» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
674 / 976
»»

pejt_u_kujac ::

@pero v bistvu je tle srčika problema, in sicer če rabiš denar. Problem večine je, da ima prešvoh roke in rabijo denar v kratkem časovnem obdobju. Skratka en Rothschild se komot špila na dolgo obdobje in mu 18 let čakat ni panike. Večina nas si ne more privoščit niti 18 mesecev (ok baje un kebab ne sodi sem >:D), kaj šele več, tko da pač iščemo nekaj kar ima višji donos, kot ga dobiš na banki, če vežeš denar (zanč sem šel mimo gorenske banke in so oglaševali 1,11% letno obrestno mero).:))
The Federal Reserve System (((FED))) is as federal
as Federal Express. -Eustace Mullins

perci ::

Povsem isto velja za kripto. Vsi smo vedeli že za 10k, da je histerija, za 20k pa smo bili blown away. Tisti, ki nismo kupovali takrat tudi danes nismo na izgubi ali pa je ta primerljiva z delniškim trgom.

Mimogrede, kdor je kupil v 2007 našo preljubo Krko, je trenutno na več kot 50% izgubi. Nominalno, brez upoštevanja inflacije.

Mato989 ::

perci je izjavil:

Povsem isto velja za kripto. Vsi smo vedeli že za 10k, da je histerija, za 20k pa smo bili blown away. Tisti, ki nismo kupovali takrat tudi danes nismo na izgubi ali pa je ta primerljiva z delniškim trgom.

Mimogrede, kdor je kupil v 2007 našo preljubo Krko, je trenutno na več kot 50% izgubi. Nominalno, brez upoštevanja inflacije.

Tako je... 10k je bil FOMO! ko je prebilo 10k, je bil FOMO znak jasen... je pa večino presenetel bull run od 10k do 20k...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

dronyx ::

Mato989 je izjavil:

Tako je... 10k je bil FOMO! ko je prebilo 10k, je bil FOMO znak jasen... je pa večino presenetel bull run od 10k do 20k...

Moram reči da v tem času nisem razumel tistih, ki so BTC kupovali pod 2500 (pred avgustom 2017) kako niso prodali. Jaz zase vem da bi bila 10.000 USD meja ko absolutno prodam brez razmišljanja kam bi še lahko šlo. Sam sem imel nekaj denarja v vzajemnem skladu, samo sem vse prodal, ker se mi je zdelo da je verjetnost za nadaljnjo tako rast bistveno manjša kot pa verjetnost za konkreten padec. Donos je bil dober, tako da me ne zanima "kaj bi bilo če bo"...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Aquafriend ::

Btc pada od prvega dne, odkar so uvedli cme futures. Nakljucje? Ce nimate informacij, kam bo sla cena ni ravno fajn. Zato ce vam je mar do svojih bitcoinov, si poiscite dobre signale. Ni treba prit v naso skupino, pejte po svoje. Dobronameren nasvet. Ne sparajte tist drobiz. Ne samo, da boste preprecili ogromno izgubo, celo zasluzili boste.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Moram reči da v tem času nisem razumel tistih, ki so BTC kupovali pod 2500 (pred avgustom 2017) kako niso prodali. Jaz zase vem da bi bila 10.000 USD meja ko absolutno prodam brez razmišljanja kam bi še lahko šlo. Sam sem imel nekaj denarja v vzajemnem skladu, samo sem vse prodal, ker se mi je zdelo da je verjetnost za nadaljnjo tako rast bistveno manjša kot pa verjetnost za konkreten padec. Donos je bil dober, tako da me ne zanima "kaj bi bilo če bo"...

Za druge ne vem, ampak jaz sem osebno sebi postavil mejo 350k... ko/če bi prišel do te cifre bi skeširal 300k ostalo pa pustil "forever"... Je pa tudi res da jaz imam BTCja le 0,1... Če bi pa kupil BTC po manj kot 1.000 bi pa tudi jaz pri 15k+ prodal...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

-valvoline- ::

Pri 6k btc in 300usd eth bosta dva mozna scenarija, se bo spet vklopil tetherprinter ali bodo kriptostavnice tvegal pa z nagrabanim denarjem poskusal spet napumat tecaje, al bo vse going down to 0.

Zgodovina sprememb…

Pri 6k brez posredovanja bo game over, naprej bo padalo bolj k je prej raslo.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

perci je izjavil:

Mimogrede, poglej koliko časa je nepremičninski trg rabil, da si je opomogel.

8 let naj čakam da postanem multimiljonar?
ne hvala, raje harakiri!
najkasneje 2020!!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

tikitoki ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Vprašanje za milijon dolarjev.

Je to najnižja točka ali še gre nižje? 8-)

Sam sem preprican, da bo slo se nizje. Ali pa je kdo slisal kaksne dovolj spodbudne novice?

gruntfürmich ::

dronyx je izjavil:

večinoma se je folk prepozno vključil in dobički niso tako zelo veliki. sploh v BTC je bila huda revščina; če si gledal kakšne alte in njihovo rast si se kar zjokal.
kot drugo pa to da folk ni imel plana in strategije, ampak samo mun, miljoni in lamboti. ter predvsem halucinacije da bodo zadeli vrh; skratka idealni trejderji ko vedo kdaj se zabava konča...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

perci ::

tikitoki je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Vprašanje za milijon dolarjev.

Je to najnižja točka ali še gre nižje? 8-)

Sam sem preprican, da bo slo se nizje. Ali pa je kdo slisal kaksne dovolj spodbudne novice?

Ravno take prepričanosti so velikokrat znak, da se bo zgodilo ravno obratno. Ali pa tudi ne :).

PrihajaNodi ::

gruntfürmich je izjavil:

perci je izjavil:

Mimogrede, poglej koliko časa je nepremičninski trg rabil, da si je opomogel.

8 let naj čakam da postanem multimiljonar?
ne hvala, raje harakiri!
najkasneje 2020!!!

Pa saj ti si že v penziji kot kabok ali še vedno hodipš na tlako?

Kaj bom neotov kupil če pride na 2. To bo veselje.

Zgodovina sprememb…

sarma832 ::

Mehurček je pač počil.

Na veliko se je kupovalo npr Rippla, ki sploh ni kriptovaluta in natege kot so Tron. Tehnologija nima nobene veze z tem.
Mrhovinarji market makerji so zavohali priložnost in spumpali te coine do konca. Če to ni bil "irrational exhuberance", potem nevem kaj bi lahko bilo.

Res je, da sta Bittrex in Binance zaprla vrata za registracije in ko je zmanjkalo dotoka novih naivnežev, pritegnila se je pozornost regulatorjev, so pač pobrali vse ven in smo dobili novo generacijo bagholderjev.

Pomoje se bo bubble vrnil, ampak nevem kako in kdaj. Precej verjetno je da gre BTC na 1-5k$, da vsak hodler reče "jebemtiš, kripto je nateg. Tole nikoli ne bo šlo več gor" in proda, whali lepo akumulirajo coine, potem pa počasa čas za novo rundo.

Da gre BTC na 50k$, bi bilo potrebno da prvo umre, potem da wall street spet pokupi, nato pa še da approvajo kakšen ETF v ameriki, da lahko vsakdo(tudi starejši) kupijo Bitcoina. Če bi obstajal ETF, bi bili bolj zaupljivi, predvsem starejši mislim da so bili dosti skeptični do teh novih idej in so večinoma kupovale mlajše generacije.

Sicer bodo najbolj trending verjetno spet altcoini, ker vsak želi na hitro obogateti, ampak Bitcoin je vstopna točka tako da ponavadi prvi zraste, nato pa se denar preliva v altcoine. Je pa res, da menjalnice dodajajo USD pare, tako da se lahko to spremeni.

Pomoje je zelo verjetno da bo Cardano ena izmed vročih žemljic v prihodnjih letih. Poleg tega pa je dejansko tudi zanimiv kot long-term bet. Praktično Bitcoin 2.0

IL_DIAVOLO ::

Ce pride na 100 dolarjev, se lahko upokojim 8-)

Yusef ::

Ej pudlji.

Brez medveda ni bika. Brez te velike volatilnosti ni Lambotov. Bitcoin je imel zmeraj tak cikel mega padcev in zmeraj se je pobral. Ko začneš gledati awarness se je le ta s večanjem tega dvigala in vsak padec je sledil na večji ATH.

Nazadnje je bil community tako toksičen 2015 (takrat sem vstopil notri jaz z malo več denarja, sem pa že prej, a s premalo $). Pa dejansko takrat je izgledalo vse shit. Par borz, premalo ljudi, Mt. Gox scene, ki so zavrle to sceno za par let in še danes po mojem mnenju zavirajo po nepotrebnem, Bitcoin je vsak povezoval s deep webom in spletnimi kriminalci ter bla bla bla.

Kaj se pa danes dogaja? Giganti razpoznavajo neko uporabno vrednost blockchaina in dejansko se zliva v to neprimerno več denarja kot 3 leta nazaj.

Kaj pa je letos botrovalu temu padcu? Če bi se zgodile stvari danes kot so se leta 2014, bi šli kam dol? Do nafte?

Da nek Facebook, Twitter ali Google banajo ad-e za neke obskurne in bedne Icote bi to zame pomenilo bolj dobro kot slabo novico. od 1600 kriptovalut a koliko jih je že je bedarij in scamov za moje pojme skoraj 99,9%.

In kaj kurac je v tem slabega? Nekaj regulacije in zaščite strank ne bi škodilo, seveda bo težje delati denar s shitcoini, ampak guess what, če hočete nevem kaj se bo tudi to moralo malo urediti na tem področju. Da naivneži vlagajo v ICO-te na podlagi nekih skoraj da ne donacij...no to ne bo moglo dolgo iti.

Niti, da nekateri gledate samo na supply nekega coina in da se ga kupi na začetku ter spumpa in dumpa.

In nekateri tule razgabljate, da te tu notri zaradi TEHNOLOGIJE in široke dobrobiti za človeštvo? :))

Potlej se pa čudite, ko se vam vse taja izpred očmi. In vi bi Lambota v pol leta?

tommorrow ::

PrihajaNodi je izjavil:

https://medium.com/@super.crypto1/4th-d...

Zato pa jaz ne kupujem btc ;) preveč je zmanipuliran. Mogoče, če bo 2k.

sarma832 ::

Da pride na 100$ bi moral biti market cap več kot 2,5 triljona(ameriški).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sarma832 ()

tommorrow je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Aja? Kako pa potem menjaš pare? Ga kupiš.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

tommorrow je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Aja? Kako pa potem menjaš pare? Ga kupiš.

Ojoj smo natančni (tečni). Nikol ga nimam dalj kot minuto, ok?

Dovolj da plačuješ feeje, kar pa je bistvo BTC - ja.

IL_DIAVOLO ::

sarma832 je izjavil:

Da pride na 100$ bi moral biti market cap več kot 2,5 triljona(ameriški).

Ja, se strinjam. More or less impossible.

profdoktor ::

Folk je danes čisto zbegan okoli virtualnega denarja. Težko je ločiti prvi april od lažnih novic in pravih novic. Pričakujem padec BTC do 5999$ ali več.

profdoktor, ti nam ustvarjas 1. april vsak dan :)

Zgodovina sprememb…

Aquafriend da ne boš danes hiše obesil na 5x vzvod. Lahko da je dojava tudi prvi april. :D

Evo se je že začel pobirat. Baba mi je pravkar naredila BJ. neo ta je obrnilo za 45% zunaj sicer piha veter ampak ok, dan bo še lep.

Horejšio ::

Danes ni nikomer za verjet. Že sicer je bl jeba :)

PrihajaNodi je izjavil:

Zaenkrat nujno zlo.

tommorrow je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Zaenkrat nujno zlo.

Ni res.

https://cobinhood.com/home

Bankera pa še pride, tam boš pa še dividende dobival.

jimyboy ::

Mi lahko gdo pove kje na Binancah si nastaviš da ti pri trgovanju kaže več kot dve decimalki za ceno kovancev zdaj kaže npr. TRX 0,04$ jaz bi pa rad da bi TRX 0.04123..$

Gledam malo https://www.ccn.com in ne vem katero je prvi april. Lahko kdo pomaga?

Vazelin ::

evo, gremo pod 250mlrd cap-a. razen če je cap na CMC 1. april:))

zgleda gremo na 200 :/

cebelar123 ::

Malo prepozno so dodali :) ravno pravo valuto

Clock is ticking...

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

zgleda gremo na 200 :/

Ja, žalostno. Da sem se malo razvedril sem šel gledat vremensko napoved na Arso. Od petka dalje sami sončki in 20 stopinj. Mogoče se potem ogrejejo tudi kripto investitorji...:)

LOL, dodali LAMBO valuto, BTC pa na 4000 EUR. Grdo, grdo. HODL!

sedaj že CMC trolla :)) lambo

Upam da ste tisti, ki služite na padcih in vzponih opazili, da zanje čase sploh ni več vzponov? Namreč prej se je tečaj po hujšem padcu pobral za 10 - 20 % ali še več, nakar potem spet padel. Z malo sreče se je tu verjetno dalo služiti lepe procente če si pravi čas prodajal in nazaj kupoval. Ampak kot kaže sedaj je tudi to mimo in večina stavi na padce oziroma prodaja na kratko.

Dajmo napovedat kam bo odletelo. Jaz pravim 5800$ za BTC in 290$ za ETH. Dam 5 XRP za tistega, ki ugane dno! :)

profdoktor je izjavil:

Dajmo napovedat kam bo odletelo. Jaz pravim 5800$ za BTC in 290$ za ETH. Dam 5 XRP za tistega, ki ugane dno! :)

Dno je težko napovedat, ker možno da bo enkrat na ničli. Za BTC pa napovedujem, da bo junija 2018 dosegel isto vrednost, kot jo je imel junija 2017 pri vrednosti okrog 2500 USD.

Pa nisem škodoželjen ali da ne bi hotel da nekateri s kriptom dobro služijo. HOČEM SAMO KUPIT JEBENO GRAFIČNO KARTICO SREDNJEGA RAZREDA ZA PRIPOROČENO CENO PROIZVAJALCA POD 300 €!

Zgodovina sprememb…

sumixam666 ::

Odletelo bo do tja kot si bojo kiti zamislili ...Sem pa mnenja da je tole zbijanje cene načrtno delo velikih igralcev ...

Whali so bili ze konc decembra obvesceni o dronyxovih praznicnih zeljah. Od takrat dumpajo ceno, da si bo dronyx lahko kupil 1 graficno po ugodnejsi ceni. Po tem< ko si bo kupil, pa bodo spet zaceli pumpat bitcoin.

Aquafriend je izjavil:

Whali so bili ze konc decembra obvesceni o dronyxovih praznicnih zeljah. Od takrat dumpajo ceno, da si bo dronyx lahko kupil 1 graficno po ugodnejsi ceni. Po tem< ko si bo kupil, pa bodo spet zaceli pumpat bitcoin.

Tu ne gre za teh 100 €. Gre za princip. Lahko bi se barabe potrudile in naredile grafične kartice ki za miniranje ne bi bile uporabna. Sem prepričan da se to nekako da. Ampak njim se jebe, važno da se kartice dobro prodajajo pa čeprav je to segment za katerega sploh produkt ni namenjen. Bomo videli kdo se bo na koncu te manije smejal!

Pa veselica se po moje na kripto marketu začne ko bodo začeli z masovno prodajo še kripto tajkuni in vsi tisti ICO-ti, ki niso pravočasno zamenjali zbranega kripta za denar.

Zgodovina sprememb…

tonis ::

@dronyx verjetno ravno zato niso pretirano povečali proizvodnje grafičnih , da ne bi postali bag holderji lastnih produktov.
Jaz .com balona ne poznam iz prve roke, sem pa slišal da se je takrat na ta način zaklal Cisco, ker so proizvajali na veliko, potem pa pok.

Horejšio ::

6100 BTCUSD se nakazuje kot zadnja meja pred paniko. Nehite prodajat upm :)

tonis je izjavil:

@dronyx verjetno ravno zato niso pretirano povečali proizvodnje grafičnih , da ne bi postali bag holderji lastnih produktov.
Jaz .com balona ne poznam iz prve roke, sem pa slišal da se je takrat na ta način zaklal Cisco, ker so proizvajali na veliko, potem pa pok.

Nisem mislil da bi povečali. To mi je jasno da je investicija, ki se lahko ne bi obnesla. Narediti bi morali grafične kartice, ki za miniranje ne bi bile uporabne. namreč vsak proizvajalec, ki razmišlja na dolgi rok si želi ohraniti kupce, katerim je izdelek v osnovi namenjen.

Dtrader ::

Ja, verjetno. Proizvajalcu je pomembna samo prodaja... in to komurkoli...
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
««
674 / 976
»»