Forum » Zvok in slika » Receiver za Klipsch-e
Receiver za Klipsch-e
Tsunamii ::
Pozdravljeni.
Rad bi kupil za omenjene Klipshe primeren AV Sprejemnik/Receiver. Ker sem osebno zastarel v teh zadevah vas naprošam za pomoč.
Gledam do 600€ oz če je res potrebno do 800€ MAX.
Trenutno v ogledu Denon AVR-X2400H ali novejsi model 2500H ( v kolikor je kaksna razlika..namrec 2400h je 100€ cenejsi..)
Pohvalijo tudi Sony STR-DH790. Mika me tudi YAmaha RXV 585..
Nekak naj bi bili super Denon za Klipsche, ker naj ne bi bili vsi receiverji primerni ..? Sam se ne spoznam,kaj je in kaj ni res.
Moj Klipsch zvocniki:
Klipsch R-28F
Klipsch R-25C
Klipsch R-14S
Klipsch R-110
Hvala vsem za pomoč!
Rad bi kupil za omenjene Klipshe primeren AV Sprejemnik/Receiver. Ker sem osebno zastarel v teh zadevah vas naprošam za pomoč.
Gledam do 600€ oz če je res potrebno do 800€ MAX.
Trenutno v ogledu Denon AVR-X2400H ali novejsi model 2500H ( v kolikor je kaksna razlika..namrec 2400h je 100€ cenejsi..)
Pohvalijo tudi Sony STR-DH790. Mika me tudi YAmaha RXV 585..
Nekak naj bi bili super Denon za Klipsche, ker naj ne bi bili vsi receiverji primerni ..? Sam se ne spoznam,kaj je in kaj ni res.
Moj Klipsch zvocniki:
Klipsch R-28F
Klipsch R-25C
Klipsch R-14S
Klipsch R-110
Hvala vsem za pomoč!
DamijanD ::
Mah vsi AVRji za podoben denar so približno enaki. Jaz imam denona 2300 (torej eno generacijo starejši) in sem z njim zadovoljen.
neo5468 ::
Vsi receiverji so dobri za klipsche, ker so efficient. Glej samo da ma receiver vse potrebne funkcije, ki jih potrebuješ. Recimo pri denonu lahko z audyssey mikrofonom kalibriraš zvočnike, različna podpora zvočnih formatov, bluetooth, itd.. Zvočnike imaš 5.1, zakaj bi vzel 7.2 430€ receiver? Za future proof? Če je tako, potem ga vzemi, zvočniki bojo delovali super tudi na 200€ receiverju, sicer z manj funkcijami.
Darko! ::
Tsunamii, legenda, a si še zdaj na 17 let stari Yamahi ?
Jup Se zmeraj
V bistvu dobra zadeva..vsako leto sem zavlaceval z nakupom ampak cas je da kupim letos nekaj konkretnega.
Zvocniki so se 'ulaufali' in so odlični ! Zelo zadovoljen z njimi.
Če ti kakšne specializirane štacune ne dajo za sprobat robe, imaš enkratno priložnost, da dejansko ugotoviš razliko med receiverji in to doma, v svoji postavitvi (je pa res da rabiš jurja v obtoku):
Na mimovrste vzameš Sony STR-DN1080 za 750 EUR z brezplačno poštnino:
https://www.mimovrste.com/av-sprejemnik...
In iz BB nabaviš Denon AVR-X1400H za 350 EUR:
https://www.bigbang.si/surround-receive...
Testiraš doma na svojih Klipših.
Če bo razlika, vredna denarja, boš vedel kaj naredit.
Če ne bo, pa v 14 dneh lastnoročno (da ne plačuješ poštnine) odneseš Sonyja nazaj. In ti vrnejo denar.
Pod Denon 1400 pa raje ne kupovat. Pa niti ne zaradi kanalov ali funkcij, ampak zato, ker imaš na nižjih modelih zadnji panel res tako poceni narejen, da še kablov ne moreš normalno zašraufat not:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Legenda si Darko!
Ja Sony naj bi bil baje spet v ligi ..ceprav nisem ziher kaj in kako.
Bolj recimo Denon 2400 oz novejsi model 2500h naprej..pod to se ne bi spuscal.
Bi bilo pa bomba ja sprobat SOny ( mikavno..mi je tudi vizulno vsecen) in Denona.
Ja Sony naj bi bil baje spet v ligi ..ceprav nisem ziher kaj in kako.
Bolj recimo Denon 2400 oz novejsi model 2500h naprej..pod to se ne bi spuscal.
Bi bilo pa bomba ja sprobat SOny ( mikavno..mi je tudi vizulno vsecen) in Denona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupitiOddelek: Kaj kupiti | 7338 (3838) | mat xxl |
» | Kateri ojacevalec za klipsch r-51m zvocnikeOddelek: Zvok in slika | 2094 (1721) | T743 |
» | Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?Oddelek: Zvok in slika | 4192 (3347) | neo5468 |
» | Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20878 (18588) | car100 |