Forum » Kaj kupiti » Nadgradnja RAM-a
Nadgradnja RAM-a
SlyCrespo ::
Pozdravljeni!
Rad bi malo pohitril svoj računalik, tako, da bi dokupil 2 palčke RAM-a. Trenutno imam 2x4GB, dve reži pa sta še prosti. Sem tik pred tem, da bi naročil te RAM-e iz mimovrste:
https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...
Ker pa nisem popolnoma prepričan, da so to "pravi" RAM-i za moj sistem, oziroma, da bom kaj pridobil na hitrosti, prilagam še sliko od moje trenutne konfiguracije pomnilnika:
Prosim za pomoč. LP
Rad bi malo pohitril svoj računalik, tako, da bi dokupil 2 palčke RAM-a. Trenutno imam 2x4GB, dve reži pa sta še prosti. Sem tik pred tem, da bi naročil te RAM-e iz mimovrste:
https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...
Ker pa nisem popolnoma prepričan, da so to "pravi" RAM-i za moj sistem, oziroma, da bom kaj pridobil na hitrosti, prilagam še sliko od moje trenutne konfiguracije pomnilnika:
Prosim za pomoč. LP
Nikonja ::
Ram je ok itak moraš samo gledat da je DDR3. Razliko boš videl v bolj zahtevnimi programi kateri rabijo veliko ram-a, kot so igre, programi za obdelavo videa, slik....
Kar se tiče samega nakupa, RAM je trenutno zelooo drag, res da je malenkost cenejši kot je bil pol leta nazaj ampak je še vedno precej dražji kot je bil cca 2 leti nazaj, skoraj 2krat dražji. Ali bo cena padla je težko predvidet ampak če ga rabiš ga kar kupi.
https://www.gamerevolution.com/features...
Kar se tiče samega nakupa, RAM je trenutno zelooo drag, res da je malenkost cenejši kot je bil pol leta nazaj ampak je še vedno precej dražji kot je bil cca 2 leti nazaj, skoraj 2krat dražji. Ali bo cena padla je težko predvidet ampak če ga rabiš ga kar kupi.
https://www.gamerevolution.com/features...
Filip8 ::
jzt ne vem, če boš karkoli pridobil na hitrosti.. preveri, če sploh porabiš 8gb rama ob svojem delu na računalniku.
DarwiN ::
Kot rečeno, z ramom boš pridobil samo v specifičnih primerih.. Sicer pa računalnik bolj pohitriš s SSD-jem (če ga še nimaš), oziroma z grafično kartico (za igre).
p.s. Ram je komponenta, ki se praktično nikoli ne pokvari, zato tudi proizvajalec pogosto ponuja doživljenjsko garancijo... In ravno zato je tudi idealna komponenta za nakup rabljenega izdelka, ker je rabljeno skoraj enako novemu.
In cene skoraj pol nižje. Sem ravno pred časom kupil takšne HyperX 2x4Gb za 35€.
Trenutno imaš 2x8Gb za 80€. Tole zbiješ na 70€ in boš imel skupno 24Gb.. Overkill, ampak za tak denar ne moreš zgrešit, a ne.
p.s. Ram je komponenta, ki se praktično nikoli ne pokvari, zato tudi proizvajalec pogosto ponuja doživljenjsko garancijo... In ravno zato je tudi idealna komponenta za nakup rabljenega izdelka, ker je rabljeno skoraj enako novemu.
In cene skoraj pol nižje. Sem ravno pred časom kupil takšne HyperX 2x4Gb za 35€.
Trenutno imaš 2x8Gb za 80€. Tole zbiješ na 70€ in boš imel skupno 24Gb.. Overkill, ampak za tak denar ne moreš zgrešit, a ne.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
SlyCrespo ::
Pravkar sem na mimovrste naročil:
Kingston pomnilnik DDR3 HyperX FURY Black 8 GB kit (HX318C10FBK2/8)
in
Samsung SSD trdi disk 860 EVO 500GB 2,5 SATA3 V-NAND, MLC 7mm
Upam, da bom pridobil kaj na hitrosti, glede na to, da uporabljam zahtevne programe za video editing, unreal engine in podobno..
Kingston pomnilnik DDR3 HyperX FURY Black 8 GB kit (HX318C10FBK2/8)
in
Samsung SSD trdi disk 860 EVO 500GB 2,5 SATA3 V-NAND, MLC 7mm
Upam, da bom pridobil kaj na hitrosti, glede na to, da uporabljam zahtevne programe za video editing, unreal engine in podobno..
googleg1 ::
Kot rečeno, z ramom boš pridobil samo v specifičnih primerih.. Sicer pa računalnik bolj pohitriš s SSD-jem (če ga še nimaš), oziroma z grafično kartico (za igre).Ravno prejsni teden prenehal delati ram na 4 leta starem prenosniku.
DarwiN ::
Sej se okvarijo, shit happens, ampak bolj redko kot druge komponente. Procesor morda pride blizu po življenjski dobi.
Tudi sam sem kupil omenjeni ram iz Bolhe ravno iz tega razloga, ker je ena palčka odpovedala.. Prvič v karieri. Še zdaj ne morem verjet. :)
Laptopi se tudi običajno bolj grejejo in so komponente bolj ranljive. Še dobro, da jih ljudje praviloma ne uporabljajo ~12 ur dnevno, tako kot namizne računalnike.
Tudi sam sem kupil omenjeni ram iz Bolhe ravno iz tega razloga, ker je ena palčka odpovedala.. Prvič v karieri. Še zdaj ne morem verjet. :)
Laptopi se tudi običajno bolj grejejo in so komponente bolj ranljive. Še dobro, da jih ljudje praviloma ne uporabljajo ~12 ur dnevno, tako kot namizne računalnike.
You don't see faith healers working in hospitals
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodajanje RAMaOddelek: Strojna oprema | 1269 (930) | hojnikb |
» | nabava novih komponentOddelek: Pomoč in nasveti | 1066 (815) | hojnikb |
⊘ | Nakup novega namiznega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1504 (1351) | dzinks63 |
» | Sestavljen PC, ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 2088 (1469) | FX6300B |
» | Nakup PCja za montažoOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (1126) | m0LN4r |