» »

Stara Wordpress baza na novem Wamp-u

Stara Wordpress baza na novem Wamp-u

Manager ::

Pozdravljeni

Pripravljal sem spletno stran v Wordpress-u. Ker so se mi pojavile težave z win10, kjer se mi je sistem stalno ponovno zaganjal in nisem niti mogel dostopa do datotek, sem na brzino kopiral iz stare Wamp map mojo mapo. Prej sem imel v "Wamp - www - Mojastran" kjer je bila shranjena wordpress mapa in v njej tisto kar je bilo na spletni strani. Dostpal sem preko localhost/Mojastran/wordpress/login.

Win10 sem moral na novo inštalirati, formatirati disk.

Sedaj sem na novo naložil Wamp in v to mapo prilepil tisto mapo "Mojastran", ki je vsebovala mapo wordpress z vsemi podmapami. Sedaj ko želim dostopiti do spletne strani, ne gre (localhost/mojastran/wordpress/login). Verjetno nisem vredu shranil oz. sem sigurno nekaj pozabil kopirati. Sem amater na tem področju in je to moja prva spletna stran v Wordpress-u.

Ko grem v Wampu na Localhost mi spodaj pod Your projects pokaže mojo mapo. Ko pa grem pod phpMyAdmin pa mi baze ne pokaže. Verjetno bi jo moral nekako naložiti, ampak me skrbi, da iz starih map nisem pozabil kaj ključnega prekopirati (verjetno sem).


Hvala za kakršnokoli pomoč. Želim vam lep začetek leta.
Lp.

AndrejS ::

Nisi skopiral baze !

Manager ::

Se pravi, da tiste mape, ki sem jih kopiral nič ne pomagajo oziroma,da v bistvu ne morem povrniti strani nazaj?

pegasus ::

M v wamp je mysql baza, samostojna aplikacija, ki zahteva ločeno obravnavo. Če si si shranil samo izgled in funkcionalnost strani, lahko povrneš samo to. Vsebine se namreč hranijo v bazi.

Manager ::

Kako bi potem lahko zdaj vsaj to kaj imam shranjeno naložil nazaj?

b3D_950 ::


hojnik te je zaj*... ne moreš kar formatirat sistema zaradi ene napake. Išči rešitev preden greš v full demolition mode. Je pa najbolj enostavno...:)
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Manager ::

Ja, saj sedaj vem, da bi se moral prej pozanimati, kako se ta Wordpress sploh backup-a, neodgovorno od mene, sploh ko grem sistem formatirati.

Ampak me sedaj zanima kako bil lahko vsaj karkoli rešil. Je ta mapa sploh uporabna, ki jo imam, ki sem jo imel v Wamp - www - Mojastran - wordpress? Noter so bile mape, wp-admin, wp-content, wp-includesindex.php idr. php datoteke.

Da ne delam spletne strani povsem od začetka, če je možno karkoli rešiti.

Manager ::

Ali se lahko te mape nekako uvozijo wp-admin, wp-content, wp-includes, index.php idr. php datoteke?

Manager ::

Ali obstaja možnost, da po formatiranju diska, še kako pridem nazaj do tistih datotek, ali to ni možno in sploh ne bi imelo smisla dobiti mape, ki so bile v stari Wamp mapi?

crniangeo ::

Ce se ne motim, mysql je v obstojeci wamp mapi. Preveri :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Bizkit45 ::

Manager je izjavil:

Ali obstaja možnost, da po formatiranju diska, še kako pridem nazaj do tistih datotek, ali to ni možno in sploh ne bi imelo smisla dobiti mape, ki so bile v stari Wamp mapi?


vprašaj hojnika :))
šalo na stran. težko. oz. odvisno koliko so ti podatki pomembni. kakorkoli, če so ti zelo pomembni, potem takoj nehaj zapisovati podatke nanj, saj imaš tako največ možnosti za obnovitev, dokler še ni vse prepisano. ne vem kakšen format si naredil ampak če je bil low level (aka deep format) da celoten prostor postavi na 0 ali 1, potem je vse šlo. če gre pa za navaden hitri format, ki pobriše samo pointerje in flage, potem se da še stvari dobiti, ampak je drago. kako pa sam prideš do teh datotek, ti bo moral pa nekdo drug svetovati, ker jaz nimam izkušenj.

Manager ::

Bizkit45 ;);) Hvala za info in ker si me nasmejal s komentarjem ;)

Začel sem delati spletno stran od začetka. dokelr še imam vsaj nekaj vsebine v spominu ;) Sicer je kar nekaj dela, ker je spletna stran poleg Slo še v treh tujih jezikih, ampak je kar je. Slike imam shranjene, urejene, po mapah, vsaj to.

Najbolj mi je žal tekstualne vsebine na pod-strani Politika zasebnosti, kjer sem kar obširno imel navedeno Politiko zasebnosti, Avtorske pravice in Politiko piškotkov. Edino, kar nisem imel je bil (free) plugin za piškotke, delujoč v več jezikih, hkrati pa usklajen z novo GDPR uredbo, kjer lahko takoj označiš katere piškotke sprejemaš.

Hvala vsem za info. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Manager ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Autoptimize mi je zrušil stran WP -Kaj sedaj?

Oddelek: Izdelava spletišč
302569 (1886) Stari89
»

Blokiranje piškotkov v wp-config.php

Oddelek: Izdelava spletišč
6719 (519) Manager
»

Wordpress vpis NE GRE - 404 stran

Oddelek: Izdelava spletišč
8994 (743) Manager
»

joomla (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6513539 (9393) betmen
»

spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
402088 (1292) Yacked2

Več podobnih tem