Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
c23po ::
Ce bi v torek, vsakemu zdrsnjenemu tovornjaku izstavili placilni nalog proporcionalen nastali škodi + odvzeli vozniško za 14 dni in to objavili v medijih, se bi ob naslednjem snezenju kak tovornjakar vec sam izlocil iz prometa.
Najprej, za verjeti je, da so kaznovali vsakega voznika, ki je povzročil zastoj. Naivno ne verjamem, da so jim samo pomahali. Kardinalna neumnost je zapisati, da firma plačuje te kazni. To lahko izjavi samo nekdo, ki nikoli ni vozil službenega vozila. Pravni pouk: firme plačujejo kazni samo vodilnim in to skrbno skrivajo.
Potem: odvzem vozniške nekomu, ki je od nje življenjsko odvisen, obenem pa nima vzvodov, da bi zavrnil vožnjo v vsakih pogojih in nima vpliva na vzdrževanje in opremo vozila bi bil pretirani ukrep. Lahko tudi ocenjujemo, kaj je primerna kazen za takšnega voznika: od opomina do krogle v čelo. Tudi zadnje ga bo prepričalo, da ne ponovi neumnosti.
Z objavo v medijih so težave. Najprej je treba oceniti, kakšnega pomena je informacija, da so policisti kaznovali Romuna in Bolgara, Sereta Popeskuja in Jebota Pizdovskega? Nobenega. Da bi objavljali samo imena domačih voznikov, recimo Fadila Šakića, pa tudi ni fer. Torej odpade. Ostane nam samo statistika o kaznovanju, ki jo policija že vodi in redno objavlja. To ve tudi Solatko iz zgodbe o homeopatski obravnavi nesreč na naših in nemških cestah.
Računalniki nimajo spominov.
delavec44 ::
Napiši še kakšno kazen so dobili, če je verjeti da so bili kaznovani. Sklepam, da premajhno.
predi ::
Zanimivo. Zaradi hitrosti letno pomre N ljudi, pa se ob akcijah sliši dretje o inkasantstvu. Tu pa en dan gospodarske škode in manjših nevšečnosti, pa bi dvigovali kazni.
Napiši še kakšno kazen so dobili, če je verjeti da so bili kaznovani. Sklepam, da premajhno.
Stari, če je to vse, kar te je zmotilo v mojem postu, super!
Sklepamo na osnovi dejstev ali predpostavk. Ti ne sklepaš, le ugibaš. Zakaj meniš, da je tvoje ugibanje o premajhnih kaznih boljše od moje naivnosti o vsekaznovanosti_
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c23po ()
Stari, če je to vse, kar te je zmotilo v mojem postu, super!
Sklepamo na osnovi dejstev ali predpostavk. Ti ne sklepaš, le ugibaš. Zakaj meniš, da je tvoje ugibanje o premajhnih kaznih boljše od moje naivnosti o vsekaznovanosti_
Nič me ni zmotilo. Čisto resno te sprašujem, ker zgleda da se spoznaš.
Jaz sklepam glede na to kolikor poznam CPP in v njem zapisane kazni. Lahko se pa seveda motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Zanimivo. Zaradi hitrosti letno pomre N ljudi, pa se ob akcijah sliši dretje o inkasantstvu. Tu pa en dan gospodarske škode in manjših nevšečnosti, pa bi dvigovali kazni.
Zaradi smrti zaradi hitrosti greš pač v zapor in je denarna kazen sekundarnega pomena. Odškodnina je precej večja.
Če komentiraš iz kavča je zaprta AC za pol dneva manjša nevšečnost, če pa stojiš tam 6 ur pa to ni več. Za zadevo, ki bi se jo dalo enostavno preprečiti.
Kako bi pa ti motiviral voznike, da upoštevajo zakon o samoizločanju v takih razmerah?
Zgodovina sprememb…
predi ::
To, da ti sedeš v takem za volan, kjub napovedi, potem pa čakaš v koloni 6 ur, je nič drugega kot manjša nevšečnost. Če jo primerjaš s smrtjo ali težko poškodbo.
...
Jaz sklepam glede na to kolikor poznam CPP in v njem zapisane kazni. Lahko se pa seveda motim.
Torej, če so dejstva:
- ZPrCp predvideva kazen,
- policisti so na terenu odkrili kršitelje
- policija dela po zakonih
Potem moraš sklepati, da so bili kaznovani.
Sem pa pripravljen na prikaz tvojega sklepnega računa, ki privede do drugačega rezultata.
Ne se truditi, če v sklepanje vključiš predpostavke tipa "vsi so skorumpirani", "nihče ne dela prav", "vsi kradejo" in "policaji so inkasanti". V tem primeru vnaprej priznam, da imaš svoj prav.
blay44 ::
Dej ne nakadajte. Vsi se strinjajo, da imajo naziv inkasanti. Hvala bogu, mene še nisi ocurili.
Dejstvo je, da kljub "nevem kaj" leta in leta ne naredijo reda! kaj šele izločijo "petarde".
Seveda, veselo pa jebejo povprečje. In to zato ker je enostavno.
Blay, če "so inkasanti" zakaj se tukaj pritožujejo, da "niso kasirali"?
Zato ker pričakujemo, da bodo opravljali svoje poslanstvo. Sploh funkcijo preprečevanja. In ne jokali po televiziji. Če ne znajo pa naj pokličejo Avstrijce in Italijane.
...
Torej, če so dejstva:
- ZPrCp predvideva kazen,
- policisti so na terenu odkrili kršitelje
- policija dela po zakonih
Potem moraš sklepati, da so bili kaznovani.
Sem pa pripravljen na prikaz tvojega sklepnega računa, ki privede do drugačega rezultata.
Ne se truditi, če v sklepanje vključiš predpostavke tipa "vsi so skorumpirani", "nihče ne dela prav", "vsi kradejo" in "policaji so inkasanti". V tem primeru vnaprej priznam, da imaš svoj prav.
Vprašal sem te samo kolikšna je predpisana višina kazni, ki naj bi jo dobili. Jaz sem sklepal le o višini kazni, ti pa tu sedaj čisto nekaj tretjega ven vlečeš.
Pa pri tvojem novem sklepanju upoštevaj še diskrecijsko pravico.
Zgodovina sprememb…
Kakšno kazen. Naj bodo kot Američani. Sneg bo, imaš zimsko, ketne, itd. Je pretežak, tehnično sesut? Pogledaš to že pri vstopu v državo in fertik. Nasljednja generacija preneha šmugljati. Ne pa slišiš "pa oni Slovenci, šta če oni sirote" Simbolično povedano.