» »

Volitve 2018, drugič

Volitve 2018, drugič

Temo vidijo: vsi
««
68 / 121
»»

jype ::

dronyx je izjavil:

Ja, saj zato je Arso praktično za vso državo razglasil rdeč ali oranžni alarm. Izvzet je kamniški bazen kjer so volili LMŠ in Trbovlje, kjer so bili za Levico. Tam je napovedano sončno vreme do jutra.
SEM VEDU!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

dronyx ::

chort je izjavil:

In ker priprti (torej v postopku) še niso avtomatično tudi krivi, so pa tujci pogosteje priprti zaradi begosumnosti.

Pravno gledano sicer to nedvomno drži. Ponavadi pa te ne priprejo zato, ker si šel čez rumeno luč na semaforju ali ker si se zdel policistu sumljiv kar tako.

chort ::

dronyx je izjavil:

chort je izjavil:

In ker priprti (torej v postopku) še niso avtomatično tudi krivi, so pa tujci pogosteje priprti zaradi begosumnosti.

Pravno gledano sicer to nedvomno drži. Ponavadi pa te ne priprejo zato, ker si šel čez rumeno luč na semaforju ali ker si se zdel policistu sumljiv kar tako.

Tu se s teboj strinjam. Običajno te priprejo, ker sumijo, da si storil kaznivo dejanje.

Tole moram citirat iz rtvslo komentarjev, ker lepo povzame bistvo trenutne slovenske politične realnosti:

Stranke levice, ki so proti izključevanju, gradijo zavezništvo na osnovi izključevanja.

In to jim je edina skupna točka - sovraštvo do SDS (ne vem sicer če se tu vidi tudi NSi, ampak to ni bistveno). Verjetno še nihče ni naredil SDS in JJ-ju take usluge, kot jo bodo tile.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

maco-maco ::

Verjetno še nihče ni naredil SDS in JJ-ju take usluge, kot jo bodo tile.

To je mogoče celo res.
Ni mi pa jasno, kako bi sedaj SDS šla skupaj v koalicijo s Soroševimi plačanci, udbomafijo, Kučanovim klanom, globoko državo, komunisti v drugi preobleki,...
Kaj?

Pri LMŠ mi je meni zanimivo v bistvu še nekaj. V njihovi stranki poznam kar nekaj obrazov, ki so bili v mladosti (srednja šola, faks) sošolci ali znanci. Za nekatere od njih bi si upal trditi, da so po prepričanju "desničarji". Kako so se sedaj znašli v tej stranki nimam pojma. Ampak LMŠ je po videnem sodeč očitno trda Kučanova linija, mnogo bolj kot pa kakšen SD ali Lista Mira Cerarja. Lahko do so šli nekateri v to stranko misleč, da je to nekaj novega, neobremenjenega na političnem prostoru in da bodo "spreminjali svet na bolje", ne pa služili neki preživeti ideologiji. Iz tega bi se upal sklepat, da zna tale druščina zelo hitro razpasti. Bom presenečen, če se tole konča kako drugače kot izven parlamenta na naslednjih volitvah.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Misliš enako kot PS in SMC?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ampak LMŠ je po videnem sodeč očitno trda Kučanova linija

Pa saj to vas jaz sprašujem. Kako je možno, da bi s palčkovimi sodelovali. A smo slovencli, al ne! Udbomafija se je zažrla v vse pore te družbe.
Da ne omenjam ekstremnega levičarja Cerarja. Postavil je žiletke na mejo, ampak zgolj z namenom, da pobrije brade prišlekov. Min pa ni nastavil, izdajalec.

Vam res ni več pomoči.
Kaj?

MrStein je izjavil:

Misliš enako kot PS in SMC?

LDS, PS, Zares. Sem zraven bi dal še LMŠ.

Meni je vseeno, kdo zmaga, dokler ne zmagajo izdajalci evropskih vrednot.

MisterM ::

nekikr je izjavil:

MisterM je izjavil:

3661 bruto za navadnega poslanca je bedna plača?

V bistvu je odlična, glede na to, da nimajo nobene odgovornosti in se lahko hodijo samo štempljat. Enako velja za ministre. Kar bi morali narediti je vpeljati osebno odgovornost potem pa zvišati plače vsem "glavnim" v državi. Sramotno je, da sta recimo minister za finance ali gospodarstvo, ki bdita nad desetinami milijard denarja, plačana tako malo, da se še meni tega ne splača delati. Pa da ti še kamere visijo za ovratnikom in da vsi spremljajo kaj delaš? Za tako mizerijo od plače? Ti ljudje bi morali imeti milijon+ letno. Poslanci 10x trenutne. Ampak ne za delo in odgovornost, ki jih imajo zdaj. Taki poslanci si zaslužijo minimalca, ob predpostavki, da kdaj poribajo tla v državnem zboru, sicer še to ne.

Mladi mož, ni denar tisti razlog, zaradi katerega bi ljudje na položajih bili pravični ter odgovorni. Sam imam par stotakov nižji bruto in z lahkoto lahko trdim, da živi krepko nad standardom. Pa ne samo za naše razmere. A kogar hoče sreča pokopati, ga prej razvadi kot neumna mati.

nekikr je izjavil:

MisterM je izjavil:

Težko boš dokazal, da ni Milojka ničesar naredila. Tudi če bi, bi imela pripravljen cel fascikel izgovorov, zakaj ni mogla izvesti določenih programov.

Izgovori pomenijo, da ni naredila. Ker ni znala, ker ni imela podpore, ker ni imela ljudi. Izberi enega ali vse. Sposobni ljudje ne bi šli v tak projekt, če ne bi imeli zagotovljene podpore, če ne bi imeli okoli sebe ljudi, s katerimi bi lahko to uresničili. Za pošteno plačilo bi se že našla taka ekipa. Pri nas pa Šarec, ki je brez izkušenj in mu še srednja lesarska dela probleme, sestavlja koalicijo, kjer bodo sami vrli ministri. Židan, Alenčica, Cmerar, samo še Karel manjka, da zasede enega od dveh mest, ki jih še ni.

Politika oziroma ministra, ki ni izpolnil obljub, lahko kaznuje le narod tako, da ga ponovno ne izvoli. Če je storil zraven tudi še kaj nezakonitega, sta zato pristojni drugi dve veji oblasti. Ni denar tisti, ki človeka motivira, da bo izvedel to kar je obljubil.

Truga ::

Ta pravljica "politiki rabijo visoke place da jih ne mores podkupit in bojo resno delali" je kr dobra, ja.

A si ze videl kakega bogatasa, ki je kdaj rekel "dovolj denarja imam" ahaha

Ja, mnogo njih, delam namreč v igralništvu. V glavnem hrepijo po čisto drugih stvareh.

Res? Zakaj pol ne stalajo 90% premozenja in resijo svet pred revscino in lakoto, pa vseeno ostanejo miljarderji?

Heh, to moraš pa njih vprašati. Dejstvo ostaja, da že osnovne plače naših politikov zagotavljajo zelo visok življenjski standard in ni razloga, da bi jih še dvigovali.

jb_j ::

Truga je izjavil:

Res? Zakaj pol ne stalajo 90% premozenja in resijo svet pred revscino in lakoto, pa vseeno ostanejo miljarderji?

V Sloveniji?
Še najbolj bogat tajkun pri nas,
je skoraj kot bi bil na socialni v ZDA,Rusiji in najbrž še mali množici držav (med bogataši) ali v bogatih arabskih državah.

Taka vprašanja so daleč od produktivnih v Sloveniji.
So pa zanimivi takšni kot akrapovič in pipistrel, ki sta svetovno priznana,
in delita neko idejo socialnega kapitalizma, v državi, ki je iz tranzicije in vojne,
dobila razmeroma dober standard.

Dobr bi imel pripombe na zobozdravstvo,
ki je v zda malo bolje poskrbljeno kot pri nas (za tiste ki delajo, se razume).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Nesta ::

dronyx je izjavil:

Pri LMŠ mi je meni zanimivo v bistvu še nekaj. V njihovi stranki poznam kar nekaj obrazov, ki so bili v mladosti (srednja šola, faks) sošolci ali znanci. Za nekatere od njih bi si upal trditi, da so po prepričanju "desničarji". Kako so se sedaj znašli v tej stranki nimam pojma. Ampak LMŠ je po videnem sodeč očitno trda Kučanova linija, mnogo bolj kot pa kakšen SD ali Lista Mira Cerarja. Lahko do so šli nekateri v to stranko misleč, da je to nekaj novega, neobremenjenega na političnem prostoru in da bodo "spreminjali svet na bolje", ne pa služili neki preživeti ideologiji. Iz tega bi se upal sklepat, da zna tale druščina zelo hitro razpasti. Bom presenečen, če se tole konča kako drugače kot izven parlamenta na naslednjih volitvah.

To je tudi meni zanimivo. Mislim da je v stranki več desnih kot levih. Vsaj vse ki poznam notri so desni. Nevem kaksno idejo ima Sarec?

V Sloveniji?

Kaj je narobe s temi gospodarstveniki meni ni jasno. Pri nas je itak totalna beda, subvencijo so sicer vsi rade volje sprejeli, samo to nekako ni to. Bedniki.

To je tudi meni zanimivo. Mislim da je v stranki več desnih kot levih. Vsaj vse ki poznam notri so desni. Nevem kaksno idejo ima Sarec?

Ker še vedno nasedate propagandi. Leva je Levica, ostalo je desno. Samo vi ste tako močno omejeni in zavedeni, da pač tej zadev ne razumete.
Kaj?

MisterM je izjavil:

Heh, to moraš pa njih vprašati. Dejstvo ostaja, da že osnovne plače naših politikov zagotavljajo zelo visok življenjski standard in ni razloga, da bi jih še dvigovali.

Sepravi, govorijo da njim v resnici dol visi za denar, hoardajo ga pa vseeno. Se pa strinjam, Re: poslanska placa

jb_j je izjavil:

V Sloveniji?

Ja kje pa? Pri nas je malo manj denarja, ampak je tudi manj ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Cervantes ::

maco-maco je izjavil:

V Sloveniji?

Kaj je narobe s temi gospodarstveniki meni ni jasno. Pri nas je itak totalna beda, subvencijo so sicer vsi rade volje sprejeli, samo to nekako ni to. Bedniki.

Ker še vedno nasedate propagandi. Leva je Levica, ostalo je desno. Samo vi ste tako močno omejeni in zavedeni, da pač tej zadev ne razumete.

Pa saj je jasno.
Vse, kar ni Jajo, je levica. Banda palčkova, komunistična!

maco-maco je izjavil:

Politični prostor pri nas se deli na stranke, ki so pod vplivom krogov okrog Kučana ter ostali. Če to razumeš ti bo marsikaj postalo jasno.

Nesta je izjavil:

Šarec s svojo "tišlersko koalicijo" bi rad naredil to, kar ni uspelo niti LDS v najbolj svinčenih časih tranzicije. Samo sedaj smo leta 2018 in ljudem je jasno, da samo "Sovraštvo do SDS" ne more biti nek učinkovit program za to državo in da volivec od tega ne bo imel nobene koristi. Ne razumem pa od kje pobira Šarec te ideje. Kot sem pa že zgoraj zapisal se bo verjetno izkazalo, da do sedaj še nihče ni naredil take usluge stranki SDS kot jih bo tale "tišlerska koalicija".

Zgodovina sprememb…

Politični prostor pri nas se deli na stranke, ki so pod vplivom krogov okrog Kučana ter ostali. Če to razumeš ti bo marsikaj postalo jasno.

Politični prostor pri nas se deli na SDS, ter ostali. Če to razumeš ti bo marsikaj postalo jasno.
Kaj?

maco-maco je izjavil:

Politični prostor pri nas se deli na SDS, ter ostali. Če to razumeš ti bo marsikaj postalo jasno.

Ja, imaš delno prav. Politični prostor si moraš zamisliti kot da sta Kučan in Janša dva ogromna sončka z veliko maso in s tem veliko gravtacijsko privlačno silo, okrog njiju pa krožijo mali planetki, ki so stranke in njihovi satelitki. Je pa res, da moraš včasih dlje časa opazovati to konstalacijo, da ugotoviš katera privlačna sila zmaga nad katerim planetkom ker sta si ti dve mogočni osončji blizu in je čutiti njun vpliv v medzvezdnem prostoru. Se pa opravičujem, da sem za ponazoritev situacije na političnem parketu uporabil mogočna nebesna telesa ob katerih vsi skupaj res izgledajo kot navadni palčki.

Za "tišlersko koalicijo" je pa Kučan nevtronska zvezda. Kakšna je gravitacijska sila nevtronske zvezde pa raje ne bi razlagal. Sploh je pa zanimivo, kaj se zgodi s planeti, ki bi se taki nevtronski zvezdi preveč približali. :))

Zgodovina sprememb…

Če bodo Erjavca šutnili iz Desusa si na Steam lahko kupi tole igrico. Steam jo opiše takole: In this game Putin smiles at you - and you smile at him!

Je pa tko, da je slovenija mnogo bližje Putinovi Rusiji, kot pa Orbanovi Madžarski. In to jaz ne štejem kot nek uspeh zunanje politike.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Je pa tko, da je slovenija mnogo bližje Putinovi Rusiji, kot pa Orbanovi Madžarski. In to jaz ne štejem kot nek uspeh zunanje politike.
Skratka, še vedno smo neuvrščeni? Kul, če bi bilo res.

jype je izjavil:

dronyx je izjavil:

Skratka, še vedno smo neuvrščeni? Kul, če bi bilo res.

Ne, to ne drži. Poročeni smo z ZDA, ljubica nam je pa Rusija. To jasno ne more delovat. V naši postelji manjkajo samo še Kitajci. Mogoče Šarec kaj naredi za ménage à trois...

Zgodovina sprememb…

xmetallic ::

chort je izjavil:

A boš dal kak link za tole trditev, glede na to da norveška policije ne beleži narodnosti posiljevalcev? :D Aja, breitbart lažnivec ne velja...

Vidim, da nekateri ne ločite med Švedsko in Norveško. Švedska pa res ne beleži narodnosti kriminalcev.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Ne, to ne drži. Poročeni smo z ZDA, ljubica nam je pa Rusija.
Ja, saj točno to pomeni "neuvrščeni".

xmetallic je izjavil:

Vidim, da nekateri ne ločite med Švedsko in Norveško. Švedska pa res ne beleži narodnosti kriminalcev.
Vidim, da nekateri radi prodajate alt-right iztrebke kot suho zlato.

Zgodovina sprememb…

Badwolff ::

Naivno sem pričakoval višji nivo politične komunikacije na Slo-Techu kot v vaških gostilnah.
Podobno kot upanje, da se bomo enkrat nehali delit na domobrance in partizane. Tisti twit o potomcih klavcev mi še vedno ne gre iz glave.

Saj ravno to je namen teh političnih twitov. Angažiranje in opredeljevanje množic.

Konlov ::

Deli in vladaj. Klera stylrzž...

Badwolff je izjavil:

Podobno kot upanje, da se bomo enkrat nehali delit na domobrance in partizane.
Zakaj bi se nehali delit na domobrance in partizane? Nihče od nas ni bil nič od tega, so se pa nekateri pustili nategnit politikom, ki bi radi rehabilitirali nacionalistično sranje, bržkone zato, ker je bila vojna za samostojnost Slovenije bistveno prekratka, da bi razumeli, kam to privede.

kuall ::

dronyx je izjavil:

Ja, imaš delno prav. Politični prostor si moraš zamisliti kot da sta Kučan in Janša dva ogromna sončka z veliko maso in s tem veliko gravtacijsko privlačno silo, okrog njiju pa krožijo mali planetki, ki so stranke in njihovi satelitki. Je pa res, da moraš včasih dlje časa opazovati to konstalacijo, da ugotoviš katera privlačna sila zmaga nad katerim planetkom ker sta si ti dve mogočni osončji blizu in je čutiti njun vpliv v medzvezdnem prostoru. Se pa opravičujem, da sem za ponazoritev situacije na političnem parketu uporabil mogočna nebesna telesa ob katerih vsi skupaj res izgledajo kot navadni palčki.

Ja tako vidi politiko večina neumnih ljudi: ali si desni ali pa levi, druge opcije ni.
Taka delitev je v resnici zelo butasta. Ker ljudi sili v delanje neumnih radikalnih akcij samo zato, da bi pripadali eni izmed teh ideologij.
Ljudje namreč še sami ne vedo kaj bi radi in rabijo takele okvirje, da se podzavestno odločijo "kaj so".

Kar se vlade tiče je samo vprašanje nsi ali levica. če bo levica bo vlada avtomatično izgubila svojo legitimnost in bo se s to levico najbrž ne bo noben mogel nič pametnega zmenit. Če pa se slučajno bodo zmenili bodo naredili en mini poskus komunizma, ki bo spet propadel, tako kot so že vsi oziroma so najbrž vseeno toliko pametni, da bodo videli, da v praksi njihove propagandne parloe, ki jih prodajajo ljudem ne morejo uresničiti in jih bo praksa posadila na trdna tla.

kuall je izjavil:

Ljudje namreč še sami ne vedo kaj bi radi in rabijo takele okvirje, da se podzavestno odločijo "kaj so".
Ne sodi drugih po sebi.

nsa_ag3nt ::

Samo en kup nabijanja vam je uspelo sprovocirati...

Kaj je novega pri sestavi vlade ?
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

nsa_ag3nt je izjavil:

Kaj je novega pri sestavi vlade ?
To gre počasi. Vprašaj čez kak mesec.

kuall ::

jype je izjavil:

kuall je izjavil:

Ne sodi drugih po sebi.

Zame ne skrbi, jaz se imam pod kontrolo. Ti se nimaš. Ti si idelen primereh teh neumnih ljudi. Stalno trobiš o zlih desničarjih in dobrih levičarjih.

leiito ::

Za vlado je bolj ali manj dogovorjeno, Cerar si ne želi, da bi bil njegov legacy pokradena država s povratkom na centralno planiranje, mora pa teči še dva kroga, da ne bojo rekli, da je kurba,

jype je izjavil:

Vidim, da nekateri radi prodajate alt-right iztrebke kot suho zlato.

Boš podal dokaze, ki pričajo, da Norveška ne beleži kriminalcev po nacionalnosti? Aja, ne moreš, ker ima Norveška na svoji uradni strani nacionalnega statističnega inštituta objavljene vse podatke, vključno s podatki, ki pričajo o kriminalu migrantov. Afričani že leta držijo prvo mesto v številu kriminalnih dejanj priseljencev na Norveškem. Vse je javno obljavljeno. Niso Norvežani taki pussiji kot Švedi, ki so iz politične korektnosti prenehali beležiti nacionalnost kriminalcev. So že vedli, da bodo migrantje zasedli prva mesta v kriminalnih statistikah, in so zato začeli skrivati ključne podatke.

Zgodovina sprememb…

Upravičeno, v kolikor obstaja bojazen, da bi objava takšnih podatkov pripeljala do nemirov, nasilja ali celo linča. Nacistične barabe bi pograbile vsako nit, da uperijo nestrpnost in s tem onemogočijo tudi mnogo razumnih ukrepov, ki bi lahko ugotovili razlog zakaj se te skupine poslužujejo kriminala in ga odpravili. Sovraštvo nikoli ne prinese rešitve, to bi ob vsej naši zgodovini že lahko vsi vedeli.

Fritz ::

kuall je izjavil:

jype je izjavil:

kuall je izjavil:

Ne sodi drugih po sebi.

Zame ne skrbi, jaz se imam pod kontrolo. Ti se nimaš. Ti si idelen primereh teh neumnih ljudi. Stalno trobiš o zlih desničarjih in dobrih levičarjih.

V bistvu je ravno obratno, ker ste nekateri požrli mantro, da so Levica komunisti in ekstremisti, kar veselo trobijo opinion-makerji blizu SDS.

Levica niso nobeni komunisti. So v veliki meri tisto, kar bi morala biti social-demokracija pa to več ni. In niso nobena redkost v EU. Corbyn bo v UK morda laburiste spravil na pravo pot. V Nemčiji je Die Linke, Podemos v Španiji, Siriza (ki se je v njihovih okoliščinah prodala) v Grčiji itn. Levica je na levem polu daleč manj 'ekstremna' kot je npr. Primc na desni. Tudi neoliberalizem je ekstremna utilitarna ideologija pa jo razni Brščiči veselo promovirajo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

pirat ::

MisterM je izjavil:

Upravičeno, v kolikor obstaja bojazen, da bi objava takšnih podatkov pripeljala do nemirov, nasilja ali celo linča. Nacistične barabe bi pograbile vsako nit, da uperijo nestrpnost in s tem onemogočijo tudi mnogo razumnih ukrepov, ki bi lahko ugotovili razlog zakaj se te skupine poslužujejo kriminala in ga odpravili. Sovraštvo nikoli ne prinese rešitve, to bi ob vsej naši zgodovini že lahko vsi vedeli.

Tudi zatiskanje oči pred dejstvi nikoli ne prinese rešitve. Če problema obstaja, ga je potrebno rešiti. Kako je torej zdaj - ali problem je ali ga ni ?

xmetallic je izjavil:

ker ima Norveška na svoji uradni strani nacionalnega statističnega inštituta objavljene vse podatke, vključno s podatki, ki pričajo o kriminalu migrantov. Afričani že leta držijo prvo mesto v številu kriminalnih dejanj priseljencev na Norveškem. Vse je javno obljavljeno.
Tvoja smola je, da jaz govorim norveško, ti pa ne.

pirat je izjavil:

Tudi zatiskanje oči pred dejstvi nikoli ne prinese rešitve. Če problema obstaja, ga je potrebno rešiti. Kako je torej zdaj - ali problem je ali ga ni ?
Saj je rešen: Zločinci so kaznovani za zločine, nestrpneži pa težje ustvarjajo histerijo.

Zgodovina sprememb…

pirat ::

A tole je merodajno:
https://www.researchgate.net/publicatio...
in direktna prezentacija v obliki grafa:
https://www.researchgate.net/figure/Imm...

Se splača prebrati tudi cel .pdf
Recimo kakšna so razmerja v verjetnostih, da bo na Norveškem ali Finskem storil nasilni zločin:
- Finec ali Norvežan - vrednost indeksa je 1 (torej povprečna vrednost na katero se potem etnične skupine primerjajo):
- Immigrants from Iraq, Somalia, Afghanistan and former Yugoslavia have roughly three-fold or larger odds ratios when compared to the
majority population. For Finland, the relative differences are generally larger, but for most part, the same countries and country groups (Somalia, Iraq, Iran, Turkey, and the rest of Africa and Afghanistan) appear to have the highest risks of violence in both countries
- At the same time, several immigrant groups have lower risks of violence than the majority population, especially in Norway (to so Kitajci, Poljaki, Filipinci, ostale zahodne države...)

Zanimivi so Filipinci - prav tako migrantje iz relativno revne države (GDP per capita na Filipinh je pod 3 tisoč USD na osebo), vendar ne predstavljajo nikakršne težave glede nasilja. Migrantje iz Somalije, Afganistana, Kosova,.. pa ga. Kje je razlika ? Religija ? Filipinci so večinoma pripadniki krščanske vere, medtem ko so Somalijci, Iračani, Afganistanci... večinoma pripadniki islama ?

Morda pa nekaj je na tem, čeprav vem, da bo zdajle združena "levica" slo-techa šla v luft .

T-h-o-r ::

Badwolff je izjavil:

Naivno sem pričakoval višji nivo politične komunikacije na Slo-Techu kot v vaških gostilnah.
Podobno kot upanje, da se bomo enkrat nehali delit na domobrance in partizane. Tisti twit o potomcih klavcev mi še vedno ne gre iz glave.

Pa z njimi (potomci klavcev, banditi in rdečimi smrduhi) morajo iti v vlado, če jo hočejo. Hahahaha

pirat je izjavil:

A tole je merodajno:
https://www.researchgate.net/publicatio...
in direktna prezentacija v obliki grafa:
https://www.researchgate.net/figure/Imm...

Se splača prebrati tudi cel .pdf
Recimo kakšna so razmerja v verjetnostih, da bo na Norveškem ali Finskem storil nasilni zločin:
- Finec ali Norvežan - vrednost indeksa je 1 (torej povprečna vrednost na katero se potem etnične skupine primerjajo):
- Immigrants from Iraq, Somalia, Afghanistan and former Yugoslavia have roughly three-fold or larger odds ratios when compared to the
majority population. For Finland, the relative differences are generally larger, but for most part, the same countries and country groups (Somalia, Iraq, Iran, Turkey, and the rest of Africa and Afghanistan) appear to have the highest risks of violence in both countries
- At the same time, several immigrant groups have lower risks of violence than the majority population, especially in Norway (to so Kitajci, Poljaki, Filipinci, ostale zahodne države...)

Zanimivi so Filipinci - prav tako migrantje iz relativno revne države (GDP per capita na Filipinh je pod 3 tisoč USD na osebo), vendar ne predstavljajo nikakršne težave glede nasilja. Migrantje iz Somalije, Afganistana, Kosova,.. pa ga. Kje je razlika ? Religija ? Filipinci so večinoma pripadniki krščanske vere, medtem ko so Somalijci, Iračani, Afganistanci... večinoma pripadniki islama ?

Morda pa nekaj je na tem, čeprav vem, da bo zdajle združena "levica" slo-techa šla v luft .

Morš še povedat, koliko je Filipincev in koliko tistih ostalih, ki jih omenjaš, veš. Če je Filipincev 345, drugih pa 30.000 ...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Konlov ::

citiram: oba tabora vidita drug v drugem poosebljeno zlo, samega sebe pa seveda kot najčistejše utelešenje dobrega, in prav vztrajanje pri takšnih pogledih je krivo, da še sedemdeset let po koncu vojne 'Slovenci še vedno čakamo, kaj se bo zgodilo v preteklosti

T-h-o-r ::

Konlov je izjavil:

citiram: oba tabora vidita drug v drugem poosebljeno zlo, samega sebe pa seveda kot najčistejše utelešenje dobrega, in prav vztrajanje pri takšnih pogledih je krivo, da še sedemdeset let po koncu vojne 'Slovenci še vedno čakamo, kaj se bo zgodilo v preteklosti

Oba tabora tega ne počneta iskreno, ampak zlorabljata. Uradna zgodovina je že zdavnaj zapisala zgodovinska dejstva, ampak jih politika in javnost ignorirajo, saj bi drugače več ne mogli izrabljati domobrancev pa partizanov za aktualne politične boje. Že 2005 smo dobili gigantsko Slovensko novejšo zgodovino 1848-1992 (v dveh delih), INZ je opravil popise žrtev zunajsodnih povojnih pobojev. Že leta 1990 je prišlo do sprave v Kočevskem gozdu, kjer sta bila v ospredju Kučan in Šuštar.

Edini, ki vse do zdaj zavračajo sprejeti svoj del odgovornosti, so katolibani, ki hočejo prikazati kolaboracijo kot del "boja za demokracijo", čeprav je bil medvojni cilj tega početja točno obraten od tega. Prav tako ne želijo (oz. neposredno vpleteni niso želeli) sprejeti odgovornosti za to, da so pretentali na tisoče mladih ljudi, da se v zadnjem letu vojne s prisego poklonijo Hitlerju. Še manj pa so sprejeli odgovornost za to, da so odgovorni za to tragedijo neopraskani pobegnili v Argentino in druge države, medtem ko so pustili, da so zlorabljeno mladino z vlaki poslali nazaj v smrt. Ker smrt je bila v povojnem obdobju kazen za tiste, ki so prisegali Hitlerju in nacistom.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype je izjavil:

Tvoja smola je, da jaz govorim norveško, ti pa ne.

Tvoja smola je, da ima stran tudi angleško različico.

SimplyMiha ::

Zločinci so kaznovani za zločine

Ampak ne dovolite, da bi jih kaznovali. Tako da... Spali boste kakor ste si postlali.

T-h-o-r je izjavil:

[Morš še povedat, koliko je Filipincev in koliko tistih ostalih, ki jih omenjaš, veš. Če je Filipincev 345, drugih pa 30.000 ...

Nepomembno, ker se podatki izražajo v odstotkih.
««
68 / 121
»»