» »

Revija Joker ne bo izsla avgusta

Revija Joker ne bo izsla avgusta

««
17 / 24
»»

Bye ::

Vprašanje je, koliko digitalnih izvodov bodo dejansko prodali. Težko si predstavljam, da bi s tem sanirali nastalo situacijo.

Okapi ::

BigWhale je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Hmmmm, efort v to je enak kot ko si vsako leto dobil položnico... :)

Sploh ne. Zdaj se mors pozanimati kje sploh revijo kupit, kako se narocit, izpolnit narocilnico, pocakat na poloznico in placat. No, mogoce vse skupaj poenostavijo s spletno aplikacijo in kakim paypalom ampak jo mora nekdo narediti. :)

Predvsem se moraš odločit, da boš sploh še naročnik. Osip je po takšni prekinitvi tako velik, da ni dosti drugače, kot če naročnike začne na novo nabirati nova revija.

xxxul ::

kokr sm jst razumu so naročniki zadnji izvod dobili "zastonj" (pac na narocnino), nenarocniki ga pa lahko kupijo.
Upam da so to stevilko izdali v dogovoru z stečajnim (da, celo to se v SLO da), kar pomeni da bo stečajni eventuelno lahko prodal znamko Joker z x narocniki (še od Alpressa) in osebjem, za relativno visoko vsoto; ker v stečajni massi ni financ si niso mogl privoščit tiska, in imamo digitalno obliko, kak sta Febo in Sneti plačana, če sta, je posebna zgodba, verjetno od prodanega...

če se grejo pa piratske scene, potlej jim pa bog pomagaj ko se bo vsulo

@Okapi: naročniki z predplačanimi šteilkami nimajo neke hude izbire, digatalno ali pa nič,
če relativno hitro prodajom znamko Joker bodo osebju to digitalno številko šteli v plus ker jih pač niso pustl na hladnem kot se to zgodi v večini stečajev...

ampak tud če se hitro najde nov založnih bo na daljši rok revija v k**** če se ne spremenijo/prilagodijo novim trendom in ne pridobijo novih strank.

Mato989 ::

BigWhale je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Hmmmm, efort v to je enak kot ko si vsako leto dobil položnico... :)

Sploh ne. Zdaj se mors pozanimati kje sploh revijo kupit, kako se narocit, izpolnit narocilnico, pocakat na poloznico in placat. No, mogoce vse skupaj poenostavijo s spletno aplikacijo in kakim paypalom ampak jo mora nekdo narediti. :)

Bye je izjavil:

Verjetno vsem kot do sedaj, le da jim ga manj prikaplja. Menda se ne udinjajo zastonj, ni logike.

Do sedaj je sel denar najbrz Alpressu. Sedaj je pa to podjetje v stecaju in ce dobi kakrsenkoli denar, ne gre nikamor drugam, kot v stecajno maso.

Alipa pošljejo bazi subscriberjev pismo z položnico in izpolnitveni obrazec za nadaljevanje oz. novo naročnino.... big deal :)

St235 ::

In naprej plačajo par 10k kazni zaradi kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov. Dober začetek konca, se temu reče.

Mato989 ::

St235 je izjavil:

In naprej plačajo par 10k kazni zaradi kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov. Dober začetek konca, se temu reče.

Emmm, niti ne, če dobijo pravice do Jokerja itak dobijo tudi bazo kupcev ki so naročniki trenutno :) oz. smo.

opeter ::

Mato989 je izjavil:

Emmm, niti ne, če dobijo pravice do Jokerja itak dobijo tudi bazo kupcev ki so naročniki trenutno :) oz. smo.

Se to sme prodat?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SlimDeluxe ::

Lahko se samo prevzame skupaj s podjetjem.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

next3steps ::

Mato989 je izjavil:

St235 je izjavil:

Ne nujno.

Machete ::

BigWhale je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Tukaj ga imaš. Bo treba kupit digitalno, da boš lahko prebral, kaj vrli urednikus sporoča pomebnega svojim podanikom.

Hmm, komu gre pa denar od nakupa digitalne stevilke? Oziroma od koga kupis zadevo?

Sneti
Objavljeno 16 november 2017 - 11:25
Digitalna novembrska izdaja je na razpolago na http://citanka.joker.si/ in v mobilni aplikaciji.
Denar od nakupov bo šel Alpressov račun, od koder ga bo, se nadejamo, gospod stečajni upravitelj pravično in zveličavno porazdelil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bambam20 ::

Tole obvestilo me je pričakalo včeraj na mailu.

Nov 21 at 6:54 PM
Jokerjev bravec, pozdravljen,

sporočam žalostno novico, da je šla Jokerjeva založba septembra v stečaj. Pri tem je takenako žalostno, da uprava o tem ni korektno obvestila naročnikov, zato te zdaj obveščam na roke.

Novembrski Joker smo izdali le v digitalni obliki in je dosegljiv bodisi prek naše aplikacije za tablice in telefone, bodisi prek spletnega servisa http://citanka.joker.si/

Račun za dostop do 'svojih' plačanih številk aktiviraš zgolj prek aplikacije s svojo naročniško kodo, ki je bila vsak mesec priložena poslani reviji. Če je nimaš, odgovori na tole pismo in ti jo rade volje posredujem.

Obeti za naprej so slabi. Vplačane naročnine so šle bržda v nepovrat.

David Tomšič

S katerega maila je to prišlo? Jaz nisem nič dobil bi pa vsaj aktiviral številke online če je že možno..

Machete je izjavil:

S katerega maila je to prišlo? Jaz nisem nič dobil bi pa vsaj aktiviral številke online če je že možno..

Iz njihovega uradnega. joker@joker.si

Kul, sem že rešil včeraj in dobil vse cifre za nazaj.

FireSnake ::

Njega dni sem bil naročen ... tam nekje od številke 30 pa do 200 in nekaj.
Imam cel kup teh cajtengov doma :)

Potem so mi lepega dne začeli presedati ... ne vem, zakaj. In sem se odjavil.

Žalostno je vse skupaj.
Ko so bili še zelenci, so popapcali konkurenco, zdaj se je pa vse skupaj peljalo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake je izjavil:

Potem so mi lepega dne začeli presedati ... ne vem, zakaj. In sem se odjavil.

Verjetno si odrasel. To je to.

Bawagan ::

Tisti, ki vam je zmanjkalo frišnega Joker čtiva - LordFebo je opisal Lego Marvel Super Heroes 2 na Gaming.si: https://gaming.si/2017/11/26/pregled-le...

Timurlenk ::

Okapi je izjavil:

Kar pozabi. Revija je zadnjih par let živela na račun naročnikov, ki so vsako leto podaljševali naročnino, bolj iz tradicije kot potrebe. Večina teh naročnikov se sedaj ne bo na novo naročila, brez par tisoč naročnikov pa ne bo noben pameten vlagal v izdajanje tiskanega Jokerja. Srbi bi rekli, prošla baba s kolačima.;)

wrong
naročnine niso bile niti dovolj niti za honorarje piscev, kaj šele za tisk
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

vostok_1 ::

Well. Rest in peace.
Jz mislim, da je imela revija povsem spodobno življenje. Od samega začetka, do samega konca je nosila slovensko sceno računalništva. I salute you for that.
Meni je povsem logično, da danes ne moreš živet od pisanja revij. The internet pretty much killed of any chance of that.
Actually...živet do entertainemnt računalništva je nasploh izjemno težko danes. Ogromno konkurence, info vse povsot. Folku pa se tudi ne da več toliko s tem ukvarjat.
Zato tudi nima smisla ga več neki oživljat. Vsaj ne v klasični izvedbi.

Škoda le, da ni bil konec malo bolj grandiozen. Ampak jah jebat ga, finance.

Anyway, the next round is for you Joker ekipa. For all the many years entertaining my younger self and providing fap material in times of scarcity. It's been fun.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

mAXTER ::

Joker je bil še moja edina vez z analognim branjem na sekretu, zdej bom pa še tam moral na telefonu/tablici viset:))

RIP

D3m ::

:)) dobra dobra.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mAXTER je izjavil:

Joker je bil še moja edina vez z analognim branjem na sekretu, zdej bom pa še tam moral na telefonu/tablici viset:))
RIP

Škoda. Ne zanemari fantastičnih svetov tiskanih knjig. TV in PC tega ne moreta nadomestiti.

Okapi ::

A misliš, da informacija čudežno postane boljša, ko jo natisneš na papir?

Ne. Je pa bistveno drugače če pade digitalna informacija v školjko kot pa analogna. ŠE posebej preden potegneš vodo.
There will be chutes!
It came from the lab.

tony1 ::

Hmm, torej je projekta zares konec? :'(

Kje so vsi pregovorni BTC milijonarji, ki jim strošek nekaj deset jurjev za leto poskusnega obratovanja cajtenga naše in vaše mladosti ne bi bil omembe vreden strošek? :8)

Vazelin ::

Kaj pa folk na joker forumu. Kam bodo šli?

D3m ::

Pod most.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Cervantes ::

vostok_1 je izjavil:

Ne. Je pa bistveno drugače če pade digitalna informacija v školjko kot pa analogna. ŠE posebej preden potegneš vodo.

V ta namen pri nas uporabljamo izdelke založniške hiše Paloma d.d.

mAXTER ::

Machete je izjavil:

mAXTER je izjavil:

RIP

Škoda. Ne zanemari fantastičnih svetov tiskanih knjig. TV in PC tega ne moreta nadomestiti.

Vse lepo in prav, samo če začnem knjige brat na sekretu in padem notr kot ponavadi ala samo še eno stran...mi zlata žila ne gine :))

Cervantes je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

V ta namen pri nas uporabljamo izdelke založniške hiše Paloma d.d.

Ja, mi tudi. Najraje tole varianto ...

... ker nisem softič in obenem lahko spraviš v žep in imaš vedno pri roki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

JAz sem maxterja narobe razumel, kot da je bil Joker še njegov zadnji vir branja, ki terja več od 1 možganske celice.

Drugače pa raje priporočam v roli.

Ganon ::

tony1 je izjavil:

Hmm, torej je projekta zares konec? :'(

Nič uradnega. Poteka stečajni postopek založnika.

Kaj pa hočeš uradno? Projekt je adijo.

Imam občutek, da 292 številko (čeravno je link narejen) ne bomo videli niti v digitalni obliki. Razen, če se Snetiju in FB-ju dá.

Sicer sem prvič osebno gledal joker mislim, da 1993. Je pa prva številka dostopna na spletu. Damn terrible experience...i feel so old. Nostalgia doesn't mix well with me.
There will be chutes!
It came from the lab.

noraguta ::

Ah mulci kse počutjo stare. V 90ih večina odraslib tega ni več bral. Razen če so mel slučajno v kakem kafiču.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

V zgodnjih 90' se je bralo seveda. Pol proti mileniju je bilo tako mal twilight obdobje.
Yugo scene pa žal ne poznam izven pripovedi.
There will be chutes!
It came from the lab.

vostok_1 je izjavil:

V zgodnjih 90' se je bralo seveda. Pol proti mileniju je bilo tako mal twilight obdobje.

Yugo sceno je pa Moj Mikro gor držal in opisi iger na zadnjih nekaj straneh.

Že. Sam 80' so bila pionirska leta. Eksponentna krivulja je začela zavijat strmo navzgor v 90'.
There will be chutes!
It came from the lab.

SlimDeluxe ::

opeter je izjavil:

Imam občutek, da 292 številko (čeravno je link narejen) ne bomo videli niti v digitalni obliki. Razen, če se Snetiju in FB-ju dá.

Lord Febo sedaj piše za gaming.si, torej nove številke definitivno ne bo.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

noraguta ::

vostok_1 je izjavil:

Že. Sam 80' so bila pionirska leta. Eksponentna krivulja je začela zavijat strmo navzgor v 90'.

Kdor ni nil pionir... Ni nkol na kasete savskega snemov.

Sicr od jokerja kr poznam je pokojni hropot fajn drušna za na pir ampak je bil mal z igrcam obseden.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

Ganon ::

SlimDeluxe je izjavil:

opeter je izjavil:

Na mn3njalniku je napisal, da je opis že imel končan in ga je pač objavil, ker želi, da ga ljudje preberejo.

opeter je izjavil:

Nisem vedel, da si eden od piscev za revijo Joker.

Ganon je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

opeter je izjavil:

Na mn3njalniku je napisal, da je opis že imel končan in ga je pač objavil, ker želi, da ga ljudje preberejo.

opeter je izjavil:

Nisem vedel, da si eden od piscev za revijo Joker.

Ja, ja. Nejeverni Tomažek. Ravno tako, kot se je pisalo, da je Alpress v stečaju pa se ni verjelo. KOt prvo zdaj ljudje vedo , da je v stečaju in ne izhaja več. Z revijami je pa tko, da ko enkrat izginejo iz tržuišča ljudje hitro pozabijo na njih.

Sicer pa je zadevo tako povozil čas. Glede kako malo bralnih strani je imela je bila zelo predraga.

MxxW5 ::

Jaz sicer Jokerja že dolgo ne kupujem več, sem ga pa religiozno bral od nekje 50 do 170 številke. Nobena stvar ne traja večno, ampak mi je hudo, da se je moralo tako grdo končati. Ne samo bralci, tudi in predvsem oba še preostala ustvarjalca bi si zaslužila lepši, bolj dostojanstven sloves.

Mislim, da zadnji Febotov uvodnjak vse pove.

http://joker.si/article.php?rubrika=23&...

::

bambam20 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Yugo sceno je pa Moj Mikro gor držal in opisi iger na zadnjih nekaj straneh.

Še pred MM smo brali Bit, ki pa je bil malo preveč strokoven. BTW, a MM še izhaja? Ko sem ga nazadnje povohal pred nekaj leti je bil totalen sekret.

Tom-Cat ::

Moj Mikro je šel rakom žvižgat nekje julija 2015...

Tom-Cat je izjavil:

Moj Mikro je šel rakom žvižgat nekje julija 2015...

Kot je Tom-Cat napisal (in takrat odprl temo): Zadnja številka revije Moj Mikro

Tom-Cat, eno vprašanje: nojveše številke od 1994 naprej se (še) ne sme digitalizirat?

http://pc.sux.org/indexMMSlo.html

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Tom-Cat ::

Od "starih" revij ki so se začele v ex-YU je ostal samo še Svet Kompjutera... takrat je bil topshit, sedaj pa tudi samo senca tega kar je bilo :(

Od novih pa MOnitor, ki še brca?

bambam20 je izjavil:

Od novih pa MOnitor, ki še brca?

Tako je. Razen morda še "Računalniških novic", drugih revij v Sloveniji več ni.

Sicer obstajajo strokovne revije tipa Uporabna informatika (mislim, da izgaja četrtletno) in mednarodna oz. evropska Informatica, ampak so to zelo ozko specializirane zadeve in v njih pišejo predvsem razni akademiki ipd., že zaradi nabiranja točk.

[D]emon ::

opeter je izjavil:

Tako je. Razen morda še "Računalniških novic", drugih revij v Sloveniji več ni.

Mislis "Sračunalniških novic" ? :))
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
««
17 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26041275 (12547) Ganon
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

5316497 (14328) Phantomeye
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

6518831 (13288) Alamar

Več podobnih tem