Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
Aquafriend ::
Čak a ta prisepetovalka je una iz azije s slabimi zobmi?
ne, mislm da je iz katalonije, ma lepe zobke
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
dronyx ::
Aquafriend ::
Aquafriend je izjavil:
zakaj, a mislis da nismo dobili video signal, naj izstopimo iz shorta?
hm, na njenem free kanalu je videti precej bearish. Močno dvomim, da memberjem daje ravno nasprotne signale
sej smo se vedno v bear marketu, ampak to ne pomeni, da ni nobenih odbojev navzgor
ProdriveR ::
kolikor sem jaz spremljal/spremljam debate, naj bi šlo vse še malo dol. Sam ne me zdej za besedo držat, lahk da sem preveč naiven in prehitro verjamem kar pišejo po netu :)Zame je vsak strokovnjak za kripto, k zna grafe risat Nekje sem zasledil,da naj bi BTC padu na okol 6000€, zdej pa da vidmo :)
K0l1br1 ::
Če so vsi prepričani, da bo šlo na 6 jurjev, bo pač šlo na 6 jurjev, vendar ne zato, ker bi tja moralo iti, temveč zato, ker so vsi, ki so bili prepričani, to s prodajami naredili. Dokler je tak FOM/FUD, do takrat tako gibanje. Ne rabimo TA analiz, dovolj je pogledati, ali so komentarji v smeri FUDa ali pa FOMOta.
galu ::
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-r... - nekaj v povezavi s tem sem objavil že pred par tedni.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Vazelin ::
Moj prišepetovalec, 95 letni vrač s 50cm brado iz Katmanduja, mi je poslal mail v katerem je rekel, da bo BTC v roku treh mesecev 10k USD.
Jaz "temperaturo" kripto marketa spremljam prek cene grafičnih kartic in ta ki jo jaz gledam se je v zadnjih dneh pocenila še za nadaljnjih 20 € (skupaj v mesecu dni za več kot 70 €), kar pomeni, da optimizma ni več in tudi trgovci pričakujejo nadaljnje padanje. Tudi na Bolhi se pojavljajo vedno novi mining rigi za cca. 3.500 €, kjer se ti investicija ob današnjih cenah ne povrne niti v dveh leti pa četudi bi imel elektriko zastonj oziroma bi imel mining rig v avtu, priključenem na brezplačno polnilnico. Trenutno gre žal še vedno za FUD trend, brez resnih znakov izboljšanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
galu ::
@galu: nvt ratio zaostaja, glej raje tole: http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-s...
Nisem fan indikatorjev indikatorjev - morda zato, ker ne daytradeam. Poleg tega lahko enostavno zmanjšaš glajenje (averaging window) za nvt in dobiš bolj ažurno vrednost. Vsekakor pa pri takih odstopanjih to niti ni pomembno, ker je btc, glede na transakcije, več kot očitno precenjen.
Tako to gre.
perci ::
Ce bi mislili, da bo slo na 20k, bi preprosto kupili btc po 7k, se ti ne zdi?
Seveda je pesimizem, zato pa smo na 7k. Ne rabis gledat bolhe, da to ugotovis. Tam se sentiment trga zaznava z obcutno latenco.
Seveda je pesimizem, zato pa smo na 7k. Ne rabis gledat bolhe, da to ugotovis. Tam se sentiment trga zaznava z obcutno latenco.
Tilen ::
Meni se zdi, da je 7000 USD za virtualen digitalni zapis, ki ga je mogoče kadarkoli neomejeno klonirati z enakimi parametri pod drugim imenom, še vedno precej denarja. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
kakob ::
Meni se zdi, da je 7000 USD za virtualen digitalni zapis, ki ga je mogoče kadarkoli neomejeno klonirati z enakimi parametri pod drugim imenom, še vedno precej denarja. :)
Zakaj ga ne skloniraš nkrat in si vladar sveta?
Never take a financial advice from someone who works for a living.
To se mi ne zdi legitimen odgovor.
Razlika med mojim identičnim, bi bila samo v številu vernikov v obstoječ digitalni zapis pod drugim imenom. Kako dosežemo to vero, lahko trenutno vidimo iz kripto scene. Večinoma so to neke novice, ki nas prepričujejo v neko uporabno vrednost, katera je v bistvu identična pri mojem kloniranem digitalnem zapisu pod drugim imenom.
Ko enkrat to vse odvzameš, ostane zelo malo.
Skratka, če ime "Bitcoin" zamenjaš s katerim koli poljubnim imenom in to ime začneš enako intenzivno oglaševati, kot Bitcoin, bo slednjemu narasla cena, prvemu pa padla. Enostavno zato, ker je osnova identična in noben ne ponuja več. :)
Zato, ker tako intenzivnega oglaševanja nikakor ne bi mogel doseči, tudi imaginarna vrednost produkta z identičnimi parametri, ne bi bila niti približno enaka. Prepričati bi moral še finančne strokovnjake, katerim je v bistvu vseeno, kakšna je smer, samo da se vrti (prodaja ali kupuje), oni pa služijo s provizijami.
Zato tudi vrednost ne more zrasti bistveno bolj, kot to zaznava google Trends.
https://trends.google.com/trends/explor...
To je vaša vrednost. Manj kot se ime omenja, manj je vredno. Tehnologija pri kloniranih konkurentih je identična.
Ko enkrat to vse odvzameš, ostane zelo malo.
Skratka, če ime "Bitcoin" zamenjaš s katerim koli poljubnim imenom in to ime začneš enako intenzivno oglaševati, kot Bitcoin, bo slednjemu narasla cena, prvemu pa padla. Enostavno zato, ker je osnova identična in noben ne ponuja več. :)
Zato, ker tako intenzivnega oglaševanja nikakor ne bi mogel doseči, tudi imaginarna vrednost produkta z identičnimi parametri, ne bi bila niti približno enaka. Prepričati bi moral še finančne strokovnjake, katerim je v bistvu vseeno, kakšna je smer, samo da se vrti (prodaja ali kupuje), oni pa služijo s provizijami.
Zato tudi vrednost ne more zrasti bistveno bolj, kot to zaznava google Trends.
https://trends.google.com/trends/explor...
To je vaša vrednost. Manj kot se ime omenja, manj je vredno. Tehnologija pri kloniranih konkurentih je identična.
Zgodovina sprememb…
Kako je to drugače od katerekoli druge masovne halucinacije npr klasična fiatola?
Razlogi zakaj se motiš so tudi v odgovoru na vprašanje "In zakaj 'bitcoin cash' danes ni 50% 'bitcoina'?"
Večji kot je market cap, bolj je uporaben, bolj kot je uporaben, večji je market cap...
Razlogi zakaj se motiš so tudi v odgovoru na vprašanje "In zakaj 'bitcoin cash' danes ni 50% 'bitcoina'?"
Večji kot je market cap, bolj je uporaben, bolj kot je uporaben, večji je market cap...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kakob ()
Ne, to sploh ni res. Za uporabo verižnih blokov lahko imaš vrednost 0.000000000001 in pač nešteto digitalnih zapisov. Ne rabi imeti ta zapis nobene višje ali nižje vrednosti, samo obstoj.
Ne, to sploh ni res. Za uporabo verižnih blokov lahko imaš vrednost 0.000000000001 in pač nešteto digitalnih zapisov. Ne rabi imeti ta zapis nobene višje ali nižje vrednosti, samo obstoj.
Seveda je res, premakni 1bn, če je bitcoin vreden 0.000000000001. Ne bo šlo.
Zakaj ne uporabiš doge coina? Ker tudi tam ni likvidnosti. :)
Midva lahko uporabiva en "satoši" za transakcijo in rečeva, da je samo med nama to vredno milijon in vse karakteristike oziroma lastnosti take transakcije ostanejo.
Zgodovina sprememb…
Midva lahko uporabiva en "satoši" za transakcijo in rečeva, da je samo med nama to vredno milijon in vse karakteristike ostanejo.
To ni res. Midva sicer lahko rečeva karkoli, ampak to nima veze z realnostjo. Če želim ta 'miljon' pretvoriti v kakšen drug 'miljon' potrebujemo druge ljudi v konsenzu s to valutacijo. To velja za vse valute.
Jaz to gledam s stališča uporabne vrednosti. Če bi mi recimo bitcoin omogočil, da na mesečni ravni prihranim par sto evrov na raznih provizijah me niti ne zanima, koliko me stane ta digitalni zapis, važno da imam na koncu občuten prihranek. Da bi pa dajal 7000 USD za nek digitalni zapis samo zato, ker par čudnih primerkov špekulira, kako bo šlo ne vem do kdaj #ToTheMoon je pa z mojega vidika traparija. Pa ne rečem da ne moreš imeti sreče, kot so jo imeli tisti, ki so ujeli zadnji FOMO btc do 20K in pravočasno prodali. Ampak to je loterija in mnogi so v tej kripto mrzlici lahko opazili, da se da tudi zelo hitro izgubiti zelo veliko osovraženega fiata, ki ga rabiš za kruh kupit.
Drži, vendar za prenos milijona ne rabiš prenesti za milijon satošijev, samo en satoši rabiš in contract, ki pravi, da je vreden milijon. Lahko je to samo med tremi vaškimi kmeti, ki se držijo dogovora, med vsemi ostalimi je pa to vredno en cent. V kolikor bi želel samo tehnologijo uporabiti, se razume.
Na različnih koncih sveta so za različne potrebe plačevanja primerne različne tehnologije prenosa halucinacije vrednosti.
News at 11.
News at 11.
PlayTheGame ::
Manj kot se ime omenja, manj je vredno. Tehnologija pri kloniranih konkurentih je identična.
Če bi bilo to tako preprosto in odvisno le od oglaševanja (FOMO novice), bi bili XRP hodlerji že zdavnaj v penziji.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
XRP sploh ni blockchain. Niti decentraliziran ni, če Ripple ugasne service in website, vsi ostanejo brez denarja. Enako velja za IOTA btw.
Zgodovina sprememb…
Red_Mamba ::
XRP sploh ni blockchain. Niti decentraliziran ni, če Ripple ugasne service in website, vsi ostanejo brez denarja. Enako velja za IOTA btw.
pri IOTA ostanes brez tud ce ne ugasnejo service
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Machete ::
Kupte si lopate, pa delat se spravte. Gamat kockarska.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
PlayTheGame ::
Ko smo že pri XRP-ju, lepo raste. Mogoče bodo pa končno prišle do izraza vse dobre novice oz. "oglaševanje"
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
Kupte si lopate, pa delat se spravte. Gamat kockarska.
Jaz sem kar kramp.
Ampak so že delistal zaradi premalo prometa.
perci ::
Ko bo kakob mel froce, bo videl, da si lahko suzenj, tudi ce imas neomejeno denarja :).
In da to sploh ni tko slabo :).
In da to sploh ni tko slabo :).
Pri ripplu ima lahko že dlje časa vsak svoj serveček doma, folk pa še vedno nabija o centralizaciji.
No, brihten ravno nisi.
Btw, čeprav pamet ni povezana s premoženjem, to velja samo pri preučevanju posameznika. On average ne velja.
Pri ripplu ima lahko že dlje časa vsak svoj serveček doma, folk pa še vedno nabija o centralizaciji.
No, brihten ravno nisi.
Btw, čeprav pamet ni povezana s premoženjem, to velja samo pri preučevanju posameznika. On average ne velja.
Tebe smo preučili. Dobro, da si sosed drugih ljudi. Kaj ima brihtnost veze s centralizacijo rippla?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
No, brihten ravno nisi.
Tebe smo preučili. Dobro, da si soded drugih ljudi. Kaj ima brihtnost veze s centralizacijo rippla?
Ja izgleda da jo potrebuješ, da jo ugledaš.
identična pri mojem kloniranem digitalnem zapisu pod drugim imenom.
https://forkgen.tech
The king is dead, long live the king!
Zgodovina sprememb…
Ja izgleda da jo potrebuješ, da jo ugledaš.Očitno ne bom. Bi bil tako prijazen, pa bi povedal? Lahko pa tudi blefiraš dalje.
https://blog.bitmex.com/the-ripple-stor...
profdoktor ::
Aquafriend je izjavil:
Cez 5 min pride video analiza za 3 altcoine
To mi delaj!!! Se že veselim. Kako lepo je mastno služit, medtem ko ostali vsak dan znova obupujejo ob pogledu na portfelj. Tak prav poseben gušt, kajneda?