» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
98 / 108
»»

delavec44 ::

Zgleda je odvisno od otrokove starosti. Če je premlad, mu lahko le ti nakazuješ. Ali kot si že napisal oba starša ampak na plačljivem paketu.

You'll get your own customisable spending card and 18 app. You can request and receive money from your parents, either on-demand, or they can set up a regular allowance. You can make transactions online or in-store, including contactless with Google or Apple Pay, in any currency, and you can withdraw cash from ATMs.

Plus, once you're old enough (this is based on your country's age of consent), send and receive money to and from friends on Revolut. You and a friend can even earn a bit of pocket money (on us!) when you invite them to Revolut. There are loads more features to explore, like saving with Pockets, and earning with Challenges.

buttcrack ::

a je applepay šele od 15 dalje?

eEdbM ::

delavec44 je izjavil:

Kaj je tako pomembnega v tem iz katerega računa gre direktna obremenitev za prispevke? Plačaj jih preko edavkov direktno s pro kartico pa dobiš še cashback.

Ok, za prispevke smo ugotovili, da žal ne gre - ampak za utilities (mesečne običajne stroške) direktno (o)bremenitev pa menda lahko vse vežeš na Revolut Pro iban? Ne gre več za ceno transakcije ampak za cashback, vsaka malenkost je ok, je boljše videti tisti mini drobižek kot pa dodatno luknjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Na Pro zaenkrat ne podpirajo direktnih bremenitev. Pa tudi če bi jih, cashback dobiš le pri plačilu s pro kartico.
Če imaš storitev, ki jo lahko plačaš s kartico (recimo Telemach z WSPay), bi to šlo.

Ok, bomo poeksperimentirali z računovodkinjo na drugi strani jutri - če nikakor ne bo šlo preko pro, bo db pač na osnovni račun, ker za plačevanje s kartico nisem prepričan, za 0,4% se tudi ne izplača. Pač učimo se, kaj naj :D

bocco ::

Želim zamenjati poslovni račun, ki ga imam odprtega pri eni od slo bank.Zame zelo uporabna funkcija je možnost uvoza plačilnih nalogov XML v bančni račun. Podpira to revolut?

Dobro vprašanje in res izgleda, da ja...

velikBrokoli ::

eEdbM je izjavil:

Dobro vprašanje in res izgleda, da ja...

Do tega APIja ne moreš kar tako dostopati, mislim, da rabiš nek poseben API key, ki ga ne dajo vsakemu, ampak samo nekim verified developerjem.

Zgodovina sprememb…

shm ::

bocco je izjavil:

možnost uvoza plačilnih nalogov XML v bančni račun. Podpira to revolut?

To misliš eRačun? Tega revolut ne podpira, ker je slovenska specifika.

DamijanD ::

plačilni nalog ni eRačun - plačilni nalog je navodilo banki kam naj nakaže denar in to je del sepa standarda

Edina načina, da uvoziš podatke za plačilne naloge v revolut business, sta bulk transfers, kjer naložiš CSV datoteko s podatki in business API, kjer moraš sam mal sprogramirat.
Za oboje rabiš vsaj Grow plan.

lukass ::

ali še komu NLB ob nakazilu iz osebnega TR računa na Revolut rečun zaračuna tarifo za dvig/prenos med računi?

delavec44 je izjavil:

Na Pro zaenkrat ne podpirajo direktnih bremenitev. Pa tudi če bi jih, cashback dobiš le pri plačilu s pro kartico.
Če imaš storitev, ki jo lahko plačaš s kartico (recimo Telemach z WSPay), bi to šlo.

Sem dal popravit - chat robo-assistant je sicer rekel, da podpira in še nekaj nageneriral, kako je uporabno - human-assistant pa je zavrnil
R: Yes, Direct Debits can be used with any Revolut account, including Revolut Pro. (etc)
H: I would like to inform you that Direct Debit is not available for Revolut Pro Account.

vinkop ::

lukass je izjavil:

ali še komu NLB ob nakazilu iz osebnega TR računa na Revolut rečun zaračuna tarifo za dvig/prenos med računi?

to je normalno, ker Slo banke so požrešne. Tudi DBS zaračuna prenos. Zaenkrat pa gre brez provizije, če si prenakažeš z mastercard, vsaj pri DBS gre še vedno zastonj.

jabe ::

shm je izjavil:

Edina načina, da uvoziš podatke za plačilne naloge v revolut business, sta bulk transfers, kjer naložiš CSV datoteko s podatki in business API, kjer moraš sam mal sprogramirat.

Uporabljam bulk transfers. Izgleda tako, da imam eno excel datoteko, nekateri prejemniki so stalni (FURS), dtugi zelo pogosti in so zato v dodatnem zavihku zraven, da dam copy/paste podatkov in na peš vpišem zneske in morebiti sklice. Potem izvozim v .csv in uvozim v Revolut. Je kaki lažji način?

Kaj delaš s tem business APIjem?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: jabe ()

BlaY0 ::

vinkop je izjavil:

lukass je izjavil:

to je normalno, ker Slo banke so požrešne. Tudi DBS zaračuna prenos. Zaenkrat pa gre brez provizije, če si prenakažeš z mastercard, vsaj pri DBS gre še vedno zastonj.

Vse zavisi od tega kakšen oziroma kateri "paket" imaš. Kolikor vem ima to postavko brezplačno le Premium paket, vsi ostali imajo 0,4 EUR za nakazilo prek Klika.

Gre za top-up... Ta je zastonj na vseh paketih Revoluta. In neodvisen ob banke izvora.

Zgodovina sprememb…

Ne, top-up je vezan na kartico, lukass pa omenja nakazilo z osebnega TR računa pri NLB, kar je SEPA oziroma UPN nalog.

lukass ::

BlaY0 je izjavil:

Ne, top-up je vezan na kartico, lukass pa omenja nakazilo z osebnega TR računa pri NLB, kar je SEPA oziroma UPN nalog.

se opravičujem, morda sem res malo nerodno zapisal, delal sem top-up iz NLB kartice na Revolut račun. Sem na NLB tudi podal pripombo/pritožbo, ker mi tega do sedaj ob prenosu ni bilo potrebno plačevati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lukass ()

To je nekaj cudno, ker sem vceraj topupala iz osnovnega NLB za 2,89EUR na zastonj Revolut in mi ni bilo potrebno placati nic. Si siguren da je bilo za topup in ne morebiti kako storitev, ki se konec meseca obracuna in je slucajno sovpadalo?

Zgodovina sprememb…

Mogoče so začeli komplicirati s tem.

Nadomestilo za Quasi cash*** in Gambling**** transakcije***** 1,50% na transakcijo, min.
1,00 EUR, max. 150,00 EUR

*** S "Quasi Cash" poimenujemo transakcije z uporabo kartic za nakup potovalnih čekov, tuje gotovine, loterijskih listkov, srečk, igralnih žetonov, dobroimetja (npr. polnjenje različnih denarnic
oziroma računov), vavčerjev, ki so za-menljivi za gotovino, plačilo različnih stav, prenos sredstev, ipd.

ziki ::

lukass je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nadomestilo za Quasi cash*** in Gambling**** transakcije***** 1,50% na transakcijo, min.
1,00 EUR, max. 150,00 EUR

Sem opazil danes isto, ko sem top-upal Revolut z NLB kartico. Polek klasične transakcije NAKUP Revolut ****** 100,00 EUR imam še dodatno transakcijo TARIFA ZA DVIG GOTOVINE v vrednosti 1,50EUR.

Glede na dokument na njihovi spletni strani, sklepam, da je bila ta sprememba uvedena s 1. 7. 2024, ker prej se ta strošek ni pojavljal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziki ()

Mater, res so face. Meni se zdi, kot da bi se dejansko hoteli lostat določenega tipa komitentov. Njim so zgleda zadosti penzionerji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Spura ::

shm je izjavil:

bocco je izjavil:

možnost uvoza plačilnih nalogov XML v bančni račun. Podpira to revolut?

To misliš eRačun? Tega revolut ne podpira, ker je slovenska specifika.

Revolut podpira EPC QR, tko da jst mam za eRacun 2.0 XML konverter in to je to. Isto mam za UPN QR, sicer je pa mal jeba s tem, ker novi maci imajo na laptop kameri neko meglenje slike (da je folk manj mozoljast na video callih) in potem je tezko naredit da QR scan dela.

Spura je izjavil:

Isto mam za UPN QR, sicer je pa mal jeba s tem, ker novi maci imajo na laptop kameri neko meglenje slike (da je folk manj mozoljast na video callih) in potem je tezko naredit da QR scan dela.

Naslednji bo imel še en dodatni AI čip ki bo prepoznala, da gre za QR in na vse skupaj dodala še "CSI Miami enhance" + edge detection filter. Tako da nič bat, tudi to bodo rešili :D

Zgodovina sprememb…

Jaz sem topupala 2.7. in mi niso ubrisali provizije. Na jurja je to 15€?! Bom pač fliknila na sparkasse in od tam naprej...

BuDi79 ::

Pred časom so Revolut že kratek čas obravnavali kot Quasi Cash.
Revolut jih je takrat dejansko kontaktiral, da topup po nobenem bančnem predpisu ni Quasi Cash. Še posebej ker vse stroške kartične transakcije plačajo oni.
NLB je to v res kratkem času potem umaknil.
Tokrat mora biti nekaj drugega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

jabe je izjavil:

Jaz sem topupala 2.7. in mi niso ubrisali provizije.
Zanimivo.

BuDi79 je izjavil:

Pred časom so Revolut že kratek čas obravnavali kot Quasi Cash.
Revolut jih je takrat dejansko kontaktiral, da topup po nobenem bančnem predpisu ni Quasi Cash. Še posebej ker vse stroške kartične transakcije plačajo oni.
NLB je to v res kratkem času potem umaknil.
Tokrat mora biti nekaj drugega.
V tarifi NLB z začetkom veljave 1.7.2024 piše točno tole:

*** S "Quasi Cash" poimenujemo transakcije z uporabo kartic za nakup potovalnih čekov, tuje gotovine, loterijskih listkov, srečk, igralnih žetonov, dobroimetja (npr. polnjenje različnih denarnic oziroma računov), vavčerjev, ki so za-menljivi za gotovino, plačilo različnih stav, prenos sredstev, ipd.

Zgodovina sprememb…

d4vid ::

Zakaj ne nakažete z UPNjem na revolut?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Verjetno ker do zdaj ni bilo treba, oziroma je top-up bolj komot in vedno instant.

DamijanD ::

kaj pa je sploh ta top-up in kakšna je razlika od UPNja?

matobeli ::

UPN gre preko SEPA sistema, topup pa preko Mastercard/Visa sistema

DamijanD je izjavil:

- Da je bil top-up vedno instanten, tudi pred uvedbo instantnih sepa prenosov.
- Da je bil bolj komot, ker si samo vpisal v Revolut koliko naj cukne dol.
- Da je bil vedno brezplačen, ne glede na paket oz. razmerje z NLB (nekateri nimajo brezplačnih UPNjev)

BlaY0 je izjavil:

V tarifi NLB z začetkom veljave 1.7.2024 piše točno tole:

*** S "Quasi Cash" poimenujemo transakcije z uporabo kartic za nakup potovalnih čekov, tuje gotovine, loterijskih listkov, srečk, igralnih žetonov, dobroimetja (npr. polnjenje različnih denarnic oziroma računov), vavčerjev, ki so za-menljivi za gotovino, plačilo različnih stav, prenos sredstev, ipd.
Lahko da piše, kot pravim je NLB in nekatere druge banke so to že preizkusile pred časom, Revolut Helpdesk je takrat trdil, da je Quasi Cash točno določen kaj je in da oni v to ne spadajo, ker gre za "nakup" in banka nima pravice določat kaj je pravi nakup in kaj ne. Kakorkoli, kot pravim so to takrat v res kratkem času uredili.

4 leta nazaj Addiko, nekje pa mislim da pišejo(pišemo) tudi o NLB poskusu: https://www.alter.si/tema/revolut-bancn...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

energetik ::

BuDi79 je izjavil:

DamijanD je izjavil:

- Da je bil top-up vedno instanten, tudi pred uvedbo instantnih sepa prenosov.
- Da je bil bolj komot, ker si samo vpisal v Revolut koliko naj cukne dol.
- Da je bil vedno brezplačen, ne glede na paket oz. razmerje z NLB (nekateri nimajo brezplačnih UPNjev)

- če dam SEPA instant, imam na Revolutu dobesedno instantno
- v mobilni banki imam shranjeno predlogo UPN Revolut. Dovolj je vpis zneska in 2x prstni odtis, da pošljem
- je res da UPN ni brezplačen, ampak če si vsake 2 meseca gor vržem 2k€, me teh 60c ne bo pobralo. A top-up je brezplačen?
vires in numeris

-SEPA instant je bil še kakšno leto nazaj zgolj fantazija za slovenske banke
-v revolutu še to ne, nima veze
-topup je brezplačen

energetik je izjavil:

A top-up je brezplačen?
Konkretno Revolut sam ti ga ne zaračuna (lahko bi ga), zdaj pa ugotavljamo ali je NLB začel Revolut top-up tretirat kot Quasi Cash kartično plačilo.

Zgodovina sprememb…

energetik ::

matobeli je izjavil:

Seveda moraš tudi za topup v Revolutu 2x dati prstni odtis, za odklenit telefon, nato še za vstop v Revolut.
vires in numeris

Dej nej en z NLB proba še preko revolute.me tist naj bi imitiralo pos plačilo.

edit: ne pos, ampak spletno plačilo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

energetik je izjavil:

matobeli je izjavil:

Seveda moraš tudi za topup v Revolutu 2x dati prstni odtis, za odklenit telefon, nato še za vstop v Revolut.

Ja, ampak lahko narediš recurring nalog in ti potem sam izvaja top-upe ko ti stanje recimo pade pod neko mejo.

feryz ::

Meni nič ne računajo, če prenakažem.
Iz NLB na Revolut. Instant.

Ti maš zih en žešč paket zadej. Ni to isto kot tisti za obične janeze.

GupeM ::

matobeli je izjavil:

Meni topup preko sparkasse vedno šteje kot spletno plačilo. Vsaj tako piše v notificationu.

GupeM je izjavil:

matobeli je izjavil:

Meni topup preko sparkasse vedno šteje kot spletno plačilo. Vsaj tako piše v notificationu.

1. problem je NLB ne Sparkasse.
2. problem se dogaja šele od 1.7.

vinkop ::

verjetno bo bolj to, da gre pri najbolj zadolženi banki v Sloveniji, da hoče po novem računati prenose denarja na druge banke, denarnice ipd.

shm je izjavil:

Mi lahko tole malo bolj razlozis. Trenutno imam bulk transfers - uvozim in enkrat avtoriziram.

Mucim se z neko Make integracijo, ki mi dovoli uvoziti google sheet datoteko, ampak moram vsako placilo (vsak draft) posebej potrditi in avtorizirati. V sheet tabeli moram še vedno spremeniti zneske. Taka avtomatika mi ne koristi, ker to je skoraj na peš in je vseeno, ce odprem neko staro plačilo in spremenim znesek v revolutu ter se enkrat resendam.

Kako uporabljas ti avtomatiko?

Zgodovina sprememb…

Jst ne uporabljam avtomatike, ker se mi zdi 19e na mesec prevec za to da bi avtomatiziral placilo max 5 racunov na mesec.

Integracija ki jo uporabljas verjetno naredi payment draft, namesto payment.

ja, imam payment draft... zdaj bi payment. bom pogledala, hvala.

19€/mesec? jaz plačujem 7€/mesec. imam pa ene 12 takilih prejemnikov, ki se jim znesek spreminja. 20 plačil je pa v paketu.

Zdaj sem OT, ampak ali ima NLB tudi kak tak API. Imam navaden račun in ne poslovnega, ampak bi vzela kaki višji paket tukaj namesto na Revolutu, pa zastonj UPNje, či se dalo v navaden klik uvesti plačila na tak način. ProKLIK je pa samo na poslovnem računu, ki je pa predrag.

EDIT: aja, za plačila bi potrebovala drug račun, za drafte pa gre...

maja10 ::

Par minut nazaj sem ugotovila da so mi računali enak fee tud za nakup prek paypala. Sem klicala na nlb in so mi potrdili, da je tud paypal za njih smatran kot quasi cash in da je fee ne glede na to al maš basic ali premium paket ...

Če nimaš ravno kredita pri NLB: https://www.dh.si/
-googlepay
-instant sepa
-flik
««
98 / 108
»»