Forum » Omrežja in internet » SSH povezava na domači modem/router
SSH povezava na domači modem/router
tinkerer ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če se je komu uspelo preko SSH protokola povezati na domači modem oz. router. Opazil sem, da je na routerju odprt port 22, vendar mi ni uspelo vzpostaviti povezave. Router namreč povezavo na user@192.168.1.1 zapre takoj po authentikaciji, ki je sicer uspešna, z nasledjim sporočilom: Connection to 192.168.1.1 closed by remote host.
koda za vzpostavitev povezave:
ssh -o KexAlgorithms=+diffie-hellman-group1-sha1 user@192.168.1.1 -vvv
Kakšne so vaše izkušnje s SSH povezovanjem na router? Kakšen je postopek pridobivanja uporabniškega računa in gesla? Z velikim veseljem bi pobrskal po notranjosti te naprave. Uprabljam Telekomov Innbox V60U.
Zanima me, če se je komu uspelo preko SSH protokola povezati na domači modem oz. router. Opazil sem, da je na routerju odprt port 22, vendar mi ni uspelo vzpostaviti povezave. Router namreč povezavo na user@192.168.1.1 zapre takoj po authentikaciji, ki je sicer uspešna, z nasledjim sporočilom: Connection to 192.168.1.1 closed by remote host.
koda za vzpostavitev povezave:
ssh -o KexAlgorithms=+diffie-hellman-group1-sha1 user@192.168.1.1 -vvv
Kakšne so vaše izkušnje s SSH povezovanjem na router? Kakšen je postopek pridobivanja uporabniškega računa in gesla? Z velikim veseljem bi pobrskal po notranjosti te naprave. Uprabljam Telekomov Innbox V60U.
link_up ::
innbox omogoca import/export settingsov. hint je wpa pass, ki ga sam nastavljas.
In and Out
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33185 (12093) | Lonsarg |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13671 (3017) | verto |
» | Router brickan?Oddelek: Omrežja in internet | 4385 (1708) | AštiriL |
» | Linksys WRT45GLOddelek: Omrežja in internet | 2899 (1502) | SaXsIm |
» | LAN problem... prekinjena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 967 (813) | Hebel |