» »

Linux in integrirana zvočna kartica

Linux in integrirana zvočna kartica

_Marko_ ::

Imam plato Matsonic z čipovjem VIA, na kateri je integrirana zvočna kartica. Ko grem v K menu in grem v "Detect audio device" mi napiše da je našel nek device. Potem kliknem da mi zaigra zvok in kr nlč ne slišim. Ko uporabljam xawtv mi lepo dela zvok in ko sem namestil MPlayer mi je zvok lepo delal. Potem ko sem restartal sem opazil da mi zvok ne dela več?! :\
Pomoč prosim! :D

P.S.: imam RH9 - Shrike

LP.
  • spremenilo: _Marko_ ()

mile ::

http://www.redhat.com/docs/manuals/linu...

Al se ti moduli ne naložijo po restartu al mas pa mixerje narobe nastavljene

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mile ()

Jebiveter ::

Ze ki smo pri temi:
Sam imam Genius 5.1 Live (wua, kako hudo ime:\ ) in jo SuSe 8.2 lepo prepozna in igra mjuzik. Problem pa se pojavi, ko z XMMS spilam MP3je. V bistvu zvok ni cist ampak hresci (kot da bi bil gain na 200%!). Sej nekaj sem ze postelal, ampak nikakor zvok ni niti podoben tistmu v Winsih.
Any ideas?

Aja, pa se to: zna kdo postelat DivX codec? Po navodilih ne deluje...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

moj_nick ::

za divx-e rabiš w32codecs
110111001001010001010000

borchi ::

kk zgleda tvoj /etc/modules.conf?
l'jga

Malinovc ::

Alo..
zej... nevem katere module mas v kernelu izbrane... upam pa, da ne uporablas via82cxxx_audio al kej podobnega.. ker sam autor teh drajverjev pravi ca so sam zasilni.....
V primerjavi z temi Alsa ful bols ter hitrej dela....
Hmm... Ce pa imas Also... poglej ce imas aliase v /etc/modules.conf....

Hmm... Ce pa nimas nimas pojma ka pisem,... pol verjetn nimas alse in verjetn sploh modula nalozu nisi...
pokas dmeg | grep VIA ... al kej podobnega ter pokaz rezultate... vsekakor pa nemors kr rect ne dela... zaka...

lp

Jebiveter ::

Oj, problem z gainom sm resu. Fora je bla, da je bila glasnost za Wave (pa ne v mixerju, v enih drugih nastavitvah za zvocno v Yast2) na 100%, ko sem le to zmanjsal na 80% je delovalo super!

Opazam pa, da si morem omislit eno Creativovo Live varjanto, ker imam samo probleme z to! Predstavljajte si, da vam prekinja zvok, medtem ko pecete CD! ;((

moj_nick: bom sprobal. Sicer na pejđu pise da je ta pack za Slack ampak, ga bom ze usposobu >:D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

borchi ::

za win32 codece, mislim (naj me kdo popravi, če ni res), da boš mogu met player skompajlan s podporo za njih. ne verjamem, da bi lahko .dll-je vrgu v en direktorij in pričakoval, da jih bo player, ki nima pojma o njih lahko uporabljal.
l'jga

Malinovc ::

Hmm.... mislim, da naus rabu zvocne menjat.... problem je samo v prioritetah...
V Control Centerju - Sound System mas opcijo za arts real time priority... to vklop ter napis tole:
ps aux | grep xmms | grep -v grep | awk '{ print $2 }', s tem dobis PID xmmsa... potem renice -20 PID
Mene tut zafrkava... ker mam 500Mhz Athlona in po desetih dneh delovanja imam load average: 5.00 ali celo vec..
" if > 2 then mors kupit nov racunalnik kao ",mi pa X, filmi ali trenutne aplikacije nikoli ne stekajo, pocas delajo ali prekinjajo. Pa verjetn mas se stare oss gonilnike ne pa also, ki se bol zrejo procesor. V glavnem xmms mej na prior. -20 arts pa realtime, pa nikol nau stekal vec. Aja, programe lah laufas takole nice -n "prioiteta od 19 < -20 " program &
example: nice -n 19 toren krneki.avi &
Procesu, ki ga zazenes nastavis najnjzjo prioriteto ter ga das v background.

PS.> Tut ce kupis Creative XXXX +100.000.00 jurjev... prez RT priority bo ob obremenitvah sound stekal....
LP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 7.04 + Pinnacle PCTV = slika super, zvoka ni - Linux n00b here (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706785 (4226) poweroff
»

[Linux] Tezave z zvocnim cipom

221832 (1548) MarkoSan
»

Slackware 10 - ZVOK

181129 (1039) WarMaker
»

Fedora - Modules - Opl3sax - kako zagnati module avtomatično?

9813 (749) Gandalfar
»

Linux -- ni zvoka (strani: 1 2 )

553561 (3123) CWIZO

Več podobnih tem