» »

implementacija sprememb z wordpress localhost strani na wordpress stran na strežniku

implementacija sprememb z wordpress localhost strani na wordpress stran na strežniku

b0jan89 ::

Pozdravljeni !

Dva meseca nazaj sem z strežnika prenesel kopijo wordpress-ove strani in jo namestil na xampp localhost strežnik.
Na lokalno nameščeni strani sem naredil nekaj sprememb nad datotekami custom-template-page-functions.php ,custom-template-sidebar-functions.php ,style.css, footer.php, custom-template-settings.php. Vse te datoteke se nahajajo v mapi wp-content/themes/ime_teme.

Zdaj me zanima kako da te spremembe uveljavim na strani , ki je na strežniku , kajti v dveh mescih je na stran bilo dodano kar nekaj nove vsebine(prispevki,slike,mp3 itd.).

Ali je zadosti da samo spremenjene datoteke zamenjam s tistimi na strežniku ?

Prosil bi za malo pomoči okoli tega kajti opravljam prakso na podjetju (sem študent informatike) in nimam kaj dosti izkušenj okoli tega.

Hvala in lep pozdrav!

Stari89 ::

Ko sem delal v eni šalabajzerski firmi, smo na strežniku (preko ftpja) povozili stare datoteke z novimi in spremembe so se pojavile na spletni strani. To je bilo to. Za simpl spletne strani, ki jih delaš kot študent je to čisto okej.

Prej ali slej bojo tvoji projekti postali zelo kompleksni. Deploy nove verzije na server ti bo vzel vedno več časa. Začel boš delat napake (pozabiš kak fajl, na bazi spustiš kako spremembo, etc etc). Ker ne boš več želel bit površen in ker je tvoj čas nekaj vreden, boš hotel zadevo optimizirat. Za začetek se nauči uporabljat nek "version control software" (GIT ftw), da boš imel nadzor nad spremembami, imel kodo nekje na varnem in delal na istem projektu s celotno ekipo hkrati. Za sam deploy pa spišeš kako skripto, ali pa uporabiš namenski "automation software" (Jenkins ftw). Tako ti ne bo tega potrebno počet na roke. Lahko si nastaviš celo triggerje in imaš recimo vsako jutro svež build oz. deploy, ki ga tvoj tester veselo potestira.

Če imaš še kako vprašanje kar piši. Srečno!

Stari89 ::

Aja, razen če si počel kake spremembe na bazi. Tist pa je res malo bolj sitno, če moraš spremembe iz localhost baze prenašat na live bazo. Povej kako ti rata, me zanima.

abyssus ::

Prispevki so v podatkovni bazi, tako da boš moral uvozit še te.

Stari89 ::

Še zadnji napotek: preden pregaziš datoteke, naredi backup! Me je že nekajkrat rešilo. ;)

b0jan89 ::

Na localhost-u sem spremenjene datoteke zamenjal z original datotekami iz backupa, import-al sem novo vsebino z live strani in spet zamenjal datoteke z spremenjenimi. Vse je delalo kakor mora in upam da bo tudi tako ko na ftp-ju zamenjam te iste datoteke
Sprememb na bazi nisem delal.

b0jan89 ::

Sicer imam še eno vprašanje, v style.css sem spremenil dimenzije za prikaz slik od prispevkov na prvi strani. Zanima me če se bodo slike same prilagodile ali bo treba uporabiti "regenerate thumbnails" ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spreminjanje atributov izven wordpressa

Oddelek: Programiranje
51010 (815) Gandalfar
»

Wordpress - child theme (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5613927 (10115) Mitja358
»

Wordpress - negre odpreti wp-admin

Oddelek: Izdelava spletišč
141790 (1422) cosa nostra
»

Čuden problem z ozadjem!

Oddelek: Izdelava spletišč
6605 (536) d3vid
»

WordPress editor

Oddelek: Izdelava spletišč
8926 (883) Gandalfar

Več podobnih tem