» »

XML web page

XML web page

damek93 ::

Pozdravljeni,

v službi imam en problem glede programiranja XML spletne strani, katera bi naj bila namenjena za prikazovanje različnih navodil v proizvodnji.

Zanima me:
1. Kako si lahko shranim na prijavni strani spremenljivko npr. delovni nalog, da bo spremenljivka dostopna na drugih straneh? (glede na delovni nalog, se v nadaljevanju izpišejo različna navodila, ki pripadajo določenemu nalogu). Mogoče s pomočjo kake seje?

2. Potreboval bi tudi funkcijo, ki bi prikazovala uro na indexni strani. V HTML,PHP jeziku mi to ni problem, v XML datoteki pa nevem na kakšen način bi to rešil?

Funkcija:

function startTime() {
	var today = new Date();
	var h = today.getHours();
	var m = today.getMinutes();
	var s = today.getSeconds();
	m = checkTime(m);
	s = checkTime(s);
	document.getElementById('txt').innerXML =
	h + ":" + m + ":" + s;
	var t = setTimeout(startTime, 500);
}

function checkTime(i) {
	if (i < 10) {i = "0" + i};  // add zero in front of numbers < 10
	return i;
}

Če ve mogoče kdo rešitev za ti dve vprašanji, bi mu bil zelo hvaležen.

L.P. D.L.
  • spremenil: Mavrik ()

Stari89 ::

Imate zadaj kak framework, ki iz XMLja renderira spletno stran ali pa vaša navodila v proizvodnji prikazuje specializiran program (ne običajen spletni brskalnik)? Za XML namesto HTMLja na spletnih straneh namreč še nisem slišal. Več informacij, prosim.

smacker ::

XML se najbrž pretvarja v HTML s predlogami XSLT (https://www.w3schools.com/xml/xsl_intro.... Ostalo je pa odvisno od preostanka aplikacije. Če imate zgolj XML+XSLT, potem je to enako, kot bi imel statično HTML stran, zraven pač dodaš PHP kodo za strežniški del funkcionalnosti. Spremenljivke lahko hraniš v seji (PHP, na strežniku) ali v piškotkih (Javascript localstorage, lokalno v brskalniku). Tudi uro lahko prikažeš z javascriptom, ampak potem bo kazalo uro, ki jo ima uporabnikov brskalnik, ne strežniškega časa.

damek93 ::

V bistvu je na firmi ERP sistem INFOR, katerega jaz zdaj grafično prilagajam pač za navodila, ki se bodo prikazovala na LCD monitorjih... Zdaj točno kakšen framework imajo oni jaz nevem, dobil sem dostop do testnega okolja, kjer spreminjam samo grafiko in dodajam stvari za namen prikazovanja navodil...

element
dtype="text"
id="pdnoBarcode"
title="Production order"
title.de="Produktionsauftrag"
title.sl = "PROIZVODNI NALOG "
var = "pdnoBarcode"
inputValue="{barcode}"
/>

Tukaj imam ustvarjeno "prijavo", ker uporabnik skenira delovni nalog. V tem delu bi bilo potrebno ustvariti sejo.

To pa je del kode, kjer bi namesto "{pdnoBarcode}" po mojem mnenju bilo potrebno prebrati ustvarjeno sejo...
data function='otiowidlldata/productionOrderData_documents({sa2},"{pdnoBarcode}", "all")' >

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E-račun

Oddelek: Programiranje
217452 (4215) ivanhoe5x
»

java / mysql / počasne poizvedbe

Oddelek: Programiranje
5749 (678) BRBR
»