» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
80 / 114
»»

cero ::

Ja to je ta mail, ampak to ni depozit ampak sklad, kar povleče za sabo en kup dela s prijavo na furs...

LeQuack ::

Zakaj bi prijavljal na FURS? Če bodo hoteli denar bodo že sami naručunali. Se pravi moraš namesto njih delo opravljati, potem pa jim še plačati? Get outta here.
Quack !

deco16 ::

Tko je to za delnice in devidende ja.

Ampak to je tko zapakirano, da oni to prodajajo in ti nisi direktno vpleten, ali se motim ?

Torej ti si samo dal v savings, nisi reku fidelity kupi mi to in to je to pač posredno, torej bi tudi revolut moral sam poročat?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: deco16 ()

Ker kaj mene briga kam NLB investira tisti denar iz mojga računa da pol dobim 0,001%, ker kot zgleda opravljajo zelo slabo to :)

No ja sej dobiš tudi več ampak še vedno se mi zdi da pač ti nisi direktno kupil in nimaš podatka kolk tega si vzel.

Prove me wrong.

NLB obstaja še vedno samo zato da politični osebki dobijo ugodne kredite brez kritja. Sicer ne bi rabili kontrolnega deleža. Prove me wrong.
Quack !

Alec999 ::

Kaj je Personal indentification number pri prijavi v Savings?

amacar ::

emšo

Alec999 ::

Hvala.

energetik ::

Pro je izjavil:

Tudi free account ima to, samo je 2,87 % APY.

Kaj boš s 2,87? Če maš take vsote na Revolutu, se kupi platino in paladij, ki sta trenutno na razprodaji s popusti.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Steinkauz ::

Sam kaj, pol so za Slovenijo nekaj namučkali s skladi namesto depozitov?
https://www.revolut.com/savings-account...
UK revolut ima namreč "Deposits in your Savings Vaults are deposited with our trusted partner bank and are therefore protected by the FSCS up to ?85,000"

user4683 ::

Ja kot kaze so za prakticno vse drzave (razen UK) sli s skladi namesto depoziti.

Ampak a ti glavnico garantirajo al ne?
Ker sklad gre valda lahk dol.

Kawhi ::

Ni delniški sklad, je verjetno denarni sklad, nekaj podobnega kot tole: https://finance.yahoo.com/quote/XEON.DE...
Le da kolikor tule berem Revolutov izplačuje mesečno, tale je pa akumulacijski.

Mato989 ::

Zakaj bi se sekirali glede ozadja... oni nudijo na keš 2,x% to je kar se tiče vas to... vi niste kupili nobenih skladov to oni nardijo ko vi revolutu date keš obračat... za vas je važen yield in to velja po moje kot obresti.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Moe_Lester ::

A je kdo že kaj bolj podrobno pogledal kako je s temi prijavami? Vidim, da so mnenja deljena. Denar sem že nakazal na Revolut ampak ne mislim si nakopati dodatnega dela za tole.

MrStein ::

GupeM je izjavil:

Drži. Nisem razmišljal o tem. Lepo, da si me spomnil.

Torej, kjub temu, da sem 10. julija zadevo vključil, mi od takrat niso trgali nič, pa bi mi morali nekaj več kot 5 eur. Tako žal ne morem niti potrditi, niti ovreči trditve, da se zadeva vidi/ne vidi med transakcijami.

A lahko vmes potrdiš, ali damo zadevo ad acta?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Moe_Lester je izjavil:

A je kdo že kaj bolj podrobno pogledal kako je s temi prijavami? Vidim, da so mnenja deljena. Denar sem že nakazal na Revolut ampak ne mislim si nakopati dodatnega dela za tole.

Vprašaj FURS?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 je izjavil:

Zakaj bi se sekirali glede ozadja... oni nudijo na keš 2,x% to je kar se tiče vas to... vi niste kupili nobenih skladov to oni nardijo ko vi revolutu date keš obračat... za vas je važen yield in to velja po moje kot obresti.

Ti se ne rabiš sekirat, se bo zate FURS, se boš pa pol sekiral ko boš kazen plačal. Tole kakor je napisano kar spada po kapitalske dobičke in dividende, zato moraš tole imo kar lepo prijaviti če nočeš biti v prekršku. Ja, če ne prijaviš bo furs to slej ko prej sam izvedel, garantirano.

Kawhi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti se ne rabiš sekirat, se bo zate FURS, se boš pa pol sekiral ko boš kazen plačal. Tole kakor je napisano kar spada po kapitalske dobičke in dividende, zato moraš tole imo kar lepo prijaviti če nočeš biti v prekršku. Ja, če ne prijaviš bo furs to slej ko prej sam izvedel, garantirano.

Zakaj pa? Mislim poglejmo nekaj? Revolut tebi daje nek fix yield X% tako kot banka... a si ti kriv če revolut to naloži nekam in od tega izplačuje yield? To je tako kot bi ti bil kriv če bi banka tvoj keš posodla naprej po višji OM ali pa naložila v delnice in yield izplačevala...

Mato989 je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zakaj pa? Mislim poglejmo nekaj? Revolut tebi daje nek fix yield X% tako kot banka... a si ti kriv če revolut to naloži nekam in od tega izplačuje yield? To je tako kot bi ti bil kriv če bi banka tvoj keš posodla naprej po višji OM ali pa naložila v delnice in yield izplačevala...

Ne smeši se. Revolut eksplicitno pove da je to naložba v sklad.

Torej neuporabno.
Nej kr imajo potem tak "depozit".

S tem da v SLO za depozit imaš do 1k dobička brez davka, torej je še to treba upoštevati.

Sm pisal podpori. Torej ja, no tnx

LapD ::

Treba bo dobit uradno pojasnilo od FURSa, ker trenutno je to zelo megleno. Če bodo to obravnavali samo kot obresti na pozitivno stanje se bo zaradi višine, ki je primerljiva depozitom obdavčilo enako kot depoziti (25% od 1k naprej). Če gre za naložbe v sklade kot zaenkrat kaže, pa pač 25% od vsega. Tu pa je še vprašanje kako sploh voditi to evidenco, glede na to, da so kao dnevna izplačila? Če se da vse skupaj akumulirati in izplačati enkrat letno bi bilo dokaj enostavno.
web&motion designer

Pat_MaGroin ::

Komplicirate.

Revolut je obrestovan račun. kaj oni delajo v ozadju pa te boli kurac. Zavarovan si do 22k in to je to.

Ales ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Komplicirate.

Revolut je obrestovan račun. kaj oni delajo v ozadju pa te boli kurac. Zavarovan si do 22k in to je to.

Jah, kar, ane. Problem je v tem, da se norega vsak lahko dela kolikor hoče, ne pa dokler hoče.

Lahko pa se komot kdo zgovarja FURS, da je nepismen in ni bil sposoben prebrati pogojev storitve. Pa če je že pismen, je toliko neumen, da jih ni razumel. To bo vsekakor ustavilo vse relevantne postopke in tako se komot človek izogne posledicam!

..ali pač?

CallMeAl ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Komplicirate.

Tudi meni se zdi to logično. Ko govorimo o transakcijah z vrednostnimi papirji, obstajajo nalogi za nakup in prodajo (nakup/prodaja x komadov vrednostnega papirja). Tole na Revolutu ni tak nalog, ampak prenos na varčevalni račun. Kaj oni delajo s tem denarjem, je čisto ločena zadeva. Zato se tudi razlikujejo obresti po tipih računov: brez skrbi, da Revolut potegne več obresti kot jih dobi free račun, tako da definitivno varčevalci nismo direktno izpostavljeni money market skladu. Ne bi pa škodovalo, da tudi FURS to potrdi.
Druga zanimivost pa je poročanje obrestnih dohodkov. Naše banke to avtomatično poročajo na FURS, vprašanje je če moramo v primeru Revoluta sami karkoli narediti ali bo tudi ta izmenjava avtomatična. Nad 1000 EUR letnih obresti se namreč plača 25% davka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CallMeAl ()

Pat_MaGroin je izjavil:

Komplicirate.

This. Revolut je v svojih legal dokumentih tudi precej jasen glede uporabe besed "obresti", "dividende" in "kapitalski dobicek" in v okviru savings accounta striktno uporablja obresti.

Ampak ja, dejmo komplicirat, kot Slovenci znamo :).

Mimogrede, banke naš denar tudi ne dajejo obrestovati samo ECB-ju, gre tudi v druge naložbe, ki so, poglej poglej, kapitalske.

Pa?

Tisti del uredi banka, varčevalec dobi pa "obresti".

Ja ampak ti skleneš depozit. Kaj dela naprej s tem banka ti je vseeno.
Tle pa ni isto, tle dejansko vlagaš v LVNAV sklad.

A boš FURSu tut reku, da ni treba komplicirat, da ti nebi davka plačal.

V branje:
https://cdn.revolut.com/terms_and_condi...

"Introduction to the savings flexible account product"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Steinkauz ()

Imaš prav, čudno je, da Revolut zahteva odpiranje trgovalnega računa, ko aktiviraš Savings account. Ampak hkrati ni logično, da so donosi za različne pakete različni, če vsi investiramo direktno v isti produkt. Potem pa še kje so stroški transakcij itd. Potem pa še vprašanje kdo je naš counterparty - Revolut ali denarni sklad? Če je denarni sklad, potem to ne spada pod tistih 22k garantiranih EUR, ampak je riziko odvisen od tega kam sklad nalaga (najbrž razpršeno).

Steinkauz je izjavil:

V branje:

Pa ti dejansko stisneš buy na sklad LVNAV??? Ker to meni deluje kot bi jaz dal banki 10k na račun ona kupi sklad in mi daje dnevno ali mesečno obresti na trr...

Če kupiš sklad potem denarja nimaš volatilnega

Po dokumentaciji sodeč oni tvoje nakazilo obravnavajo kot naročilo nakupa in izplačilo kot naročilo prodaje sklada. Če klikneš na Flexible account pod zneskom, ti napiše nekaj o tem skladu (meni med drugim ISIN IE000AZVL3K0). Obresti so informativne narave in se računajo sproti glede na dnevni donos sklada. Ta je bil nazadnje 3,77% (anualizirano), po tem pa oni poberejo še stroške, ki so očitno odvisni od paketa, ki ga imaš.
Zapakirano je res kot varčevalni račun, ampak tudi jaz sem vedno bolj prepričan, da gre dejansko za vplačevanje in izplačevanje iz sklada. Z vidika poročanja FURSu skrajno neugodno, razen če obstaja za to vrsto skladov kakšna izjema in lahko kam prijaviš samo letno vsoto obresti. Ampak dvomim, da je svet tako enostaven...

Revolut vzame en procent: "Ne to je preveč, nateg!"
Država vzame 25%: "This is fine, ko bi vsaj še več vzel.a"
Quack !

energetik ::

Steinkauz je izjavil:

V branje:

Ne ne vlagaš v sklad. Ti skleneš depozit z Revolutom s točno določenim APY. Če bi vlagal v sklad, ti Revolut niti pod razno ne bi mogel napisati APY na 2 decimalki natančno. Kaj Revolut dela s tvojim depozitom te ne briga.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

V branje:

Ne ne vlagaš v sklad. Ti skleneš depozit z Revolutom s točno določenim APY. Če bi vlagal v sklad, ti Revolut niti pod razno ne bi mogel napisati APY na 2 decimalki natančno. Kaj Revolut dela s tvojim depozitom te ne briga.

V dokumentu (stran 44) piše:
"Any money you deposit or withdraw from your flexible account will be treated as an instruction to buy or sell shares in the relevant Fund of your choice."
(relevant Fund je tukaj mišljeno glede na valuto, v kateri varčuješ)
Vse formalnosti kažejo, da dejansko kupiš sklad, poleg dokumenta tudi dejstvo, da ta "varčevalni račun" zahteva, da imaš odprt trgovalni račun (česar za bančni depozit ali pa varčevalni račun seveda ne rabiš).

CallMeAl je izjavil:

Po dokumentaciji sodeč oni tvoje nakazilo obravnavajo kot naročilo nakupa in izplačilo kot naročilo prodaje sklada. Če klikneš na Flexible account pod zneskom, ti napiše nekaj o tem skladu (meni med drugim ISIN IE000AZVL3K0). Obresti so informativne narave in se računajo sproti glede na dnevni donos sklada. Ta je bil nazadnje 3,77% (anualizirano), po tem pa oni poberejo še stroške, ki so očitno odvisni od paketa, ki ga imaš.
Zapakirano je res kot varčevalni račun, ampak tudi jaz sem vedno bolj prepričan, da gre dejansko za vplačevanje in izplačevanje iz sklada. Z vidika poročanja FURSu skrajno neugodno, razen če obstaja za to vrsto skladov kakšna izjema in lahko kam prijaviš samo letno vsoto obresti. Ampak dvomim, da je svet tako enostaven...

Oni lahko obravnavajo kakorkoli želijo... oni meni dajejo obresti za moj depozit... enako kot na banki. to je bottom line.

Ste res že smešni. Kako se trudite da bi bil to depozit. Ni in pika. Obresti so informativne, za nazaj, in ne garamtirane. V kolikor se obrestna mera centralnih bank ne bo spreminjala, bo taka tudi v naprej. Poglej kam vlaga tale sklad.

CallMeAl je izjavil:

energetik je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

V branje:

V dokumentu (stran 44) piše:
"Any money you deposit or withdraw from your flexible account will be treated as an instruction to buy or sell shares in the relevant Fund of your choice."
(relevant Fund je tukaj mišljeno glede na valuto, v kateri varčuješ)
Vse formalnosti kažejo, da dejansko kupiš sklad, poleg dokumenta tudi dejstvo, da ta "varčevalni račun" zahteva, da imaš odprt trgovalni račun (česar za bančni depozit ali pa varčevalni račun seveda ne rabiš).

In kje ti napišejo količino shares ki jih maš za dokazilo FURSu? Dobiš izpisek?

Ugibam, da je enako kot vsa ostala naročila na njihovi trgovalni platformi. Te ne uporabljam, tako da ne vem kako priti do izpiskov.

Na statementu (na katerem so vidna vsa vplacila v savings vault, izplacila, ce vzames ven in dnevne prisluzene obresti v eur):

Yield is calculated and paid daily to the Flexible Account. You'll earn yield on any amount you withdraw from your Account until the calendar day prior to your withdrawal instruction.

This is based on a 365-day year. In a leap year the Fund provider will add an extra day of s yield on 29 February and include it in the next yield payment they make to your Account following that date. Yield will begin accruing no later than the first business day following the day when your money arrives with the Fund Provider. This can take up to 24 hours from the point of your instruction. This means that if you send money to a Flexible Account on Monday, but the Fund Provider doesn't receive the money until Tuesday, you may start accruins yield no later than Wednesday. It also means that if you send the money on a day Fund Provider is closed, it may not receive your money until the next day on which it is open.

Yield is calculated daily on the cleared balance in the account using the yield rate applicable on that day.

Obresti in ne povecevanje vrednosti nekega sklada. Precej mozno, da ne bodo obravnavane kot klasicne bancne obresti, ki uzivajo 1000eur popusta, so pa skoraj sigurno obresti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Moe_Lester ::

Ravno dal gor jurja, da vidim kako dela. Nikjer nobenega naročila za nakup sklada, samo "Add money to savings" gumb. Jaz bom dal gor še ostalih 21k pa da vidimo kaj bo FURS povedal.

GupeM ::

MrStein je izjavil:

GupeM je izjavil:

Drži. Nisem razmišljal o tem. Lepo, da si me spomnil.

Torej, kjub temu, da sem 10. julija zadevo vključil, mi od takrat niso trgali nič, pa bi mi morali nekaj več kot 5 eur. Tako žal ne morem niti potrditi, niti ovreči trditve, da se zadeva vidi/ne vidi med transakcijami.

A lahko vmes potrdiš, ali damo zadevo ad acta?

Seveda. Evo, še screenshot. Edini contribution je 1 €, ki sem ga oddal na začetku te debate, ko sem testiral, če se s tem slučajno omogočijo samodejne spare change donacije. Sem ugotovil, da se ne.

Kasneje sem samodejne donacije ročno vključil, vendar ne delujejo, tako da ne morem povedat, ali se med transakcijami zadeva vidi ali ne. Vidim pa prvo (ročno) donacijo med transakcijami.

CallMeAl je izjavil:

Ugibam, da je enako kot vsa ostala naročila na njihovi trgovalni platformi. Te ne uporabljam, tako da ne vem kako priti do izpiskov.

Uporabljam tudi stocks za statements ti napiše točno kaj si kupil, kdaj si prodal, kolk je blo profita itd.

Če tukaj pogledam pod statements piše samo money in količina, pod description je Savings vauilt topup external principal.

Nič kaj sem kupil, koliko sem kupil, ker to dejansko nisem naredil. Dal sem denar varčevat in prepustil revolutu oziroma fidelity da dela z denarjem karkoli da mi dobi obresti.

Spura ::

user4683 je izjavil:

Na statementu (na katerem so vidna vsa vplacila v savings vault, izplacila, ce vzames ven in dnevne prisluzene obresti v eur):

Yield is calculated and paid daily to the Flexible Account. You'll earn yield on any amount you withdraw from your Account until the calendar day prior to your withdrawal instruction.

This is based on a 365-day year. In a leap year the Fund provider will add an extra day of s yield on 29 February and include it in the next yield payment they make to your Account following that date. Yield will begin accruing no later than the first business day following the day when your money arrives with the Fund Provider. This can take up to 24 hours from the point of your instruction. This means that if you send money to a Flexible Account on Monday, but the Fund Provider doesn't receive the money until Tuesday, you may start accruins yield no later than Wednesday. It also means that if you send the money on a day Fund Provider is closed, it may not receive your money until the next day on which it is open.

Yield is calculated daily on the cleared balance in the account using the yield rate applicable on that day.

Obresti in ne povecevanje vrednosti nekega sklada. Precej mozno, da ne bodo obravnavane kot klasicne bancne obresti, ki uzivajo 1000eur popusta, so pa skoraj sigurno obresti.
Pa je razlika med bancnimi in drugimi obrestmi? Kolikor jst razumem se vse obresti obdavcujejo enako.

delavec44 ::

Ne se ne.

LeQuack je izjavil:

Revolut vzame en procent: "Ne to je preveč, nateg!"
Država vzame 25%: "This is fine, ko bi vsaj še več vzel.a"

Mešaš 1% od glavnice in 25% od dobička.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem testno vceraj ruknu jurja na tale flex in ceprav piše daily, jaz ne vidim nobene spremembe.

Bo stanje drugačno sele vsak mesec? Kar mi je logicno, ampak tisti "paid daily" je malo dvoumen?

Traja kakšen dan, da pride denar na račun od Fidelityja, dan po prvem polnem dnevu, ko je račun na Fidelityju, pa dobiš dnevne obresti po obrestni meri, ki je veljala za tisti dan. Če klikneš na nakazilo na savings račun tudi vidiš status nakazila, ki bo prve dni "Completed - not generating interest yet".

Potem pa bo vsak dan nakazan znesek za kozarec vode/kave (odvisno od glavnice):

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Tnx, makes sense ja.

ViperR ::

Kakšna je pa verjetnost, da te furs dobi, če ne prijaviš tega?

deco16 je izjavil:

CallMeAl je izjavil:

Uporabljam tudi stocks za statements ti napiše točno kaj si kupil, kdaj si prodal, kolk je blo profita itd.

Če tukaj pogledam pod statements piše samo money in količina, pod description je Savings vauilt topup external principal.

Nič kaj sem kupil, koliko sem kupil, ker to dejansko nisem naredil. Dal sem denar varčevat in prepustil revolutu oziroma fidelity da dela z denarjem karkoli da mi dobi obresti.

Če poslov z denarnim skladom ni v nobenih izkazih, potem je vprašanje, če bo Revolut karkoli sploh javil FURSu. Oz. je celo vprašanje, če je ta sklad kupljen v imenu uporabnika ali pa uradno v imenu Revoluta (nekje sem zasledil celo, da je ta sklad samo za institucionalne vlagatelje, kar bi pomenilo, da ga na svoje ime niti ne moreš kupiti). Vseeno pa je v tudi v tem primeru čudno, da je treba odpirati trgovalni račun pri Revolutu.
Vsebinsko se zadeva zdi nedvomno bližje obrestim kot kapitalskim dobičkom, ker v bistvu Revolutu posodiš denar, s katerim nekaj zasluži in ti del zaslužka vrne kot obresti na posojilo (delež je odvisen od paketa, ki ga imaš pri njih). Ampak tudi take obresti je treba prijaviti FURSu.
Najbolj pragmatičen pristop bi bil vprašati Revolut kako oni to vidijo in na kakšen način mislijo poročati FURSu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CallMeAl ()
««
80 / 114
»»