» »

Povezava dveh hiš bridge wifi

Povezava dveh hiš bridge wifi

Destructor ::

Pozdravljeni,

potreboval bi malo pomoči pri projektu wifi, ker imam malo pomanjkljivo znanje glede teh stvari. Iz prve hiše bi rad dobil internet v drugo hišo/delavnico brez polaganja kabla. V prvi hiši imam modem na katerega je priklopljen tp-linkov wifi router 1, ki pa zaradi lokacije žal ne lovi po celi hiši. Spodaj skica za lažjo predstavo. Mislil sem prestavit ta wifi router na sredino hiše, ampak se mi zdi da bi bilo bolje če ga pustim kjer je in dam na drug konec hiše še en wifi router, ampak potem bosta z bridge routerjem praktično na isti lokaciji... Ali bi ta bridge router oddajal wifi tudi v okolico, ali bi striktno komuniciral le z drugim bridge routerjem, ki bi bil na drugi hiši? Bi tak sistem na moji skici bil ok ali se mi bolj izplača kakšna druga varianta?

Za bridge router sem mislil vzeti Nanostation LocoM2, morda kakšno mnenje tudi o tem?
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

darkolord ::

Najbolje je, da je bridge ločen.

LocoM2 je OK, po mojem se splača sicer dati še 10 eur zraven in vzeti 5 GHz (manj motenj).

Jaz sem sicer uporabljal SXT Lite5 od Mikrotika, ki zelo podobna zadeva, se pa obnesejo odlično.

borisk ::

priporočam ločen bridge, se pravo na koncu posebej AP.
Sam mel imel link s sosedom dokler mi telekom ni zrihtal linije (3 leta) s TP-Link TL-WA5210G na vsaki strani. razdalja je bila cca 450m vidne linije. po moje vzami kr tvoje, ki so par evrov cenejši od TP link, čeprav ima tplink 12dbi antene, loco2 pa samo 8dbi. kljub temu je to več kot dovolj, sam sem imel nekaj časa samo TP link pri sosedu kot AP, pa mi je vleklo na prenosnik v dnevni (450m+ 1 zid), samo povezava ni bila zanesljiva).

Spc ::

DD-WRT v repeater bridge mode.
Mogoče kakšen Asus RT-N66U

AndrejS ::

Najboljše je da potegneš kabel po zraku !

Spc ::

AndrejS je izjavil:

Najboljše je da potegneš kabel po zraku !

Res je.

Voluharr ::

Imaš namen to uporabljat samo za deskanje po spletu ali tudi za dostop do NASa ali kateri drugi način mrežne hrambe?

AštiriL ::

Če rabiš internet iz leta 1990, si lahko na Androide naložiš fqrouter2 in kupiš par telefončkov in narediš extenderje do delavnice.

[:trollface]
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se povezati na javni WiFi

Oddelek: Omrežja in internet
213393 (2274) Racunalnik
»

Kateri wifi repeater?

Oddelek: Kaj kupiti
233839 (3318) suselinux2
»