» »

najem stanovanja preko agancije - izkušnje

najem stanovanja preko agancije - izkušnje

xsum1 ::

ker še nismo nikoli najemali preko agenta, me zanima kakšne so kaj izkušnje. vem da se agentu plača ekstra, ampak so še kake druge rizike? npr, kako je z odpovednim rokom in vračilom varščine, s kom se potem meniš?

ker v konkretnem primeru bo agentka pobrala 1 varščino, 1 najemnino. Ena najemnina gre pa k lastnici. Torej jasno bomo zahtevali, da se vsa nakazila izvedejo preko TRR. Upam, da ne bodo hoteli kaj na roke.

Torej to stanovanje naj bi bilo na voljo nekje sredi meseca, zdaj pa če mi naredimo pogodbo in plačamo agentu in lastnici, kako naj vemo da je to res "prava" agentka in da se stanovanje res oddaja? Ter zdaj če bo šele na voljo sredi meseca, kaj potem če ne bodo dali ključev?

Da ne bi potem izginili z denarjem vred...ker zadnje čase ljudje na veliko goljufajo. Zato me zanima na kaj je treba biti previden v konkretnem primeru?

#000000 ::

zmen se direkt, jebeš agencijo, kaj ti oni nudijo za ta znesek, kako zaščito, so ti oni našli stanovanje ali si ga sam, če si ga sam jih gladko lahko odpikaš

tony1 ::

Pogodbo podpisuje lastnik in ta tudi dobi varščino.

Agencija sicer običajno vodi oglede in pripravi besedilo pogodbe, ter vzame 1 najemnino (običajno itak na roke), ampak to je pa vse. Od njih praviloma ni nobene posebne koristi zate.

xsum1 ::

ja agentka mi je dala kontakt od najemnika, ampak ne vem če bo najemnik hotel brez agencije...sicer ne vem a je za najemnika bolj "varno" da odda preko agenta?

Ales ::

Če si podpisal pogodbo z agentko in če jo je lastnik, potem si za to konkretno stanovanje zamudil z željami, da bi se šel najemanje brez agenta.

xsum1 ::

ampak v konkretnem primeru kolikor razumem se agentka in najemnik osebno poznata. tako da verjetno imata pa mogoče zmenjeno,da več zaslužita- ogled bo pa tudi opravljen z lastnikom, agent pride samo v primeru da prinese pogodbo, ker je iz drugega mesta


pogodba se ni podpisana, mimogrede

#000000 ::

NA koncu ko boš potegnu črto, boš TI tako ali tako plačal VSE, in agentko in varščino ter seveda najemnine, teli nepšremičninarji so res ene pijavke in to že leta.

Ales ::

Ne govorim o najemni pogodbi, pač pa o pogodbi o zastopanju med agantko in njeno stranko, bodisi najemodajalcem ali potencialnim najemojemalcem.

Bilo bi čudno, da se agentka in najemodajalec ne bi osebno poznala, če pa sta prijatelja pa tudi v redu. Ne vem, kake veze ima to s čim. "Zmenjeno da več zaslužita..." kaj naj bi to pomenilo?

Najemnina + varščina najemodajalcu, provizija v višini ene najemnine posredniku, kako bi se lahko zmenila kaj za večji zaslužek?

MostWanted ::

od najemnine morda? 20-30(na pamet sm napisal)€? pa če ima tako 5-6 stanovanj, se mu kr nabere na mesec. agentu mislim

xsum1 ::

ja pomeni da npr ce se poznata bi ji lahko agentka pomagala, ker ena najemnina gre kao za provizijo agentu, mogoce je pa dobicek za lastnika da da to v svoj zep, ker potem na koncu te 'provizije' ne dobis nazaj

ker glede na trenutno povprasevanje lastnik ne rabi nobenega agenta, ko pa lahko sam pobere 2 varnostna, zakaj bi enega pustil agentu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xsum1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novopečen v oddaji stanovanja hitro vprašanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7211553 (971) St235
»

Ogled nepremičnine in oddaja podatkov

Oddelek: Loža
374427 (3396) Invictus
»

Nakup stanovanja - posrednik pijavka?

Oddelek: Loža
3710327 (7804) Telbanc
»

Stanovanje za mlad par (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6513381 (11124) Okapi

Več podobnih tem