Forum » Zvok in slika » Samsung smart TV UE40H5500 zmrzne
Samsung smart TV UE40H5500 zmrzne
dule211 ::
Živjo, imam televizijo Samsung LED LCD TV sprejemnik UE40H5500 (https://www.mimovrste.com/tv-sprejemnik... ). Stara je malo več kot 3 leta. Danes zjutraj je delala še normalno, okrog 11ih pa se ni več prižgala. Zamrzne na Smart TV:
Kot pišejo tule je možno, da je šla matična.
Je imel kdo podobne probleme? Pozna kdo kakšnega mojstra, ki bi mi znal svetovat.
Hvala
Kot pišejo tule je možno, da je šla matična.
Je imel kdo podobne probleme? Pozna kdo kakšnega mojstra, ki bi mi znal svetovat.
Hvala
- spremenil: dule211 ()
Daniel ::
Danes je očitno vse narejeno za to, da crkne čimprej po garanciji, da bo čimveč odpada. Imam doma en LG, po dveh letih in pol crknila osvetlitev (Diode) bil enkrat na popravilu, delal mesec dni in zopet crknil, strošek popravila bi bil nekje 80 EUR.
Han ::
Zmrzne samo na Smart TV ali se sploh ne vklopi do konca? Si iztaknil kabel iz vtičnice za par minut?
Zmrzne samo na Smart TV ali se sploh ne vklopi do konca? Si iztaknil kabel iz vtičnice za par minut?
Torej, ko prižgem TV se prikaže zaslon "Smart TV" (tako se je tudi prej, ko je TV deloval) in tu obstane. Lahko bi rekli, da se ne vklopi do konca. Potem je ne morem niti izklopit drugače kot, da kabel izvlečem iz vtičnice.
Pustil sem televizijo izklopljeno iz elektrike za dlje časa (več kot uro) in ne pomaga.
Poskušal sem TV zagnat s kombinacijo INFO – MENU – MUTE – POWER (naj bi se zagnam service menu) in je isto.
Jp, plata je šla.
Dal sem jo na servis in pravi, da se je ne da popravit - potrebno jo bi zamenjat. Pri njih bi me to stalo 175€. Potem bi mi dali 3 mesece garancijo.
Po praznikih bom probal preverit ali lahko naročim plato pri samsungu (in koliko je cena) in jo sam zamenjam.
Sicer pa sem na ebay-u našel 3 oglase ki ponujajo matično ploščo. Link
Problem je, ker naj bi šlo za isti model (UE40H5500AK), model kode pa se razlikuje v zadnji črki (UE40H5500AKXXHU oz. UE40H5500AKXXHH)
Na oglasu je številka na matični plošči BN41-02156, jaz pa najdem števiklo BN69-09812(na škatli od TV).
Ali mislite, da bi bila matična iz oglasa kompatibilna z mojo TV?
Dal sem jo na servis in pravi, da se je ne da popravit - potrebno jo bi zamenjat. Pri njih bi me to stalo 175€. Potem bi mi dali 3 mesece garancijo.
Po praznikih bom probal preverit ali lahko naročim plato pri samsungu (in koliko je cena) in jo sam zamenjam.
Sicer pa sem na ebay-u našel 3 oglase ki ponujajo matično ploščo. Link
Problem je, ker naj bi šlo za isti model (UE40H5500AK), model kode pa se razlikuje v zadnji črki (UE40H5500AKXXHU oz. UE40H5500AKXXHH)
Na oglasu je številka na matični plošči BN41-02156, jaz pa najdem števiklo BN69-09812(na škatli od TV).
Ali mislite, da bi bila matična iz oglasa kompatibilna z mojo TV?
Han ::
Primerjaj razpored elementov in priključkov na plati. Načeloma je razlika le v regijskem čipu. 175 eur je verjetno z menjavo vred, s čimer se izogneš riziku nedelovanja pri lastni menjavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smart TV (YouTube jezik)Oddelek: Zvok in slika | 3684 (3361) | kitl76 |
» | Kateri TVOddelek: Kaj kupiti | 8914 (6531) | fpbs |
» | 50hz ali 100 hz led tv?Oddelek: Zvok in slika | 7187 (6547) | ST-777 |
» | LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28538 (21866) | popster |