» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
99 / 109
»»

jabe ::

Preko Google pay tudi trgajo provizijo...

velikBrokoli ::

Kaj pa Apple Pay, uporablja kdo preko NLBja? To bi bilo izjemno komično, da bi tam tudi zaračunali fee :))

BuDi79 ::

A pri polnjenju Urbane tudi zaračunajo?
Če ne, bi tam morali najprej. Ker tisto pa je res Quasi Cash.

ziki ::

ziki je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nadomestilo za Quasi cash*** in Gambling**** transakcije***** 1,50% na transakcijo, min.
1,00 EUR, max. 150,00 EUR

Glede na dokument na njihovi spletni strani, sklepam, da je bila ta sprememba uvedena s 1. 7. 2024, ker prej se ta strošek ni pojavljal.

Sem malo prej govoril s kolegom, ki je na Addiko, izgleda, da so tam še bolj požrešni. Tako kot NLB so s 1. 7. 2024 posodobili cenik, pri čemer zaračunavajo kar 5% od vrednosti transakcije :O

111111111111 ::

Jaz še imam odprt račun na NLB.

Enkrat mesečno nakažem plačo na N26 potem pa naprej razporejam sredstva.

Iz NLB-ja se trga samo kredit.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

vinkop ::

DBS--->Revolut--->Paypal, opravljen nakup 6.7., zaenkrat brez feeja. Za top-up, ki je avtomatski, ko pade znesek pod določeno mejo, bom pa tudi poročal.

vinkop je izjavil:

DBS--->Revolut--->Paypal, opravljen nakup 6.7., zaenkrat brez feeja.
Seveda, ker še ni avtorizirano.

DBS tudi računa?

jabe je izjavil:

DBS tudi računa?
Ta trenutek še ne, ta mesec je recimo na ceniku uvedla Addiko:

https://www.addiko.si/quasi-cash-transa...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Ok, ampak a Addiko tudi samovoljno spreminja kodo iz spletnega nakupa v quasi cash. Njihova razlaga, kaj quasi cash je:
https://www.addiko.si/quasi-cash-transa...

Ce tega be pocne, kot to pocne NLB, potem stroskov njihovi komitenti ne bodo imeli, ker Revolut to poslje naprej kot spletni nakup.

delavec44 ::

Samo na addiko tudi piše:
Seznama prodajnih mest, ki posamezno transakcijo obravnavajo kot "Quasi Cash" transakcijo, ni na voljo. "Quasi Cash" transakcije se zaračuna za plačila s kreditnimi, plačilnimi in obročnimi karticami Mastercard. Za transakcije z debetnimi karticami (karticami transakcijskega računa) na istih prodajnih mestih se nadomestilo za "Quasi Cash" ne zaračuna.

In kolikor vem mi večinoma uporabljamo debetne kartice za top-up.

Zgodovina sprememb…

vinkop ::

BuDi79 je izjavil:

vinkop je izjavil:

DBS--->Revolut--->Paypal, opravljen nakup 6.7., zaenkrat brez feeja.
Seveda, ker še ni avtorizirano.

seveda je že poknjiženo,saj sem pregledal tako na paypalu, revoltu in dbs-ju. drugače ne bi pisal na pamet. za top-up pa še ne morem potrditi kakšna je situacija preko dbs...

AnromendaVis ::

Ali smo kot uporabniki naših bank kakorkoli pravno zaščiteni proti uvedbi provizij samo na določene transakcije? Je smiselno to stvar eskalirati na Zvezo potrošnikov Slovenije? Ali bi nas banke morale o spremembi cenika vnaprej obvestiti (jaz pri NLB-ju namreč nisem prejel nobenega obvestila)?

AnromendaVis je izjavil:

Ali smo kot uporabniki naših bank kakorkoli pravno zaščiteni proti uvedbi provizij samo na določene transakcije? Je smiselno to stvar eskalirati na Zvezo potrošnikov Slovenije? Ali bi nas banke morale o spremembi cenika vnaprej obvestiti (jaz pri NLB-ju namreč nisem prejel nobenega obvestila)?
Ne gre samo za uvedbo cenika, gre tudi za to da stroški niso zanemarljivi. Ne gre za '.4 evra, ampak v nekaterih primerih tudi za 15€ in več, ker je % od transakcije. Pri tem nisi opozorjen, kot npr. na bankomatu.

Sprememba cenika bi morala biti objavljena ja.

Jaz sem imel na Unicreditu še večje borbe z njimi, ko ti mobilna banka pri izvedbi sepa transakcije sploh ne pokaže stroška. Kao saj imajo objavljen cenik, potem pa ti dekodiraj pod katero obliko transakcije spada kar trenutno delaš (recimo kam spada država v sepa, ki ni v EGP). Tudi pritožba na banko slo ni bila uspešna. Sem bil prej navajen normalnih bank, ki ti pred potrditvijo lepo napišejo kakšen bo strošek.

BlaY0 ::

BuDi79 je izjavil:

AnromendaVis je izjavil:

Ne gre samo za uvedbo cenika, gre tudi za to da stroški niso zanemarljivi. Ne gre za '.4 evra, ampak v nekaterih primerih tudi za 15EUR in več, ker je % od transakcije. Pri tem nisi opozorjen, kot npr. na bankomatu.

Verjetno si opozorjen, samo ne veš točno kje. Recimo ena varianta je kar v mesečnem obračunu/poročilu. Druga varianta je, da ti obvestilo odložijo v inbox-u spletne banke, ki ga nikoli ne preverjaš. Nemški Commerzbank te recimo obvesti o novih pogojih kar tako, da ti pritisne eno transakcijo v vrednosti 0 EUR, v namenu plačila oziroma referenci pa se nahaja to obvestilo.

Ampak to se meni ne zdi tak problem. Večji problem je, da izdajo novo tarifo na 20 straneh, nikjer na njihovem portalu pa ne najdeš več stare da bi primerjal. Pa tudi če najdeš moraš potem čez vseh 20 strani, da najdeš kaj se je v bistvu sploh spremenilo.

Svoj cajt sem na Sparkasse težil naj vzpostavijo arhiv cenikov in naj v novih cenikih obarvajo dele, ki so bili dodani ali spremenjeni in glej ga zlomka, enkrat me iz lepega miru obvestijo, da so se jim moje pripombe zdele koristne in da jih bodo upoštevali. In res, naslednja tarifa je bila že obarvana. No zdaj pa že kakšnih 9 let nisem več komitent in ne vem ali to še prakticirajo... arhiva cenikov na njihovem portalu ne najdem več.

Skratka jaz mislim, da bi se dalo na banke pritisnit prek tržnega inšpektorata (ali ZPS in skupinska tožba), da te zadeve naredijo malo bolj transparentne. Ko sem ravno omenjal Commerzbank... par let nazaj so po kavbojsko zamenjali pakete par mio komitentom - ker se niso odzivali na sporočila v inbox-u spletne banke, so enostavno "odločili", da se po nekem datumu avtomatsko strinjajo z menjavo paketa. No nekomu zgleda to ni bilo po godu in je očitno "šel" na sodišče (v Nemčiji nimajo inšpektoratov, moraš kar lepo na sodišče, za kar pa seveda nucaš denar), ki je odločilo (po enem letu), da pač tisto obvestilo v spletni banki ni zadosti in so morali vsem nazaj ponastaviti prejšnje pakete, vrniti vse preplačane stroške z obrestmi, po pošti priporočeno v podpis vsem poslati nove pogodbe s kompletnimi pogoji poslovanja in poleg vsega plačati še par milijonsko kazen.

Skratka da se, samo malo proaktiven moraš bit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

OK.d ::

Naša sodišča bi za to potrebovala 10 let.
LPOK.d

miko22 ::

Ja, ampak NLB zamolci, da revolut ne poslje zahtevka kot quasi cash transakcijo, ampak kot spletni nakup. In porem NLB samovoljno spremeni to v njej bolj všečno transkacijo, za katero pobira potem provizijo. Kot je addiko napisala - kodo doloci prodajno mesto. In kolikor vem, addiko do sedaj se ni nobenemu racunala top-upa na revolut (ker gre za spletni nakup), razen ce rabijo 1 teden za avtorizacijo.

Boobiz ::

jabe je izjavil:

Ja, ampak NLB zamolci, da revolut ne poslje zahtevka kot quasi cash transakcijo, ampak kot spletni nakup. In porem NLB samovoljno spremeni to v njej bolj všečno transkacijo, za katero pobira potem provizijo. Kot je addiko napisala - kodo doloci prodajno mesto. In kolikor vem, addiko do sedaj se ni nobenemu racunala top-upa na revolut (ker gre za spletni nakup), razen ce rabijo 1 teden za avtorizacijo.

bere se že tako. pa glede na to da gre za NLB, me ne bi presenečalo, če to res samovoljno počnejo.
I'm drunk, what's your excuse?

OK.d je izjavil:

Pri nas za to ne rabiš sodišča, ker imaš inšpekcijske službe.

jabe je izjavil:

Ja, ampak NLB zamolci, da revolut ne poslje zahtevka kot quasi cash transakcijo, ampak kot spletni nakup...

V kolikor to res drži, je zadeva zrela za inšpekcijo.

In tudi ze je tam...

Malo sem brskal na to temo... torej Revolut baje že od sredine leta 2022 ne podpira več top-up s kreditnih kartic. Druga zadeva... kolikor vidim je MC že leta 2020 spremenil MCC za Revolut top-up iz 6012 (Financial institutions merchandise and services) v 4829(Wire Transfer - Money Orders) in ta naj bi spadal v grupo quasi-cash transakcij oziroma ga v to grupo vmeščajo nekatere banke. Visa pravi celo da je 4829 podobno kot 6051, ki pa dejansko je quasi-cash.

Zgodovina sprememb…

A se to sploh lahko kje vidi? Revolut meni na supportu, da dajo naprej request kot "purchase", avtomatiziran izpisek na NLB kaze "NAKUP".

PrihajaNodi ::

Povsod za jajca vlecejo kjer se da. Bolniki.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

BlaY0 je izjavil:

Malo sem brskal na to temo... torej Revolut baje že od sredine leta 2022 ne podpira več top-up s kreditnih kartic. Druga zadeva... kolikor vidim je MC že leta 2020 spremenil MCC za Revolut top-up iz 6012 (Financial institutions merchandise and services) v 4829(Wire Transfer - Money Orders) in ta naj bi spadal v grupo quasi-cash transakcij oziroma ga v to grupo vmeščajo nekatere banke. Visa pravi celo da je 4829 podobno kot 6051, ki pa dejansko je quasi-cash.
Kakovsi to brskal, da ne podpira top-upa, če jaz vsak mesec večkrat top-upam.

Pa trenutna koda MCC je 6844 kar meni ggogle najde, da je "various online merchants", vidna je v NLB Klik.

Zgodovina sprememb…

BuDi79 je izjavil:

A dejansko s pravo kreditno, z zamikom plačila? Verjetno je različno od države do države.

Drugače pa:

https://help.revolut.com/en-SI/help/add...

...omenjajo verjetna nadomestila bank. Sem pa našel na njihovem comunity portalu, da je Revolut nekaterim refundiral tudi nadomestila, ki jih je banka zaračunala za top-up.

BuDi79 je izjavil:

Pa trenutna koda MCC je 6844 kar meni ggogle najde, da je "various online merchants", vidna je v NLB Klik.

Hmm, zanimivo.

Zgodovina sprememb…

esel ::

BuDi79 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Kje v kliku pa se vidi MCC koda za transakcijo?

Hmm, jaz v:

https://www.mastercard.us/content/dam/p...

...ne najdem 6844. @BuDi79 kje si to našel?

BlaY0 je izjavil:

Hmm, jaz v:

https://www.mastercard.us/content/dam/p...

...ne najdem 6844. @BuDi79 kje si to našel?
Pa ene banke objavljajo spiske, sem iskal v Googlu in mi najde nek razpon, kot bi rekel 6800-6900 = Various Online Merchants.
Naj pa bi Revolut uporabljal nekaj različnih kod, odvisno od države in kartice (MC/Visa).

V NLB kliku pa piše:
NAKUP Revolut**6844*
6844 ni nobena od mojih osebnih kod (iban/kreditna... nikjer se ne pojavlja), naj bi bila MCC koda, tako pišejo na forumih. Ne zagotavljam da je to res, ker je vse to neki pol-skrito, od spiska MCC kod do vsega povezanega s tem...

Je pa 100% da je mi je Revolut v chatu (pred časom) zagovotovil, da oni javljajo MCC kot spletni nakup in ne kot Quasi Cash, kar da imajo zmenjeno s ponudniki kartic. Tudi o tem piše njihov support na uradnem Revolut forumu (sicer v temah izpred nekaj let, v zadnjem času se te teme ne pojavljajo)

Zgodovina sprememb…

Se mi zdi da je ravno toliko megle v tem da lahko NLB računa kar hoče. Nikjer niso uradno napisali kot Addiko da sploh določajo po MCC kodi (razen v nekih resnici na ljubo vprašljivih časopisnih člankih)

Se bojim da bo na koncu edino kjer se jih bo dalo držat diskriminacija tujih (EU) ponudnikov v primerjavi z našimi pa to, da prej ne veš stroška provizije oz. če ta sploh bo.

Zgodovina sprememb…

aborko ::

Iz kreditne NKBM (še) ne zaračunava topup Revoluta? Lakho kdo potrdi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

GupeM ::

Saj na nek način razumem to zaračunavanje s kreditnih kartic. Verjetno je folk izkoriščal, si preko kreditne MC nafilal Revolut račun, nato pa dvignil z bankomata brez provizije. Če bi dvignili direktno s kreditno, bi jim tam vzeli provizijo.

Čeprav, zdaj razmišljam... Tega je verjetno tako malo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

CallMeAl ::

Če imaš malo bolj konkreten limit na kreditni, lahko tudi narediš top-up na začetku obdobja in nabiraš obresti (Savings, Trade Republic). Na 10k limita bi bilo to ca. 400 EUR letnih obresti pri trenutnih obrestnih merah, je pa nekaj dela vsak mesec.

GupeM ::

To je res. Ampak tisti, ki imajo 10k limita na kreditni, ne vem če se jim da ukvarjati za 400 € na leto. 10k limita na kreditni ne dobiš kar tako, če se ne motim. Se nisem nikoli zanimal, ker se kreditnim in kreditom ognem, če se jim le lahko.

Druga varianta je da narediš top-up s kreditne, prevekslaš tja kjer lahko brez nadomestila dviguješ na bankomatu (Trade Republic), dvigneš in kupiš drogo. Načeloma je potem to tako, kot da bi drogo kupil direkt s kreditno :P

BuDi79 je izjavil:

Naj pa bi Revolut uporabljal nekaj različnih kod, odvisno od države in kartice (MC/Visa).

A pa tebi v Revolut-u pri shranjeni kartici za top-up v infu pod tipom dejansko piše "Credit"?

Zgodovina sprememb…

BlaY0 je izjavil:

BuDi79 je izjavil:

A pa tebi v Revolut-u pri shranjeni kartici za top-up v infu pod tipom dejansko piše "Credit"?
Ups, vidim, da piše "Debit".

Zgodovina sprememb…

BuDi79 je izjavil:

Se mi zdi da je ravno toliko megle v tem da lahko NLB računa kar hoče. Nikjer niso uradno napisali kot Addiko da sploh določajo po MCC kodi (razen v nekih resnici na ljubo vprašljivih časopisnih člankih)

Se strinjam, da verjetno sploh ne spreminjajo MCC ampak so v algoritem hardkodirali Revolut in ga bodo zaračunali ne glede na to kaj on pošlje nazaj in ali greš direktno ali pa preko Google/Apple pay ali Curve.

V končni fazi bodo v naslednji spremembi cenika dodali poleg "Quasi Cash" še "Wire Transfer - Money Orders" in bodo pokriti do naslednje pritožbe ;)

Kaj pa nalaganje direktno na Revolut kartico? Je isto problematično?

Tule sem verjetno malo zamešal, kolikor gledam iz Revoluta lahko pošiljam na drugo kartico ne gre pa top-up na njo?

Zgodovina sprememb…

/

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

OK.d ::

Bankster Brodnjak se bo spet smejčkal po televiziji, ko bodo imeli rekordne dobičke na račun lupljenja državljanov.
Banka Slovenije, ko bi se morala oglasiti je tiho kot rit, psi lajajo karavana gre naprej.
LPOK.d

Jaz samo upam, da bo več ljudi sedaj zamenjalo NLB za kaj drugega in se jim bo to vsaj malo poznalo. Čeprav, če je niso že prej...

delavec44 je izjavil:

Jaz samo upam, da bo več ljudi sedaj zamenjalo NLB za kaj drugega in se jim bo to vsaj malo poznalo. Čeprav, če je niso že prej...

Ne bo, napovedujejo celo rahlo rast števila komitentov :P

OK.d je izjavil:

Bankster Brodnjak se bo spet smejčkal po televiziji, ko bodo imeli rekordne dobičke na račun lupljenja državljanov.

If you can't beat them, join them:

https://si.bloombergadria.com/posel/pos...

...zamenjat pa delnice kupit... do 2030 obljubljajo, da bodo vsakega komitenta olupili še za 50% več.

Zgodovina sprememb…

k4vz0024 ::

BlaY0 je izjavil:

OK.d je izjavil:

Pri nas za to ne rabiš sodišča, ker imaš inšpekcijske službe.

Ko bi tvoja navedba držala. Inšpektorat nima nobene pristojnosti. Lahko sprožiš pravdni postopek in potem çakaš 5-6 let, da sodni mlini zmelje.

Tukaj je bolj govora o transparentnosti, tukaj se ni kaj za pravdat. Tržni inšpektorat je recimo v zvezi s tem vedno dokaj dobro posredoval... recimo dosti bank je imelo "probleme" s transparentnostjo pri kreditiranju in jih je TIRS kar dobro "zrihtal".

Zgodovina sprememb…

k4vz0024 ::

BlaY0 je izjavil:

Tukaj je bolj govora o transparentnosti, tukaj se ni kaj za pravdat. Tržni inšpektorat je recimo v zvezi s tem vedno dokaj dobro posredoval... recimo dosti bank je imelo "probleme" s transparentnostjo pri kreditiranju in jih je TIRS kar dobro "zrihtal".

ZPS, ne pa TIRS. Če imaš dokaze za svoje navedbe pls Link.

Ne ZPS, kar lepo TIRS. Kakšen link naj ti dam? Od TIRS-a? TIRS je imel svoj čas (ne vem če še) dve inšpektorici, ki sta se ukvarjali pretežno z nepoštenimi in netransparentnimi poslovnimi praksami pri kreditiranju. ZPS tu nima kaj praskat, lahko edino sproži skupinsko tožbo v imenu oškodovanih, ki potem tako kot si rekel traja par let. Ampak tega ne bo šel delat zato, ker je banka začela zaračunavat nadomestilo za quasi-cash transakcije. TIRS pa na podlagi prijave že sam pelje uradni postopek, izda odločbo kaj mora stranka v postopku storiti/popraviti in lahko tudi udari globo, če tega ne stori v doglednem času.

Zgodovina sprememb…

««
99 / 109
»»