Forum » Programiranje » Vnos podatkov s Php v MySql
Vnos podatkov s Php v MySql
gik1999 ::
Pozdravljeni!
Obiskujem 3. letnik ERŠ in sem manjkal od 1. majskih počitnic pa do danes. V šoli so v tem času prišli že daleč z nalogo spletne trgovine, ki jo naslednji teden ocenjujejo(Profosor mi je dal še en dodaten teden). Problem je v tem, da profesor pride nazaj še le naslednji teden(je bolan) mi še trenutno ne more razložiti snovi za nazaj. Zato vas prosim, da mi razložite zakaj mi koda ne vstavi podatkov v sql bazo. PHP projekt sem povezal z šolskim serverjem, prav tako sem preveril podatke za povezavo(moje up. ime, geslo, host, port itd). LP in hvala za odogvore!
Obiskujem 3. letnik ERŠ in sem manjkal od 1. majskih počitnic pa do danes. V šoli so v tem času prišli že daleč z nalogo spletne trgovine, ki jo naslednji teden ocenjujejo(Profosor mi je dal še en dodaten teden). Problem je v tem, da profesor pride nazaj še le naslednji teden(je bolan) mi še trenutno ne more razložiti snovi za nazaj. Zato vas prosim, da mi razložite zakaj mi koda ne vstavi podatkov v sql bazo. PHP projekt sem povezal z šolskim serverjem, prav tako sem preveril podatke za povezavo(moje up. ime, geslo, host, port itd). LP in hvala za odogvore!
<?php include_once './model/Uporabnik.php'; /* * To change this license header, choose License Headers in Project Properties. * To change this template file, choose Tools | Templates * and open the template in the editor. */ ?> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> <!-- The above 3 meta tags *must* come first in the head; any other head content must come *after* these tags --> <title></title> <!-- Bootstrap --> <link href="css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet"> </head> <body> <h3>Vstavi uporabnika</h3> <table> <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post" <tr> <td>Id</td><td><input name="id" type="number"</td> </tr> <tr> <td>Ime</td><td><input name="ime" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Priimek</td><td><input name="priimek" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Naslov</td><td><input name="naslov" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Poštna st.</td><td><input name="postna_st" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Kraj</td><td><input name="kraj" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Rojstni dat.</td><td><input name="datum_rojstva" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Telefon</td><td><input name="telefon" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Email</td><td><input name="email" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Username</td><td><input name="uporabnisko_ime" type="text"</td> </tr> <tr> <td>Geslo</td><td><input name="geslo" type="text"</td> </tr> <tr> <td></td><td><input name="sub" type="submit" value="Vstavi"</td> </tr> </form> </table> <?php if(isset($_POST['sub'])){ if (!empty($_POST['id']) && !empty($_POST['geslo'])) { $up= new Uporabnik(); $id = htmlspecialchars($_POST['id']); $ime = htmlspecialchars($_POST['ime']); $priimek= htmlspecialchars($_POST['priimek']); $naslov= htmlspecialchars($_POST['naslov']); $postna_st= htmlspecialchars($_POST['postna_st']); $kraj= htmlspecialchars($_POST['kraj']); $datum_rojstva= htmlspecialchars($_POST['datum_rojstva']); $telefon= htmlspecialchars($_POST['telefon']); $email= htmlspecialchars($_POST['email']); $uporabnisko_ime = htmlspecialchars($_POST['uporabnisko_ime']); $geslo = htmlspecialchars($_POST['geslo']); $v=$up->VnosUporabnika($id, $ime, $priimek, $naslov, $postna_st, $kraj, $datum_rojstva, $telefon, $email, $uporabnisko_ime, $geslo); if($v == 101){ echo "Napaka v query-ju VnosUporabnika "; } if($v==200){ echo "Uporabnik je uspešno vnešen"; } } } ?> </body> </html>
nunar ::
V večini primerov nimaš zaključenih značk (manjka ti > )
Kaj pa se skriva v Uporabnik.php?
<input ... > ^ | \ tu ti manjka <
Kaj pa se skriva v Uporabnik.php?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nunar ()
Stari89 ::
Dokler ne priskrbiš Uporabnik.php, ti živ bog ne bo znal pomagat. Posvetuj se s sošolci.
Za štart pa si pošlihtaj HTML in php kodo, ker to je res skorpucalo. Značke je treba zapirat, zamiki naj bojo konstantni.
Recimo
Za štart pa si pošlihtaj HTML in php kodo, ker to je res skorpucalo. Značke je treba zapirat, zamiki naj bojo konstantni.
Recimo
<?php include_once './model/Uporabnik.php'; /* * To change this license header, choose License Headers in Project Properties. * To change this template file, choose Tools | Templates * and open the template in the editor. */ ?> <html> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" /> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" /> <!-- Bootstrap --> <link href="css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet" /> </head> <body> <h3>Vstavi uporabnika</h3> <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post"> <table> <tr> <td>Id</td><td><input name="id" type="number" /></td> </tr> <tr> <td>Ime</td><td><input name="ime" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Priimek</td><td><input name="priimek" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Naslov</td><td><input name="naslov" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Poštna st.</td><td><input name="postna_st" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Kraj</td><td><input name="kraj" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Rojstni dat.</td><td><input name="datum_rojstva" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Telefon</td><td><input name="telefon" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Email</td><td><input name="email" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Username</td><td><input name="uporabnisko_ime" type="text" /></td> </tr> <tr> <td>Geslo</td><td><input name="geslo" type="text" /></td> </tr> <tr> <td></td><td><input name="sub" type="submit" value="Vstavi" /></td> </tr> </table> </form> <?php if(isset($_POST['sub'])) { if (!empty($_POST['id']) && !empty($_POST['geslo'])) { $up= new Uporabnik(); $id = htmlspecialchars($_POST['id']); $ime = htmlspecialchars($_POST['ime']); $priimek= htmlspecialchars($_POST['priimek']); $naslov= htmlspecialchars($_POST['naslov']); $postna_st= htmlspecialchars($_POST['postna_st']); $kraj= htmlspecialchars($_POST['kraj']); $datum_rojstva= htmlspecialchars($_POST['datum_rojstva']); $telefon= htmlspecialchars($_POST['telefon']); $email= htmlspecialchars($_POST['email']); $uporabnisko_ime = htmlspecialchars($_POST['uporabnisko_ime']); $geslo = htmlspecialchars($_POST['geslo']); $v = $up->VnosUporabnika($id, $ime, $priimek, $naslov, $postna_st, $kraj, $datum_rojstva, $telefon, $email, $uporabnisko_ime, $geslo); if ($v == 101) { echo "Napaka v query-ju VnosUporabnika "; } if ($v == 200) { echo "Uporabnik je uspešno vnešen"; } } } ?> </body> </html>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaš MastercardOddelek: Loža | 6115 (5251) | OZZY |
» | Davek od pokra?Oddelek: Loža | 5466 (3921) | CoreySteel |
» | Za programerske teoretikeOddelek: Programiranje | 8803 (5605) | Jerry000 |
» | [C] Pomoč pri programu za fax (matrike)Oddelek: Programiranje | 1292 (1035) | alphasaphir |
» | Pohvala in grajaOddelek: Kaj kupiti | 1674 (1263) | Ziga Dolhar |