» »

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Kolesarske dirke - Giro, Tour, Vuelta+

Temo vidijo: vsi
««
107 / 108
»»

mancslo ::

Ganon je izjavil:

Spoštovanje konkurentom, ki so po padcu počakali Tadeja. Kapo dol. Na srečo brez posledic. :8)

Nič posebnega, pač kolesarska solidarnost. Sploh če gre za najboljšega kolesarja na svetu...

Twixz ::

S kolegom sva se šla za 100 evrov stavit da bo Pogačar prej padel kot Roglič na letošnjem Touru...
Pa še trije so se mi smejali ko smo se pogovarjali.....

Vsakemu se lahko zgodi, na srečo nič težjega, hvalabogu.

Jutri pa končno malo bolj orng klanci :)

wcpapir ::

barakus je izjavil:

Ali ni to redna praksa? Zna pa bit, da bodo jutri na vso moč napadli.

Je razen ko je na drugi strani Pogi.

gusto ::

wcpapir je izjavil:

barakus je izjavil:

Ok boomer.
Have you tried turning it off and on again?

Samael ::

wcpapir je izjavil:

barakus je izjavil:

Lahko tole razložiš? Radoveden sem, ali gre ponovno za enega v nizu tvojih škodoželjnih spam/trol komentarjev ali pa je dejansko kaj na tem, kar praviš.

Sam sem malo pobrskal in nisem našel nobenega vira, da bi Pogačar kdaj bežal crashanemu neposrednemu konkurentu oziroma potencialnemu nosilcu majice, kar niti ne preseneča, glede na to, da je pogosto sam nosilec. Sem pa našel tole:

Tadej Pogacar had 'big role' in waiting for Geraint Thomas after crash at Giro d'Italia - Nathan Van Hooydonck

"It was very nice to see," former Visma-Lease a Bike rider Van Hooydonck said on Eurosport's 'The Breakaway'.
"Pogacar played a big role I think, just going to the front saying 'we're waiting for G to come back'.

Pogacar, when interviewed afterwards by Eurosport, revealed why he and the leading group had effectively neutralised racing until Thomas returned.
"I think it shows that everyone has respect to everyone," the Slovenian said.

Vir: https://www.tntsports.co.uk/cycling/gir...
Samael != Samuel

buttcrack ::

Par let nazaj je Jonasu zdrsnilo na spustu, takrat je tadej konkretno pospešil. Kdor se tega spomni, ne bo tega nikoli pozabil. Žal ni čisto popoln.

wcpapir ::

Na isti dirki je zdrsnilo tudi Tadeju. Vinko ga je čakal. Vinko vedno čaka ker je človek na mestu.

Nista me prepričala :)

buttcrack je izjavil:

Par let nazaj je Jonasu zdrsnilo na spustu, takrat je tadej konkretno pospešil. Kdor se tega spomni, ne bo tega nikoli pozabil. Žal ni čisto popoln.

To si pa zdaj rekel, kot da bi se takrat zgodilo nekaj posebnega. Če misliš, Col de Spandelles 2022, Jonas niti padel ni. Za sekundo mu je na spustu zdrsnilo, se je ujel in nadaljeval. Business as usual. Ne vem, kaj bi tu kdorkoli čakal?

Sicer pa, saj ne čakajo vsak padec, sicer bi Primoža, ko je bil en najožjih finalistov, tudi vedno počakali, mar ne? Takrat v primerju Jonasa ga ni nihče zbil, ni se sesul peloton, ni bila mehanična napaka, itd... Pravzaprav nas je pozabila večina. Ker se takrat ni zdelo pomembno.
Tule ti tudi Jonas eksplicitno pove, da je prav, da so Tadeja včeraj počakali, ker krivda za padec ni bila na strani Tadeja oz. njegove vožnje. It's not that he missed a turn or anything, he just touched the wheels," Vingegaard said. "So yeah, I think it was the right way to do it".
Če boš gledal še naprej, boš videl da rahlo bolj kisel Jorgenson ni videti najbolj navdušen nad odločitvijo pelotona, da ga počakajo, ampak pač saj ni imel izbire :)

wcpapir je izjavil:

Na isti dirki je zdrsnilo tudi Tadeju. Vinko ga je čakal. Vinko vedno čaka ker je človek na mestu.

To je bila lepa, simbolična gesta, vendar je bilo s tem Toura tudi konec. UAE je taprat pritiskal na Pogačarja, da naj vseeno pritisne, vendar je ta odklonil. Dala sta si roko, nato pa sproščeno odkolesarila v sončni zahod.

Pa še nekaj. Dajmo stvari v kontekst. Tokrat ga ni počakal Jonas. Če se prav spomnim so bili EF z rumenim Healy-jem tisti, ki so upočasnili. Pa Evenepoel tisti, ki se je začel dreti na peloton "stop, stop, stop". Če bi Jonas kljub temu takrat potegnil, pa ne me razumeti narobe, ne rečem da bi, deluje kot dečko z glavo na mestu, bi bili naslednji dnevi Toura za celo Vismo sila težki. Peloto tega ne bi pozabil.

Kakorkoli pač že, rečti, da Tadej ne čaka, se mi zdi tvoj običajni modus operandi pljuvanja po Tadeju. Zgoraj sem citiral primer, kjer ni samo počakal (če počaka peloton pač posamičen kolesar, ki želi še nekaj kolesariti naslednje dni, nima kaj dosti opcije...) ampak kjer se je tudi osebno angažiral, ustavil ostale, da so počakali Gerainta.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

blink ::

Retrospektiva: to je bila 18. etapa TDF 2022 z zakljuckom na Hautacam
04:19 Vingegaard zdrsne
04:39 Pogacar ornk zdrsne
05:42 Van Aert potegne Vingegaarda na Hautacam
05:53 Zlom Pogacarja

Kako bo danes na istem vzponu?

skumpl ::

Vlada Republike Slovenije je sprejela sklep o pismu o nameri za organizacijo izvedbe dogodka veliki start Dirke po Franciji v Republiki Sloveniji.
https://www.24ur.com/sport/kolesarstvo/...

Super:D Čez nekaj let mogoče štarta TdF pri nas:D:)

Ganon ::

Remco obupno, Healy pričakovano ne more držati tempa.

Damn, lep napad :)
Samael != Samuel

Dejmo Pogi!

IL_DIAVOLO ::

Norec! :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Scaramouche3 ::

Pogačar je genetski freak, prav narejen za ta šport...

čigra ::

Pogi je skočil v oblake, nebesa, ki niso bila še nobenemu dosegljiva!

Športnik leta 2025 brez dileme.

lisaac ::

Večna slava PogiCAR

On lahko celo letos postane vodilni v zmagah TDF...

Caracas ::

Sekret papir pa v mišjo luknjo...

Klanjam se mu.

oo7 ::

Pogi GOAT.

endelin ::

Uf kera vožnja:D
Pogi 8-)

Jorgenson +12 minut. To je tudi dobra novica za UAE. Grožnja manj pri izmeničnem taktičnem izčrpavanju in potencialnih pobegih.
Me je pa prav navdušilo, kako so eden za drugim odleteli Kuss, S. Yates in Jorgenson, ob Tadeju pa še vedno A. Yates, Narvaez in Wellens. Samo Almeida mi je manjkal :)
Samael != Samuel

Utk ::

Na koncu ne bi bilo nič kaj dost drugače, ampak visma je sama sebe skurila. Še ena v nizu čudnih taktik, ki jih ne razume nihče razen wcpapirja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

mancslo ::

Robežnika bi pa na veselici v Komendi, če bo (da ne bo spet samo krožišče pobarvano), dali na srečolovu za glavni dobitek...

JH84 ::

Seveda navijamo za Pogačarja, ampak malo preveč vsi pljuvajo po Vismi. Pogačar je tako močan, da morajo imeti takšne in drugačne taktike in poskuse, so vsaj etape bile zanimive, sploh današnja. Od danes naprej pa vprašanje če bo še zanimivo, vsaj GT je veliki meri odločen, saj je naredil ogromno prednost.

Pa tudi Jonas je v redu dečko. Danes vsi govorijo kako slabo etapo je imel. Če odštejemo Pogačarja, ki z drugega planeta, je še vedno prvi najboljši za njim.

Casovnica za gorski kronometer:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

mitkos ::

Glih na 2 minuti štartajo. Da ga Pogi še danes pred ciljem dohiti bi bilo pa že malo preveč za pričakovati :)... Upam na še eno zmago, čeprav zna bit, da se je včeraj kdo (seveda ne za skupno uvrstitev) iz peletona šparal za današnji naskok na zmago etape.

Utk ::

Twitter je poln obtožb o dopingu. Brez konkretnih "dokazov", samo to da je tolk hitrejši. Jaz ne bi dal v roko v ogenj za nobenga, ampak to da je boljši ni dokaz, je treba imet nekaj vsaj malo bolj konkretnega.

Twixz ::

Ubistvu je kolesarstvo šlo tako daleč da vsaka taktika ki jo ali je ne naredijo proti Pogačarju napačna. Če napadejo se skurijo. Če napade Pogačar je največji kralj kolesarstva vseh časov in Mercx in noben mu ne more parirat.
Če pa ima slab dan je pa dopingiranost nasprotnikov na maximumu. Ali pa kak drug šit od tistih ki pač praktično ******* na Pogačarja.

Vseeno se mi zdi nerealno, da je padec bil brez posledic. Tudi če si v glavi ne vem kako močan je takle tempo v tak klanec po tolikih dejavnikih in kurjenju nemogoč za navadno človeško telo.

Je pa to moje mnenje..

Sem pa vesel da imamo slovenca na vrhu. Upam da ne bo tako kot Pantani ali pa Lance....

Bla bla, še rekorda ni podrl, pa že tu lite o dopingu. Bedniki ste, samo moje mnenje.

kow ::

Ker vsi vemo, da je podrl rekord. Saj ves kdo je uradni nosilec rekorda?

Ja ni ga butl, oba sta bila dopingirana po vaše, torej ga še vedno ni podrl.

Meni se zdi tako ali tako neumestno, da se glede dopinga izpostavlja prav določenega kolesarja, ker tako, kot je lahko na dopingu prvi, je lahko tudi petdeseti. Prvi je le bolj na očeh.
Če se že pogovarjamo o tem, pa ajde, samo hipotetično, pogovorno, brez dejanske obtožbe (lahko vržete tudi pod nos twitter Dancem, ko kažejo s prostom za Tadejem) :p

Kdo je tisti kolesar, ki si je zlomil ključnico, več reber, imel predrto pljučno krilo, kontuzijo pljuč, zlomljen prst... in kljub temu kmalu zatem po zgolj kakšnem mesecu postopnega treninga čudežno končal TdF z najboljšimi številkami v karieri takoj za Pogačarjem?

Kdo je bil tisti kolesar, ki je imel leta 2019 težave zaradi izpuščenega dopinškega testa (ki je razložil, da je imel telefon v kuhinji, zvonec mu ni delal ali nekaj takega, zaradi česar je zamudil test)?

Kdo je tisti kolesar, ki je praktično celo kariero do 25-tega leta vozil v sivem povprečju, brez vidnejših uspehov, nato pa pri 25-ih čudežno, lahko bi rekli čez noč, eksplodiral (v primerjavi z njegovim največjim konkurentom, ki je bil nadpovprečen talent že od otroštva)?

Kdo je tisti kolesar, ki odkar je začel zmagovati izbira le omejeno število dirk, ob misli, da kolesarji, ki uporabljajo doping, pogosto natančno načrtujejo zelo omejen koledar dirk (Armstrong?), ker doping ne odstrani utrujenosti, izgorelosti, temveč jo pogosto le prikrije... zato ciljajo le na izbrane dirke in skušajo formo tempirati za točno določene termine.
Po drugi strani pa lahko neki elitni športnik z naravnim talentom, vrhunskim treningom in pametnim regeneracijskim načrtom vzdržuje visoko raven skozi daljšo sezono, dirka pogosteje in ostaja konkurenčen brez ekstremnega tempiranja forme ali dolgih premorov.

Mimogrede, s tem ne trdim, da se nekdo dotični dopingira. Trditi nekaj takšnega, brez da si zraven in veš, bi bilo nekaj čisto neumnega, neproduktivnega. Biološki potni list, ki v času največjih doping afer še ni obstajal in ki ni omejen samo na iskanje znanih poživil ampak skozi leto spremlja praktično vse parametre telesa, spremembe, odstopanja je neka čisto druga žival.
Kar želim povedati je, da je razmišljanje o teh stvareh dokaj neproduktivno.
Tako kot lahko špekuliramo, da se super talentirani Pogačar dopingira, da pridobi dve mesti, lahko tudi, da se kdorkoli iz pelotona, da pridobi 20 mest. Nekdo bo pač vedno najboljši, pa naj bo doping v igri ali ne.
Pač uživaj v kolesarstvu, navijaj... vse ostalo je pa čisto brezvezno, nepotrebno špekuliranje in distrakcija od tega, kar dela ta šport zanimiv.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

kow ::

Caracas je izjavil:

Ja ni ga butl, oba sta bila dopingirana po vaše, torej ga še vedno ni podrl.

Riis je bil 100% dopingiran. Za Pogacarja ne vemo (vedno je v startu domneva, da je tekmovalec "cist"). Kar se mene tice, je Tadej podrl rekord. To sem zelel povedati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

no comment ::

Včeraj je Pogačar očitno šel do konca in nabil Lipowitza za 2:20. Ne da bi podcenjeval Lipowitza, ampak ali bi kdo razpravljal o "vesoljski" predstavi "zadrogiranca", če ne bi tudi Vingegaard zaostal 2:10?

Vingegaard je v drugem delu vzpona bogato plačal ceno, ker je prve kilometre verjel, da lahko priključi. Plus, očitno se je odločitev za nekaj več kil izkazala za ne preveč posrečeno. Lani ni izgubil Toura, ker bi bil premalo eksploziven. Lahko, da je imel samo slab dan, ampak Dauphineja in dosedanji Tour ne kažeta na to, da je res v najboljši formi življenja.

Primož bo danes vesel :)
Samael != Samuel

Anney ::

To je to. Bravo fanta.

Vingegaard, je malo psihično zlomljen, vendar dirke še ni konec. Tudi Tadej še lahko ima krizo, ampak načeloma je to to. Zdaj samo še Primož preseneti z gosrkimi, mislim, da mu vedno bolj gre, pa da sta komplet 1,3. To bi blo vrhunsko.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Jonas je izgledal na pol mrtev. Pogi najmlajši z 21 zmagami.

No sta le omenila komentatorja, kar sem ze nekajkrat opazil. Pogačar je stara sola, ki se zanasa na svoj feeling in kaj njegovemu telesu odgovarja.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Sobota, 19.07.2025 - Col du Tourmalet in 4950 m visincev! Pricetek vzpona okoli 13:50.

endelin ::

8-)Bravo naša

IL_DIAVOLO je izjavil:

No sta le omenila komentatorja, kar sem ze nekajkrat opazil. Pogačar je stara sola, ki se zanasa na svoj feeling in kaj njegovemu telesu odgovarja.

Ja brez radia je bil. Feeling.

Povedal realno. Tako pač je.

Novinarji so tudi otrocji. Kaj res mislijo, da se bo zmagovalna miselnost Pogačarja spremenila, ce mu bodo vzbujali slabo vest? Lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

no comment ::

Nasprotnika še najbolj ponižaš, če mu podariš zmago.

V kolesarstvu je to sicer malo bolj zapleteno. A čez Pogačarjeve zmage se lahko pritožujejo le tisti, ki so ga kdaj vlekli celo etapo, mu s tem pomagali v boju proti direktnemu konkurentu za GC, in jih je potem spočit prešprintal v cilju. Naj dvigne roko tisti, ki je to naredil.

Je pa za razumet, stvar je postala rahlo... predvidljiva.

Remco je danes out, upam na dobre noge Primoža. Izjave ima letos brutalne. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Kako to misliš, je odstopil? Mediji namigujejo na to.

Tudi, če ne bo, je out, ne vem ce ima noge za toliko višincev. Včeraj ga je pobralo na polno.
««
107 / 108
»»