Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi

kingsix ::
Ne. Ti primerjaš tx'e dveh platform, ki služita popolnoma različnemu namenu. Ne jaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

hamez66 ::
Ja, problem ethja je, da ne more gnati appa, kot je steem.io. Fora je ravno v tem, da blockchain omogoči tudi mikrotransakcije. Če blockchain podpira 100k mikrotransakcij na minuto, lahko v blockchain shranjuješ precej več stvari, kot če jih lahko shraniš samo 1000 na minuto. Če pa tebe to moti, je pa to tvoj problem. Pa niti ne vem cifer, vem samo, da moram včasih za brezveze na eth transakcijo čakati po 12 ur in da so icoti in kriptokitties zablokirali eth network za precej dolgo časa.

ftzj ::

Ne razumeš. Z razlogom imamo 1000 različnih blockchainov oz "blockchainov". Vsak ima nek svoj specifičen namen. Zakaj pa ne uporabljat XY blockchaina, če ETH ni primeren? Sploh ne vidim problema.
Kako pa lahko potem shranjuješ več podatkov, če so vse mikrotransakcije? Tukaj je malo protislovja.
A sem rekel 1. Junij, kot si mi očital ti? Bug so pa našli že preden so sploh kvazi releasali mainnet.
Kako pa lahko potem shranjuješ več podatkov, če so vse mikrotransakcije? Tukaj je malo protislovja.
V času, ko bo EOS zunaj bo ETH že imel POS + nodes + sharding
Primerjate tech, ki je zunaj in deluje proti techu, ki je na papirju in bo 1x zunaj. Epic fail.
Tukaj imas svoj citat gospod strokovnjak.
A sem rekel 1. Junij, kot si mi očital ti? Bug so pa našli že preden so sploh kvazi releasali mainnet.

hoper'ček. Ja moja "napoved" je res katastrofa. Ker je po tvoje napačna je to sedaj res... res... katastrofa.
EOS bo zame zunaj, ko bo delovalo vse obljubljeno. Torej vse obljube za version 1.0.. Poišči si kaj od tega imajo. Nekaj stvari so že postponali iz v 1.0..tako kot EOS storage pa še kaj. Če delaš tako release date res nikoli ne zamudiš. Amapk ,da mi v službi naredimo tako nas stranke hitro zapustijo.
EOS bo zame zunaj, ko bo delovalo vse obljubljeno. Torej vse obljube za version 1.0.. Poišči si kaj od tega imajo. Nekaj stvari so že postponali iz v 1.0..tako kot EOS storage pa še kaj. Če delaš tako release date res nikoli ne zamudiš. Amapk ,da mi v službi naredimo tako nas stranke hitro zapustijo.
Zgodovina sprememb…

Sprenevedas se kot moj prijatelj ko je pri svojih dvajsetih dejal, da si mlad do 30. leta. Ko je dopolnil 30. let sem ga opomnil na to izjavo. Potem je tist dan kar naenkrat podaljsal svojo napoved da si mlad do 35. leta.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ftzj ()

kaj se sprenevedam? Ti si obseden z enim stavkom izpred nekaj mesecev ki pomeni točno nič in je popolnoma irelevanten. Sem pač zgrešil novico, kjer so EOS dali ven iz v1 nekaj stvari, ki bi naj imeli not. Ker je bil splošen konsenz, da bodo krepko zamudili. Sedaj so pač se držali tega datuma, čeprav še vedno nimajo 1000 tx, kot so rekli za release..so pri tam 600. Kje je še dejansko praktična uporaba. ETH je v praktični uporabi že, v kripto svetu, zelo dolgo.
Priporočam mastrubacijo, da se pomiriš. Medtem lahko tudi bereš mojo izjavo in razmišljaš kako je napačna. If that's your thing.
Priporočam mastrubacijo, da se pomiriš. Medtem lahko tudi bereš mojo izjavo in razmišljaš kako je napačna. If that's your thing.
Zgodovina sprememb…

neverlucky ::
IOTA je pred kratkim izdala svoj Trinity Wallet in že kar nekaj časa lepo raste. Danes ob 18ih bo izdala nove podrobnosti glede Qubic, kar predvidevam, bo poskrbelo za pump cene danes.

kaj se sprenevedam? Ti si obseden z enim stavkom izpred nekaj mesecev ki pomeni točno nič in je popolnoma irelevanten.
Ok. Dobr da vem. A potem bodo tvoje danasnje izjave tudi popolnoma irelevantne in pomenijo tocno nic?
Lahko tudi. Meni vseeno.
Primerjava tx EOS in ETH bo smiselna, ko bosta obe platformi ponujali enako in bosta delovali. Za zdaj še niti ETH, še manj pa EOS to ponujata. Morda bo ta pogovor bil relevanten, če bi razvoj ETH ustavili in bi sedaj bil na končni točki. Potem bi lahko čez kako leto razpravljali, če bo uporaba EOS bolj smiselna kot uporaba ETH za določene namene.

Ne razumeš. Z razlogom imamo 1000 različnih blockchainov oz "blockchainov". Vsak ima nek svoj specifičen namen. Zakaj pa ne uporabljat XY blockchaina, če ETH ni primeren? Sploh ne vidim problema.
Ja, saj ti govoriš, da mešam jabolka in hruške. Jaz sem ves čas govoril o transakcijah, na kar si ti vletel, da nimam pojma, ker da so na steemu tudi drugačni tipi transakcij. Zato sem jih, da boš ti lažje razumel, imenoval mikrotransakcije.

še enkrat: sta dve platformi za različne namene, torej je primerjanje transakcij teh dveh popolnoma brezveze. Pa prva omemba mikrotransakcij v tem kontekstu je prišla z moje strani, ti si potem le ponovil kar sem ti napisal, ker očitno teh zadev nisi predhodno vedel.
Anyways..trolls you can continue. I'm out, bye bye.
Anyways..trolls you can continue. I'm out, bye bye.
Zgodovina sprememb…

Ja vem, da greš ven, ker nabijaš v tri krasne. Ne, ti si me najprej obtožil, da nimam pojma, potem si mi povedal stvari, ki jih tako ali tako poznam, nakar si me obtožil, da mešam jabolke in hruške, zdaj se pa ven vlečeš, češ "da ima vsak blockchain svoj namen", kar je seveda totalen bs. Na koncu si še rekel, češ da "očitno teh zadev predhodno nisem vedel". Ja, se mi je zdelo, da vsaka kritika ethja zamegli tvoj um, tako ali tako ni prvič.
Torej o čem točno nimam pojma?
Torej o čem točno nimam pojma?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()

Če bi vedel stvari katere sem ti navedel, že sprva nebi nikoli primerjal Ethereum in Steem. Nebi nikoli pisal češ kaki ima eth 10tx/sec in Steem xxxx. Potem bi lahko te tvoje poste enostavno zbrisali, saj do njih nebi prišlo. Zato sem ti napisal, da nimaš pojma. Ker si ti začel primerjat ETH/STEEM. Sedaj, ko pa ti povem glede različnih transkacij etc. pa začneš še o tem nabijat. Please.

To imaš ti neke čudne poglede. Steem pač v praksi pokaže delujoč blockchain, v katerega se lahko shranjujejo podrobnosti, kot so likei in podobno, eth pa tega ne more, ker je cena previsoka in ker eth network ne more shandlati takega števila transakcij na sekundo. Ne vem, po kakšni čudni logiki bi bilo potrebno take poste brisati?
Torej, o čem nimam pojma, ker to, da se v steem shranjuje vsak like in ostale majhne stvari, vem že zelo dolgo, in tudi vem, da je poanta eosa in ostalih blockchainov, ki bodo zmogli oz zmorejo višje število transakcij, v tem, da network ne bo štekal zaradi ene primitivne aplikacije, kot so kriptokitties ali zaradi nekega icota. Ti lahko predpostavljaš marsikaj, ampak tvoje predpostavke so pač napačne. Da "je vsak blockchain s svojim namenom" je pa samo beden izgovor.
Torej, o čem nimam pojma, ker to, da se v steem shranjuje vsak like in ostale majhne stvari, vem že zelo dolgo, in tudi vem, da je poanta eosa in ostalih blockchainov, ki bodo zmogli oz zmorejo višje število transakcij, v tem, da network ne bo štekal zaradi ene primitivne aplikacije, kot so kriptokitties ali zaradi nekega icota. Ti lahko predpostavljaš marsikaj, ampak tvoje predpostavke so pač napačne. Da "je vsak blockchain s svojim namenom" je pa samo beden izgovor.

Nacrt brezgotovinske druzbe bo uspel. Pa ne zarad kriptovalut. Ampak zato, ker bo dovolj hrane in dobrin za vse. Pac si vzames kolikor rabis. Sem bil zadnjic pri bratrancu na Marsu. Tam so svetlobna leta pred nami.

Nacrt brezgotovinske druzbe bo uspel. Pa ne zarad kriptovalut. Ampak zato, ker bo dovolj hrane in dobrin za vse. Pac si vzames kolikor rabis. Sem bil zadnjic pri bratrancu na Marsu. Tam so svetlobna leta pred nami.
Kako pa jim je dejansko uspelo, da si nekateri ne vzamejo vec kolikor rabijo? Na zemlji se vsaj nekaj 100 let ne bo mozno kaj takega. Takoj bi nasel folk, ki bi si prisvojil vse.

Mato989 ::
Kingsix prevec se trudis z temi talenti...
Cakam na steem roadmap... aja ni ga razvijanje je ostalo v forever beta fazi.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Bratranc sprasuje kako to, da se vedno ne vemo kdo je Sataći Nakamoto. Pa vseen slepo zaupamo in vlagamo not vse prihranke?
Bratranc misli, da smo vsi po vrst zmesani.
Bratranc misli, da smo vsi po vrst zmesani.

Ja, kar čakaj na steem roadmap, ki ti ga nisem nikoli obljubljal, tako, kot nikoli nisem veleopeval steema, ampak sem ga samo predstavil kot blockchain, na katerem lahko lavfa aplikacija z več transakcijami. Pa še pokaži, kako je testnet nič oz. enako eth tokenu. Tudi čakam že 1 mesec, pa še kar ni nič iz tega.
Sicer si pa sam omenil steem in rekel, da naj pogledamo, kje je, pa sem pogledal in sem videl, da je vseeno višje od s tvoje strani veleopevanega kcsja in neblia. Zdaj se gresta pa lahko poljubčkat z velemojstrom kingsixom.

neverlucky je izjavil:
Kako pa jim je dejansko uspelo, da si nekateri ne vzamejo vec kolikor rabijo? Na zemlji se vsaj nekaj 100 let ne bo mozno kaj takega. Takoj bi nasel folk, ki bi si prisvojil vse.
Si bil kdaj v restavraciji all you can eat? Po slovensko restavracija, kjer pojes kolikor zmores. Sem bil tam s prijateljem. Jedel 4 ure. Seveda sem si vmes vzel krajso pavzo. Jedel ko norc. Ko sem prisel domov sem se vlegel na kavc kot nasedel kit. 2 dni mi je bilo toliko slabo da nisem nic jedel. Nikoli vec mi niti na misel ne pride, da bi izvedel kaj takega. Ce imas vedno neomejeno kolicino na razpolago ni potrebe po prisvojitvi, preprodaji in drugih neumnostih.

profdoktor ::
jao sta tecna s tem eth in steemom. Dajmo raje kaksno resno debato
Hitri ogljikovi hidrati ali počasni ogljikovi hidrati eno uro pred treningom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: profdoktor ()

Vazelin ::

profdoktor je izjavil:
Nobeni.
Lahko argumentiraš svoj odgovor? Dajmo to temo spravit na višji nivo.
Ok. Samo zate višji nivo

profdoktor je izjavil:
Nobeni.
Lahko argumentiraš svoj odgovor? Dajmo to temo spravit na višji nivo.
Seveda. Vedno.
https://www.physiology.org/doi/abs/10.1...
https://journals.lww.com/acsm-essr/Page...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/223...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...
.. skratka glede performans ni nekih dokazov da kaj pomaga. Imamo pa tudi glikogen v mišicah in se pač to uporabi, polek maščobe seveda. Skratka, če je tvoj cilj hujšanje potem definitivno nič, drugače je vseeno. Seveda govorim to vse v kontekstu strenght treninga.
Jaz telovadim vsak dan ob 6ih zjutraj, na tešče in ni razlike. Poznam tekmovalce in trenerje v bodybuilding etc. ki so skozi leta ugotovili podobno kot raziskave.. Ni nekih razlik. Če si pa tako amater pa itak popolnoma vseeno.

načeloma sem mislil iti z avtom tja in kupit nekaj preprog za cca max 20kEUR. Baje se da eno preprogo še pripeljat čez mejo brez problemov...
Korenje se odpravlja po preproge v Iran

to pa je lajf ha, da greš z avtom v Iran, naložiš za 20 jurjev preprog in upaš, da te potem na meji ne zavrnejo.

amacar ::
Z mečko S classe teh 4k kilometrov prevoziš v enem šusu.
Sicer pa išče poceni destinacijo, da bo tam nakupil za 20k, zgleda ful legit. Mogoče še spotoma novo S classo nabavi, če bojo imeli kakšen popust za -50%.
Sicer pa išče poceni destinacijo, da bo tam nakupil za 20k, zgleda ful legit. Mogoče še spotoma novo S classo nabavi, če bojo imeli kakšen popust za -50%.

Tipo je neka motena oseba, enkrat se je slikal ko si je kupil ene 30 čokolad. Naslednji dan je slikal ovitke. Vse je požrl v enem dnevu. Z levo drkal, z desno jedel čokolade vmes pa še na forumu žalil. Fant od fare je tale korenje3.

Ta tema je najboljsa v vsej zgodovini Jugoslavije. Veste koliko trolov si zeli vsaj enkrat odkrit taksno temo a jim nikoli ne uspe. Podobno je s kriptovalutami.

neverlucky je izjavil:
IOTA je pred kratkim izdala svoj Trinity Wallet in že kar nekaj časa lepo raste. Danes ob 18ih bo izdala nove podrobnosti glede Qubic, kar predvidevam, bo poskrbelo za pump cene danes.
ahhh, nategnu sm se.

Rekel si ko bo EOS zunaj. EOS je zunaj. Je kaj novega pri ETH? Kaj se prepucavas zdaj?
https://medium.com/@bensig/understandin...
Pa je EOS zunaj? Rofl.

janig ::
Haha forex magnata korenje zanima če so avtoceste v iranu zastonj![]()
Vsak euro steje, ko gres kupovat za 20 jurjev tapetov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: janig ()

Do Irana štopaš, tam kupiš 4 tepihe - 3 navadne in enega letečega. Nazaj greš z letečim. To se mi zdi najbolj optimalno.

profdoktor je izjavil:
Do Irana štopaš, tam kupiš 4 tepihe - 3 navadne in enega letečega. Nazaj greš z letečim. To se mi zdi najbolj optimalno.
ha good one

pa ne rabiš skrbet za carino in plačilo cestnin

tryhard ::
V času, ko bo EOS zunaj bo ETH že imel POS + nodes + sharding
Primerjate tech, ki je zunaj in deluje proti techu, ki je na papirju in bo 1x zunaj. Epic fail.
Tukaj imas svoj citat gospod strokovnjak.
Ne, ga nima. Zgolj hype. Za uporabno vrednost firma kotira na borzi.