» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
107 / 111
»»

jabe ::

japajade... NLB, pa NKBM sta hoteli po 4€ ali koliko na dvig. zdaj s slednjo ne vem, kako je... GBKR ni bilo nobenih stroškov. Za OTP ne vem...

vinkop ::

jabe je izjavil:

japajade... NLB, pa NKBM sta hoteli po 4€ ali koliko na dvig. zdaj s slednjo ne vem, kako je... GBKR ni bilo nobenih stroškov. Za OTP ne vem...

ni res, na nlb bakomatih jaz občasno dvigujem z revolut kartico in da sedaj še vedno brez provizije.

amacar ::

jabe je izjavil:

Oladi malo, če nimaš pojma. Od kar imajo kartice slovenski BIN in to je že par let (razen, če si čaral s tujim naslovom), so dvigi v Sloveniji brez provizije.

Kosek1 ::

A nima Revolut eno opcijo varčevanja za 4%. Prosim, če kdo napiše kaj o tem. A je to varno ali naložba v sklade, delnice, ki niso zanesljivi. A se bolj splača kot Savings pri N26?

vinkop ::

Kosek1 je izjavil:

A nima Revolut eno opcijo varčevanja za 4%. Prosim, če kdo napiše kaj o tem. A je to varno ali naložba v sklade, delnice, ki niso zanesljivi. A se bolj splača kot Savings pri N26?

varno je,ampak to gre na naročnino in morda se le stežka pokriješ....

asdf_jklc ::

Eno vprašanje: a je kdo fasal "routine transaction check" na N26? Jaz sem to dobil pri prenakazilu iz N26 na Revolut. Oba računa sta moja pri tudi prijavljena na FURSu. Nekatere teme na redditu namreč kažejo v smeri, da ko to enkrat fašeš, si pečen. Poslal sem vsa dokazila in od takrat naprej je vse mrtvo.
Za incoming transakcijo, pa je bil izdan račun - tako, da na moji strani je vse clean.

Zgodovina sprememb…

barakus ::

Kaksen znesek pa si nakazal?

zbojan007 ::

Ali imate računa na neo bankah (N26, Revolut ...) vsi prijavljene na FURSu? (Sprašujem za prjatla ;))

jabe ::

Da...

DePalmo ::

Da

GupeM ::

Da

Alec999 ::

Da

mtosev ::

Ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

velikBrokoli ::

Zakaj ga ne bi prijavil? Vzame nekaj minut in lahko storiš preko edavkov.

111111111111 ::

Nisem še od Revoluta. Imam pa N26.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

asdf_jklc ::

@barakus: dobrih 5.5 kEUR

@zbojan007: jaz iz Revoluta tudi FURSu plačujem, zakaj ga nebi prijavil? Nisem tipičen bebav slovenček, ki skriva pred državo, pol pa joka ko dobi svinsko kazen. Pa tudi račun sem izdal. N26 enako.

Update: N26 se je zbudil in prosil za podatke, o transakciji. Predložil vse in naslednjega jutra je bila transakcija sproščena. Vseeno pa je njihov odnos, daleč pod črto minimalnega razumnega profesionalnega poslovnega obnašanja. Greš zamrznit račun, kartico in ne daješ pojasnil. Kljub premium membershipu telefonska linija mrtva. Ko zaključijo postopek, ni pojasnila, ali je tranksacija posredovana naprej...

Ni problem če AML transakcijo označi kot potencialno problematično in ni problem če vprašaš za podatke. Problem in vprašanje je kako to narediš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asdf_jklc ()

OutOfTheBox ::

Vseeno pa je njihov odnos, daleč pod črto minimalnega razumnega profesionalnega poslovnega obnašanja. Greš zamrznit račun, kartico in ne daješ pojasnil. Kljub premium membershipu telefonska linija mrtva.

Po lokalnih bankah se vam bo še kolcalo. Razumem, da morajo po zakonu banke preverjat transakcije, izvor keša ipd ampak to kar se dogaja online presega meje zdravega razuma. Nisi edini, to se dogaja redno. In eni talenti si še upajo plačo prejemat gor. Vsaka čast za "jaka muda" lol.

Meni dol visijo mesečni stroški vodenja pa manjše obresti, dokler fizično lahko vkorakam na banko, pokažem da je vse črno na belem in se pogovarjam s pravim človekom.

Jebeš online banke.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

In kaj ti pomaga človek, če se vse ureja na centrali kamor pa ti ne moreš kontaktirati. Ja, lahko ti kavico skuha in reče, da te bo poklical, ko bo.

Meni je Sparkasse težil za 2 priliva 350€. Da o pologih gotovine sploh ne govorimo. Unicredit ni nič boljši. Zaenkrat imam najboljše izkušnje z OTP.

Meni je Sparkasse težil za 2 priliva 350€.

Pa si vmes mel zamrznjen račun in nisi upal plačat položnic zaradi tega?

BuDi79 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Po lokalnih bankah se vam bo še kolcalo. ... dokler fizično lahko vkorakam na banko, pokažem da je vse črno na belem in se pogovarjam s pravim človekom.

Jebeš online banke.
Jebeš "lokalne" banke, ki delajo 9-15, tam kjer sploh še delajo in jih niso zaprli. To je samo za upokojence, ki hočejo penzijo dvignit.

Če hočeš "vkorakat v banko" moraš vzet dopust, se odpeljat nekam in upat, da je pravi človek v službi pa da pred tabo nekdo pri njem ne sklepa kredita ali sprašuje za finančne nasvete ob prodaji stanovanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

OutOfTheBox je izjavil:

Meni je Sparkasse težil za 2 priliva 350€.

Pa si vmes mel zamrznjen račun in nisi upal plačat položnic zaradi tega?

Ne nisem. Lej metode Revoluta tudi mene motijo ampak pod črto sem pa vse z njimi uspešno uredil v parih dnevih. Pa so tudi preverjali izvor premoženja za 100k€+.

Mi pa ne težijo za bedarije kot so mi (nekatere) slo banke.

Vedno je koristno imeti jajca v več košarah. Ni pa nič narobe, če imaš plačo in prihranke tudi na fintech ali recimo delnice na Revolutu. Bo prej kakšna slo banka propadla.

a so tudi preverjali izvor premoženja za 100kEUR+.

Vsaka čast da si upaš met toliko keša pod drobnogledom AI algoritmov in brez supporta. Samo tri so -> ali maš več deset tisoč EUR prihodkov na mesec da maš gor sam "pocket money", se ne zavedaš nevarnosti online poslovanja ali pa si izjemno neumen (se oproščam za izraz vnaprej, ne mislim nič slabega).

Mi pa ne težijo za bedarije kot so mi (nekatere) slo banke.

Zanimivo. Meni še noben ni nič težil pa sem operiral z več deset tisoč EUR. Tega si v online bankah preprosto ne upam. Njihove "bedarije" so preprosto tako minimalistične da ne pretehta bedarij ki jih online banke delajo.

Vedno je koristno imeti jajca v več košarah.

To je nuja. Predvsem pa moraš poskrbet da nimaš vseh jajc v virtualnih bankah, ker jutri lahko ostaneš brez vsega.

Tudi če maš vse črno na belem, en update algoritma ti zamrzne račun in boš naslednje 3 mesece živel na beraški palici (če ti je bila storjena krivica seveda, drugače boš enostavno ob račun in keš, ker oni "niso naredili nič narobe").

Bo prej kakšna slo banka propadla.

Prej kot bo slo banka propadla, bo tebi online banka zamrznila račun.

Pod črto - ne pravim da ne met keša na online bankah, diverzifikacija je nujna tako al drugače (mam tud jaz tam pocket money in nekaj manjših investicij), ampak uporabljat online banke za glavni fund source je idiotizem brez primere.

Zgodovina sprememb…

Povej še katerega brokerja uporabljaš. IBKR, TR, T212, Revolut to je vse idiotizem, imaš Iliriko ali kaj podobnega kamor lahko v pisarno prideš in vse urediš tam? Jebeš provizije in enostavnost poslovanja.
In ja, vsaka banka ti lahko zapre račun. Da pa ostaneš brez svojega denarja so pa že ekstremno redki primeri kjer mora biti vključena tudi policija.
Če že bi bolj zagovarjal tezo, da imaš na vsaki banki 100k€ kolikor je zajamčeno s shemo.

Da pa ostaneš brez svojega denarja so pa že ekstremno redki primeri kjer mora biti vključena tudi policija.

Očitno še nisi obiskal subredditov povezanih s temi bankami. Če si paranoičen obiska ne priporočam, sočne izkušnje vsaki dan.

In na koncu dneva, dovolj za sive lase je že da ti zamrznejo legit pridobljen keš in si brez njega več mesecev. Če je to tvoj primarni bančni račun si brez vsega.

In ne gre se samo za zamrznitve. Oni si tudi upajo reversat legit transakcije. Tip opisuje kako je po 2 letih boja z zavarovalnico, dobil nekaj čez 10 jurjev, ki so bili reversani nazaj zavarovalnici.

if(SomeCondition) {
ReverseTransaction();
LockUserAccount();
}

LoL. Kdaj smo začeli normalizirat to da je OK to da mogoče do svojega pošteno zasluženega keša ne bomo upali niti več dostopat. Ne samo to da moraš študirat kako boš keš zaslužil, ampak morš še študirat kako boš preživel če do njega ne boš upal dostopat. Wtf?

Čist odpeljalo se vam je.

Zgodovina sprememb…

Paranoik. Vsaka banka lahko zavrne nakazilo. To še ne pomeni, da so ti denar ukradli. Pač gre nazaj pošiljatelju in z njim urejaš naprej.
Ravno tako ti vsaka banka lahko zamrzne sredstva. Recimo https://n1info.si/novice/svet/kanadski-... . Gremo nazaj na gotovino potem.

Pa tudi le idiot nima doma dovolj sredstev, da lahko preživi par mesecev. Ni potrebno sedaj tu hoditi v neke ekstremne namišljene situacije. In tudi če je Revolut primarna banka, še ne pomeni da ne moreš imeti sekundarnih.

Zgodovina sprememb…

dev ::

Kot je že nekdo omenil, ne imet vseh jajc v isti košari in da lahko preživiš ene 3 mesece tudi, če ti en račun zamrznejo za verifikacije ali karkoli že.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

OutOfTheBox je izjavil:

LoL. Kdaj smo začeli normalizirat to da je OK to da mogoče do svojega pošteno zasluženega keša ne bomo upali niti več dostopat. Ne samo to da moraš študirat kako boš keš zaslužil, ampak morš še študirat kako boš preživel če do njega ne boš upal dostopat. Wtf?

Ja, že zdavnaj ste pa začeli normalizirat to, da banki daš denar, s katerim lahko služi, oni ti pa še fajn računajo to. Pa da SEPA transakcija stane 39+ centov je tudi kar normalno, čeprav jih v resnici zadeva stane delček centa.

Ampak enim se vam zdi to kar normalno. Se vam je čisto odpeljalo.

Ja, že zdavnaj ste pa začeli normalizirat to, da banki daš denar, s katerim lahko služi, oni ti pa še fajn računajo to.

Normalno. Banka ni dobrodelna ustanova.

Pa da SEPA transakcija stane 39+ centov je tudi kar normalno, čeprav jih v resnici zadeva stane delček centa.

Plačam tudi 5€ na transakcijo, dokler bom lahko vkorakal fizično v banko in z njimi delal posel na 4 oči.

Veselo online poslovanje vam želim, lol.

delavec44 je izjavil:

Paranoik.

Ne, samo izjemno močan nagon po preživetju imam. Če pridelam svojo letino na pošten način, hočem do skladišča ki ga imam v najemu dostopat kadar želim, ne da mi lastnik skladišča reče, da do mojih resourcov ne bom moral dostopat, ker se je njemu tako dvignil.

Sej ni problema lol, vi kar poslujte online. Sej je enostavno, pa prihraniš na transakcijah :))

Zgodovina sprememb…

Saj ti rečem, gotovina doma v sefu pa par zlatih palic.

Komot lahk kombiniraš online bančništvo s fizičnimi bankami. Če dost plačuješ položnice in te motijo prispevki pač plačaj tam kjer tebi ustreza, ali pa če so še kakšne druge ugodnosti na kratki rok pri online bankah.

Ampak folk na Revolut prejema plačo in ma gor večino prihrankov (pač kot bi imel v primarni banki).

Tole je pač idiotizem. Online banko maš za pocket money. Nakažeš iz kartice na Revolut par sto € in s tistim razpolagaš.

matobeli ::

1. Plača je mesečni priliv ne varčevanje
2. Na banki sploh nimaš kaj imet večje količine keša, sploh pa jih nimaš kaj imet doma pod povštrom ker je to slaba oblika varčevanja
3. Revolut ima 45M uporabnikov.
4. Na 4 oči se boš na policiji zgovarjal če boš preveč pogumen pri osebnem bančniku

1. Plača je mesečni priliv ne varčevanje

Ja. In?

2. Na banki sploh nimaš kaj imet večje količine keša, sploh pa jih nimaš kaj imet doma pod povštrom ker je to slaba oblika varčevanja

Kaj ma veze, kako posameznik varčuje?

3. Revolut ima 45M uporabnikov.

Drži. Ravno zaradi tega njihov support ne obstaja. Moja lokalna banka jih pa ima nekaj tisoč in kadar pridem v poslovalnico, je v banki par strank (če ne pridem ravno v špici).

4. Na 4 oči se boš na policiji zgovarjal če boš preveč pogumen pri osebnem bančniku

Ne vem kako ti rešuješ probleme ampak jaz sem do sedaj vse rešil s komunikacijo. Iz kje si ti zdej policijo privlekel?

Zgodovina sprememb…

eEdbM ::

Prosim, vržite tega OutOfTheBox preperja iz teme.

Support je praktično momentalen in ne samo na Revolutu!

matobeli ::

Če reče model da se zmen na banki, pol more že bit res!

Tko kot nazadnje, k se je zmenil da so mu za 200eur povišal limit.

Zgodovina sprememb…

Pri 45 milijonih uporabnikov, si našel nekaj 10 problemov. Waaaau. Ti lahko čestitam?

Kar se tiče botov. Žena je spremenila priimek. Na daljavo je preko vikenda to spremenila. Bot ji je takoj odpisal, da za to potrebuje kontakt s fizično osebo in se je takoj začela komunikacija s fizično osebo.

Pred časom je na NLB morala fizično tja nest osebno izkaznico, ker ji je stara potekla, in niso bili prepričani, da je ona res ona. Mi je zanimivo, da tuja podjetja to lahko opravijo na daljavo s tujo osebno izkaznico, "naši" pa z domačo osebno ne znajo tega ...

Da ne omenim dobičkov NLB, in šparanja s številom zaposlenih in z odpiralnimi časi. Res, rabiš prav dopust, da kaj urediš na banki. Ali pa moraš vsaj prej s šihta...

Pri 45 milijonih uporabnikov, si našel nekaj 10 problemov.

Aja nisem vedel da pričakuješ od mene da bom preiskal celoten internet. Pameten človek, bi že po danem vzorcu (20 problemov pravzaprav), vedel da nekaj dejansko ne štima in se tako trivialne zadeve na lokalnih bankah ne dogajajo.

Kar se tiče botov. Žena je spremenila priimek. Na daljavo je preko vikenda to spremenila. Bot ji je takoj odpisal, da za to potrebuje kontakt s fizično osebo in se je takoj začela komunikacija s fizično osebo.

Pred časom je na NLB morala fizično tja nest osebno izkaznico, ker ji je stara potekla, in niso bili prepričani, da je ona res ona. Mi je zanimivo, da tuja podjetja to lahko opravijo na daljavo s tujo osebno izkaznico, "naši" pa z domačo osebno ne znajo tega ...

Da ne omenim dobičkov NLB, in šparanja s številom zaposlenih in z odpiralnimi časi. Res, rabiš prav dopust, da kaj urediš na banki. Ali pa moraš vsaj prej s šihta...

Super da imaš super izkušnjo. Veselo online poslovanje, želim tebi in tvoji ženi. Upam sam da sta vsaj mal prizemljena in ne furata celotnega gospodinjstva na Revolutu. Online velikokrat obstaja ta fora da podjetja ukinjajo povezane račune. Pojma nimam če je to primer tudi na Revolutu (nikoli še zasledil sicer), ampak ideja je da če en račun krši pravila, se to šteje enako za vse povezane račune.

Zgodovina sprememb…

Ubogi Amiš outofthebox ne ve, kako oo živega supporta in budali po forumu, kaj šele, da bi imel konkretno naročnino in poslovni prilive. Potem pa domneva, da je merodajen in pameten s svojimi ponavljajočimi kreten8zmi. Me prav niti ne zanima, kje VSE ima svoj net worth, je pa marsikaj precej indikativno.

Moderatorji, 9d kdaj vam vsak Kekec znižuje kakovost foruma?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

thramos ::

Revolut ima cca 100x več strank kot NLB, in če je med njimi isto razmerje nezadovoljnih, je jasno, čigavih pritožb bo poln Reddit.

Niso pa vsi strahovi privlečeni za lase. Icesave dispute @ Wikipedia je že daljna zgodovina ... vprašanje kako bi odreagirala Litvanska centralna banka oziroma kako bi se odrezalo zavarovanje vlog v primeru težav.

Pa še NLB je banka za starce, ki svojih pritožb ne nosijo na splet. Za fintech banko moras biti vsaj toliko digitalno podkovan, da tudi pritožbo lahko napišeš na forum.

Da pa nekdo napiše "se tako trivialne zadeve na lokalnih bankah ne dogajajo" se pa vidi, da ni v stiku z realnostjo.

Revolut je bil relevanten ko naše banke niso bile sposobne naredit dobrega online user experienc-a in so ostale za časom. Z mobilnimi bankami in dobrim grafičnim vmesnikom se je to spremenilo, pošiljanje in prejemanje keša od kolegov je tudi postalo enostavno (Npr Flik, Nakaži mi, QR,..).

Revolut in a nutshell Enshittification

eEdbM je izjavil:

Ubogi Amiš outofthebox ne ve, kako oo živega supporta in budali po forumu, kaj šele, da bi imel konkretno naročnino in poslovni prilive. Potem pa domneva, da je merodajen in pameten s svojimi ponavljajočimi kreten8zmi. Me prav niti ne zanima, kje VSE ima svoj net worth, je pa marsikaj precej indikativno.

Moderatorji, 9d kdaj vam vsak Kekec znižuje kakovost foruma?

Še en ki ne more spat zaradi branja Revolutovih horror zgodbic in se je nahecal ker ima celoten keš shranjen na banki, katera fizično sploh ne obstaja. Ajd dej, sej svoje sem povedal tako da se bom sam odstranil iz Revolut fanboy communitija, lol.

kaj šele, da bi imel konkretno naročnino in poslovni prilive

Na Revolut? A se hecaš?

My business Account has bee nrestricted for over 5 weeks and are dprived of critical business funds
Business account restriction One month so far (UK)
Urgent Assistance Required for Revolut Business Account Restriction
Revolut Business Banned My Account Without Explanation

Zgodovina sprememb…

Legon ::

In kaj točno je drugače pri fizičnih bankah? Če zaradi XY razloga fašeše blokado ti nobena banka ne bo razlagala zakaj in pri vsaki se boš zajebaval da zadevo rešiš. Če si domišljaš da se take zaplete reši z uslužbencem v random lokalni podružnici, potem več kot očitno pojma nimaš o čem govoriš. Revolut ima 45 milijonov uporabnikov, seveda bo prišlo do zapletov. Še posebej ker folk rad muti. Ampak število zapletov je v primerjavi z številom uporabnikov izjemno manjhno. Ravno tako tudi nihče ne ostane brez denarja. To, da ti pa lahko katerakoli banka kadarkoli brez razlage zapre račun je pa dejstvo. Napiši pri naslednjem nakazilu v namen Plačilo blaga, Teheran., pa boš lahko iz prve roke preiskusil kako to zlgeda v fizični banki.

Jaz sem imel situacijo, ko so na fizični banki od mene zahtevali da podpišem neke obrazce, ker se je nekemu algoritmu dvignilo, da sem politično izpostavljena oseba. Imel sem 14 dni na podpišem preden mi blokirajo račun. Predlog: obisk poslovalnice, problem: da sem bil napoten na 6 mesečno delo v azijo. Rešitev: odjebeš fizično banko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Pač nekoristen OutOfTheBox, nehaj kreteničiti bolj kot običajno.

Nimam/o samo na Revolutu, še na več neobankah, jih imaš še kar nekaj tudi na tem forumu - kjer boš očitno vsak trenutek katastrofiral, imamo in ne samo depozite, vključujoč še slovenske, od koder smo se sicer zavestno umaknili tudi zaradi zgodovinskega nestabilnega političnega okolja in neaktivnih depozitov 25+ mrd., če že zanemarimo neizplačila varčevalcem pred X leti.

Lepo bi res bilo, da bi prestrašene amiševske trole z veliko materialne kredibilnosti odstranili iz teme.

Legon, pusti ga, naj se prezrači, da bo mir :D

Vem, da sva si bolj na trdo, vendar fizične banke izkušeno 'vabijo' na zagovor transakcij, čeprav se resda potem opravičijo in prosijo, da se ne spreminja navad, žal neuspešno, ker so se na poslovnem računu pojavljale neupravičene fantomske transakcije v breme!

Ampak ne, to je v redu, pravi Amiš OutOfTheBox :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

Legon ::

Največji problem fizičnik bank, je točno to, da moraš vsak drek urejat v poslovalnici. Super za nekoga kot je naš Amiš, ki za več kot dva dni še ni zapustil bivališča.

velikBrokoli ::

Zanimivo, račune zapirajo samo neobanke, slovenske banke ti pa ne bodo nikoli tega naredile, če pa že, se bo pa naš OutOfTheBox vse zmenil s tetko na šalterju. Ampak ne v petek ob 15:30, ker je potem do ponedeljka zaprto :))

nokken ::

Ja pri nasih bankah se res ne more zgoditi da ti zaprejo racun (in zadrzijo denar dokler ne uredis stvari, kar seveda ni 5min), ali zgolj vzamejo denar z racuna nakazilo pa brez obvestil itd. ne gre naprej.

kixs ::

A obstaja kaksen dnevni ali tedenski limit pri nakazilih preko njihovega sistema? Google in njihov help ne najde nic posebnega.

Imam pa en primer, ko mi ne more nakazati malo visje vsote (pod 1kEUR). Do zdaj ni bilo tezav z nakazili okoli 200EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

nokken ::

Ne da bi vedel... iz SKB na Revolut je slo vedno brez problema 2-3k eur (vec nisem nakazoval v enem kosu), iz Revolut na N26 pa je slo 10k v komadu brez problema. Tako da do 1000eur je slo meni vedno brez vseh problemov v katerokoli smer.

kixs ::

Mislim preko tiste Revolut kode. SEPA po moje ni problema.

Sem se malo poiskal in vidim foro. Naredil sem Payment link, ki ima ze po defaultu tedenski limit 250GBP:
https://help.revolut.com/en-SI/help/tra...

Ja, vse je enostavno, dokler ni. Revolut res premalo uporabljam, da bi bil pameten :lol:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()
««
107 / 111
»»