» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
9 / 976
»»

Malajlo ::

Če ne pride buy za 90, potem ni transakcij?
Namreč če bi si postavil neko nižjo unique ceno za buy, pa potem sam sebi prodal po tej ceni, se sproži plaz limit orderjev in tečaj posledično zgrmi?

Mato989 ::

Mani je izjavil:

Trenutna XRP Ripple cena: 0.00009658 BTC = 0.25$

Boljsi poznavalci kaj se vam zdi? A bo cena se padla ali je dober cas za nakup?

jaz XRPja več ne kupim nad 0,235 USD

gruntfürmich ::

Mani je izjavil:

Trenutna XRP Ripple cena: 0.00009658 BTC = 0.25$

Boljsi poznavalci kaj se vam zdi? A bo cena se padla ali je dober cas za nakup?

enkrat v roku 7 let bo višja. ampak jst jih bom med tem obdobjem kupoval pod 1 Cent, ostali pa kakor vam paše...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

BattleSheep ::

Malajlo je izjavil:

Če ne pride buy za 90, potem ni transakcij?

V primeru, da je najvišja buy cena 80, najnižja sell cena pa 90, se transakcije lahko vršijo:
1) "ukloni" se povpraševanje in kupuje po 90 -> price go up
2) "ukloni" se ponudba in prodaja po 80 -> price go down

Malajlo je izjavil:

Namreč če bi si postavil neko nižjo unique ceno za buy, pa potem sam sebi prodal po tej ceni, se sproži plaz limit orderjev in tečaj posledično zgrmi?

Prodajaš lahko le po cenah, ki so trenutno na vrhu nakupne strani order book-a.
Če se tvoj "unique" buy price nahaja na recimo 100. mestu in hočeš sam sebi prodati, boš moral najprej prodati celotno vsoto kovancev prvih 99 buy orderjev po pripadajočih cenah.
Na tečaj tako sicer lahko vplivaš, ampak v praksi za to rabiš ogromno količino nakupne/prodajne valute v povpr./ponudbi -> whale

Prodajaš lahko le po cenah, ki so trenutno na vrhu nakupne strani order book-a.

Ni logično ... Če je moj sell order edini, ga nobena nakupna cena ne določa.
Primer - prodajam 1 BTC za 1000$.
Janez ponudi (blesav kot je) 1100$ za BTC.
Kaj od tega se zgodi?
a) Jaz nimam več BTC, dobim 1000$. Janez dobi 1 BTC in mu ostane 100$, cena je 1000$/BTC
b) Jaz dobim 1100$, Janez 1 BTC, cena je 1100$/BTC
c) Jaz dobim 1000$, ostane mi 0,1 BTC, Janez dobi 0,9 BTC in mu ostane 100$ (10% sem zaokrožil), cena je ???$

kako se vrši nakup & prodaja normalnih orderjev poznaš?

Menda ja :) Če nekdo prodaja po 1000, kupim od njega kolikor je na voljo (vse ali samo del) po taki ceni. To je clean.
Mede me, če imam npr. 2100, pa bi rad kupil po 1100, Janez prodaja 2 BTC/1000$, Micka pa 1 BTC/1100.
Dobim Janezova 2 BTC/1000$ (Janez dobi 2 jurja) in Mickinih 0.09BTC/1100$ (in dobi 100$), ali pa dobi Janez 2100$ in jaz njegova 2 BTC? (Micka pa praznih rok)

menda ne...

https://slo-tech.com/forum/t470225/p552...

če pa se v vrednosti navzdol zajebeš pa nisem siguren kako sistem reagira, ampak mislim da ti pri 25% fejliranja na bitstampu prikaže obvestilo o prevelikem odstopanju od cene; da bi prepoceni prodajal in s tem imel veliko izgubo.

Zgodovina sprememb…

cod-bo ::

Kaj bo kej z ICN pa ETH? Bo do 1.8 se kej padlo, ali se kupi zdajle na okoli 3,15$ in 250$.

Kripto ::

Zabavno je brat... po prebranih prispevkih glede cen in njihovega gibanja sem dobil občutek, da ima vsak svojo kristalno kroglo in vsak svojo samouresničitev prerokbe :)

Nekaj kar gre gor gre tudi dol, pa spet gor itd. in tu je priložnost za špekulacije na kratek rok.
Dolgoročno gledano tehnologija, kriptovalute in platforme za različna področja so nekaj kar bo naredilo radikalne spremembe v naslednjih 5-10 letih na področju procesiranja, izmenjave podatkov, plačil itd. zato so še posebej pomembne kot investicije za naslednjih 5-10 let.

brinovcek ::

Kva pa to ripple pade za skor polovico :S in vse ostalo (nxt, lbc, ...) za 30 %. Je smiselno v tem trenutku kupovati ali gre lahko še dol?

krneki0001 ::

Do 1. avgusta spremljaj cene. Mislim da bo šlo še dol. Jaz imam pripravljene evre in bom kupoval, ko se bo ustalila cena, trenutno vse pada.

Vse je šlo dol...Če mene vprašaš pripravi evre in počakaj, da se zadeva vsaj malo umiri, XRP naj bi šel po nekih napovedih skoraj v prostem padu na 0,10 ali še nižje proti 0,08.
BTC je skoraj prešel v fazo stabilizacije.

Takoj ko se BTC uredi se 75% cen umiri par 10 minut za njim.... zato bi znal zdaj bit bull trap... ampak če nardiš profit je to to :)

mastr_mastr ::

Kripto je izjavil:

Vse je šlo dol...Če mene vprašaš pripravi evre in počakaj, da se zadeva vsaj malo umiri, XRP naj bi šel po nekih napovedih skoraj v prostem padu na 0,10 ali še nižje proti 0,08.

BTC se navidezno stabilizira oziroma ne pada tako drastično ker folk napolno prodaja coine, večino altcoinov pa ni druge kot da jih najprej prodaš za btc in šele nato fiat...temu bi rekel navidezna stabilizacija ki to ni...
lahko da bo majhna korekcija navzgor, ampak temu sledi še kar konkreten padec...

mastr_mastr je izjavil:

Kripto je izjavil:

BTC se navidezno stabilizira oziroma ne pada tako drastično ker folk napolno prodaja coine, večino altcoinov pa ni druge kot da jih najprej prodaš za btc in šele nato fiat...temu bi rekel navidezna stabilizacija ki to ni...
lahko da bo majhna korekcija navzgor, ampak temu sledi še kar konkreten padec...

In kaj ima prodajo za btcje veze z navidezno stabilizacijo? Cena btcja pade in raste zaradi pripravljenosti za prodajo, če nekdo pretvori altcoine v btc in ni pripravljen btcja prodat za 2.200 usd je to to... če bi pa želel pa bi instant tudi to naredil in bi cena enako hitro padala...

Folk pač bolj verjame da se btc ne bo zrušil, za razliko od recimo altcoinov in kakšnega etherja ipd...

huh. imam občutek da so se mi izpolnili nekateri buy orderji pri teh padcih... upam da se bodo auto sell tudi :D

Mato989 je izjavil:

mastr_mastr je izjavil:

Kripto je izjavil:

In kaj ima prodajo za btcje veze z navidezno stabilizacijo? Cena btcja pade in raste zaradi pripravljenosti za prodajo, če nekdo pretvori altcoine v btc in ni pripravljen btcja prodat za 2.200 usd je to to... če bi pa želel pa bi instant tudi to naredil in bi cena enako hitro padala...

Folk pač bolj verjame da se btc ne bo zrušil, za razliko od recimo altcoinov in kakšnega etherja ipd...

BTC počasneje pada zaradi:
-velikega marketcapa, ko folk cashouta iz kripto v fiat je posledično manjši padec v %
-ko je panika je definitivno manjši padec BTC-ja na račun tega da večino altcoinov ne moreš pretvorit direktno v fiat in to daje "namišljen" občutek da se cena stabilizira
-vsekakor nekateri obdržijo btc po prodaji altcoinov ker v primeru padanja izgublja vrednost počasneje
-vsekakor bo po strmem padcu ki smo ga priča danes tudi povrratna korekcija navzgor kar spet navidezno daje občutek da smo dosegli dno
-vsekakor bo enkrat konec tega bear trenda in bo šlo nedvomno navzgor, vendar v naslednjih tednih ne vidim razloga za to (možno da se motim)

hočem povedat da če btc pada počasneje ne pomeni nujno da se cena stabilizira in da smo počasi dosegli dno. Pomoje smo še precej pri vrhu padca (zaključevanje faze "denial" ). Je pa to samo stvar lastne presoje vsakega posameznika in nikakor ne trdim da imam absolutno prav.

tikitoki ::

Koncno bom lahko grafo zamenju

@matstr

Če tvoje predikcije držijo bo kmalu eden boljših časov za prodajo in minimalizacijo izgub :)

Mato989 je izjavil:

@matstr

Če tvoje predikcije držijo bo kmalu eden boljših časov za prodajo in minimalizacijo izgub :)

v teh parih urah lepo raste nazaj, vendar pomoje nebo doseglo vrednosti pred začetkom padca cca 2 dni nazaj. Klasičen bear vzorec ...najbolš seveda prodat na špici trenutne rasti ki jo vidimo sedaj.

ti staviš na obratni scenarij in da je ta preobrat začetek novega bull trenda?
...jaz seveda nisem čarovnik da bi zagotovo vedel ..se pa upam stavit za gajbo piva da bo vsaj še nekaj tednov bear trend in da današnji padec ni še bottom :D

če si za stavo kar povej :D

@matstr

Kaže že v to smer :)

mastr_mastr je izjavil:

Mato989 je izjavil:

@matstr

v teh parih urah lepo raste nazaj, vendar pomoje nebo doseglo vrednosti pred začetkom padca cca 2 dni nazaj. Klasičen bear vzorec ...najbolš seveda prodat na špici trenutne rasti ki jo vidimo sedaj.

...jaz seveda nisem čarovnik da bi zagotovo vedel ..se pa upam stavit za gajbo piva da bo vsaj še nekaj tednov bear trend in da današnji padec ni še bottom :D

Narobe sva se razumela, jaz ne trdim da nismo v bear fazi, ampak osebno dvomim da bodo cene padle še toliko da bi se efektivno in z veliko verjetnostjo dalo smiselno shortat oz. prodat pozicije v minus in kupit kasneje... vsaj za nas večje ali manjše amaterje...

Ti meniš da bodo cene padle še v povprečju za 20% recimo? Ker pol se dejansko splača v minus prodajat, drugače vprašanje... recimo čist realen primer zdaj z mojega portfolia, ko je začelo padat, sem nastavo buyin na siacoin na 400 satoshijev, že pred časom ko je bil cca 550... za 0,4 btcja... pa je šlo zdaj skozi, ko sem opazil, par ur za tem, je potem šlo ponoči na 430, nato pa zdaj dol do 256, zdaj je na cca. 300-310 +/- par satoshijev...

Da se mi splača to naredit kar omenjaš, mora po mojih ocenah bit relativno visoka verjetnost da siacoin pade še vsaj 20% od TRENUTNE vrednosti... torej na ceno ki je bila zadnjič videna konec MAJA...

Meni se to ne zdi preveč verjetno... torej moram zdaj počakat en spike (je bil malo prej na 325, pa sem načrtno spusto!) ali pa držat po mojem 4 tedne +

Mato989 je izjavil:

mastr_mastr je izjavil:

Mato989 je izjavil:

@matstr

Narobe sva se razumela, jaz ne trdim da nismo v bear fazi, ampak osebno dvomim da bodo cene padle še toliko da bi se efektivno in z veliko verjetnostjo dalo smiselno shortat oz. prodat pozicije v minus in kupit kasneje... vsaj za nas večje ali manjše amaterje...

Ti meniš da bodo cene padle še v povprečju za 20% recimo? Ker pol se dejansko splača v minus prodajat, drugače vprašanje... recimo čist realen primer zdaj z mojega portfolia, ko je začelo padat, sem nastavo buyin na siacoin na 400 satoshijev, že pred časom ko je bil cca 550... za 0,4 btcja... pa je šlo zdaj skozi, ko sem opazil, par ur za tem, je potem šlo ponoči na 430, nato pa zdaj dol do 256, zdaj je na cca. 300-310 +/- par satoshijev...

Da se mi splača to naredit kar omenjaš, mora po mojih ocenah bit relativno visoka verjetnost da siacoin pade še vsaj 20% od TRENUTNE vrednosti... torej na ceno ki je bila zadnjič videna konec MAJA...

Meni se to ne zdi preveč verjetno... torej moram zdaj počakat en spike (je bil malo prej na 325, pa sem načrtno spusto!) ali pa držat po mojem 4 tedne +

kot pravim nisem noben vedež in mi je tudi vseeno kdo kupuje, prodaja ali holda. Vsak naj naredi kar se mu pač zdi najbolše..kaj je res bo pokazal čas .
"Ti meniš da bodo cene padle še v povprečju za 20% recimo"
Da. padec še za cca 20% s te točke se mi zdi kar precej vrjeten zaradi prej naštetih razlogov. Mogoče ne v tem tednu in bo spet pred tem mal nihanja gor in dol pa potem spet konkretno dol ..lahko pa da že kar v naslednjih dneh

Valda da ni noben vedež :) To je vsem jasno, upam :P

Zanimivo, torej shortaš? :) Neumno bi bilo da bi se ti ob veliki verjetnostni zdelo nesmiselno to izkoristit sploh ob 10%+ nihanju pa tja do 20%...

Mato989 je izjavil:

Valda da ni noben vedež :) To je vsem jasno, upam :P

Zanimivo, torej shortaš? :) Neumno bi bilo da bi se ti ob veliki verjetnostni zdelo nesmiselno to izkoristit sploh ob 10%+ nihanju pa tja do 20%...

da. 100% fiat cca 2 dni ..pred tem samo 40% fiat. In ja bilo je hudo prodajat za nižjo ceno kot je bila nakupna :D ..Danes lahko isto število kovancev dobim v povprečju po akcijskih cenah -20% :D ..seveda če zraste in ne kupim sem na slabšem ..tega se zavedam

Tudi če zraste je market trenutno v stanju da je premajhen reward/risk. čakanje na boljše čase. Sem pa definitivno prepričan da bodo novi altime high cene spet enkrat v prihodnosti

Sia receives $400k grant from INBlockchain for development of its cloud storage platform

mastr_mastr je izjavil:

Da. padec še za cca 20% s te točke se mi zdi kar precej vrjeten zaradi prej naštetih razlogov. Mogoče ne v tem tednu in bo spet pred tem mal nihanja gor in dol pa potem spet konkretno dol ..lahko pa da že kar v naslednjih dneh

tako se ne trguje s kriptovalutami z nihanjem. tu so pomembni dnevi; recimo 2 dni od nakupa prodaš, nikakor pa se teden ne čaka na nadaljni padec, ker potem se lahko čaka v nedogled in nihajnega trgovanja ne izvajaš.

sumi666 ::

Mam neki LTC pa gruntam kaj narediti trenutna cena cca 39 evra ... al zna do 1 avgusta pasti do 30 evra zaradi btc ja ... al bo folk denar iz btc ja dajal v LTC in mu zna cena narasti ... Ker se mi zdi da je LTC bol stabilna valuta napram ETH in XRP ... Prodati al držati ? hmmm

gruntfürmich je izjavil:

mastr_mastr je izjavil:

tako se ne trguje s kriptovalutami z nihanjem. tu so pomembni dnevi; recimo 2 dni od nakupa prodaš, nikakor pa se teden ne čaka na nadaljni padec, ker potem se lahko čaka v nedogled in nihajnega trgovanja ne izvajaš.

Trguje se lahko na več načinov, kateri ti je pač ljubši... ampak to ni bistvo moje replike...

Red_Mamba ::

Controversial bitcoin scaling proposal Segwit2x's testnet forked yesterday, creating two different and incompatible testnets.

http://www.coindesk.com/bitcoin-segwit2...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zanimivo.

Btw, cene so se kot kaže ustalile... tak padec pričakovat nekaj tednov bi bilo res biblijskih razsežnosti :)

Ja možno, da se je ustalilo, ugodni nakupi opravljeni :) zdaj pa gremo naprej.

tudi 3 dni nazaj se je cena lepo ustalila potem pa konkreten padec in malenkosten popravek navzgor (bull trap)....pomoje lahko po tej "ustalitvi" pričakujemo podobno...opportunity to get short :D

PS: The Information is not intended to be and does not constitute financial advice or any other advice, is general in nature and not specific to you. Only for debate

dvomim, da se je ustalilo. se vedno menim, da bo padlo. naslednjih nekaj dni bo pokazalo

Red_Mamba je izjavil:

dvomim, da se je ustalilo. se vedno menim, da bo padlo. naslednjih nekaj dni bo pokazalo

Če že bo pokazal petek proti večeru oz. ponoči, vikend padci se dogajajo že zadnjega nekaj časa...

Curly ::

Jaz sem si nakazal denar, zdaj pa čakam. Kupit vsaj pred ponedeljkom ne upam, zna se zgodit da bom čakal do avgusta, če bo kazalo da lahko še kaj pade.
Veliko je govora o padcu in balonu zato osebno bolj verjamem napovedim, da bo še padalo.

Ajnstajn` ::

jaz tudi mislim da bo še padlo in čakam z nakupom.
//

Curly ::

no v tem trenutku se tolčem po glavi, mogoče se pa trend spet obrne

krneki0001 ::

Ko sem jaz napisal, da sem vse prodal, ker se mi zdi, da je konec balona, so me na tem forumu nadirali, da je to kaznivo dejanje. Prodal sem pa vse po skoraj najvišjih cenah. Sedaj pa nazaj kupujem po orenk nižjih.

krneki0001 je izjavil:

Ko sem jaz napisal, da sem vse prodal, ker se mi zdi, da je konec balona, so me na tem forumu nadirali, da je to kaznivo dejanje. Prodal sem pa vse po skoraj najvišjih cenah. Sedaj pa nazaj kupujem po orenk nižjih.

you should have your youtube channel :))

če ste v torek kupili, je zdaj pravi čas za vnovčevanje dobičkov.
jst seveda nisem kupil, ker sem pričakoval še padca in pa na računalniku nisem bil ob kritičnih trenutkih... totaln bedak!
ripple je naredil 46% skok...:'(

krneki0001 je izjavil:

Ko sem jaz napisal, da sem vse prodal, ker se mi zdi, da je konec balona, so me na tem forumu nadirali, da je to kaznivo dejanje...

kaj pa si pričakoval drugega od novincev v tem poslu?:))

Zgodovina sprememb…

Bull trap:). Se boste se kaj naucili v naslednjih dneh:).

gruntfürmich je izjavil:

jst seveda nisem kupil, ker sem pričakoval še padca in pa na računalniku nisem bil ob kritičnih trenutkih... totaln bedak!

krneki0001 je izjavil:

Ko sem jaz napisal, da sem vse prodal, ker se mi zdi, da je konec balona, so me na tem forumu nadirali, da je to kaznivo dejanje...

Jaz sem naredo z Ripplom orenk profit, po drugi strani sem pa SC dooosti prehitro kupo, in ponoči sem zajebal in nisem prodal, in je zdaj spet pod 340... kupil pa sem po 400... katastrofa... Ripple pa sem naredil za pol minimalca profita :)

DeeJay ::

tikitoki je izjavil:

Bear trap mislš? :)

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Bear trap mislš? :)

Ne, mislim kar lepo bull trap.

Seveda pa bo cas povedal, ce je temu res tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

gruntfürmich je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

kje ti vidš 46%?

hamez66 ::

Od najnižje do najvišje točke je skoraj 50%. Ampak zdaj je cena že malo padla. :D

hamez66 je izjavil:

Od najnižje do najvišje točke je skoraj 50%. Ampak zdaj je cena že malo padla. :D

kje to gledaš? pa ker pair? BTC, USD, EUR? Ker čas?
Ker jest ne vidm takega premika pri XRP v zadnjih parih dneh.

hamez66 ::

DeeJay je izjavil:

hamez66 je izjavil:

kje to gledaš? pa ker pair? BTC, USD, EUR? Ker čas?
Ker jest ne vidm takega premika pri XRP v zadnjih parih dneh.

XRP/USDT na Poloniex. Približno od 0.14$ do 0.215$.
««
9 / 976
»»