» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
7 / 976
»»

dronyx ::

legendary je izjavil:

Se popolnoma strinjam. Glavno vprašanje je samo kako nizko oz. visoko želijo poseči in kje se znajdemo mi. Vsekakor jih nekaj zgubi in drugi dobijo.

Seveda se da pobirati drobtinice, ki padejo z mize in marsikdo verjamem da to uspešno počne. Je pa zadeva podobno ko v igralnici, ko ti uspe večkrat dobiti kakšen dobitek, ampak če ne znaš pravi čas nehat na koncu lahko odideš iz igralnice brez vsega.

tikitoki ::

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ničesar noben ne zasluži dokler ne nakaže na TRR :) Torej ti ki masovno prodajajo in kupujejo nazaj in bilance zgledajo dobro niso zaslužili nič, razen figurativno in teoretično... Dvomim da je takšnih res veliko.

Predstavljaj si da si lastiš žetonov, ki so na trgu vredni milijone USD. To začneš masovno prodajat ko je žeton vreden med 300 in 280 USD. Ker se sproži plaz začno še ostali mali lastniki masovno prodajat in potisne ceno krepko navzdol. Ker pa razpolagaš z veliko denarja lahko kadarkoli ta trend obrneš in začneš masovno kupovat ko pade recimo na 220 USD. Na koncu tega postopka imaš v 24 urah še vedno enako količino žetonov, ki so spet nazaj na isti vrednosti kot pred operacijo, razlika ki je lahko tudi 20% pa imaš ali v denarju, ali pa si lastiš še več žetonov kot prej. Ko se taki veliki lastniki združijo in po možnosti uporabijo še kakšne bolj sofisticirane metode za manipulacijo trga je pa sploh zabava. Ampak nekdo pri tej igri mora na koncu vseeno izgubit in nekako dvomim da so to veliki "investitorji".

Sesutje na eni izmed borz res izgleda sumljivo. So spravili Ethereum na 10 centov. Ze dejstvo, da lahko nekaj pade v roku dneva z skoraj 400 dolarjev na 10 centov kaze, da zadeva nima nobene realne vrednosti.

dronyx ::

tikitoki je izjavil:

Sesutje na eni izmed borz res izgleda sumljivo. So spravili Ethereum na 10 centov. Ze dejstvo, da lahko nekaj pade v roku dneva z skoraj 400 dolarjev na 10 centov kaze, da zadeva nima nobene realne vrednosti.

Kakšna je vrednost odločajo kupci. Sesutje vrednosti ETH je prej posledica dejstva, da menjalnice oziroma borze nimajo vgrajenih nobenih varnostnih mehanizmov (circuit breakerjev). Na klasični borzi se trgovanje ustavi če delnica pade za določene procente, da lahko investitorji razmislijo trezno kako naprej in kaj so razlogi za padec. Tu pa je nekdo prišel na borzo z več milijonskim prodajnim poslom, kar je povzročilo najprej seveda občuten padec tečaja, sesutje pa so povzročili potem avtomatski posli, ki so se prožili ob čedalje nižjih vrednostih (tako kot na klasični borzi lahko tudi tu nastaviš da se ti ob neki vrednosti tečaja avtomatično sproži nakup ali prodaja). Je pa v tem primeru zanimivo, da so tisti, ki so pri tako nizkih tečajih uspeli kupiti coine te ohranili, medtem ko je borza tistim, ki so utrpeli izgubo zaradi tega to pokrila iz lastne rezerve. Je pa to vse skupaj precej nenavadno, saj če ni bilo to narejeno namerno ni logike, da bi nekdo naenkrat prodajal tako veliko količino in še to na eni sami borzi. Tisti ki ima za več milijonov coinov ponavadi nekaj pojma o delovanju trga ima, razen če seveda ni podedoval coinov od babice.

Meni je jasno zakaj je prislo do tega. Brez dvoma pa ne bos tega nikoli dosegel pri zlatu in ne gre samo za pomankanje varovalk, gre zato, da gre za spekulacije, ki nimajo popolno nobene povezave z realnim svetom. Seveda tudi ni popolnoma nobenega nadzora.
V trenutni obliki, nobena od teh vlut ne nudi popolnoma nic uporabnega za normalnega posameznika. Edino moznost hitrega zasluzka za tiste, ki imajo sreco in dovolj hitro kupijo in prodajo.

Pa bodite resni, sredstva ne rastejo na drevesih in tudi cudezno ne bo vecje stevilo ljudi obogatelo, ker ni nobene podlage, nicesar, kar bi to pokrilo. Seveda pa bo nekaj ljudi dobro profitirali na naivnosti drugih.

oracle ::

tikitoki je izjavil:

ki nimajo popolno nobene povezave z realnim svetom.

Kaj pa je zate realen svet? To, da delaš 8 ur na dan, vsak dan, da greš 2 tedna na leto na dopust? Da nekdo v Aziji za hudo težko delo dopi pest riža, ti pa 1000 EUR? Veliko stvari na svetu ni "naravnih", "pravičnih" in "logičnih", oziroma "realnih".

V trenutni obliki, nobena od teh vlut ne nudi popolnoma nic uporabnega za normalnega posameznika.

Veliko uporabnih stvari nudi.

Edino moznost hitrega zasluzka za tiste, ki imajo sreco in dovolj hitro kupijo in prodajo.

To je le ena izmed njih.

Pa bodite resni, sredstva ne rastejo na drevesih

Res ne rastejo na drevestih, rastejo pa iz praznega zraka na bankah (obresti). Plus tega kar posamezne vlade dajejo dnevno tiskat (iz ničesar), za "stabilizacijo" sistema.

in tudi cudezno ne bo vecje stevilo ljudi obogatelo,

Veliko jih je že obogateli, veliko jih še bo. Prav tako bankrotiralo.

ker ni nobene podlage, nicesar, kar bi to pokrilo.

Če ne razumeš podlage, še ne pomeni, da je ni.

Seveda pa bo nekaj ljudi dobro profitirali na naivnosti drugih.

Za večino profita v kriptovalutah je kriva vizija, ne pa naivnost. Za večino izgub je kriva nespretnost in smola. Majhen del je naivnosti, kot je na primer one coin.

EDIT: No, pa tile ICOji so tud stvar naivnosti, tko kot kickstarter. In še nelegalni so (zaenkrat prehitevajo zakonodajo). Zato se meni osebno zdi, da bo dolgoročno ETH močno padel. Vprašanje samo, če bo kratkoročno izredno narasel. Za to je dokaj visoka verjetnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

sumi666 ::

ETH v 24 urah narasu za več kot 50 dolarjev ... pomeni to da mu sledi tudi kak padec ker se je tok hitro dvignil ... 26 % v enem dnevu ... trenutno cca 271 dolarjev ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sumi666 ()

superpika ::

sumi666 je izjavil:

ETC v 24 urah narasu za več kot 50 dolarjev ... pomeni to da mu sledi tudi kak padec ker se je tok hitro dvignil ... 26 % v enem dnevu ... trenutno cca 271 dolarjev ...

ETC? ...

Mato989 ::

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ničesar noben ne zasluži dokler ne nakaže na TRR :) Torej ti ki masovno prodajajo in kupujejo nazaj in bilance zgledajo dobro niso zaslužili nič, razen figurativno in teoretično... Dvomim da je takšnih res veliko.

Predstavljaj si da si lastiš žetonov, ki so na trgu vredni milijone USD. To začneš masovno prodajat ko je žeton vreden med 300 in 280 USD. Ker se sproži plaz začno še ostali mali lastniki masovno prodajat in potisne ceno krepko navzdol. Ker pa razpolagaš z veliko denarja lahko kadarkoli ta trend obrneš in začneš masovno kupovat ko pade recimo na 220 USD. Na koncu tega postopka imaš v 24 urah še vedno enako količino žetonov, ki so spet nazaj na isti vrednosti kot pred operacijo, razlika ki je lahko tudi 20% pa imaš ali v denarju, ali pa si lastiš še več žetonov kot prej. Ko se taki veliki lastniki združijo in po možnosti uporabijo še kakšne bolj sofisticirane metode za manipulacijo trga je pa sploh zabava. Ampak nekdo pri tej igri mora na koncu vseeno izgubit in nekako dvomim da so to veliki "investitorji".

Dobro poznam to teorijo AMPAK še zmeraj, če maš ti na koncu 20% več žetonov še vedno nimaš nič... dokler ne likvidiraš je vse to le teorija, in ker lahko ether jutri spet pade na 0,1 je ves ta dobiček dokler ni v fiatu ali materialnem doma, samo teoretičen v tvoji bilanci...

ETC? ...

Zmotil se je, ETC je seveda ethereum CLASSIC, mislil je na ETH...

Ajnstajn` ::

Prosil bi, če vaše debate o smislu in kriptovalut in ICOjev odnesete v primerne teme za to. Ta tema je bila odprta z drugim namenom. Ali je na tem forumu kak moderator, ali pa sem mogoče na 24ur ?
Prosim če si še enkrat preberete prvi post:
https://slo-tech.com/forum/t702172/zace...
//

Se je mogoče kdo bolj poglobil v LBRY Credits? Mi kdo ve kaj povedat več o tem projektu?
//

Blazz ::

tikitoki je izjavil:

dronyx je izjavil:

Mato989 je izjavil:

WAT???

edit: aha na coinbaseu je blo to, no na poloniexu tega ni bilo....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

dreta ::

Ceprav tu skoraj nihce ne vrjame v nase adute pa jim je start vseeno zelo dobor uspel.

https://suncontract.org/#tokensale

Iconomi je najvec zbral sele proti koncu kampanije. A bo tu podobno?

https://www.smithandcrown.com/anatomy-i...

stara mama ::

Boš videl ko se bo tezos začel, pomoje bo vsaj tako hudo ko pri bancorju.
Eter zna spet močno padit.
Ekologija™ in Trajnost™

sarma832 ::

Ajnstajn` je izjavil:

Se je mogoče kdo bolj poglobil v LBRY Credits? Mi kdo ve kaj povedat več o tem projektu?

Protokol za deljenje datotek, podobno kot bittorrent, le da je tu še plačilna metoda in pač decentralized market - prodajaš lahko kakršnekoli file, poleg tega so nardil platformo, ki že deluje in lahko kupuješ in prodajaš vse možne file, med drugim tudi videoposnetke, ki jih lahko instant tudi gledaš.

Konkurenca = Florincoin in pa decent(jutri launchajo)

-400Miljonov coinov premined, 100M si lastijo sami, ampak do sedaj niso prodajali ničesar ker so jih fundali VC
-kar precej visoka inflacija, mislim da več kot 100% bo do naslednjega leta, seveda bo potem naslednjo leto manj ampak še vedno nekih 30-40% in vsako leto manj seveda
-nič ne delajo nad tem da bi dvignili ceno projektu....oni programirajo in to je to

FrRoSt ::

Ajnstajn` je izjavil:

Prosil bi, če vaše debate o smislu in kriptovalut in ICOjev odnesete v primerne teme za to. Ta tema je bila odprta z drugim namenom. Ali je na tem forumu kak moderator, ali pa sem mogoče na 24ur ?
Prosim če si še enkrat preberete prvi post:
https://slo-tech.com/forum/t702172/zace...

Moj post in tudi poste nekega drugega uporabnika je že na začetku nekdo izbrisal, tako da tukaj ne napišem niti vejice uporabnega več. :))

Sam si pa tudi znan po tem da rad očitaš vsaj meni si da dajem primere ki sploh ne sodijo v dotične teme. 8-)

Morda bi pa moral napisati kakšno pogodbo ali dogovor z moderatorjem. Ali pa oddati niz prepovedanih besed. :O Če se pojavi beseda iz prepovedanega spiska se post avtomatično izbriše. :P

In brez vejc prosim. :)):))

Nagrajen bo tisti ki bo prvi predlagal in izbrisal ta post. :)):)):)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

TRIROG ::

Kaj je razlog, ki sem ga spregledal, da sta BTC in ETH oba danes strmo popadala?

DeeJay ::

Razlog? Vstajenje Jezusa.

AH, dobro ... sem mislil, da je bilo kaj bolj posvetnega...

stara mama je izjavil:

Boš videl ko se bo tezos začel, pomoje bo vsaj tako hudo ko pri bancorju.
Eter zna spet močno padit.

Tudi jaz mislim (bojim se) da bo tezos zbral ogromno, ampak ne vem glih če bo ether zaradi tega padel, saj jih bo večina pošiljala z BTCjem, tudi varneje in boljše je z btcjem, ker bodo ether potem še vseeno konvertirali v btc in bog ve, kak bo rate.
To je btc based ico. Boš pa dobil 5000xtz = 1 btc.
Več bo zbranega, z manj bom šel sam not.

sarma832 je izjavil:

Ajnstajn` je izjavil:

Protokol za deljenje datotek, podobno kot bittorrent, le da je tu še plačilna metoda in pač decentralized market - prodajaš lahko kakršnekoli file, poleg tega so nardil platformo, ki že deluje in lahko kupuješ in prodajaš vse možne file, med drugim tudi videoposnetke, ki jih lahko instant tudi gledaš.

Konkurenca = Florincoin in pa decent(jutri launchajo)

-400Miljonov coinov premined, 100M si lastijo sami, ampak do sedaj niso prodajali ničesar ker so jih fundali VC
-kar precej visoka inflacija, mislim da več kot 100% bo do naslednjega leta, seveda bo potem naslednjo leto manj ampak še vedno nekih 30-40% in vsako leto manj seveda
-nič ne delajo nad tem da bi dvignili ceno projektu....oni programirajo in to je to

zanimivo, hvala.
//

oracle je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Kaj pa je zate realen svet? To, da delaš 8 ur na dan, vsak dan, da greš 2 tedna na leto na dopust? Da nekdo v Aziji za hudo težko delo dopi pest riža, ti pa 1000 EUR? Veliko stvari na svetu ni "naravnih", "pravičnih" in "logičnih", oziroma "realnih".

V trenutni obliki, nobena od teh vlut ne nudi popolnoma nic uporabnega za normalnega posameznika.

Edino moznost hitrega zasluzka za tiste, ki imajo sreco in dovolj hitro kupijo in prodajo.

To je le ena izmed njih.

Res ne rastejo na drevestih, rastejo pa iz praznega zraka na bankah (obresti). Plus tega kar posamezne vlade dajejo dnevno tiskat (iz ničesar), za "stabilizacijo" sistema.

Za večino profita v kriptovalutah je kriva vizija, ne pa naivnost. Za večino izgub je kriva nespretnost in smola. Majhen del je naivnosti, kot je na primer one coin.

EDIT: No, pa tile ICOji so tud stvar naivnosti, tko kot kickstarter. In še nelegalni so (zaenkrat prehitevajo zakonodajo). Zato se meni osebno zdi, da bo dolgoročno ETH močno padel. Vprašanje samo, če bo kratkoročno izredno narasel. Za to je dokaj visoka verjetnost.

Dej povej kaksno prednost pred FIAT valuto prosim. Kaksno uporabno vrednost, ki je nepogresljiva in mozna samo in izkljucno npr. z BITCOIN.
Trenutno je uporabna vrednost blizu nuli. Pa ne mi bluziti z nekimi hipoteticnimi moznostmi, ki jih nihce ne uporablja.
Pa hitrost transakcij je tudi izredna, res, ce bi tko super delovale kreditne kartice, jih nebi nihce uporabljal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

hamez66 ::

tikitoki, izvoli se prestavit v temo o kriptovalutah na splošno. To je specifična tema, ki jo po nepotrebnem smetiš.

tikitoki je izjavil:

oracle je izjavil:

tikitoki je izjavil:

To je le ena izmed njih.

Dej povej kaksno prednost pred FIAT valuto prosim. Kaksno uporabno vrednost, ki je nepogresljiva in mozna samo in izkljucno npr. z BITCOIN.
Trenutno je uporabna vrednost blizu nuli. Pa ne mi bluziti z nekimi hipoteticnimi moznostmi, ki jih nihce ne uporablja.
Pa hitrost transakcij je tudi izredna, res, ce bi tko super delovale kreditne kartice, jih nebi nihce uporabljal.

Že to da nad tole valuto ne bdi IMF, FED ali kaj podobnega, je tisto kar je neskončno uporabno :)

nekikr ::

Zakaj?

legendary ::

Kaj menite o Bytecoin-u in Stellar lumens?

vrunc ::

dreta je izjavil:

Ceprav tu skoraj nihce ne vrjame v nase adute pa jim je start vseeno zelo dobor uspel.

Malo gledam način kupovanja njihovih žetonov in mi ni jasno kako gre tukaj kupovanje le teh.... ker ni nobenega računa za prijavo na njihovi spletni strani :)

gruntfürmich ::

lahko bi slo-tech ponudil kake žetone...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

greatdrakon ::

vrunc je izjavil:

dreta je izjavil:

Malo gledam način kupovanja njihovih žetonov in mi ni jasno kako gre tukaj kupovanje le teh.... ker ni nobenega računa za prijavo na njihovi spletni strani :)

narediš denarnico za etherium (če je še nimaš). Naložiš eth gor. pošlješ na naslov suncontract, ki ga imajo na strani. dobiš tokene takoj...

tokeni so drugače že na prvi borzi https://hitbtc.com/exchange ...

ps. ne smeš pošiljat iz exchangov eth!

Zgodovina sprememb…

ernest1A ::

A je https://hitbtc.com legit site, obstaja še kak podoben sajt kjer lahko trguješ z ICO, čeprav tokeni še niso izdani?

Mi pa ni jasno kako poteka trgovanje, če še niso izdali tokens. Zna kdo napisat? Če probam malo logično razmišljat, bi rekel da je v ozadju nek escrow, ki sprosti denar takrat ko se začne pravo trgovanje in prodajalec prepošlje na escrow. Samo kaj če potem cena dosega večjo vrednost, kaj preprečuje da prodajalec ne proda kovancev drugje?

cod-bo ::

Zdravo, zamudil sem padec ETH, ko je bil min cca 180 eur, zaradi počasnega potrjevanja na Kraken. Ali se splača kupiti sedaj za okoli 300 eur ali bo v kratkem (1-2 meseca) cena padla?

Jest mam tak, mal čudn filing zadn tedn, da se bo začel zdej-zdej usipat in bo šlo vsaj -50%. Lahk pa da se motim.

Qcube ::

Na coinmarketcap da je ob 15h bitcoin padel naenkrat za 500$. Kaj je bilo to?

Glitch

jakan123 ::

Po dolgem čakanju so mi sprostili deposit na kraknu. Kakšne so zdaj špekulacije? Počakam na morebiten padec?

K0l1br1 ::

jakan123 je izjavil:

Počakam na morebiten padec?
Valja, kupuje se, ko pade, ne, ko raste.

Blazz ::

cod-bo je izjavil:

Zdravo, zamudil sem padec ETH, ko je bil min cca 180 eur, zaradi počasnega potrjevanja na Kraken. Ali se splača kupiti sedaj za okoli 300 eur ali bo v kratkem (1-2 meseca) cena padla?

spet pada ETH tko da.... get ready :)

Jaz mam order buy nastiman pri 220 evrih ... za ETH ...

kingsix ::

Blazz je izjavil:

cod-bo je izjavil:

spet pada ETH tko da.... get ready :)

...ja in spet bo folk čakal na padec :D

ernest1A ::

Kdo kupuje EOS? Meni deluje overpriced. Razmišljam pa če bi vseeno kupil nekaj malega v prvi rundi (na voljo še 6 ur), ker računam na rahlo rast, ko se bo lahko trgovanju pridružila tudi US.

dreta ::

vrunc je izjavil:

dreta je izjavil:

Kliknes na contribute now in iz SVOJE denarnice ne iz borze posljes ETH.

http://blog.suncontract.org/post/162313...

je še kdo opazil, da se je na kraknu ETH trg ustavil? Meni zadnji trade kaže ob 9:15:36?

buttcrack ::

nope, zadnji je šel za 238€ ob 10:02

Buggy ::

Tezos je dobrih 8 urah zbral ze 13K BTC in 35K ETH oz slabih 40M€ ! Tole je pa kar mal prevec velik naval :D

vrunc ::

Kje je naj ugodneje menjati BTC za ETH, ker menjava v denarnici vzame vsaj 10%. BTC menjavam za EUR v Bitstampu.

hamez66 ::

Buggy je izjavil:

Tezos je dobrih 8 urah zbral ze 13K BTC in 35K ETH oz slabih 40MEUR ! Tole je pa kar mal prevec velik naval :D

Zgleda se je ico trg malo pomiril:

An initial coin offering (ICO) for a blockchain project called Bancor has set a new industry record, raising approximately $153m in ether, the native currency on the ethereum blockchain, as part of a crowdsale that concluded today.

Data shows a smart contract connected to the sale had collected more than 390,000 ether by the time it ended at 18:00 UTC, an amount worth $152.3m at current prices. As such, the figure is higher than even the funding raised by The DAO, the notorious failed fundraising project that made headlines last year when it lost the millions of the $152m in investor funds it raised in a similar sale.

Tudi tale ICO še vedno traja:

https://nimiq.com/token-sale/

V prvih minutah je bil pa tak naval, da je izgledalo, da bo razprodan v pol ure.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Buggy je izjavil:

Tezos je dobrih 8 urah zbral ze 13K BTC in 35K ETH oz slabih 40M€ ! Tole je pa kar mal prevec velik naval :D

Kako v 8 urah, če se je začel danes ob 8 zjutraj, zdaj pa je minila 12. Traja dobre 4 ure, zbranih je pa že 50 mill in tega sem se najbolj bal.. Ta ico bo presegel 500 mill. Časa je pa še skoraj 2 tedna. Sama Tezos ideja je izjemna ampak po forumih in redditu pa je precej negativnosti glede teama še posebej glede Kathleen in Arturja. Če se jima bo sploh dalo kaj realizirat, 8% zbranih sredstev jima gre dirket v žep, in še mnogo drugih, več si preberite na redditu.
//

Litecoin raste kot goba po dežju že na 41 evrih v zadnih 24 urah za cca 21% GOR ... do kam bo segel ... baje raste ker ustanovitelj Charlie Lee po Kitajski išče support pa vlagatelje v Litecoin ...

sumi666 je izjavil:

Litecoin raste kot goba po dežju že na 41 evrih v zadnih 24 urah za cca 21% GOR ... do kam bo segel ... baje raste ker ustanovitelj Charlie Lee po Kitajski išče support pa vlagatelje v Litecoin ...

Dobro da sem jih kupil pri 35€ :)

jaz pa pri 33,3 ;)... sam če padejo nazaj na recmo 36 evr nimaš nič od tega ... :S

sumi666 je izjavil:

jaz pa pri 33,3 ;)... sam če padejo nazaj na recmo 36 evr nimaš nič od tega ... :S

Kako ne, na 36€ mam dobiček od njih... na 35€+0,25% feeja pa res ne...

Na 41 evrih je pa že kar lep profit če prodaš pa pol pade nazaj na 36 in ponovno kupiš mam več enot LTC ja :)
««
7 / 976
»»