» »

Volitve 2018, drugič

Volitve 2018, drugič

Temo vidijo: vsi
««
76 / 121
»»

Gogyto ::

Odličen članek pred nekaj tedni v Dnevnikovem Objektivu...

https://www.dnevnik.si/1042822479/svet/...

Naš sogovornik, ameriški profesor James C. Hathaway z Univerze v Michiganu, je vse argumente, povezane z begunci - od humanih do skrajno sovražnih - že slišal.


Raziskave kažejo, da velika večina ogroženih ljudi - več kot milijarda prebivalcev Zemlje, ki živijo v ekstremni revščini oziroma v življenjsko ogrožujočih razmerah - v resnici ostaja tam, kjer so. Tudi če jim grozi smrt, se le redki odpravijo na dolgo pot na zahod. Zakaj je tako?
Ker nimajo sredstev za to. Za začetek so sicer pomembni družbeni razlogi. Kot vidimo, ženske in otroci večinoma ostajajo doma. Med begunci jih je manj, saj ženske zaradi otrok ali pa zato, ker morajo skrbeti za ostarele starše, ne morejo zapustiti domov. Tudi v ekonomskem smislu je bolj smiselno, da se na begunsko pot podajo moški. Moški si lahko privoščijo potovanje s pomočjo tihotapcev, ki jim pomagajo prečkati zastražene meje. Za ženske je to tudi nevarno.

Glede na situacijo je treba povedati, da so med begunci, ki jih srečamo v Evropi, predvsem tisti, ki so imeli nekoliko boljše ekonomske pogoje od tistih, ki ostajajo v ogroženih regijah. To ne pomeni, da niso bili ogroženi, ampak da so imeli več možnosti za to, da poskušajo uiti smrti oziroma preganjanju. Le takšni so sposobni premagati ovire, ki smo jih postavili zato, da ne bi prišli k nam.


To pa je v nasprotju z begunsko konvencijo Združenih narodov, ki je bila leta 1951 sprejeta v Ženevi. Ta konvencija izrecno dovoljuje, da begunci pripotujejo v državo ne glede na to, ali imajo dovoljenja za vstop. Takšno dejanje ne sme biti sankcionirano. Jasno je namreč, da nobena država ne izdaja vizumov za to, da bi nekdo vstopil v državo in prosil za azil. Takšni vizumi ne obstajajo. Že po definiciji torej vsi begunci prispejo na nelegalen način. Drugače ne gre.


Je oseba, ki pride na mejo in trdi, da je begunec, že begunec, ali bo to potrjeno šele kasneje?
Begunska konvencija pravi, da je treba osebo, ki trdi, da je begunec, šteti za begunca. Preverjanje statusa begunca zgolj potrjuje tisto, kar že obstaja. Begunski status obstaja sam po sebi, na podlagi dejstev. Če si torej svojo državo zapustil zaradi relevantnih razlogov, si begunec. Država pa vam je dolžna zagotoviti pomoč, ko pridete pod njeno pristojnost. To lahko pomeni, da ste na ozemlju te države ali pa na ladji, ki pluje pod zastavo države. Lahko tudi stojite na meji, prislonjeni ob ograjo. Tudi v tem primeru je - v vašem primeru - Slovenija že pristojna za vas. Država je odgovorna, vse dokler se ne ugotovi, da niste begunec.

Odgovornost je torej obrnjena. Logika tega procesa je, da država begunca lahko prisili, da se ukloni njeni zakonodaji, begunec pa ne more prisiliti države, da prisluhne njegovim trditvam. Zato je bila ženevska konvencija zasnovana tako, da osebam pripisuje status begunca, vse dokler se ne izkaže nasprotno. Če tega ne bi bilo, bi si države lahko zamašile ušesa in ne bi ne slišale ne videle ničesar.


Kakšno je vaše mnenje o argumentu, ki ga je mogoče slišati tudi od politikov v Sloveniji, da si begunci tu ne zaslužijo obravnave, saj bi morali za azil zaprositi že v kateri od predhodnih varnih držav, skozi katere so potovali do Slovenije?

Koncept ''varne države'' je izmišljen. Ne obstaja. Res pa so se mnoge države oklenile tega koncepta, saj služi njihovim interesom. Velja ravno nasprotno: beguncu se ni treba ustaviti v prvi državi, v katero prispe. Zaščito lahko poišče, kjerkoli želi. Prepovedano je le, da za azil zaprosi v več državah naenkrat.

Če bi morali begunci zaprositi za azil v prvi državi, na katero na svoji poti naletijo, bi bile geopolitične posledice tega pravila grozne. Vsi begunci, ki prihajajo iz težavnih delov sveta, bi ostali v težavnih delih sveta. Mi, preostali, pa ne bi v zvezi s tem storili ničesar. Takšnega pravila torej ni. Obenem pa velja še eno pravilo: države ne smejo beguncev poslati nazaj v države, kjer bi jim grozilo preganjanje. To je prepovedano neposredno, pa tudi posredno. Tudi če pošljemo begunca nazaj v državo, ki naj bi bila varna, se moramo najprej prepričati, da ne bo ta država begunca poslala še bolj nazaj, v nevarnost. Slovenija lahko torej begunce vrača na Hrvaško le, če ni nobene nevarnosti, da jih ne bo Hrvaška vračala v Srbijo, od koder bi lahko bili vrnjeni v Bolgarijo, od tam v Turčijo in iz Turčije v Sirijo. Tovrstne verižne deportacije pa žal niso nobena redkost. Vsi vemo, da Turčija vrača begunce v Sirijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gogyto ()

BuDi79 ::

Gogyto je izjavil:

"Odličen" članek...

https://www.dnevnik.si/1042822479/svet/...

Naš sogovornik, ameriški profesor James C. Hathaway z Univerze v Michiganu.


In 2017, the country let in 3024 refugees. So far this year, that number is 11.


ameriški profesor James C. Hathaway je edine begunce videl na slikah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

nurmaln ::

Smrekar1 je izjavil:


Kdor bi zamenjal svobodo za nekaj začasne varnosti si ne zasluži ne svobode in ne varnosti.
-- Benjamin Franklin

No no no... Franklin je zelo jasno svaril pred poseganje države v svobodo lastnih državljanov. Nima kaj dosti veze tem kontekstu.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Gogyto ::

BuDi79 je izjavil:

Gogyto je izjavil:

"Odličen" članek...

https://www.dnevnik.si/1042822479/svet/...

Naš sogovornik, ameriški profesor James C. Hathaway z Univerze v Michiganu.


In 2017, the country let in 3024 refugees. So far this year, that number is 11.


ameriški profesor James C. Hathaway je edine begunce videl na slikah.


Možno. Tako kot SDS, Orban, Šefic in ostali...

Ne spremeni dejstva, da razloži zakone, ki si jih omenjeni - in zraven še vedno večja masa evropejcev - skuša razlagat po svoje.

vostok_1 ::

PS. Sicer Trump je na dobri poti za 2020.
Kljub vsem škandalom, zadeve se premikajo.

Če se to zgodi, bo smeh gledat SJWje, ki bodo skakali s streh.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

leiito ::

Smrekar1 je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

Ampak zakaj?


Priseljenci, ki se asimilirajo, so praviloma dobri delavci in se bistveno bolj trudijo nekaj narediti iz sebe. Tako povzdignejo celo družbo.

Nekateri amerofobi radi izpostavljajo, da je bilo nekje 60% ključnih znanstvenikov in inženirjev, ki so v zadnjem stoletju in pol povzdignili ZDA v neslutene višave, priseljencev in to označijo kot dokaz, da so ZDA slaba država ali kaj podobnega. Resnica je seveda taka, da so vsi sposobni ljudje drli v ZDA in iz zaostale agrarne države v dobrih sto letih naredili svetovno velesilo, kasneje prvo svetovno hipersilo v zgodovini.

Zakaj jih torej ne bi sprejemali? Če bi rad živel v zaostali državi greš lahko hrvaško, še veseli te bodo.


Nihče ni proti priseljevanju nasploh, želimo si le ljudi, ki so kulturno kompatibilni in ekonomsko pomenijo dodano vrednost. Realnost je pač taka, da še za svoje težko poskrbimo in si ne moremo privoščiti biti socialna služba 3. sveta. Barva koža pri tem ni pomembna v smislu melanina, ampak zmožnosti integracije, nekatere kulture imajo pač drugačne vrednote in ne želijo sprejeti naših. To ne pomeni, da so naše boljše, samo da je asimilacija nemogoča in da je rezultat vedno ghetti in socialne tenzije, to pa tudi zanje ni dobro.

Btw, do sredine 60-ih tudi ZDA in Anglija nista sprejemali drugih kot bele, Japonska še zdaj noče drugega kot Japonce, Izrael samo Žide, vsaka skupnost stremi k socialni koheziji, to je povsem legitimno.

gus5 ::

Smrekar1 je izjavil:

Torej 700 ljudi? Recimo, da hočejo s sabo privleči še družine, pridemo na ajdi 3500 posameznikov. Slovenija to lahko asimilira v dveh letih.
To, kar ni uspelo fašistični državi na Primorskem v obdobju med 1SV in 2SV, to, kar ni uspelo divizijam fašistov v 2 letih in polkom nacistov v 4 letih med 2SV, bi uspelo nekaj migrantom v 2 letih? :))

Smrekar1 je izjavil:

Stanje v Podsaharski Afriki se zaradi zlega 'neoliberalizma' bistveno izboljšuje.
Torej priznaš, da ljudje bežijo pred neoliberalnimi politikami, katerih posledice so v deželah svetovnega juga še hujše kot v deželah svetovnega severa? ;)

Smrekar1 je izjavil:

Venezuelci, ki bežijo iz sistema, ki ga gus5 malikuje kot rešitev naših težav s priseljenci.
Venezuelski sistem ponujam kot učinkovito sredstvo reševanja humanitarne krize z migranti? Kje? Bolj všeč mi je 'pristop' Merkel, ki zavrača zapiranje (nemških) mej za migrante.

pirat ::

gus5 je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

Venezuelci, ki bežijo iz sistema, ki ga gus5 malikuje kot rešitev naših težav s priseljenci.
Venezuelski sistem ponujam kot učinkovito sredstvo reševanja humanitarne krize z migranti? Kje? Bolj všeč mi je 'pristop' Merkel, ki zavrača zapiranje (nemških) mej za migrante.


Pa razumeš, da Merklova ne zavrača zapiranja mej, pač pa le zagovarja, da je glede tega potrebno imeti enotna stališča znotraj EU in se fokusirati na zunanje meje EU (in ne na interne meje znotraj EU)?
http://www.dw.com/en/germanys-angela-me...
"The issue has the potential to seriously damage Europe," Merkel told reporters as she welcomed Kurz to Berlin, characterizing the protection of the EU's external borders as "crucial."

Not everyone in the world who is persecuted can find a better life in Europe, and specifically central Europe," Kurz said, adding that his aim was to "stop people from making their way through Europe to apply for asylum in Austria, Germany or Sweden." The 31-year-old Austrian chancellor is often considered more stringently conservative than the centrist veteran Merkel, but, on migration, they largely see eye to eye.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirat ()

kuall ::

A se je kdo vprašal, zakaj levica zavrača sodelovanje z desnico/sds, desnica pa ne in govori o neizključevanju nikogar?
Zato, ker je levica v sloveniji v večini in si to lahko privošči. desnica pa ne more.
izživljanje močnejšega nad šibkejšim.

to je podobno kot takrat, ko sta se sovjetska zveza in nemčija združili, da sta si razdelili šibko poljsko.

ali ko je večina hutujev naredila genocid nad manjšino tusijev.

ali ko je večina nemcev naredila genocid nad manjšino židov.

ljudje se velikokrat težko zadržijo, če vidijo, da lahko izkoristijo premoč nad nekom šibkejšim, da bi s tem dosegli korist zase.

nič novega, zgodovina se ponavlja. jo je pa dobro razumet, to pa vedno prav pride!

Vazelin ::

Šarca čaka težka naloga. Predatorji iz petih ali šestih strank, stavke, potencialna (manjša) kriza v roku dveh, treh let, volilo ga je 5% volilnega telesa... Ne bo luštno. Velika odgovornost, sploh ker nima veze program ampak se sestavlja Antijašna vlada haha.

Bom pa lolnil, ko/če bo iskal pomoč SNS:)) Pa ajde, saj ne bi bilo prvič ;)

Janša je pa idiot, če ne bo odstopil po relativni zmagi, če mu ne uspe sestavit vlade. Sedaj je idealen čas, da preda žezlo. 25% je nekje meja. Za več bi bilo potrebno globje zarezat v sredino, kar pa on ne more več. Simpl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

kuall ::

serpetinšek za precednika ;((
6x imel popravne na srednji lesarki ;((
glavna ideja njegovega programa: ne z janšo ;((
saj komedijant je dokaj dober, ampak zdaj vidim, da on takrat sploh ni igral veliko, ko je igral serpetinška. je hecen kmtavz tudi ko ne igra.

v vsakem hecu je nekaj resnice. šarc si delno res takole predstavlja svet:

Smrekar1 ::

leiito je izjavil:


Nihče ni proti priseljevanju nasploh, želimo si le ljudi, ki so kulturno kompatibilni in ekonomsko pomenijo dodano vrednost.


Realnost je pač taka, da naš sistem sproducira dovolj, celo preveč izobražencev in nam manjka navadnih delavcev. Tu nismo edini, marsikje po razvitem svetu je tako.

Barva koža pri tem ni pomembna v smislu melanina, ampak zmožnosti integracije, nekatere kulture imajo pač drugačne vrednote in ne želijo sprejeti naših. To ne pomeni, da so naše boljše, samo da je asimilacija nemogoča in da je rezultat vedno ghetti in socialne tenzije, to pa tudi zanje ni dobro.


Če boš prebral moj predlog zgoraj boš ugotovil, da sem to pokril na kar veliko točkah.

Btw, do sredine 60-ih tudi ZDA in Anglija nista sprejemali drugih kot bele


Neumnost. Do leta 1965 so veljale nacionalne kvote, ki so bile močno nagnjene na stran belih držav, ampak sprejemali so ljudi od povsod. Omejitev je bila celo višja od moje priporočene 100/(milijon*leto).

rekt ::

kuall je izjavil:

glavna ideja njegovega programa: ne z janšo ;((


To je čisto realna pozicija. Tudi jaz, naprimer, bi prekleto premislil ali it v vlado z nekom, za katerega je znano da svojim zaveznikom škoduje.

Kar poglej: če si na levi ali na sredini, pa greš v vlado z SDS, obstaja prekleto velika šansa da bodo šli tvoji volilci večinsko k drugim "centralnim" strankam ki jih je v Sloveniji več kot dovolj. Če si na desni ala NSi, novih volilcev najbrž ne boš dobil kaj dosti, zraven pa obstaja še nevarnost da se bodo tvoji volilci preselili k SDS. Dodaš še dejstvo da SDS-u afere doakazno ne bodo škodile ker ima milorečeno zelo trdno bazo ki nanje ne da veliko, kar pomeni da si SDS lahko večkrat privošči skrajne pozicije in izjave kot pa druge stranke. Te pa posledično najbolj škodujejo vladi in vladnim strankam - razen njim.

A je potem res kaj čudnega da SDS ni ravno najbolj priljubljen vladni partner?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rekt ()

Smrekar1 ::

gus5 je izjavil:

To, kar ni uspelo fašistični državi na Primorskem v obdobju med 1SV in 2SV, to, kar ni uspelo divizijam fašistov v 2 letih in polkom nacistov v 4 letih med 2SV, bi uspelo nekaj migrantom v 2 letih? :))


Jup.

Ključno je to, da je fašistična država to počela s prisilo ljudem, ki so živeli doma. Mi bi to delali prostovoljcem, ki so šli na tuje. To ima na človeka izjemno močan vpliv, kar so s pridom izkoriščali že Asirijci.

Venezuelski sistem ponujam kot učinkovito sredstvo reševanja humanitarne krize z migranti?


Ne, z emigranti.

Če ti tretjina države emigrira moraš prehraniti samo še preostali 2/3, kar je ceneje.

Vazelin ::

Zakaj ta shithole od venezuele sploh omenjate v tej temi? Saj noben noče tja niti na izlet. Maduro bo tako ali tako visel iz kake vrbe v roku par let. Hence nepomembno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

rekt ::

Vazelin je izjavil:

Zakaj ta shithole od venezuele sploh omenjate v tej temi? Saj noben noče tja niti na izlet. Maduro bo tako ali tako visel iz kake vrbe v roku par let. Hence nepomembno


Bo kar pomembno če ti vidna predstavnica ene večjih strank v državi hodi na njihove ideološke mitinge, SLO poslanec pa trdi, da niso dovolj - levi.

Link1

Link2

Ergo, v Sloveniji definitivno so tendence poveličevanja njihove zgrešene politike, ljudje pa take mesečnike celo volite. To dejstvo Venezuelo definitivno naredi relevantno za našo temo.

Nesta ::

kuall je izjavil:

serpetinšek za precednika ;((
6x imel popravne na srednji lesarki ;((
glavna ideja njegovega programa: ne z janšo ;((
saj komedijant je dokaj dober, ampak zdaj vidim, da on takrat sploh ni igral veliko, ko je igral serpetinška. je hecen kmtavz tudi ko ne igra.

v vsakem hecu je nekaj resnice. šarc si delno res takole predstavlja svet:




Šarec ni ne desen ne lev. To me moti pri njegovi politiki ko se zagovarja da je cisto lev. Ljudi notri pa ima vse sorte. Malo cudno. Ali hoce da mu razpade stranka pohitrem postopku?

Kar se mene tiče je ravno LMŠ super povezava med levimi in desnimi in bil top vezni člen v vladi med obema stranema.
Tako bi bila koalicija SDS + N.SI + LMŠ + SMC TOP kolaciji. Sploh ni za razmiljašt. Trdna vlada z pravo sredino.

Smrekar1 ::

rekt je izjavil:


To je čisto realna pozicija. Tudi jaz, naprimer, bi prekleto premislil ali it v vlado z nekom, za katerega je znano da svojim zaveznikom škoduje.

Kar poglej: če si na levi ali na sredini, pa greš v vlado z SDS, obstaja prekleto velika šansa da bodo šli tvoji volilci večinsko k drugim "centralnim" strankam ki jih je v Sloveniji več kot dovolj. Če si na desni ala NSi, novih volilcev najbrž ne boš dobil kaj dosti, zraven pa obstaja še nevarnost da se bodo tvoji volilci preselili k SDS. Dodaš še dejstvo da SDS-u afere doakazno ne bodo škodile ker ima milorečeno zelo trdno bazo ki nanje ne da veliko, kar pomeni da si SDS lahko večkrat privošči skrajne pozicije in izjave kot pa druge stranke. Te pa posledično najbolj škodujejo vladi in vladnim strankam - razen njim.


Dodaj še, da je dolgoletni projekt SDS dominacija na desni in izrinjanje desnih alternativ, v stilu Orbana.

Argument za koalicijo s SDS je pa kaj? Da so osvojili največ stolčkov na volitvah?

https://www.rtvslo.si/slovenija/jankovi...

MadMicka ::

nuphilucle, velikokrat pride diktator na oblast po demokratični poti. Potem pa, če začne država zapirati opozicijske časopise in spreminjati pravila igre v korist aktualne oblasti, je prave demokracije konec. Kako tega ne veš?

Vazelin ::

Pri nas ne moreš niti zapirati opozicijske časnike, ker jih ni:)) v tem oziru je madzarska še vedno svetilnik demkkracije za nas - ironično:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Smrekar1 ::

MadMicka je izjavil:

nuphilucle, velikokrat pride diktator na oblast po demokratični poti. Potem pa, če začne država zapirati opozicijske časopise in spreminjati pravila igre v korist aktualne oblasti, je prave demokracije konec. Kako tega ne veš?


Saj ve, samo trola. Ignoriraj ga in bo.

Vazelin je izjavil:

Pri nas ne moreš niti zapirati opozicijske časnike, ker jih ni


Opozicijskih častnikov, če že.

Kaj točno so Reporter, Demokracija, Škandal24, Nova24?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Vazelin ::

Mislil sem dnevno časopisje. Da bi npr imeli pri nas Slovenca ki bi konkuriralo dnevniku večeru delu you name it.;) imamo tri levo usmerjene dnevne cajtnge in nobenega desnega. Vsi v lasti prihvatizatorjev. Nič drugače od madžarzke oz še slabse. Kritika orbana s tega stališča pač ne drži vode

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Smrekar1 ::

Vazelin je izjavil:

Mislil sem dnevno časopisje. Da bi npr imeli pri nas Slovenca ki bi konkuriralo dnevniku večeru delu you name it.;) imamo tri levo usmerjene dnevne cajtnge in nobenega desnega. Vsi v lasti prihvatizatorjev. Nič drugače od madžarzke oz še slabse. Kritika orbana s tega stališča pač ne drži vode


Če dodamo zraven še internetne stvari je kar precej tega - Finance, Žurnal in Siol so vsi približno toliko desni kot so Delo, Večer in Dnevnik levi.
Je pa res ja, tiskanega desnega dnevnega časopisja nimamo.

https://freedomhouse.org/report/freedom...
https://freedomhouse.org/report/freedom...

Celokupno gledano je pri nas še kar v redu, na Madžarskem katastrofa.

Spajky ::

Vazelin je izjavil:

Šarca čaka težka naloga. Predatorji iz petih ali šestih strank, stavke, potencialna (manjša) kriza v roku dveh, treh let... Ne bo luštno.
Vlado mu bodo sestavljali drugi in ne on, ki je bil nastavljena lutka od mafije/kriminalcev, ki nas je pokradla v zadnjih 1/4 stoletja ter zdaj preko vpliva na mainstream medije. Ti pa so ga forsirali, da so zmedli folk, v stilu , da bi še naprej nas kradli dalje in porivali našo državico še globlje v blato.

Torej v bistvu nas z našim kešem prepričujejo, da naj se voli določene opcije, da bi še naprej vladali iz ozadja. Folk pa nasede (spet). Če mu "uspe sestavit" vlado, bo ta nestabilna in kmalu v kaosu, kar seveda strukturam iz ozadja ustreza, kajti ribarit v kalnem iz ozadja je zgleda njihova specialiteta, tudi če država vmes crkne in bo spet še ena zamujena priložnost za obrat na bolje v bodočnosti.
... in utegnemo kmalu imeti spet nove predčasne volitve ... očitno so slo volilci večinoma res ovce, kure in osli s spominom bakterije in se bojijo vsake spremembe, četudi bi ta bila v prihodnje na bolje ... tihi propad oz. dekompozicija še napol živega trupla ...

... in banksterji (posojilodajalci tej državi) nas bodo še bolj pritiskali, na*ebal bo pa seveda tisti ekonomsko najšibkejši sloj ... nekakšen "back to the future" efekt ...

Vlada v imenu "delovnega ljudstva" :))
http://nova24tv.si/kolumna/l13-vlada-re...

...nekoč smo baje znali stopit vkup za skupno dobro, zdej pa nisem siguren, če je kaj takega možno ... Očitno bo treba res z glavo udarit v dno pošteno, da se bodo nekati ob glavobolu mogoče zamislili, da nekaj ne štima in uspeli zbrati moč, da se zamenja volilni sistem, pa nam bodo težje vladali oni (vsaj lokalno=Slo), ki jih nismo izvolili ... Just mx2c ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

vostok_1 ::

Nacional socialistom?

Torej točno to kar mate na švedskem. Socialiste, ki primarno skrbijo za nove švede.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

jype ::

vostok_1 je izjavil:

Torej točno to kar mate na švedskem. Socialiste, ki primarno skrbijo za nove švede.
Yup, tudi švedske nazije se bo obravnavalo na enak način, kot vse druge.

Itak vas je zdaj že povsod polno.

vostok_1 ::

Da. Naciji so tudi menili, da so židje in drugi untermenschi povsot.
No vidiš, da imaš nekaj skupnega z naciji...poleg barve kože in las, seveda.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

leiito ::

Smrekar1 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Mislil sem dnevno časopisje. Da bi npr imeli pri nas Slovenca ki bi konkuriralo dnevniku večeru delu you name it.;) imamo tri levo usmerjene dnevne cajtnge in nobenega desnega. Vsi v lasti prihvatizatorjev. Nič drugače od madžarzke oz še slabse. Kritika orbana s tega stališča pač ne drži vode


Če dodamo zraven še internetne stvari je kar precej tega - Finance, Žurnal in Siol so vsi približno toliko desni kot so Delo, Večer in Dnevnik levi.
Je pa res ja, tiskanega desnega dnevnega časopisja nimamo.

https://freedomhouse.org/report/freedom...
https://freedomhouse.org/report/freedom...

Celokupno gledano je pri nas še kar v redu, na Madžarskem katastrofa.


Po čem si pa to ocenil?

Finance in Siol sta pred volitvami do neke mere res bila kritična do vlade, ampak za razliko od prej Finance letos niso endorsale nikogar, Siol pa, če ne prej, je po volitvah pokazal jasen levi bias.

S čimer ni samo po sebi nič narobe, večina uglednih časopisov se opredeli, ampak da imamo max 1 nevtralen dnevni list in vse ostalo zelo na levi, bi moralo dušebrižnike motiti enako kot odsotnost opozicijskega časopisja na Madžarskem. Ampak marksisti imajo itak radi dvojna merila.

Sicer si pa sam želim leve vlade, Cerar, Židan in Bratuškova si zaslužijo delati pod vodstvom Marjana Šarca + to nam bo dalo memetske municije za naslednih 5 volitev. In vsekakor boljše od oportunistične vlade z Erjavcem.

xmetallic ::

Smrekar1 je izjavil:

Realnost je pač taka, da naš sistem sproducira dovolj, celo preveč izobražencev in nam manjka navadnih delavcev. Tu nismo edini, marsikje po razvitem svetu je tako.

Te neumnosti z delovno silo rastejo na zelniku levičarjev. Če bi se res šlo za delovno silo bi odprli vrata Ukrajini in Rusiji. Delovne sile kolikor hočeš. Milijoni Ukrajincev bi takoj migrirali v EU, če bi to bilo mogoče. Ampak zakaj bi uvažali ljudi, ki so nam kulturno bližje, pismene, ljudi navajene spoštovati predpise in zakonodajo, če lahko uvozite popolnoma nepismene, take ki še brat ne znajo, neizobražene, take, ki nikoli niso živeli v sistemu kjer je potrebno spoštovati predpise in zato tega niso vajeni, take, ki nimajo denarja in takoj postanejo socialni problem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xmetallic ()

leiito ::

To je dobra poanta, v bistvu je to diskriminacija vzhodnoevropejcev, ki so nam kulturno veliko bližji. Vedno se kaznuje belce.

jype ::

To je še ena v dolgi vrsti napačnih predpostavk.

Spajky ::

leiito je izjavil:

... sam želim leve vlade... si zaslužijo delati pod vodstvom .. Šarca... Vedno se kaznuje belce ...
Mogoče pa ni dobro, da si preveč želiš. Ta je IMHO še bolj nesposoben in voden kot sedanji odstopljeni premier. Glede barve pa se že iz zadnjega razloga že veselo nastavljam soncu, da bom bolj "brown" :)), da manj na*ebem ko ostali belci ... Rjava pasta za čevlje je tudi opcija za na faco za čez zimo :)) ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

leiito ::

Belost je state of mind, ne dobesedno barva kože. Poznamo tudi nebele belce in bele nebelce.

jype ::

leiito je izjavil:

Belost je state of mind
A, tako to deluje? Zdaj vem, zakaj se kristjanom - pardon, fašistom - reče "ta črni".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gus5 ::

leiito je izjavil:

Belost je state of mind,
Tako je, gre za (rasistično) ideologijo (oz. način razmišljanja, 'stanje duha')

pirat je izjavil:

Pa razumeš, da Merklova ne zavrača zapiranja mej
Obstaja spor v konservativni koaliciji med CDU in CSU, slednja hoče zapreti nemške meje, Merkel (CDU) opozarja, da nemško soliranje ni na mestu.

pirat ::

Ja, saj se strinjava. Angela Merkel je na staliscu, da naj se Evropa na problem nelegalnega priseljevanja odzove enotno (na da Nemcija pri tem sama uveljavlja svoje ukrepe). In pravi, da je pri tem treba upostevati mnenja vseh clanic (tudi AUT npr) in se je npr. strinjala z avstrijskim predsednikom, da je potrebno dati fokus na varovanje zunanjih meja Evrope (ne pa da je morda potrebno meje odpreti).

Retorika se spreminja. Tudi Angela ne govori vec samo o beguncih, pac pa vse pogosteje omenja migrante. Saj razliko pa razumemo, ne?

jype ::

pirat je izjavil:

Saj razliko pa razumemo, ne?
Seveda. Kako pa desničarji pomagate s tem, da lažete o konvenciji o beguncih, o statistikah in o grožnji, ki jo prišleki predstavljajo, mi pa ni jasno.

gus5 ::

pirat je izjavil:

Ja, saj se strinjava. Angela Merkel je na staliscu, da naj se Evropa na problem nelegalnega priseljevanja odzove enotno (
'Unified European approach' pomeni tudi delitev odgovornosti za migrante.

pirat ::

jype je izjavil:

pirat je izjavil:

Saj razliko pa razumemo, ne?
Seveda. Kako pa desničarji pomagate s tem, da lažete o konvenciji o beguncih, o statistikah in o grožnji, ki jo prišleki predstavljajo, mi pa ni jasno.

Ne lažem. Sem pa že nekajkrat tukaj navedel kaksne linke z dejstvi in statistikami, ki ste jih levičarji namenoma prezrli... Postaja ze prav bizarno vcasih, kako obvladate tole mantro ‘nic ne vidim, ni ne slisim’.

Konvencijo o beguncih sva v detajle razdelala ze pred leti - se spomnis zakljucka? Da ima recimo begunec pravico do prostega gibanja znotraj EU sele potem ko zaprosi za azil (in da precej migrantov za azil se ne zaprosi ob vstopu v EU saj targetirajo tocno dolocene drzave, pricakujejo pa ze moznost prostega gibanja)?

Statistike sem ti par strani nazaj prilepil linke na norveske akademike, kjer so analizirali verjetnost da nasilni nacin stori imigrant - in ugotovili da so pripadniki nekaterih skupin bistveno pogosteje vkljuceni v nasilne zlocine, pripadniki nekaterih skupin pa bistveno manjkrat (gledano seveda v odstotkih, ni pomembno koliksno je absolutno stevilo ljudi... Vem, da ti rezultat ni bil vsec, saj je bilo tistim najbolj nasilnim skupno kaj ? Ni rasa, ni stevilka noge.... skupni imenovalec je bila vecinska religija v njihovi maticni drzavi (in ne, niso kristjani)....

Lahko debatiramo o dejstvih in moznih resitvah. Trenutna situacija tudi meni ni vsec, a resne debate z levicarji zal ni mozno imeti. Vse kar premorete so enovrsticne puhlice.

jype ::

pirat je izjavil:

Ne lažem. Sem pa že nekajkrat tukaj navedel kaksne linke z dejstvi in statistikami, ki ste jih levičarji namenoma prezrli...
https://twitter.com/jordanbpeterson/sta...

Zgodovina sprememb…

pirat ::

A razumem prav?
Imigranti, ki pridejo v ZDA, v prvi in drugi generaciji (torej neposredno priseljeni in njihovi otroci) koristijo v povprecju nizje socialne transfere, kot pa jih potem koristita tretja in cetrta generacija (vnuki)? Integracija torej ne funkcionira? Je pa to skladno z navedbami nekaterih, kako prav tretja generacija obicajno izstopa glede problematicnosti glede integracije in ponovne radikalizacije...

jype ::

pirat je izjavil:

Integracija torej ne funkcionira?
A lahko našteješ skupine prebivalcev v ZDA, ki niso potomci imigrantov? Hvala.

pirat je izjavil:

Je pa to skladno z navedbami nekaterih, kako prav tretja generacija obicajno izstopa glede problematicnosti glede integracije in ponovne radikalizacije...
Drži - škoda, da ta radikalizacija nima nobene zveze s poreklom.

Curly ::

Indijanci? Doletela jih je pa enaka usoda kot Slovence, za cca. 500 let pod vodstvom levičarske jype oblasti.
Je pa stvar vprašljiva, nativni prebivalci severnoameriške celine niti približno niso več večinsko prebivalstvo, zato se obnašajo bolj kot migranti.

drekodovce ::

Tako je. Indijanci. In poglej kako so (smo) se integrirali v njihovo družbo. Na tem njivoju so sedaj muslimani kot smo bili mi evropejci pred 500 leti.

pirat ::

jype je izjavil:

pirat je izjavil:

Integracija torej ne funkcionira?
A lahko našteješ skupine prebivalcev v ZDA, ki niso potomci imigrantov? Hvala.

Dejansko indijanska plemena. Ampak ni to diskusija.
Link na isti twitter account, kot si ga podal ti, le par postov nizje:
https://mobile.twitter.com/AmLawJustice...
Imigranti niso homogena skupina. To so ugotovili tudi Norvezani v svoji studiji. Imigrantje iz Poljske se v povprecju vedejo drugace kot imigrantje iz Kosova, imigrantje iz Filipinov pa drugace kot imigrantje iz Afrike.

drekodovce ::

verjetno pa je dejstvo, da se bo poljak integriral v nekaj letih, kosovar v naslednji generaciji, afričani pa nikoli, kot se niso v 400 letih v ameriki. Ampak ne. To levičarjem ni jasno in namesto, da bi najprej poskrbeli za evropejske riti, potem objektivno pregledali stanje na severu, kjer so migrantje "že" 5 let, in potem tudi objektivno pregledali posledice ki jih puščajo za sabo.

in spet sledi zanikanje jypeta. - ni res, lažeš, desničar, nacist ali pa ignor.

Mato989 ::

Saj pravim... če danes preselimo vse iz Evrope v Afriko in vse iz Afrike v Evropo se bo čez X let začela migracija iz Evrope v Afriko.... Evropska civilizacija bi Afriko spremenila v obljubljeno deželo, Afričani pa Evropo kot so Zimbabve naredili iz Rodezije... to je dejstvo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

drekodovce ::

smo že 20x prišli do teh dejstev, levičaji pa še vedno glumijo svoje in se nočejo sprijaznit z resnico.

jype ::

pirat je izjavil:

Link na isti twitter account, kot si ga podal ti, le par postov nizje:
Ja, ta študija je _dejansko_ namenjena propagandi (in ima resne metodološke težave).

pirat je izjavil:

Imigranti niso homogena skupina.
Abejžno? Lej kaj se zgodi, ko spustiš imigrante v državo:



drekodovce je izjavil:

smo že 20x prišli do teh dejstev, levičaji pa še vedno glumijo svoje in se nočejo sprijaznit z resnico.
Resnica je v tem primeru popolnoma jasna: Nacisti poizkušate s propagando ljudi prestrašiti.

drekodovce je izjavil:

afričani pa nikoli, kot se niso v 400 letih v ameriki.
Take izjave so več kot očitno idiotske, ampak desničarji še kar vztrajate pri njih. Ni čudno, če pa prihajate iz države kjer nezavestne brcajo v glavo in to prek facebooka v živo prenašajo.

Mato989 je izjavil:

Saj pravim... če danes preselimo vse iz Evrope v Afriko in vse iz Afrike v Evropo se bo čez X let začela migracija iz Evrope v Afriko.... Evropska civilizacija bi Afriko spremenila v obljubljeno deželo, Afričani pa Evropo kot so Zimbabve naredili iz Rodezije... to je dejstvo.
To je dejstvo samo za psihiatrične paciente, ki ogromno halucinirajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

drekodovce ::

Ni čudno, če pa prihajate iz države kjer nezavestne brcajo v glavo in to prek facebooka v živo prenašajo



To še ni nič. Čez par let bomo prihajali iz države, kjer bo skupinski rape mladoletnih del vsakdana... Folk Nabavite pse in jih trenirajte za k9. Čez nekaj let bodo prišli zelo prav.
««
76 / 121
»»