Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
-valvoline- ::
pri kriptotih je pa itak vse navadna pump n dump strategija nekih velikih playerjev k so zasluzek ze pobral, ostali se pripravite in dobro namazite tazadnje luknjice
Kripto ::
Ma fora je da je to pač sedaj le FUD in panika noobov. Sploh ni tako hudo.
Kitajci bodo kupovali tako ali drugače. Kitajska pa je tole "banala", da bodo lahko nato regulirali. Nič novega. Le folk joče in vzganja paniko.
Tudi jaz sem podobnega mnenja, določene coine bodo odstranili, na borzah bodo ostali preverjeni coini, ICO odpade, zadeva bo regulirana. Kupovali bodo tako ali tako, samo drugje. V vsakem primeru je bolje imeti regulirano kot pa črni trg. Črni trg vedno nastane, ko se nekaj prepove ali pa se najdejo drugi načini.
Mislim, da Kitajci niso neumni, da bi se izločili iz trga kriptovalut saj bi bila to dolgoročna strateška napaka glede na to, da je kar nekaj resnih kriptovalut, ki bodo vplivale na gospodarstvo in razvoj tehnologije(trgovina, bančništvo, plačilni promet itd.).
Jerry000 ::
Imam eno vprašanje. Po res dolgem času bi rad nekaj nakazal na bitstamp ali kraken. Ker želim da stvar steče kar se da hitro, kaj mi priporočate? Gre hitreje skozi na bitstampu ali kraknu (mika me bitstamp)? Verjetno denar še ne bo danes na borzi? Tele cene coinov padajo kot naši nasprotniki v košarki :D.
Heisenberg ::
my 5 cents...
kot ugotovljeno je predvsem letos postal Bitcoin mainstream in stem povezano je vstopilo v svet kriptovalut veliko novincev, med katere se štejem tudi sam. Vlagali smo na vrhuncu oz. v obdobju neizmerne rasti. To je pritegnilo tudi veliko oz. še večjo pozornost starodobnih valut t.i. bančnikov. Kateri pa seveda želijo kriptovalute na vsak način uničiti oz. 100% regulirati, da bodo še vedno lahko siromašili planet za njihov profit.
Vsekakor vidim trenutno kripto krizo kot nekaj pozitivnega. Celotno področje potrebuje eno dobro čistko. Najmočnejši bodo preživeli in kar nas (krtiptovalute) ne ubije nas naredi močnejše!
Bančniki sejejo strah že leta - skozi kupljene medije, da je bitcoin tik pred padcem in podobno, med tem pa je bitcoin rastel in rastel in rastel.
Ne pozabimo da je v kriptovalute vpeljanih na stotisoče ljudi. Recimo rudarji ne bodo kar tako zaprli rudnikov in vrgli puško v koruzo.
Edino kar lahko naredimo je da držimo valute in NE prodamo! Tudi če vsi prepovedo ICOje, tržnice itd... bo na DOLGI ROK vendo rast, ker ljudje iščemo svobodo in v modernem svetu je ni večje svobode kot svobode od banke in njihovega sistema.
kot ugotovljeno je predvsem letos postal Bitcoin mainstream in stem povezano je vstopilo v svet kriptovalut veliko novincev, med katere se štejem tudi sam. Vlagali smo na vrhuncu oz. v obdobju neizmerne rasti. To je pritegnilo tudi veliko oz. še večjo pozornost starodobnih valut t.i. bančnikov. Kateri pa seveda želijo kriptovalute na vsak način uničiti oz. 100% regulirati, da bodo še vedno lahko siromašili planet za njihov profit.
Vsekakor vidim trenutno kripto krizo kot nekaj pozitivnega. Celotno področje potrebuje eno dobro čistko. Najmočnejši bodo preživeli in kar nas (krtiptovalute) ne ubije nas naredi močnejše!
Bančniki sejejo strah že leta - skozi kupljene medije, da je bitcoin tik pred padcem in podobno, med tem pa je bitcoin rastel in rastel in rastel.
Ne pozabimo da je v kriptovalute vpeljanih na stotisoče ljudi. Recimo rudarji ne bodo kar tako zaprli rudnikov in vrgli puško v koruzo.
Edino kar lahko naredimo je da držimo valute in NE prodamo! Tudi če vsi prepovedo ICOje, tržnice itd... bo na DOLGI ROK vendo rast, ker ljudje iščemo svobodo in v modernem svetu je ni večje svobode kot svobode od banke in njihovega sistema.
gruntfürmich ::
se vidi da si šele letos vstopil
toliko neumnosti na enem mestu pa že dolgo ne...
toliko neumnosti na enem mestu pa že dolgo ne...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
PrihajaNodi ::
Edino kar lahko naredimo je da držimo valute in NE prodamo!
Ta taktika mi ni najbolj vsec. Zakaj? Ker lahko kupis jutri vec ce danes prodas. Nic pa ne kaze na okrevanje. Saj ko je bull rast lahko vstopis kadarkoli na vlakec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
dexterboy ::
@Heisenberg;
si ti tale tekst od kje skopiral? Ker se mi zdi, kot, da bi ga napisal kakšen dober borzni prodajalec :)
( nisem mislil osebno nikogar žaliti )
si ti tale tekst od kje skopiral? Ker se mi zdi, kot, da bi ga napisal kakšen dober borzni prodajalec :)
( nisem mislil osebno nikogar žaliti )
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
kingsix ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ta taktika mi ni najbolj vsec. Zakaj? Ker lahko kupis jutri vec ce danes prodas. Nic pa ne kaze na okrevanje. Saj ko je bull rast lahko vstopis kadarkoli na vlakec.
Večina proda...trend ae malce obrne in zaradi neučakanosti vstopijo nazaj not z izgubami.
Morda ti taka taktika ni najbokj všeč, je pa najmanj tvegana...seveda če imaš v rokah prave coine.
Kripto ::
Heisenberg je izjavil:
my 5 cents...
V napisanem je veliko resnice, ampak tudi precej romantike :) to sem v enem izmed svojih postov obrazložil glede neodvisnosti, decentraliziranosti kriptovalut... ko se je omenilo neke primerjave.
PrihajaNodi je izjavil:
Večina proda...trend ae malce obrne in zaradi neučakanosti vstopijo nazaj not z izgubami.
Morda ti taka taktika ni najbokj všeč, je pa najmanj tvegana...seveda če imaš v rokah prave coine.
Zato pa imaš fiat pripravljen ko se obrne
Market cap že na 108
Zgodovina sprememb…
martincek1 ::
Market cap v eni uri iz 114B na 108B, izgleda kot da se je padanje cen šele dobro začelo.
krneki0001 ::
deleted ::
Bitstamp bo čez par urc gor, če maš normalno banko in prav nakažeš.
Banka je Abanka.
abanet sepa in čez par urc je gor, če maš vsa polja ok.
Super, hvala!
Malo me mika ETC (ethereum classic), mislite da se splača?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
hammock ::
krneki0001 je izjavil:
SEPA na Kraken bo zvecer gor najverjetneje, najkasneje jutri zjutraj.
3 dni pa res.
Potem pa nekaj narobe delas, nikoli nisem cakal vec kot 24ur (razen ce je vikend vmes). Ali pa imas neko nikakvo banko.
BuDi79 ::
Kriptošola je prav zanimiva. V pol leta se je zgodilo več kot na normalnih borzah v več letih. Kljub temu padcu bo na koncu lep del ljudi zaslužil vsaj za sladoled (morda so bili vmes celo nekaj časa bogataši), ob tem da so se nekaj mesecev lepo zabavali, bolj kot bi igrali povprečno računalniško igro.
Dogajanje je ob tem z malo pameti ves čas primerno počasno za vsakega začetnika, ves čas se da spremljat in kadarkoli izstopit (ali vstopit), ko je bil zlom 2008 večina niti ni vedela/verjela kako njihov vložek res pada niti ni bil možen trenutni izstop. Pok se je za čisto povprečnega malega človeka zaradi nevednosti/počasnosti sistema zgodil takorekoč čez noč, zaradi neznanja in optimizma so bili prepričani da konca ne bo. Danes upam, da je večina vedela več in ne bo po 10 letih še vedno 30%+ v minusu (kot pri povprečju skladov)
Dogajanje je ob tem z malo pameti ves čas primerno počasno za vsakega začetnika, ves čas se da spremljat in kadarkoli izstopit (ali vstopit), ko je bil zlom 2008 večina niti ni vedela/verjela kako njihov vložek res pada niti ni bil možen trenutni izstop. Pok se je za čisto povprečnega malega človeka zaradi nevednosti/počasnosti sistema zgodil takorekoč čez noč, zaradi neznanja in optimizma so bili prepričani da konca ne bo. Danes upam, da je večina vedela več in ne bo po 10 letih še vedno 30%+ v minusu (kot pri povprečju skladov)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
krneki0001 je izjavil:
SEPA na Kraken bo zvecer gor najverjetneje, najkasneje jutri zjutraj.
3 dni pa res.
Potem pa nekaj narobe delas, nikoli nisem cakal vec kot 24ur (razen ce je vikend vmes). Ali pa imas neko nikakvo banko.
Banka že da naprej, problem so nemci, ki zadržijo za en dan, potem pa še kraken, ki ne sfolga vseh nakazil.
Kolega je čakal 2 tedna, drugi 5 dni, jaz pa sem zadnjim nakazilom 3 dni (okoli 1 septembra sem nakazal gor). Je bilo pa pred parimi meseci veliko hitreje kot danes.
Qcube ::
Jaz sem na kraknu že 3x v istem dnevu, sem nakazal do 9h zjutraj, ob 15h je bilo na krakenu. Enako nazaj na račun, samo 1 dan.
chavlji ::
Napeto! ;)
Jaz se strinjam z Nodijem. Super da pada, da imamo newcomerji več šans, da smo čez 5 let milijonarji. Upam, da pade na jurja.
Zakaj je BTC po vsaki krizi močnejši? Ker vsakič več folka spozna za kako genijalno reč gre. Da se je ne da uničit, regulirat,... (Ok, edino če nekdo izumi kvantno rudarsko farmo in lahko reversa transakcije. Ampak v tem primeru ima svet hujše težave kot je BTC).
Tako da ne se sekirat...*
* Razkritje: Avtor v trenutku pisanja prispevka ne holda, ampak čaka na Nodije vlak.
Jaz se strinjam z Nodijem. Super da pada, da imamo newcomerji več šans, da smo čez 5 let milijonarji. Upam, da pade na jurja.
Zakaj je BTC po vsaki krizi močnejši? Ker vsakič več folka spozna za kako genijalno reč gre. Da se je ne da uničit, regulirat,... (Ok, edino če nekdo izumi kvantno rudarsko farmo in lahko reversa transakcije. Ampak v tem primeru ima svet hujše težave kot je BTC).
Tako da ne se sekirat...*
* Razkritje: Avtor v trenutku pisanja prispevka ne holda, ampak čaka na Nodije vlak.
Jaz sem na kraknu že 3x v istem dnevu, sem nakazal do 9h zjutraj, ob 15h je bilo na krakenu. Enako nazaj na račun, samo 1 dan.
Tudi jaz, do nekje začetka avgusta. Nazaj še vedno dobim takoj. Ampak ne vem kakšne probleme imajo, samo čakal sem 3 dni sedaj v septembru, da je prišel denar na račun. Sem šel gledat v spletno banko. 4.9. zjutraj je bilo nakazano, na kraken je prišlo popoldne 7.9..
Pa je v spletni banki spravljen zapis za nakazilo, samo datum in znesek popravim.
:)sem se naučil da ko je zeleno, lahko vedno vstopiš na vlakec, ko pa tri dni zapored pada vse po 5% in več je pa neumnost izgubiti vse.
Ti kr skoč, sej je tovoren.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Zdej pada kot sneta sekira... Samo čakam da se ustavi da kupim.
Sam glih to je da ne veš kdaj bo tisto "zadnje dno" :/. Vi špekulirate da bo še padalo? Upam da mate prav :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
izbris, vdim da ga lahko dvignejo brez težav.
Zgodovina sprememb…
en majhen nasvet vsem, ki imate valute na borzah shranjene. Nikakor ne dovolite da vam brskalnik ali kak password manager shrani gesla!
Najbolje inkognito okno in ročno vpisovati gesla!
LastPass ni priporočljiv!
iz izkušenj ... slabih izkušenj...
s1m0n ::
Zakaj pa LastPass ni priporočljiv?
Saj tudi kripto valute niso priporočljive, a ne?
Potrebno je tudi razložit zakaj ne...
Če imaš slabo master geslo ni krivec LastPass...
Saj tudi kripto valute niso priporočljive, a ne?
Potrebno je tudi razložit zakaj ne...
Če imaš slabo master geslo ni krivec LastPass...
superpika ::
Heisenberg je izjavil:
en majhen nasvet vsem, ki imate valute na borzah shranjene. Nikakor ne dovolite da vam brskalnik ali kak password manager shrani gesla!
Saj imaš 2FA?
s51as ::
NEO se pa kr drži na 15$, se nič kaj dosti ne ukvarja s padanjem BTCja... zanimivo
It's just me myself and I
kreatorji ico-jev (piramid) so v veliki vecini kitajski lastniki hiper minerskih instalicij, zajeten del nicvrednih icojev takoj narudarijo zase ostali (ovce) navalijo kasneje. malo pompa in pumpa in to je to. sodobni alhemiki. good luck.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
dexterboy ::
@valvoline, lepo napisano
Sploh če si udeležen predavanja o "enmukovancu"
Sploh če si udeležen predavanja o "enmukovancu"
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
kingsix ::
Ta padec sploh ni zaradi Kitajske in tega vsega bullshita..tukaj leži razlog:
https://twitter.com/FloydMayweather/sta...
=)
https://twitter.com/FloydMayweather/sta...
=)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
s51as ::
Jaz sem na kraken dobil denar prej kot v eni uri. Ob 9h sem nakazilo naredil preko spletne banke, ob 9:42 je bil denar gor.
It's just me myself and I
freedom, neidvisnost od banksterjev, digitalni vlak prihodnosti....
hahaha, my ass. kasne floskule.
V resnici je pa tako, da obigatijo tisti v spodnjem delu piramide se najvec kreatorji icojev morajo popusit tisti na vrhu. kriptoti so navadne globalne piramide.
hahaha, my ass. kasne floskule.
V resnici je pa tako, da obigatijo tisti v spodnjem delu piramide se najvec kreatorji icojev morajo popusit tisti na vrhu. kriptoti so navadne globalne piramide.