Forum » Pomoč in nasveti » Počasno delovanje in napolnjenost diska
Počasno delovanje in napolnjenost diska
mulc007 ::
Vedno sem delal tako da sem imel odprtih več 10 spletnih strani naenkrat (Session manager) in nisem imel težav s preobremenjenostjo računalnika.
Pred par dnevi pa je že ko sem prižgal PC ta začel delati zelo počasi- preobremenjenost.
Če sem odstranil odprte spletne strani in jih pustil samo ene par je PC normalno deloval.
C particija ki je velika 50 Giga je prosta samo 5 giga.
Mapa Windows zasede 23.5 GB, Windows.old pa 5.5 GB
Je normalno da zasede toliko prostora? Od programov imam nameščen office in par malenkosti.
Ima mapa Windows.old kakšen namen ali ga lahko izbrišem?
Imam dve RAM palčki po 1 GB. Naj dodam še eno palčko 1 GB da bo skupaj 3 GB?
Pred par dnevi pa je že ko sem prižgal PC ta začel delati zelo počasi- preobremenjenost.
Če sem odstranil odprte spletne strani in jih pustil samo ene par je PC normalno deloval.
C particija ki je velika 50 Giga je prosta samo 5 giga.
Mapa Windows zasede 23.5 GB, Windows.old pa 5.5 GB
Je normalno da zasede toliko prostora? Od programov imam nameščen office in par malenkosti.
Ima mapa Windows.old kakšen namen ali ga lahko izbrišem?
Imam dve RAM palčki po 1 GB. Naj dodam še eno palčko 1 GB da bo skupaj 3 GB?
GupeM ::
1. Windows.old lahko izbrišeš.
2. Če nimaš SSD-ja, malo izprazni disk in naredi defragmentacijo. Pri prepolnem disku OS namreč ne more (oz zelo težko) sam dela defragmentacijo. Posledično je fragmentacije vedno več in računalnik dela vse bolj počasi.
3. Mapa Windows je normalno, da je velika. Tam so namreč shranjene instalacijske datoteke updateov. Malo pogooglaj, kje so oz. kako se jih odstrani, ker so nepotrebne, saj so že installirane.
4. Če imaš še eno palčko rama, jo dodaj. Če je nimaš, pa se ti za takšno ubogo kišto pomoje ne splača kupovati nove. Bolje kupiti malo starejši rabljen računalnik, ki bo deloval bolje.
2. Če nimaš SSD-ja, malo izprazni disk in naredi defragmentacijo. Pri prepolnem disku OS namreč ne more (oz zelo težko) sam dela defragmentacijo. Posledično je fragmentacije vedno več in računalnik dela vse bolj počasi.
3. Mapa Windows je normalno, da je velika. Tam so namreč shranjene instalacijske datoteke updateov. Malo pogooglaj, kje so oz. kako se jih odstrani, ker so nepotrebne, saj so že installirane.
4. Če imaš še eno palčko rama, jo dodaj. Če je nimaš, pa se ti za takšno ubogo kišto pomoje ne splača kupovati nove. Bolje kupiti malo starejši rabljen računalnik, ki bo deloval bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Invictus ::
Kupi SSD in poglej na koliko se da povečati RAM.
2GB danes je premalo.
Kupi SSD... najcenejši bo dovolj dober...
2GB danes je premalo.
Kupi SSD... najcenejši bo dovolj dober...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
MIHAc27 ::
Nikjer ni omenjeno, za kakšen PC gre. Tudi I5 z 2Gb rama in klasičnim diskom, ne bo ravno raketa na windows 10.
7 in 10 rabita vsaj 4Gb, še bolje več (6 ali 8Gb). SSD pa itak pohitri vsak računalnik.
Za nenadno počasnost je lahko kriv tudi disk sam. Klasični HDD-ji pogosto ratajo zelo počasni, preden izdihnejo. Pa saj backup se itak dela?!
7 in 10 rabita vsaj 4Gb, še bolje več (6 ali 8Gb). SSD pa itak pohitri vsak računalnik.
Za nenadno počasnost je lahko kriv tudi disk sam. Klasični HDD-ji pogosto ratajo zelo počasni, preden izdihnejo. Pa saj backup se itak dela?!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samodejna posodobitev in izguba podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 1891 (1138) | harmony |
» | Prva nadgradnja Windows 10 je tu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 59472 (50411) | Lonsarg |
» | Windows HELPOddelek: Pomoč in nasveti | 1127 (1076) | BorutK-73 |
» | Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1036 (865) | Jakob0 |
» | Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16880 (14799) | noraguta |