Forum » Kaj kupiti » Kateri disk za nas strežnik
Kateri disk za nas strežnik
robertus23 ::
Pozdravljeni
Pred kratkim sem nabavil Synology DS 218.Za Začetek sem vstavil dva 1tb diska ,ki sem jih pač imel doma(stara kar nekaj let).Sedaj pa razmišljam o povečavi kapacitete do 2x 2tb ali 2x 3tb.Rabil bi predvsem za medijske vsebine(filmi,serije,music..).
Katere bi mi priporočali po vaših izkušnjah?
Pred kratkim sem nabavil Synology DS 218.Za Začetek sem vstavil dva 1tb diska ,ki sem jih pač imel doma(stara kar nekaj let).Sedaj pa razmišljam o povečavi kapacitete do 2x 2tb ali 2x 3tb.Rabil bi predvsem za medijske vsebine(filmi,serije,music..).
Katere bi mi priporočali po vaših izkušnjah?
- spremenil: robertus23 ()
robertus23 ::
Kaj pa ostale znamke- Toshiba,Hitachi,Seagate)?V čem se razlikujejo tile diski za nas od navadnih diskov?A je kaj narobe če bi uporabil klasične hdd diske?Je tudi hitrost vrtenja pobembna pri uporabi v nas napravi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robertus23 ()
Han ::
Uporabiš lahko katerikoli disk, tudi 2,5" za prenosnik, ki bo še najbolj tih, poleg SSD, seveda. Boljši kot WD red je Seagate IronWolf.
jype ::
Nikoli ne moreš vnaprej vedeti, kateri in kdaj bo crknil. WD red imajo super statistične podatke, ampak za tiste, ki jih boš ti zašraufal v kišto, to ne pomeni prav veliko.
Boljši kot WD red je Seagate IronWolf.Vir?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diski 2019 - število plošč (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11199 (7086) | GR2 |
» | Kateri HDDOddelek: Kaj kupiti | 2384 (1308) | SmeskoSnezak |
» | HDD enak povsod po EvropiOddelek: Kaj kupiti | 1431 (640) | Zvezdica27 |
» | domači serverOddelek: Pomoč in nasveti | 3971 (3434) | opeter |
» | WD red - pustiti da vedno laufa ali ga ugašati?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3178 (2323) | darkolord |