kar povejo.

Noben politik ni še nobenga računa plačal za nič tam nekje od romunske revolucije dalje.

Jaz, bedak, sem se znašel in znašel se bi tudi če bi moral od jutri naprej brez evra v žepu preživet v centru Ljubljane. Stoprocentno.

Ja, zato ker je razlika med tem kaj delajo in kaj govorijo. Ne škodi tud, če vklopiš malo logike. Ni razloga, da ne bi verjel, da je premalo zazidalnih površin, preveč špekulativnih nakupov, premalo gradnje, premalo študentskih domov itd.

Lepo, da se precenjuješ, ampak realnost je nekaj drugega.

Tu si lahko pogledaš primer lastnega precenjevanja:

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Pisalo se je leto 2014. Ljubljana. Situla penthouse.

Luksuz in nadstandard za milijon evrov

Najdražje stanovanje, tako imenovani penthouse, v velikosti 236 kvadratnih metrov v kompleksu Situla stane milijon evrov. "Obstajajo kupci za nadstandardna stanovanja," pravi šef Tridane Marko Rant.

Kupcem je na voljo 226 stanovanj, cene pa se gibljejo od 2.500 do 3.700 evrov za kvadratni meter. Povprečna cena za kvadratni meter naj bi bila po besedah direktorja Tridane Marka Ranta okoli 2.800 evrov.
https://siol.net/novice/posel-danes/luk...

Sedaj pa izredna priložnost za tiste, ki ste zamudili nakup penthousa v Situli. Le ta se ponovno prodaja za 2,75 milijona eurov.
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Stanovanju pripadajo tudi izredno prostorna shramba in 3 parkirna mesta s 11kw polnilnico.

Stanovanje se prodaja z opremo; vseljivo takoj.

LeQuack ::

To je pa pocen, mogoče za kako mlado družino?
Quack !

Ni razloga, da ne bi verjel, da je premalo zazidalnih površin, preveč špekulativnih nakupov, premalo gradnje, premalo študentskih domov itd.

Sej to je vse res. Ampak to se ne bo spremenilo samo od sebe. Niti s politiki.

Kupcem je na voljo 226 stanovanj, cene pa se gibljejo od 2.500 do 3.700 evrov za kvadratni meter. Povprečna cena za kvadratni meter naj bi bila po besedah direktorja Tridane Marka Ranta okoli 2.800 evrov.

LOL. Sej sem reku...2k ni poceni za Prekmurje. Je pa drugje lahko zdaj še dražje.

Sej to je vse res. Ampak to se ne bo spremenilo samo od sebe. Niti s politiki.

Če se ne bo spremenilo s politiki, se sploh ne bo spremenilo, kar je seveda bolj verjetno.

LeQuack je izjavil:

To je pa pocen, mogoče za kako mlado družino?

Dobro, da smo jih zaščitili in ne rabijo preveč davka plačat za to, pa tud če je prazno.

Zgodovina sprememb…

««
146 / 149
»»