Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
FireSnake ::
imaš opcijo pod spaces
Na zastonjskem Business ne gre? Kot zgleda moraš imeti najmanj "Smart".
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Sem se namatral, da sem našel kje to je.
Odgovor:
malo čudno, da mi ne gre.
Odgovor:
Yes, both customers with a personal and business N26 bank account are eligible to open an Instant Savings account, whatever tier subscription they have.
Ko kliknem plus je seznam "premium spaces".
Če rečem: "Create now decide later" mi vrže:
"Want to get more from spaces?"
in potem je na izbiro samo "Cancel" in "Wiew memberships".
Če rečem: "Create now decide later" mi vrže:
"Want to get more from spaces?"
in potem je na izbiro samo "Cancel" in "Wiew memberships".
buttcrack ::
Sem se namatral, da sem našel kje to je.
Odgovor:
Yes, both customers with a personal and business N26 bank account are eligible to open an Instant Savings account, whatever tier subscription they have.
meni napiše sledeče:
Can N26 Business customers open an Instant Savings account?
At the moment, only customers with a personal N26 bank account are eligible to open an Instant Savings account.
Kripto mesi ::
Moj vir informacij je od tod:
https://n26.com/en-es/savings-account
(in potem spodaj, ko so FAQ)
In zato se mi je zdelo čudno, da ne gre.
Mesi, kaj torej želiš povedati?
kloko ::
To tvoje velja za Španijo, preklopi na svojo regijo in še enkrat preberi odgovor...
St235 ::
Prevsem to da treba bit pismen in brat informacije za SI in ne ES.
To tvoje velja za Španijo, preklopi na svojo regijo in še enkrat preberi odgovor...
Uf, hvala za info, tole sem pa zgrešil.
Zdaj, če imajo Španjolci bomo mi tudi (verjetno) enkrat dobili.
Živi bili in videli.
LucyMo ::
Začel bi se ukvarjati s težavami, ki se lahko pri tem pojavijo.
tukaj je članek o bankah in njihovih obrestnih merah https://investment-horizon.jimdosite.co...
tukaj je članek o bankah in njihovih obrestnih merah https://investment-horizon.jimdosite.co...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LucyMo ()
libreus ::
CyberPunk ::
Je treba tale varcevalni racun tudi prijaviti na FURS? Kot vidim, ima locen IBAN, ampak nima omogocenega neposrednega "poslovanja" oz. gre vse preko glavnega racuna.
Je treba tale varcevalni racun tudi prijaviti na FURS? Kot vidim, ima locen IBAN, ampak nima omogocenega neposrednega "poslovanja" oz. gre vse preko glavnega racuna.
Ce z njim ni mogoce neposredno placeva in nanj direktno prejemat nakazil potem ni placilni racun in ga ni treba prijavljat.
CrniPanter ::
Bože mili se obremenjujete s tem prijavljanjem racunov kot da bi vlekli 10k obresti na mesec ne pa 20e pa celo zivcni kako vas FURSovci cakajo za naslednjim vogalom...
BuDi79 ::
CrniPanter je izjavil:
Bože mili se obremenjujete s tem prijavljanjem racunov kot da bi vlekli 10k obresti na mesec ne pa 20e pa celo zivcni kako vas FURSovci cakajo za naslednjim vogalom...Čaki, kaj pa misliš, če dva od treh najbolj zanima, če je res zavarovano do 100.000€.
DePalmo ::
Nekaj časa nazaj sem na tem forumu bral temo o obrestnih merah v slovenskih bankah, a teme ne najdem več. Zato bi prosil za preprost namig: je N26 trenutno najboljše na trgu, ali ima kakšna slovenska banka isto oz. boljšo ponudbo? Nekako nisem prepričan da bi nakazoval večje vsote denarja na N26, vedno jo imam le za spletna plačila, nikoli za kaj resnega.
black ice ::
thramos ::
AFAIK nobena slovenska banka z vlogo na vpogled ne pride blizu niti 1 % obrestni meri. Z vsaj enoletnimi vezavami pa se bližajo 3 %.
Mainstream so za vloge na vpogled trenutno naslednje možnosti:
N26 - 2.8 %
Revolut - 3.1 %
Trade Republic - 4 %
S tem da se (bistveno) razlikujejo glede dejanskega instrumenta spodaj. N26 je verjetno enakovreden slovenskim "varčevalnim" računom, Trade Republic verjetno tudi (glede na opis bi moral biti enakovreden "navadnim" transakcijskim računom, pa se FURS (še) ne strinja), Revolut pa denarnim skladom. Torej vsak s svojo stopnjo tveganja, različnimi obdavčitvami, ...
Neobdavčene obresti stanja na "navadnih" transakcijskih računih niso omejene z 1000 EUR.
N26 - 2.8 %
Revolut - 3.1 %
Trade Republic - 4 %
S tem da se (bistveno) razlikujejo glede dejanskega instrumenta spodaj. N26 je verjetno enakovreden slovenskim "varčevalnim" računom, Trade Republic verjetno tudi (glede na opis bi moral biti enakovreden "navadnim" transakcijskim računom, pa se FURS (še) ne strinja), Revolut pa denarnim skladom. Torej vsak s svojo stopnjo tveganja, različnimi obdavčitvami, ...
Škoda da ne omogočijo teh obresti kar na plačilnem računu. Bi bilo davčno bolj ugodno
?
Neobdavčene obresti stanja na "navadnih" transakcijskih računih niso omejene z 1000 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Kodrnusa ::
AFAIK nobena slovenska banka z vlogo na vpogled ne pride blizu niti 1 % obrestni meri. Z vsaj enoletnimi vezavami pa se bližajo 3 %.
N26 - 2.8 %
Revolut - 3.1 %
Trade Republic - 4 %
Škoda da ne omogočijo teh obresti kar na plačilnem računu. Bi bilo davčno bolj ugodno
?
Kaj pol? A je na N26 obdavčeno nad 1000€ obresti al ne? Dobivamo različne info tukaj.
delfinus ::
Da, nad 1000€ je obdavceno. Za SI residente velja Zdoh-2, ki pravi: Če skupni znesek obresti denarnih depozitov in varčevanj pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih skladno s predpisi v Sloveniji, ter v bankah in hranilnicah drugih držav članic EU, ki je bil dosežen v posameznem letu, presega 1.000 EUR, morate davčni rezidenti Slovenije do 28. februarja v letu, ki sledi, vložiti posebno davčno napoved na predpisanem obrazcu Napoved za odmero dohodnine od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah ustanovljenih v Republiki Slovenji ter v drugih državah članicah EU.
Kodrnusa ::
To vsi vemo. Ali se savings account na N26 šteje pod depozite ali varčevanja? Ali je to kot račun ki ima obresti na tekočem računu?
delfinus ::
A iz Instant Savings racuna? Ruknes si sredstva iz Instant Savings (N26) na Main account (N26). Tja pride v trenutku. Prenakazes si na SI banko in gres na banko v roku se istega dneva ali najvec dveh. Seveda vecje zneske moras pri nas v naprej napovedat, ce so ekscesni. Dnevni limit dviga na bankomatu za N26 je pa 2500€, ce rabis direkt. Sam se nikoli nisem dvigoval taksnih zneskov.
lp, d.
lp, d.
To vsi vemo. Ali se savings account na N26 šteje pod depozite ali varčevanja? Ali je to kot račun ki ima obresti na tekočem računu?
Zakonodaja je dokaj jasna, med izjemami pri obdavčitvi so:
2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;
AFAIK Saving N26 nima teh elementov.
Po drugi strani jih Trade Republic ima, pa FURS vseeno meni, da ne gre za izjemo. Tako da gre za pri vsem skupaj še vedno za interpretacijo najprej FURSa, potem pa bo šlo, ko se nekdo opogumi za par 10 EUR, verjetno še na sodišče.
Z drugimi besedami - zakonodajalec ni pomislil, da bodo morda nekoč tudi obrestne mere transakcijskih računov tako visoke, da bo tudi raja trčila ob 1000 EUR.
delavec44 ::
Ta prag 1000€ je blažji žegen, če ga imaš recimo že izpolnjenega na slo depozitu. Ravno zato bi morala biti pravila jasna in ne stvar interpretacij.
BlaY0 ::
Po drugi strani jih Trade Republic ima, pa FURS vseeno meni, da ne gre za izjemo. Tako da gre za pri vsem skupaj še vedno za interpretacijo najprej FURSa, potem pa bo šlo, ko se nekdo opogumi za par 10 EUR, verjetno še na sodišče.
TR v primeru 4% obresti nima nobenih elementov ki bi izpolnjevali pogoje za izjemo. To da je TR banka ne igra nobene vloge. Kot prvo nimaš računa (IBAN-a) pri njih, kot drugo pa je denar na skupinskih (escrow) računih tretjih bank, oni samo upravljajo z njim in ti "prikazujejo" neko končno stanje za katero ti lahko samo ugibaš kaj se v ozadju dogaja. V bistvu vse kar jim status banke omogoča pri tem je zavarovanje tvojega denarja do 100k EUR. V nobenem primeru tukaj ne gre za obresti a-vista sredstev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
TR v primeru 4% obresti nima nobenih elementov ki bi izpolnjevali pogoje za izjemo. To da je TR banka ne igra nobene vloge. Kot prvo nimaš računa (IBAN-a) pri njih, kot drugo pa je denar na skupinskih (escrow) računih tretjih bank, oni samo upravljajo z njim in ti "prikazujejo" neko končno stanje za katero ti lahko samo ugibaš kaj se v ozadju dogaja. V bistvu vse kar jim status banke omogoča pri tem je zavarovanje tvojega denarja do 100k EUR. V nobenem primeru tukaj ne gre za obresti a-vista sredstev.
Zaenkrat.
V-i-p ::
Jah, kaj pa, ko bom (enkrat) lahko na TR prejemal plačo in bodo obresti (recimo) še vedno 4%? Potem davka nikakor ne bi smel plačat, a ni tako?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
GupeM ::
Jah, kaj pa, ko bom (enkrat) lahko na TR prejemal plačo in bodo obresti (recimo) še vedno 4%? Potem davka nikakor ne bi smel plačat, a ni tako?
...takrat se bo pa ta produkt imenoval spet nekaj tretjega in to jasno še vedno ne bodo a-vista obresti.
No kaj pa bojo, če je vse tako jasno?
Ne ko boš. Če boš.
Ko bo prva debetna kartica izdana dobi TRR karakteristike plačilnega TRR. Torej ko, ne če.
Pa preveč smo OT. TR ima svojo temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ima vlogo da je banka, saj je v zakonu omenjen "izvajalec plačilnega prometa". Trenutno pa res še ni "transakcijski" račun in to je tudi edini neizpolnjen pogoj.
Da ima potem vpliv, kaj banka dejansko dela s tvojim kešem, dokler ga ne vlaga na način, ki je eksplicitno obdavčen pa ... vprašanje. Sej tudi NLB parkira tvoj keš s transakcijskih računov čez noč pri ECBju, pa to ni problem za avista obresti.
anketar ::
za IQ omejene, na N26 plačaš obresti samo nad 1.000€ in ni treba prijavt tega novga savings IBANA furs-u?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: anketar ()
Ima vlogo da je banka, saj je v zakonu omenjen "izvajalec plačilnega prometa". Trenutno pa res še ni "transakcijski" račun in to je tudi edini neizpolnjen pogoj.
V tem konkretnem primeru je čisto vseeno ali je banka ali ne, saj tvojega denarja niti ne hrani sama niti z njim ne upravlja na način, kot nekateri tukaj mislijo da upravlja. S tvojim denarjem upravljajo na podoben način kot recimo Wise (samo da le ta pač ponuja drugačne finančne produkte), ki pa recimo ni banka.
Da ima potem vpliv, kaj banka dejansko dela s tvojim kešem, dokler ga ne vlaga na način, ki je eksplicitno obdavčen pa ... vprašanje. Sej tudi NLB parkira tvoj keš s transakcijskih računov čez noč pri ECBju, pa to ni problem za avista obresti.
Ravno obratno... vse obresti so obdavčene razen tiste ki eksplicitno niso! Da, NLB parkira čez noč pri ECB, TR ima pa kar non-stop "parkirano" vse skupaj pri JP Morgan-u na skupnem računu in prek njega upravlja z vsemi našimi sredstvi.
Skratka TR bi zato ker je banka lahko s tvojim denarjem upravljala tako, da bi bile te obresti deležne davčne olajšave, vendar ne upravlja na tak način, da bi bili pogoji za to izpolnjeni. Tukaj zdaj ti garantiram, da ko/če boš imel enkrat transakcijski račun pri TR, ta "4%" produkt definitivno ne bo vezan nanj.
Za razliko od tega pa ti pri N26 dejansko "odpreš" nov (varčevalni) (pod)račun za depozit na vpogled, ki je v bistvu podoben produkt kot Bonus račun pri Sparkasse, samo da pri N26 dobiš 2,8%, pri Sparkasse pa 0,003%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ne ko boš. Če boš.
Ko bo prva debetna kartica izdana dobi TRR karakteristike plačilnega TRR. Torej ko, ne če.
Model, ti nimaš TRR pri Trade Republic-u, daj si dopovedat!!! In za to da ti nek FinTech (pa tudi če ima bančno licenco) izda debetno kartico tega niti ne rabiš.
Model, daj prestavi v TR temo no. To je N26. V TR temi smo pa že obdelali kaj so karakteristike plačilnega TRR in kaj ne.