Forum » Loža » Reeses peanut butter cups
Reeses peanut butter cups
nigloker ::
A kdo ve kje se v Sloveniji da dobit Reeses peanut butter cups ? Darilo za punco je pa mi rahlo voda teče v hrbet, tak da bi bil vesel vsakega odgovora.
lp
lp
nigloker ::
To sem že preveril. Rabim do četrtka pa ne bojo meli zrihtano do takrat. Bolj me zanima če kdo ve v katerih trgovinah to prodajajo ?
PS: hvala vseeno
PS: hvala vseeno
Pika na i ::
Pika na i ::
nigloker ::
eric_cartman ::
Tudi js sem malo pobrskal po netu pa ni nič pametnega. Sicer pa če punca ceni trud imaš tu eno idejo:
https://sl-si.facebook.com/pekoholik/po...
https://sl-si.facebook.com/pekoholik/po...
ARAŠIDOVE ŠALČKE (C) domača verzija REESE'S Peanut Butter Cups
Le kdo ne mara arašidovega masla? Sama bi ga lahko ves dan jedla po žlici. Na potovanju v Californijo sem v Ameriki poizkusila Reese's Peanut Butter cups, ki so me popolnoma navdušili, zato sem se odločila, da doma preizkusim svojo verzijo teh mini "šalčk". Domača verzija je odlična, meni celo skoraj boljša od kupljene! Predvsem je prednost ta, da se sami odločate kakšne boste naredili - razmerje med čokolado in arašidi lahko po želji spreminjate! Pa še ena pozitivna stran: čas priprave je samo pol ure, pa še to zaradi tega, ker je treba plasti vmes nenehno hladiti, da se strdijo.
Kar veselo na delo:
Sestavine:
- arašidovo maslo (sladkano ali nesladkano)
- sladkor v prahu
- črna ali mlečna čokolada
- mini papirčki za muffine - lahko tudi veliki
Postopek:
1. Najprej stopimo črno čokolado. V modelčke za mini mafine naložimo plast čokolade (glej slike) in vse skupaj postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik za par minut, da se strdi.
2. Medtem v posodi zmešamo arašidovo maslo (kupljeno, bio, doma narejeno - praktično katerokoli) in sladkor (količino prilagajamo glede na okus in glede na arašidovo maslo, ki ga imamo. Med mešanjem morate nujno probat, da zadanete pravo količino sladkorja ;) Če imate nesladkanega, bo sladkorja seveda več.
3. Zmes arašidovega masla za nekaj minut postavimo v mikrovalovko, da postane bolj tekoča in se bo lepše razporedila po modelčku.
4. Čokoladni plasti v modelčku dodamo plast arašidove. Ponovno postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se shladi. Postopek ponovimo s čokolado, da dobimo skupaj tri plasti: 2 čokoladni in eno arašidovo.
Bolj lahko ne bi moglo biti. Je pa res za prste obliznit! Moram pa tukaj omeniti, da šalčke res najbolje pridejo, če jih naredite z arašidovim maslom, ki ste ga doma sami pripravili. (Sekljalnik + arašidi + nekaj minut potrpljenja ;) Želim vam prijeten preostanek dneva, ki vam ga bo morda popestril prav tale recept ;)
Lp, Nataša
crazyLIKEme ::
Mogoče v KompasShop. In mislim, da sem jih tudi v Intersparu videla.
http://crazyl1keme.deviantart.com/
Pika na i ::
_njc ::
Če kdo še išče, danes v Lidlu:
https://www.lidl.si/sl/akcija.htm?artic...
Sam sem jih prvič poskusil, fajn, ampak za moj okus preslano.
https://www.lidl.si/sl/akcija.htm?artic...
Sam sem jih prvič poskusil, fajn, ampak za moj okus preslano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omaka s feferoniOddelek: Loža | 1401 (1018) | Apofis |
» | kako se izogniti sladkorju? in ali so nadomestki OK?Oddelek: Loža | 4523 (3518) | greatdrakon |
» | Blender za oresckeOddelek: Kaj kupiti | 5082 (4789) | kingsix |
» | Beljakovine in ogljikovi hidrati (brez kemije! in ) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17287 (15680) | Lindir |
» | Najbolši miks (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13821 (11588) | betmen |