Forum » Šola » Angleščina
Angleščina

Bikica195 ::
Lep pozdrav!
Zanima me kateri spol uporabiti npr. ko opisuješ kaj opravlja npr. tajnica (Personal Assistant - he/she ?! makes appointments and arragements; Human Resources Manager: he/she looks after employees; Sales Director; Infomation Technology Manager; Managing Director; Accountant).
(S katerim zaimkom nadomestiti te poklice)?
Zanima me kateri spol uporabiti npr. ko opisuješ kaj opravlja npr. tajnica (Personal Assistant - he/she ?! makes appointments and arragements; Human Resources Manager: he/she looks after employees; Sales Director; Infomation Technology Manager; Managing Director; Accountant).
(S katerim zaimkom nadomestiti te poklice)?
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.
- spremenilo: Bikica195 ()

ginekk ::
Lep pozdrav!
Za nedoločen spol se v angleščini lahko uporablja "they". Žal, dostikrat tega tudi native speakerji ne razumejo. :)

Kaj pa še poleg they, ker mislim da bom dobila prečrtano, če bo takole pisalo:
Sales Director: they ...
Drugače pa najlepša hvala :)
sem pa sedaj opazaila da pri Managing Directorju uporabljen he is...
Sales Director: they ...
Drugače pa najlepša hvala :)
sem pa sedaj opazaila da pri Managing Directorju uporabljen he is...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bikica195 ()

ramiz?! ::
ja lahko bi mal bolj kontekts napisala ... ker temu se komot izogneš
Primer 1: Personal Assistant: As a personal assistant you make appointments itd...
Primer 2: Personal Assistant: make appointments itd...
al v kakšni obliki moraš to pisat?
Primer 1: Personal Assistant: As a personal assistant you make appointments itd...
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ramiz?! ()

ja lahko bi mal bolj kontekts napisala ... ker temu se komot izogneš
1. Zapiši kaj počnejo te poklici.
Sales Director: _______________________________________________________.
Accountant:____________________________________________________________.
Information Technology Manager: _______________________________________.
In sem ujela da nekdo uporabi he..., in sedaj ne vem ali naj pri vsem zapišem he...pa napišem kaj dela ker mi ni logično zakaj je uporabljen he. Verjetno ni vsepovsod ta HE.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Watch Dogs Legion (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7177 (3988) | oo7 |
» | Googlovi zaposleni poslušajo vaše pogovore z Google AssistantomOddelek: Novice / Zasebnost | 6274 (4143) | Vajenc |
» | Game of Thrones: A Telltale Games SeriesOddelek: Igre | 10371 (7513) | oo7 |
» | Windows 10 morda z novim brskalnikom po imenu "Spartan"Oddelek: Novice / Brskalniki | 17100 (12290) | Jst |