Forum » Mobilne tehnologije » Gostovanje in IP
Gostovanje in IP
neooo ::
Kako lahko imam slovenski ip ko mobilno gostujem v Avstriji, na Hrvaskem, Madzarskem itd.?
Ko sem povezan preko lte v Avstriji mi my ip pokaze enakega kot v omrezju Telekoma v Sloveniji. Kako to?
Sicer je super da nerabim vpn za dostop do Tvina ampak rad bi vedel kaj stoji za tem da je to tako :)?
Ko sem povezan preko lte v Avstriji mi my ip pokaze enakega kot v omrezju Telekoma v Sloveniji. Kako to?
Sicer je super da nerabim vpn za dostop do Tvina ampak rad bi vedel kaj stoji za tem da je to tako :)?
Miha 333 ::
Stvar dogovora med operaterji, verjetno pa zasledujejo čim nižje stroške in je Telekomu ceneje zakupiti en link do svojega omrežja kot plačevati komplet dostop do interneta za vsakega svojega uporabnika v tujini tujemu ponudniku.
aha torej se dejansko jaz prek tujega omrežja povezujem najprej do telekoma in od tamv odprti splet ? :)
XS!D3 ::
Promet pri mobilnem gostovanju gre vedno čez domačega operaterja, to je stvar tehnologije. Kolikor vem 2G/3G drugega niti ne omogoča, na LTE je načeloma opcija local breakouta ampak kolikor vem, se vsaj zaenkrat večinoma ne uporablja.
blackbfm ::
Stvar dogovora med operaterji, verjetno pa zasledujejo čim nižje stroške in je Telekomu ceneje zakupiti en link do svojega omrežja kot plačevati komplet dostop do interneta za vsakega svojega uporabnika v tujini tujemu ponudniku.
To nima smisla.. Prej bi reku da je bolj to da tvoj operater lahko sledi/steje porabo
Mozno ja da morajo preko svojega omrezja speljati za kontrolo porabe. hm... Ampak smesnoz Teoreticno ce bi v zda brskal bi se prvo povezal v slo in od tam mogoce spet nazaj v zda ce bi gledal nekaj v zda.
XS!D3 ::
Tudi praktično je točno tako, če si v USA s slovensko stevilko in dostopaš do strežnika v USA (promet gre v slo in potem nazaj). Smesno gor ali dol....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 19046 (6849) | smile- |
» | Evropski ministri podprli odpravo mobilnega gostovanjaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 16644 (13112) | Lonsarg |
» | Kam gre internet?Oddelek: Omrežja in internet | 7816 (7447) | NoBody- |
» | Netflix razmišlja o distribuciji vsebin prek P2P (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 21117 (18577) | Senitel |
» | Evropski parlament potrdil konec mobilnega gostovanja in nevtralnost internetaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 14731 (11031) | MuadDib |