» »

Iphone 8 - Prosim pomoc - kako prenesem izbrane fotke (album) na racunalnik?

Iphone 8 - Prosim pomoc - kako prenesem izbrane fotke (album) na racunalnik?

Andruxa ::

Bil sem na dopustu, naredil 200 slik, rad bi jih downloadal in prenesel na eksterni disk. Kako to naredim?

Poskusil sem:

- online iCloud: fotografije vidim, pa mi ne dovoli da izberem vec kot eno naenkrat. Prenasam lahko torej eno po eno kot opica, ki ni bila dovolj pametna da kupi androida
- icloud za Windows: sem se celo potrudil in namestil ta napol izdelan software, pa vidim opcijo prenesi vse fotografije (niti toliko ni pameten, da bi prenesel samo tiste ki se niso prenesene, ampak vsakic, ko pritisnem, vlece dol vseh 8GB). Prenese resda cisto vse, izbirati jih ne morem, torej vsakic ko naredim novo fotko moram prenesti celotno vsebino telefona? Ampak kar je hujse, prenese VIDEO format kadar je fotka posneta v Live. Rabim (jasno da) fotografijo, ne pa video, ker ne mislim punci posiljat 200 videov z dopusta, ce me prosi za fotke.

Torej, se enkrat, rad bi svoje fotke prenesel na disk, pa da ne downloadam eno po eno, pa da so fotke in ne videi. Mi lahko lepo prosim nekdo, ki se spozna na te korporativce bolj od mene, pomaga. Katero izmed zlahtnih aplikacij se rabim, kaj moram se doplacat, da lahko lastne fotke dobim na svoj lastni komp.

Vem da se ne spodobi siriti kletvice po spletu, samo vcasih bi pa prislo prav.
Lp, A

amacar ::

Priklopiš iphone in ti itak odpre raziskovalca, kjer iz mape prekopiraš fotke. To je vsa umetnost brez dodatnih programov.

nsa_ag3nt ::

Part 4: How to Import Photos from iPhone to Computer with Windows Explorer
https://www.imobie.com/support/how-to-i...
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Dober dan ::

Jaz sem vse težave s slikami, dokumenti in vsemi podatki nasploh rešil tako, da sem kupil office 365 in si sedaj vse skranjujem na onedrive.. na uradni strani je cena 70€, pri nas v trgovinah pa 40.

Andruxa ::

@amacar in @nsa_ag3nt, sem poskusil z explorerjem. Hvala za nasvet, definitivno sem blize. Ampak ... kjer so fotke v Live modu (pri meni 95% slik), mi ne pokaze pravilnega framea, ampak defaultnega, ki ga je nasetal, ko je bila fotografija posneta. Z drugimi besedami, fotke spet niso tiste ki sem jih jaz izbral in jih vidim na telefonu.
Lp, A

shadeX ::

Live Mode ni .JPG slika ampak .MOV, zato to načeloma odpreš z kakšnim video playerjem. Zakaj slikaš v "filmskem" načinu kadar to ni potrebno?

Andruxa ::

ker potem lahko izberes najboljsi kader.

Vglavnem. Zaprl icloud, se odlogiral, se enkrat logiral, pocakal na celotni sync in zdaj sem dobil poleg video fajlov se slikovne fajle in to defaultne in potem zraven se pravilne. Ocitno je prej zmrznil ko je prenasal in sem dobil samo video fajle dol. V vsakem primeru, explorer varianta ne dela ok, ker ne dobis dol izbranih kadrov. Icloud varianta dela, ampak samo PC varianta, ker online ti ne omogoca da izberes vec kot eno sliko (ali pa jaz ne vidm te opcije), pa seveda ce ti app ne zmrzne.

Hvala za nasvete.
Lp, A

Andruxa ::

ah sem se prehitro veselil, manjka mi 3/4 fotk pa pravi da je sinhroniziran ...
Lp, A

zee ::

Namesti Google Photos, se prijavi v tvoj Google račun in počakaj, da se slike pretočijo. Iz Google računa jih potem enostavno shraniš nekam lokalno... Še najbolj enostavna rešitev, tudi za trajen backup slik iz telefona.

Druga možnost, če imaš Mac računalnik, je, da uporabiš Airdrop. V Photos izbereš slike, greš na Share widget in jih "pošlješ" na računalnik.

Zadnja varianta je podobna drugi, le da namesto Airdropa pošlješ slike na svoj Dropbox.

Sam uporabljam Google Photos in sem zelo zadovoljen. V slikah se po nekaj učenja samodejno označijo ljudje in kraji, kjer sem naredil slike, obenem se občasno spontano naredi kak luštkan filmček ali animacija.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

shadeX ::

Ne razumem kaj je narobe s kablom? Sem pravkar preveril in jaz brez problema lahko prenesem slike/videje na računalnik iz DCIM mape na iPhonu. Imam vso robo od Februarja lani. 3000 slik, 464 videjev za 70GB.

Live Mode photos so v .Mov formatu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14024451 (21266) Mavrik
»

Huawei Mate 10 pro ali iPhone X (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7410069 (8220) shadeX
»

Jaz iz Androida na IOS (Iphone SE)

Oddelek: Loža
162454 (1571) shadeX
»

Uporaba Google Photos

Oddelek: Informacijska varnost
143083 (2637) Bellzmet

Več podobnih tem