Forum » Igre » Igre ki ste jih igrali v otroštvu [Nostalgia]
Igre ki ste jih igrali v otroštvu [Nostalgia]
opeter ::
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
drzni86 ::
Nekaj najljubših:
Street wars
warcraft
command and conquer
blood
theme hospital
commandos
Street wars
warcraft
command and conquer
blood
theme hospital
commandos
WallSreet ::
WallSreet ::
soldier of fortune 2000
Čudi me da je nihče ni omenil. Verjetno smo jo nažigali vsi saj je bila za tiste čase grafa res izjemna. Dobro se spomnim misije v podzemlju. Res odlična igra. Spomnim se tudi misije na vlaku kjer si moral iz strani v zadnji vagon vendar si moral biti pazljiv saj je helikopter iz zraka streljal nate.
Command & Conquer 1995
We are going to have to act, if we want to live in a different world [že leta 95 so nam namigovali da bodo razbili Bližnji vzhod :) od takrat naprej živimo v drugačnem svetu ;) ]
Imel doma original in to celoten paket.
Čudi me da je nihče ni omenil. Verjetno smo jo nažigali vsi saj je bila za tiste čase grafa res izjemna. Dobro se spomnim misije v podzemlju. Res odlična igra. Spomnim se tudi misije na vlaku kjer si moral iz strani v zadnji vagon vendar si moral biti pazljiv saj je helikopter iz zraka streljal nate.
Command & Conquer 1995
We are going to have to act, if we want to live in a different world [že leta 95 so nam namigovali da bodo razbili Bližnji vzhod :) od takrat naprej živimo v drugačnem svetu ;) ]
Imel doma original in to celoten paket.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
BOCo. ::
Roller Coaster Tycoon
Sim City 2000
The Sims
Pitstop na C64
Sim City 2000
The Sims
Pitstop na C64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BOCo. ()
Vazelin ::
Igre, ki sem jih verjetno največ preigral izmed teh starih klasik:
1. Command Keen serija
2. Doom 1 in 2 (še vedno streljačina z najboljše sestavljenimi leveli)
3. F1GP (nobeno drugo simulacijo vožnje nisem toliko grizel kot to)
4. Stunts (tega smo preigrali še pa še)
5. Test Drive
6. Winter in Summer Games
Ah ti spomini :)
1. Command Keen serija
2. Doom 1 in 2 (še vedno streljačina z najboljše sestavljenimi leveli)
3. F1GP (nobeno drugo simulacijo vožnje nisem toliko grizel kot to)
4. Stunts (tega smo preigrali še pa še)
5. Test Drive
6. Winter in Summer Games
Ah ti spomini :)
veteran ::
Človek ne jezi se, Mikado
Igre s kartami - kanasta, poker, remi
Kepanje, sankanje in podobne zabavne igre :-}
Igre s kartami - kanasta, poker, remi
Kepanje, sankanje in podobne zabavne igre :-}
Jerry000 ::
WallSreet jaz sem Soldier of Fortune omenil. Če me vprašaš je še danes en izmed mojih naj FPS špilou. Imam original doma.
Aja pa Tony Sokolček 2, to sem po dolgem in počez preigral, pa čeprav mi je igra štekala :D
Aja pa Tony Sokolček 2, to sem po dolgem in počez preigral, pa čeprav mi je igra štekala :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
kuall ::
Meni so najbolj ostale v spominu:
Prehistorik2 - najbrž da čist prva igrca, ki smo jo igral, ko smo dobili računalnik, star sem bil okoli 10 let.
Ti dve sem potem večinoma samo še jaz tazagnani za računalnike pri bajti igral:
Aladdin - najbrž da mi je ostala v najlepšem spominu od vseh
Atlantis - precej zagnan bil za njo nekaj časa
Sem igral tudi druge ampak mi niso ostale v spominu kot te tri.
Prehistorik2 - najbrž da čist prva igrca, ki smo jo igral, ko smo dobili računalnik, star sem bil okoli 10 let.
Ti dve sem potem večinoma samo še jaz tazagnani za računalnike pri bajti igral:
Aladdin - najbrž da mi je ostala v najlepšem spominu od vseh
Atlantis - precej zagnan bil za njo nekaj časa
Sem igral tudi druge ampak mi niso ostale v spominu kot te tri.
Gavran ::
A sem samo jaz tako star da se iz otroštva spominjam "med dvema ognjema" in "gnilo jajce"? Spectrum - Jetpac, PC pa seveda Tetris, ki sem ga spravil na -32700...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
kuall ::
Fizične igre so pa še v lepšem spominu ostale. Najboljša mi je bila tista s skrivanjem: eden si je zatisnil oči, drugi so se poskrili, potem pa je bil cilj prilaufat do točke, kjer si je un zatisnil oči pred njim. Če je un prilaufal prej kot ti potem ko te je zagledal si ti izgubil in si moral naslednjič ti iskati. Ali pa če si so se vsi skrivači že prijavili uspešno na točki pred teboj. Boljše se je bilo skrivat kot iskat, tako da je bila zagnanost, da ne izgubiš precej velika. Te igrce smo se šli res veliko in tu sem jaz razvil sposobnost za šprint, da sem bil še potem v šoli vedno prvi v šprintu in še zdaj ga imam rad tudi zarad te igrce.
Druga igrca, ki je bila dokaj dobra pa je bila neko osvajanje ozemelj. Te pa smo se šli manjkrat kot bi si jaz želel, meni je bila zelo v redu, drugim pa ne tako, da smo se je šli samo nekajkrat.
Nekako takole je potekala: eden je bil določen, da bo z leseno palčko ciljal druge. štelo se je do nekega števila in v tem času so vsi zlaufali stran od središčne točke. pol pa jih je ciljal un s tisto palico. če ga je zadel mu je lahko odrezal kos njegovega ozemlja. pa še neka pravila so bila. tukaj je bil spet šprint važen, zato je bilo meni tako v redu najbrž.
Gnilo jajce smo se šli enkrat v šoli in je blo brezveze. Med dvema ognjema pa nisem nikoli igral se mi zdi.
je bilo pa še nogometa, košarke, odbojke, tenisa, plezanja po drevesih, "strelanje", wrestling/boksanje ali nekaj takega s sosedovim fantom, vžiganje traktorjev sosedom ponoči, ko so jih imeli pod kozolci, metanje kamenčkov v okna enemu staremu, da je znorel in laufal za nami, napeljevanje vrvic čez pot, da se je en pijanec spotaknil. ampak tisti zgornji igrici sta ostali v najlepšem spominu. se je kar dogajalo pri nas. to je dobro, da se čimveč dogaja, najbolj škodljivo za otroke je, če se nič ne dogaja. ne vem, če se današnjim otrokom toliko dogaja.
Druga igrca, ki je bila dokaj dobra pa je bila neko osvajanje ozemelj. Te pa smo se šli manjkrat kot bi si jaz želel, meni je bila zelo v redu, drugim pa ne tako, da smo se je šli samo nekajkrat.
Nekako takole je potekala: eden je bil določen, da bo z leseno palčko ciljal druge. štelo se je do nekega števila in v tem času so vsi zlaufali stran od središčne točke. pol pa jih je ciljal un s tisto palico. če ga je zadel mu je lahko odrezal kos njegovega ozemlja. pa še neka pravila so bila. tukaj je bil spet šprint važen, zato je bilo meni tako v redu najbrž.
Gnilo jajce smo se šli enkrat v šoli in je blo brezveze. Med dvema ognjema pa nisem nikoli igral se mi zdi.
je bilo pa še nogometa, košarke, odbojke, tenisa, plezanja po drevesih, "strelanje", wrestling/boksanje ali nekaj takega s sosedovim fantom, vžiganje traktorjev sosedom ponoči, ko so jih imeli pod kozolci, metanje kamenčkov v okna enemu staremu, da je znorel in laufal za nami, napeljevanje vrvic čez pot, da se je en pijanec spotaknil. ampak tisti zgornji igrici sta ostali v najlepšem spominu. se je kar dogajalo pri nas. to je dobro, da se čimveč dogaja, najbolj škodljivo za otroke je, če se nič ne dogaja. ne vem, če se današnjim otrokom toliko dogaja.
meho7 ::
Spomnim se ene igre kjer si v nekem laboratoriju nadziral zogo/frnikolo - z raznimi zakoni fizike si moral zogo pripeljati do cilja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: meho7 ()
brett ::
Kje so ti lepi časi igric Nove me sploh ne zanimajo (razen Diabla 3)...bolj kot grafika, mi je bila pomembna igralnost, zgodba.
Moje najljubše (nekatere imam še vedno na laptopu in občasno zaigram):
- Diablo 1
- Diablo 2
- omenjeni Doom 1,2,
- Heretic
- Duke Nukem 3d
- Medal of Honor
- Warcraft 2, WoW
- Age of Kings
- Worms 2
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam...
- Mortal Kombat 1
https://i2.wp.com/www.sopitas.com/wp-co...
-
Moje najljubše (nekatere imam še vedno na laptopu in občasno zaigram):
- Diablo 1
- Diablo 2
- omenjeni Doom 1,2,
- Heretic
- Duke Nukem 3d
- Medal of Honor
- Warcraft 2, WoW
- Age of Kings
- Worms 2
http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam...
- Mortal Kombat 1
https://i2.wp.com/www.sopitas.com/wp-co...
-
Red_Mamba ::
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
0bv10uStr0ll ::
Če se kot drugi tudi jaz poslužim fizičnih iger:
Poletni športi: nogomet, košarka
Skrivalnice
Zemljokras
Pozimi smo pa skupaj drkali po zaledenelem jezeru. Tekmovali smo, kateri bo hitreje zdrknil po celem jezeru.
Skrivalnice
Zemljokras
Pozimi smo pa skupaj drkali po zaledenelem jezeru. Tekmovali smo, kateri bo hitreje zdrknil po celem jezeru.
0bv10uStr0ll je izjavil:
Če se kot drugi tudi jaz poslužim fizičnih iger:
Skrivalnice
Zemljokras
Moram še dodati! Ta igra je bila najboljša, saj so običajno prišla brhka vaška dekleta gledati, kako fantje drkamo.
A sem samo jaz tako star da se iz otroštva spominjam "med dvema ognjema" in "gnilo jajce"? Spectrum - Jetpac, PC pa seveda Tetris, ki sem ga spravil na -32700...
Med dvema ognjema smo seveda igrali. Nanj imam lepe spomine. Gnilo jajce nisem maral - uganite zakaj?
Pa tudi partizane in domobrance ... Ups, mislim, kavbojce in indijance smo igrali s fanti iz okolice.
Po ogledu filmov kot so "propad rimskega cesarstva" in Ben Hur pa smo igrali tudi rimske vojake in barbare.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
koprive ::
igral kdo syndicate:
Kar precej ja. Se spomnim namiga iz jokerja da pusti igro teči med tem ko spiš in se zjutraj zbudiš bogat. Še prej pa ne pozabi naviti davkov na zasedenih ozemljih, naj raja dela med tem ko veliki vodja počiva
Sicer zdaj zelo redko poženem kakšno (novo) igro ampak naslednik sindikata, Satellite Reign se mi zdi prav zabavna in dosti blizu originalu. Syndicate wars drugače nikoli nisem igral.
Še to
Zunaj pa, odraščal sem v blokovskem naselju, se je pri nas največ igraL fuzbaL in še prej frnikole.
imagodei ::
Mladina... Tele sem jaz igral na C64 pred 1990:
Tle je treba dodat še video (intro + muzka, na 5:40 se začne igra)
Pa še tri, ki so me navdušile nad strategijami (ja, pred Dune 2):
Honorable mention (post 1990):
Many, many more ...
Ja, otroc, tako grafiko smo imeli v 80. letih. Igralnost je bila top!
Tle je treba dodat še video (intro + muzka, na 5:40 se začne igra)
Pa še tri, ki so me navdušile nad strategijami (ja, pred Dune 2):
Honorable mention (post 1990):
Many, many more ...
Ja, otroc, tako grafiko smo imeli v 80. letih. Igralnost je bila top!
- Hoc est qui sumus -
kixs ::
Eni smo se kar otroc, pa ceprav smo v 80. zaceli igrati. Prvo igro na Atariju 2600. Po spominu je bilo to nekje 81/82?!
c3p0 ::
Pong na spectrumu v lokalni trgovini tam '82, '83 pa je sosed že dobil C64 in spalo se je bolj malo...
Je oče "prešvercal" C64 iz Avstrije. Priklopili na tv in preko kasetnika vrteli igrice. To je bilo konec 80". Zraven pa še satelitski krožnik. Nori časi! Se spomnim Sky Movies, ki je bil kodiran razen napovednikov: Predator, Batman, Jurassic Park, itd.
Od C64 so mi ostale v najlepšem spominu:
- River Raid
https://lh3.googleusercontent.com/mRIvQ...
- Builder Dash
- Popay
- Pooyan
- Fort Apocaylipse
- Decathlon (za uničit joystick )
-
Od C64 so mi ostale v najlepšem spominu:
- River Raid
https://lh3.googleusercontent.com/mRIvQ...
- Builder Dash
- Popay
- Pooyan
- Fort Apocaylipse
-
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
Buggy ::
hehe Pitstop II (1984), se zdaj se spomnim kako je fotr noru, ko je iz TV-ja brencal tisti nadlezen zvok, ko skupek pikslov pridobil mal vec brzine...zame pa zabava za znoret
drugac se je pa s sosedom najbolj preigraval na C64 Boulder Dash
Kasneje ko smo pa 386-ke z Winsi na disketah dobil, pa Jones in the Fast Lane
drugac se je pa s sosedom najbolj preigraval na C64 Boulder Dash
Kasneje ko smo pa 386-ke z Winsi na disketah dobil, pa Jones in the Fast Lane
Večino časa pa smo seveda še vedno preživeli zunaj in se igrali:
- skrivalnice
- partizane in nemce
- frnikole
- zemljo krast
- kolk je pa tvoj korak
- gnilo jajce
- ristanc
- med dvema ognjema
- pikado
- balinčki
- kotalkanje
- tenis na špago (žogica je bila navezana na dolgo elastično vrvico, ta pa vezana na utež)
- badminton
- skrivalnice
- partizane in nemce
- frnikole
- zemljo krast
- kolk je pa tvoj korak
- gnilo jajce
- ristanc
- med dvema ognjema
- pikado
- balinčki
- kotalkanje
- tenis na špago (žogica je bila navezana na dolgo elastično vrvico, ta pa vezana na utež)
- badminton
Buggy ::
Večino časa pa smo seveda še vedno preživeli zunaj in se igrali:
- skrivalnice
- partizane in nemce
- frnikole
- zemljo krast
- kolk je pa tvoj korak
- gnilo jajce
- ristanc
- med dvema ognjema
- pikado
- balinčki
- kotalkanje
- badminton
Mi na vasi smo pa hisce v gozdu/na drevesih delal, se podili z doma zrihtanimi mopedi po kolovozih in pecali decve
...seveda sele ko smo bili frej in ni bilo potrebno na roke obracat sena, ga pospravljat in rihtat zvad.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
predi ::
Mi smo na C64 špilali, kar je pač prvo zagrabilo.
Spomnim se recimo igre Rampage:
Pa mislim da Action Biker, ki mi sicer ni bila nikoli jasna:
Kasneje smo imeli NES, od koder se spomnim Cpt. Skyhawka:
Pa Isolated Warrior:
Včasih si lahko špilal igrice in bil glavni na vasi, brez, da bi ti kdo pametoval.
Spomnim se recimo igre Rampage:
Pa mislim da Action Biker, ki mi sicer ni bila nikoli jasna:
Kasneje smo imeli NES, od koder se spomnim Cpt. Skyhawka:
Pa Isolated Warrior:
Včasih si lahko špilal igrice in bil glavni na vasi, brez, da bi ti kdo pametoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()
-
He, po tretjem uničenem joysticku je bila ta igra pri nas prepovedana. Ko smo jo igrali pri sosedu, je njegova mami zahtevala, da prinesemo svoje joysticke.
- Hoc est qui sumus -
jizzer ::
Outlaws (1997)
Noben?
To smo sva z bratrancem 1v1 nabijala, utp kabl direkt iz računalnika v računalnik, komaj so poganjali.
Noben?
To smo sva z bratrancem 1v1 nabijala, utp kabl direkt iz računalnika v računalnik, komaj so poganjali.
Outlaws (1997)
Noben?
Spoštovan jizzer oz. semenko / spermovski, poznam to igro.
jizzer ::
Verjamem da jo, samo noben še je ni omenil. Meni je bla kul poleg vseh ostalih naštetih seveda
drzni86 ::
Predlagam da se odpre še tema "igre ki ste SE jih igrali v otroštvu". Da se bodo tm lahko "tastari" člani foruma hvalili kako so metali kamenčke v potok, etc...
Tale tema precej očitno ni namenjena takim vrstam iger.
Tale tema precej očitno ni namenjena takim vrstam iger.
Zvezdica27 ::
DoTT je zdaj remastered na steamu.
Ravno igram s ta malima :) se učimo angleško: nova beseda: tentacle je lovka
Smo malo zataknjeni, ravno Laverne smo z drevesa dol spravli in sedaj ne vemo točno kaj je treba.
noro
f
Ravno igram s ta malima :) se učimo angleško: nova beseda: tentacle je lovka
Smo malo zataknjeni, ravno Laverne smo z drevesa dol spravli in sedaj ne vemo točno kaj je treba.
noro
f
Outlaws (1997)
Noben?
Mnja, morda je pomembno tudi, kaj štejemo za otroštvo. Jaz sem v 90. letih tudi igral celo kopico iger - drugih kot sem jih naštel prej in na drugi platformi (ne c64). Sam v 80. letih sem bil otrok, v 90. pa najstnik . No, res je (že slišim nekatere, da so mlajši najstniki še vedno otroci): lahko bi naštel še kakšne igre, ki sem jih igral na PC-ju. Kasneje.
- Hoc est qui sumus -
dela ::
-
He, po tretjem uničenem joysticku je bila ta igra pri nas prepovedana. Ko smo jo igrali pri sosedu, je njegova mami zahtevala, da prinesemo svoje joysticke.
Uf, Decathlon je bil res zakon za multiplayer, poleg Pitstop II in Bubble Bobble co-op. Nismo pa sicer nobenega joysticka uničili, tako da ne vem, ali so bili joysticki takrat že bolj trpežni (sem se dokaj pozno srečal s C64) ali nismo dovolj igrali. Nas je pa vedno svinjsko bolela roka po teku na 5000 m ali kaj je že bila tista zadnja disciplina (vstavi poljubno šalo o masturbaciji).
dottor ::
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
jernejl ::
Nekaj še neomenjenih
Za C64:
Giana Sisters:
B.C.'s Quest for Tires:
Barbarian:
Emlyn Hughes International Soccer:
Spectrum:
Atic Atac:
PC:
The Incredible Machine:
Grand Prix 2:
Oil Imperium:
Mad TV:
Za C64:
Giana Sisters:
B.C.'s Quest for Tires:
Barbarian:
Emlyn Hughes International Soccer:
Spectrum:
Atic Atac:
PC:
The Incredible Machine:
Grand Prix 2:
Oil Imperium:
Mad TV:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Vazelin ::
Sensible Soccer smo pozabili Kok sem tega preigral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
dxx ::
Outlaws (1997)
Noben?
Toooo. Sem lih mislil vprašat 😊
Yakamashi ::
Dodajam:
Sokoban.
Lakers vs Celtics.
Operation Wolf.
Goblins.
Face Off.
Carmageddon.
NBA Hangtime.
Od novejsih, se prav samo 20 let starih, pa pac ne bomo v tej temi sli nikamor, dokler ne bo nekdo omenil Baldur's Gate.
Sokoban.
Lakers vs Celtics.
Operation Wolf.
Goblins.
Face Off.
Carmageddon.
NBA Hangtime.
Od novejsih, se prav samo 20 let starih, pa pac ne bomo v tej temi sli nikamor, dokler ne bo nekdo omenil Baldur's Gate.
Heavy ::
SKB Papi - igrali na šolskih računalnikih
"Kokoške" - isto v šoli
Quake 2 - začuda so vsi šolski računalniki imeli to gor nameščeno
#TeamFelix
Ste nabijali v LAN-u, ko ni blo učitelja?
MostWanted ::
uf malo morje jih je bilo katere sem igral od 1995 naprej ko sem bil star 9 let in dobil prvi pc.
doom, quake, hexen, heretic, blood, duke nukem 3d,command and conquer + red alert ( to dvoje še danes nažigam),grand prix, mad rush,carmaggedon, wolf 3d,bomberman, prince of persia, serious sam, cosmo cosmic adventure, bio menace, comander keen, major stryker, raptor... pa še ogromno jih je ko se ne spounem
doom, quake, hexen, heretic, blood, duke nukem 3d,command and conquer + red alert ( to dvoje še danes nažigam),grand prix, mad rush,carmaggedon, wolf 3d,bomberman, prince of persia, serious sam, cosmo cosmic adventure, bio menace, comander keen, major stryker, raptor... pa še ogromno jih je ko se ne spounem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MostWanted ()
c3p0 ::
-
Amaterji :) Mi smo si naredili namenske "drkalnike", direktno z mikrostikali.
Heavy ::
Ste nabijali v LAN-u, ko ni blo učitelja?
Baje se je to delalo na računalniškem krožku z učiteljem. Med urami računalništva se je bolj SP na hitro igralo (ko si končal nalogo si imel 'prosti čas' dokler se ni pogledalo.
#TeamFelix
Pezdicek ::
Ne morem pa se spomnit ene stare 2d pretepačine...ni bila klasična 1vs1 ampak si se prebijal naprej po mapi. Vem samo, da sta lahko igrala 2 igralca na enkrat. Vsak na svoji polovici tipkovnice in da je zelo trpel "space". uničilo se je več tipkovnic :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pezdicek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Final Fantasy VII REMAKE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 15843 (1560) | D3m |
» | Oldies goldies (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 11622 (2024) | blabling2 |
» | TOP 5 najprivlačnejšh ženskh likov v igrah (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 16039 (11899) | tarasidiz |
» | AVTOMOBILI všečni (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15790 (13581) | Unknown_001 |
» | Vrača se nepozabna Nokia 3310 in novinci Nokia 3, 5 in 6 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 20154 (15758) | Dzombic |