Forum » Programiranje » Prosim za pomoč pri PHP preg_replace()
Prosim za pomoč pri PHP preg_replace()
krenpac ::
Sem dal sliko, ker mi kode slo-tech enostavno ne prikaže pravilno (tudi, če vstavim preko gumba "Vstavi kodo").
Torej, če je spremenljivka zapisana v eni vrstici, preg_replace najde niz in ga ustrezno zamenja. Če je spremenljivka $text zapisana v večih vrsticah, pa preg_replace ne deluje oz. ne najde niza. V čem je fora? Verjetno bi moral "(.*)" z nečim zamenjati, a mi ni jasno s čim, ker . tako pomeni poljuben znak, * pa da se ponovi 0 ali večkrat torej zakaj mi ta pattern ne deluje, če pride do preloma v novo vrstico? :/
Torej, če je spremenljivka zapisana v eni vrstici, preg_replace najde niz in ga ustrezno zamenja. Če je spremenljivka $text zapisana v večih vrsticah, pa preg_replace ne deluje oz. ne najde niza. V čem je fora? Verjetno bi moral "(.*)" z nečim zamenjati, a mi ni jasno s čim, ker . tako pomeni poljuben znak, * pa da se ponovi 0 ali večkrat torej zakaj mi ta pattern ne deluje, če pride do preloma v novo vrstico? :/
- spremenilo: krenpac ()
smacker ::
Pika po defaultu matcha vse razen newline. Da spremeniš privzeto obnašanje, lahko uporabiš DOTALL modifier 's': http://php.net/manual/en/reference.pcre...
Spura ::
Ne deluje. V trenutku ko imas 2 taka tag para neha delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
V bistvu sem odstranil "s" in sedaj deluje. Tole je končni pattern '$\[url=(.*)\](.*)\[/url\]$' Me malo hecajo tile Regular Expressions.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Javascript DOM based XSS vulnerabilityOddelek: Programiranje | 2833 (2255) | MrStein |
» | [php] brisanje nedovoljenih znakovOddelek: Izdelava spletišč | 1437 (1285) | keworkian |
» | PHP - stringiOddelek: Izdelava spletišč | 1785 (1608) | pehape |
» | [PHP in/ali JS] skripta, ki gre cez celo stran in zamenja tekst med custom tagiOddelek: Izdelava spletišč | 1139 (1045) | jernejl |
» | [php]: preprost problem in preg_replace()Oddelek: Izdelava spletišč | 1133 (1071) | R33D3M33R |