» »

Odkrivanje naprav na omrezju

Odkrivanje naprav na omrezju

Mahagonij ::

Se da z wiresharkom ali katerim koli drugim programom ugotovit al je na omrezju kaksna naprava, ki ne uspe dobit IPja. Oziroma mu ga ruter noce dodelit. Zaradi ogromnega stevila naprav ter VM imam dolocene tezave pri odkrivanju serverjev, ki se ne odzivajo. Zanimivo je da se host odziva VM pa se noce. Ker gre za dokaj zanemarjeno omrezje sem tudi brez gesel za ESXi, tako da probam zadevo resit z prilagajanjem routerja. Dolocene VM so se zbudile nekaj pa se joh se vedno ne odziva. Tldr, rad bi ugotovil kater IP zeli dobit VM brez prijave v ESXi.

Invictus ::

Poglej na DHCP server...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Bakunin ::

tudi, če boš videl DHCP requeste ter ARP/MAC ni nujno, da boš res videl "vse", če je kakšen host recimo čisto drugače definiran (IP wise) kot tvoj trenuten IP prefix. Če še povrh sam po sebi ne "proizvaja" IP prometa si pečen, ker ne bo nobenega ARP vidnega....

kaj pa kakšen LDP izpis ?

Invictus ::

Izklopi vse.,

Pol pa naj se folk pritoži, pa naj ti zrihtajo vse kar rabiš :D.

V praksi je to edini možen način...

Magičnega orodja za odkrivanje naprav na mreži ne obstaja...

Še najbolj ziher je MAC adresa na portu od switcha :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

jukoz ::

Pogost pojav, ko se pojaviš v neznanem omrežju =)
Svetujem da vseeno pridobiš gesla, oz če ne gre in imaš fizičen dostop do strojev, lahko gesla tako ali tako zamenjaš.

Naša praksa je, da se pogleda kaj vidiš in kako deluje. Glede na to da imaš serverje, greš lahko iz druge strani in pogledaš kam se priklapljajo klienti. Kamor se ne je verjetno odveč oz boš to ugotavljal kasneje.

Za ostale zadeve na omrežju pa srečno =) Razni printerji/skenerji in 500 let stari APji se ti bodo pojavljali še nekaj časa. Na koncu malo poglej na switchu koliko lučk ti sveti in primerjaj to z dejanskim številom naprav.

Mahagonij ::

Gre za pozabljene virtualke iz katerih so potrebovali samo podatke. Sem pa na eni od masin danes nasel diagram omrezja, tako da sem potem hitro ugotovil zakaj se ne odzivajo. Reset pwd sem predlagal takoj na začetku, bi bilo najhitreje vendar stvar ni izvedljiva zaradi deljenega lastništva serverjev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VLAN za telebane

Oddelek: Omrežja in internet
408584 (6712) SeMiNeSanja
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
233096 (2481) NeMeTko
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

313884 (3358) NeMeTko
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623333 (22249) MTB
»

Ne razumem teh naslovov IP :)

4211481 (10149) SasoS

Več podobnih tem