» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
109 / 111
»»

miko22 ::

Saj ne rabiš poročat za vsak cent, samo če zaslužiš več kot 1000€/leto, mar ne?
Drugače pa hvala za odgovor.

DamijanD ::

Nope - zaslužek na savings account na Revolutu moraš poročati v vsakem primeru - ampak samo skupni znesek v celem letu. Ta zaslužek je v celoti obdavčen (ne šele nad 1000€)

mtosev ::

A če imaš denar vložen v delnice, a tudi to rabiš prijaviti? Thx
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

miko22 ::

DamijanD je izjavil:

Nope - zaslužek na savings account na Revolutu moraš poročati v vsakem primeru - ampak samo skupni znesek v celem letu. Ta zaslužek je v celoti obdavčen (ne šele nad 1000€)

bedarija, če mene vprašaš

Se strinjam, samo tako se je FURS odločil...

jsmith ::

mtosev je izjavil:

A če imaš denar vložen v delnice, a tudi to rabiš prijaviti? Thx

Do 28. februarja moraš prijaviti vse prodaje delnic in vse prejete dividende v preteklem letu, ne glede na znesek.

mtosev ::

Hvala :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

LeQuack ::

Se pravi zdaj so obresti na savings samo še 2,49%. Kdo ve kako je z višjimi paketi, ampak predvidevam da je tudi tam padlo?
Quack !

energetik ::

LeQuack je izjavil:

Se pravi zdaj so obresti na savings samo še 2,49%. Kdo ve kako je z višjimi paketi, ampak predvidevam da je tudi tam padlo?

Še enkrat - greš v zavihek invest in najdeš XEON etf. Kupiš. In imaš direktno EURSTR obrestno mero od ECB.
Zakaj bi Revolutu dajal provizijo za savings račun, če pa Revolut kupi točno take in podobne ETF-e?

Pa še to - ko ti XEON doseže 2% donosa, ga prodaš in čez kak dan kupiš nazaj. To je nekje po pol leta. Ker FURS upošteva 1+1% normirane stroške nakupa/prodaje, imaš osnovo za davek 0,00EUR.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

So še komu zaprli račun na revolutu?
In sedaj, da mi vrnejo denar jim moram poslat bančni izpisek računa kamor bi bojo nakazli denar. Sem jim poslal izpisek od N26, ki pa nima jasno napisanega bančnega računa in mi nočejo vrnit denarja. Izpisek ima "samo" IBAN, ampak to za njih ni dovolj. Kaj zdaj?
Kličem policijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

socialec ::

Kliči policijo, normalno :D

Ves ta bančni sistem je postal en scam....

Upam, da boš uredil s policijo veliko bolje kot tu na forumu, četudi bi delil detajle :D

Me samo zamima če je še kdo drug imel podobne probleme in kako jih je rešil.

Pro ::

Če si pravilno kreiral bančni izpisek iz N26 so gor vsi potrebni podatki (ime in priimek, naslov, kraj, IBAN in BIC).

Mislim, da trola. - Izpisek ima "samo" IBAN, ampak to za njih ni dovolj.

Ko bi le trolal ja...
Če po kakem čudežu dobim denar nazaj, revoluta pogledam ne več.

Pa meni je jasno, da je bančni račun del ibana, samo tem scamerjem ni.

Zgodovina sprememb…

jabe ::

Zakaj so zaprli? Kaj veš?

Nočejo povedat. Sem pa na kraken nakazoval, ampak ne prvič. Verjetno zarad tega.

Zgodovina sprememb…

Kaj tole? Faq? Pa saj sem v direktnem stiku s supportom. Če je kdo dal kaj podobnega skozi naj pove.

Aja to si zdaj za kraken linkal. No, jst rabim dnar od revoluta.

Zgodovina sprememb…

Domnevam, da je to razlog, zakaj pa se ne uspeš zmeniti s supportom, boš pa šele moral povedati. Začel si z nekimi X detajli.

0. Nočejo povedat. Sem pa na kraken nakazoval, ampak ne prvič. Verjetno zarad tega.
1. Banks that don't work with cryptocurrency exchanges
2. Fin Tech Banks and Services
3. Revolut: If you wish to withdraw EUR to your Revolut account, please choose instead the withdrawal method "Clear Junction (Instant & SEPA)". If this withdrawal method is not available on your account, please contact support.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Jaz sem nakazoval iz revoluta na kraken, ne iz krakena na revolut.

Pa spraševal sem, če je imel kdo podobne izkušnje. Ti jih očitno nisi.

Aja, pa najprej sem probal z manjšim zneksom, kar je šlo skoz....

Zgodovina sprememb…

Hehe, jaz samo domnevam, ker po kapljicah doziraš detajle.

To je tvoje:
0. Nočejo povedat. Sem pa na kraken nakazoval, ampak ne prvič. Verjetno zarad tega.
Verjetno ti je kak rule engine deaktiviral račun morebiten money laundering.

Kot rečeno, kako se ne uspeš pogovoriti s supportom, mi ni jasno, me tudi ne zanima.
Scammerji, praviš? Težke besede.

Če ti pa pribije da na bančnem izpisku od N26 ni jasno videnega bančnega računa, čeprav so vsi podatki vidni v nogi vsake strani.
Kaj naj bi si mislil.

Poleg tega nisem dobil nobenega emaila ali uradnega obvestila da mi zapirajo račun, edino nakazilo so mi skenclali. Potem mi pa ko sem kontaktiral support, mi povejeo da sem itak že seznanjen da mi bojo zaprli račun. Pa še vmes med chatom se kar menjajo, enkrat je Emma, drugič Isabella. So vsaj ženske (upam), ker včeraj sem z nekimi Mahendri govoril.

Moje prvo vprašanje je bilo, če je imel kdo izkušnje da so mu zaprli račun. Očitno noben.

Zgodovina sprememb…

Ne vem, pa že, nemogoče res ni, čeprav začelo se je v tem smislu...
- Ves ta bančni sistem je postal en scam....
- Pa meni je jasno, da je bančni račun del ibana, samo tem scamerjem ni.
- Kličem policijo?

Kliči policijo, nimaš kaj.

BuDi79 ::

socialec je izjavil:

Kliči policijo, nimaš kaj.
Pa inšpekcijo pa poptv.

matobeli ::

Pa sej na N26 lahko dolpotegneš dokument ki je tam namensko za "owner info". Če se ne motim ga dobiš samo v spletni verziji in ne v appu.

Jebiga, če so smotani so lahko smotani, sej se ti verjetno ne da ukvarjat preveč z njimi.

Sem moral preveriti, če smo že toliko zabluzili - Account confirmation, če že (v appu in na webu)
Ko uspe downloadati v inbox prejet pdf in preimenuješ. Če je to generalna izkušnja, je scam :D
Oblika je lastna n26, sama vsebina pričakovana plus posnetek žiga in dveh podpisov.

OutOfTheBox ::

socialec je izjavil:

To je tvoje:

Kot rečeno, kako se ne uspeš pogovoriti s supportom, mi ni jasno, me tudi ne zanima.

Ni potreba bit tako defenziven do tvoje najljubše banke no.

Reddit je vsak dan poln primerov, zapiranja Revolut računov "brez razloga". Tile razlogi so včasih tako banalni kot je transakcija izvedena v tujini, revolut pa to flaga kot scam, posledično zaprejo račun.

Ni vse "money laundring" oz. kriminalna dejavnost, da ti zaprejo račun na katerega prejemaš plačo.

Kot rečeno nekaj strani nazaj, Revolut ni nekaj kar lahko mirno uporabljaš za vsakdanje zadeve, je pa dovolj dober za pošiljanje pocket money-a frendom.

@Karafeka

Poskrbi da si rešiš keš, kolikor ga pač maš na tem računu. Drugače pa Revolut ne bo več posloval s tabo, ko ti enkrat zapre račun. Zadeva je doživljenska.

Zgodovina sprememb…

P.S

Revolut sicer ima možnost kripto trejdanja. Če ostaneš znotraj platforme je ok (kupuješ prodajaš).

Pošiljanje in prejemanje crypto preko Revoluta se bo pa prej ali slej končalo z blokado računa. Polovico zgodb o zapiranju računa se nanaša na crypto (prejemanje kriptovalut na Revolut račun).

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Reddit je vsak dan poln primerov, zapiranja Revolut računov "brez razloga".
Revolut fintech banka z daleč največ komitenti na svetu. 45 milijonov komitentov imajo (od tega 10 milijonov v VB).

OutOfTheBox je izjavil:

Nisem ampak kot socialec ne smem nositi vseh jajc v eni košari in za vsako jajce v vsaki košari mi je žal :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

delavec44 ::

OutOfTheBox je izjavil:

P.S

Revolut sicer ima možnost kripto trejdanja. Če ostaneš znotraj platforme je ok (kupuješ prodajaš).

Pošiljanje in prejemanje crypto preko Revoluta se bo pa prej ali slej končalo z blokado računa. Polovico zgodb o zapiranju računa se nanaša na crypto (prejemanje kriptovalut na Revolut račun).

Prejemanja kriptovalut ali prejemanja € iz kripto menjalnic?

Legon ::

OutOfTheBox je izjavil:

socialec je izjavil:

To je tvoje:

Reddit je vsak dan poln primerov, zapiranja Revolut računov "brez razloga". Tile razlogi so včasih tako banalni kot je transakcija izvedena v tujini, revolut pa to flaga kot scam, posledično zaprejo račun.

Ni vse "money laundring" oz. kriminalna dejavnost, da ti zaprejo račun na katerega prejemaš plačo.

Kot rečeno nekaj strani nazaj, Revolut ni nekaj kar lahko mirno uporabljaš za vsakdanje zadeve, je pa dovolj dober za pošiljanje pocket money-a frendom.

@Karafeka

Poskrbi da si rešiš keš, kolikor ga pač maš na tem računu. Drugače pa Revolut ne bo več posloval s tabo, ko ti enkrat zapre račun. Zadeva je doživljenska.

To velja za popolnoma vse banke, že 100x povedano. Vsaka lahko kadarkoli odpove kominutentu račun (in to seveda počnejo tudi klasične banke) in ne rabijo nikomur popolnoma nič razlagat.

karafeka je izjavil:

So še komu zaprli račun na revolutu?
In sedaj, da mi vrnejo denar jim moram poslat bančni izpisek računa kamor bi bojo nakazli denar. Sem jim poslal izpisek od N26, ki pa nima jasno napisanega bančnega računa in mi nočejo vrnit denarja. Izpisek ima "samo" IBAN, ampak to za njih ni dovolj. Kaj zdaj?
Kličem policijo?

Nakladaš ali pa hudo mešaš stvari. IBAN je bančni račun, bolj jasno ne more bit bančni račun napisan kot v obliki IBANA. Ni pa samo IBAN dovolj, ampak če si pravilno kreiral izpisek (ne pa pošiljal kakih screenshotov) potem so izpisani vsi podatki (ime, naslov, številka bančnega računa in BIc banke). Tudi iz prve roke sem imel situacijo, ko sem na zaprt Revolutov račun dobil refundacijo in jim je zadnji bančni izpisek iz n26, ki je imel omenjene podatke v nogi dokumenta, povezem zadoščal za prenakazilo denarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

BuDi79 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Revolut fintech banka z daleč največ komitenti na svetu. 45 milijonov komitentov imajo (od tega 10 milijonov v VB).

In točno v tem tiči problem, ker je strank enostavno preveč. Vse fura AI, vključno z odločitvijo o zaprtju računa, preverjanjem dokumentov ipd.

Prejemanja kriptovalut ali prejemanja EUR iz kripto menjalnic?

Načeloma kriptovalut. Revolutov algoritem pa še posebej sovraži Binance (večina jih poroča da so si pred tem želeli prenakazat kripto iz Binance).

To velja za popolnoma vse banke, že 100x povedano. Vsaka lahko kadarkoli odpove kominutentu račun (in to seveda počnejo tudi klasične banke) in ne rabijo nikomur popolnoma nič razlagat.

V realnosti nekdo ki ima vse črno na belem v Sloveniji ne bo ostal brez bančnega računa, kar pa ne velja za Revolut.

Vsaka lahko kadarkoli odpove kominutentu račun (in to seveda počnejo tudi klasične banke)

Odpove odprtje računa, drži, to se dogaja. Ne pa naključno zapiranje že odprtega računa.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Ogromno zgodb o slovenskih bankah, ki zaprejo račune ljudem ob dvigu denarja iz kripto borz. Delavska hranilnica in Unicredit recimo.

matobeli ::

Ampak ker je komitentov za nekaj velikostnih razredov manj zgleda, kot da zaporanja računov ni.

Pri 45M verjetno zaprejo več kot 1 račun na dan tko da če pride vsak 10. na reddit je že veliko...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Zakaj pa Revolut tako sovraži kripto? A če bi na bitstamp nakazal oz. iz njega, bi bil tudi problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

OutOfTheBox je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

In točno v tem tiči problem, ker je strank enostavno preveč. Vse fura AI, vključno z odločitvijo o zaprtju računa, preverjanjem dokumentov ipd.

Prejemanja kriptovalut ali prejemanja EUR iz kripto menjalnic?

Načeloma kriptovalut. Revolutov algoritem pa še posebej sovraži Binance (večina jih poroča da so si pred tem želeli prenakazat kripto iz Binance).

V realnosti nekdo ki ima vse črno na belem v Sloveniji ne bo ostal brez bančnega računa, kar pa ne velja za Revolut.

Vsaka lahko kadarkoli odpove kominutentu račun (in to seveda počnejo tudi klasične banke)

Odpove odprtje računa, drži, to se dogaja. Ne pa naključno zapiranje že odprtega računa.

Zakaj lazes?

DamijanD je izjavil:

Zakaj pa Revolut tako sovraži kripto? A če bi na bitstamp nakazal oz. iz njega, bi bil tudi problem?

Tveganja povezana s pravili ki pokrivajo pranje denarja, nelegalne aktivnosti in financiranje teorizma. Bankam se s tem ne da ukvarjat in raje zapirajo racune komitentom. Se posebej kadar gre za racune, ki niso primarni racun uporabnika in tveganja in KYC postopki niso vredni energije in casa.

Zgoraj je bil en razlog zakaj je navidezno veliko tega pri neobanka, drugi je pac v tem da neobanke stevilni uporabljajo kot sekundarne racune s sporadicnim prometom in tretji je da dejansko je na teh racunih vec sumljivih transakcij.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

velikBrokoli je izjavil:

Ogromno zgodb o slovenskih bankah, ki zaprejo račune ljudem ob dvigu denarja iz kripto borz. Delavska hranilnica in Unicredit recimo.

Tocno to. Odpres racun pri slovenski banki in ga uporabljaj samo za par nakazil na/iz kripton menjalnic pa lahko vsak iz prve roken poskusi kako dolgo bo slo. Pri neobankah je tega pac na 10 potenco in potem razni paranoiki meglo prodajajo.

amacar ::

DamijanD je izjavil:

Sem ze veckrat nakazal tako iz Krakena, Bitstampa in Binance pa nobenih problemov.

nokken ::

OutOfTheBox je izjavil:

Imam (oz. zena) drugacne izkusnje z bivso SKB. Je bilo potrebno kar nekaj truda (pa odgovarjanja na debilna vprasanja, na katere so odgovore imeli sami glede na to da je ves denar prisel od delodajalca na ta isti racun odprt pri tocno tej njihovi banki), da ji racuna niso zaprli... zgolj zato ker ima drzavljanstvo druge (precej bolj razvite) EU drzave.
Razlika je zgolj v tem, da sva se (ja ker sem pooblascen za njen racun sem moral biti zraven) tukaj pogovarjala v zivo in ne preko maila/chata. Aroganca tiste na drugi strani mize je bila pa zares precej vecja, kot sem jo kadarkoli dozivel od kakrsnegakoli supporta Revoluta ali N26.

barakus ::

Moja sodelavka isto ni slovenka in so ji po 3 letih pri SKB zaprli račun brez razlage. Nanj je dobivala plačo. Sedaj uporablja revolut, zaenkrat brez težav.

elrado ::

Pozdravljeni,

par 1000 eur imam na Flexible Cash Fund računu in me zanima če je potrebno za teh par eur obresti poročati FURS?
Bral sem da je treba za SFA račune poročati za tega pa ne vem ali je limita 1000 eur ali moram poročati za vsak euro?

LP

Je bila debata ampak se mi zdi, da moraš, ker ni to depozit kot ga priznava FURS. Upam, da ima kdo boljše info.

amacar ::

Za tuje racune moras porocati tudi po 1000€ obresti letno.

elrado ::

Ali to šteje za tuj račun? Litva je v EU. Malo sem zmeden :))

jabe ::

Dokler ni Slovenija, je tuj racun. Slovenske meje niso EU meje, tako pac je..

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

NLB in DH... "a,morate res nakazat denar v tujino?"

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/teza...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()
««
109 / 111
»»