» »

Banka N26

Banka N26

Temo vidijo: vsi
««
165 / 206
»»

111111111111 ::

Tidule je izjavil:

O kakem opozorilu sedaj sanjas? A niso sposoben drugega kot jemat izjave 8zven konteksta in se slaboumno obesat na posamezne besede? A so povedi prevec kompleksne zate in se ti pri vsaki vejici ustavi?

Ne samo da prodajas pravljice, zdaj ze preprosto lazes in se sprenevedas v obupanem poskusu da bi izpadel pameten. In zal je spet edina stvar, ki si jo pokazal to, da pojma nimas o cem govoris na podlagi rekla kazala zgodbic namisljenih znancev, ki po vrhu se nicesar nimajo z temo o kateri govorimo. Moja izjava se je nanasala neposredno na obtozbo kako je klasicnna banka boljsa resitev, kjer v poslovalnici vse resis, medtem ko pri n26 mesece cakas da prides s kom v stik. Ampak da bi to razumel moras bit nekaj kar ti v vseh temah dokazujes da nisi: inteligenten.

Banka ti v določenih primerih lahko brez pojasnila zamrzne VSA sredstva. In v odgovor dobiš, da si v postopku. Kakšnem pa seveda ne povedo. Ali spet govorim pravljice?
a sem kje trdil da to ni mozno? Pravljica se zacne tam ko nekdo trdi da pri n26 mesece ne mores vzpostavit stika zbl nikomer medtem ko se to v klasicni banki na hitro resi z obiskom poslovalnice. Zdaj pa nekaj dokazovat da nisi sposoben prebrst vec kot ene vrstice teksta.

Glej, glej, ravno Tidule tadule moti, da nekdo jemlje njegove izjave dobesedno. Sam s tem nimaš problemov in si se obešal na vejice.

Skratka tvoja izjava je bila neumna pa obračaj vejice sem in tja. Če sem našel v 1 minuti primer, ki jo demantira. Jo pa popravi da bo pravilna.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Hovdra ::

Njegove izjave niso neumne, ampak dejanska praksa bank (poznam delovanje klasičnih bank od znotraj). Menim, da je glavnina razumela "bistvo" iz njegovih objav in tako pomirila svoje skrbi. Pri komentiranju na internetu se je treba zanašati na verodostojne vire, ne komentarje anonimnih uporabnikov, ki zaradi X razlogov lahko "fantazirajo" karkoli si želijo.

Sicer pa če kdo ne verjame besedam Tidule, si naj odpre relevantne zakone, kontaktira pristojne regulatorne organe in bo dobil preverjen (enak) odgovor.

Tidule ::

111111111111 je izjavil:

Glej, glej, ravno Tidule tadule moti, da nekdo jemlje njegove izjave dobesedno. Sam s tem nimaš problemov in si se obešal na vejice.

Skratka tvoja izjava je bila neumna pa obračaj vejice sem in tja. Če sem si izmislil v 1 minuti primer, ki si domišljam, da jo demantira, pa čeprav sploh ne vem o čem teče debata. Jo pa popravi da bo pravilna.

Evo popravljeno.

Tidule je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Skratka tvoja izjava je bila neumna pa obračaj vejice sem in tja. Če sem si izmislil v 1 minuti primer, ki si domišljam, da jo demantira, pa čeprav sploh ne vem o čem teče debata. Jo pa popravi da bo pravilna.

Evo popravljeno.

Saj drugače kot s potvarjanjem ne znaš. Je treba malo prilagoditi, a ne?

Hovdra je izjavil:

Njegove izjave niso neumne, ampak dejanska praksa bank (poznam delovanje klasičnih bank od znotraj). Menim, da je glavnina razumela "bistvo" iz njegovih objav in tako pomirila svoje skrbi. Pri komentiranju na internetu se je treba zanašati na verodostojne vire, ne komentarje anonimnih uporabnikov, ki zaradi X razlogov lahko "fantazirajo" karkoli si želijo.

Sicer pa če kdo ne verjame besedam Tidule, si naj odpre relevantne zakone, kontaktira pristojne regulatorne organe in bo dobil preverjen (enak) odgovor.

Marsikatera izjava je pravilna, ampak spodnja pa je laž:

Tidule je izjavil:

Situacije, kjer so ljudje brez vsakega opozorila v trenutku ostal ibrez vseh sredstev in potem mesece niso mogli kontaktirati banke, pa so v domeni pravljičarjev.

Razen če odgovor banke v stilu: ste v postopku, vas bomo obveščali šteje kot da lahko kontaktiraš banko. Tako da zamrznitev sredstev brez opozorila niso samo bajke. Fante se je malo zagovoril, sedaj se pa ven vleče. Kaj čmo.

Zgodovina sprememb…

Kebo ::

Moje laično mnenje je, da je pri njih velik pritisk, na zmanjševanje "delovnih ur" na račun. Vsak račun, ki je na meji, da se bodo morali z njim ukvarjati ga rajši zaprejo, kot pa da bi recimo prišli regulatorji in bi morali kaj ročno preverjati.

Hovdra ::

111111111111 je izjavil:

Razen če odgovor banke v stilu: ste v postopku, vas bomo obveščali šteje kot da lahko kontaktiraš banko. Tako da zamrznitev sredstev brez opozorila niso samo bajke. Fante se je malo zagovoril, sedaj se pa ven vleče. Kaj čmo.

Razumem kaj hočeš povedat in verjetno se je kak tak dogodek tudi zgodil - je pa tako, da banka ne sme dajat informacij (tudi če to sami želijo) dokler postopek ni končan in imajo neke vrste razsodbo kaj zdaj lahko in česa ne. Najbrž si precej dobro vporednico lahko potegneš tudi kadar naredi policija kakšno racijo pri sumljivih osebah in do konca poteka preiskave tudi ne dajejo informacij ali pustijo osebam razpolagati z zaseženimi sredstvi.

Skratka to so specifični primeri, ki imajo v svojih postopkih močno regulirano pravno podlago in ob kršitvah zelo težko prihaja do odpustkov (sploh pri tako pomembnih institucijah kot so banke). Vsak posameznik se mora zavedat očitnih prednosti in slabosti, ki jih predstavljajo neobanke (brez fizičnih poslovalnic) in se temu ustrezno "zavarovat" (ali z alternativnom računom v domači banki ali kako drugače), da nima vseh jajc v eni košari.

Če pustim on strani reveže, ki niti lastni temi niso sposobni sledit:

Kar je treba razumet je,da to ni nikakršjna posebnost neobank (tisti, ki so debati sposobni sledit vedo, da se je s takšno trditvijo to pravzaprav začelo), ampak je postopek, ki te lahko doleti pri vsaki banki. Ravno tako ne gre pri tem za nikakršen odvzem sredstev ampak zgolj za začasno zamrznitev. Banke imajo v takih situacijah dejansko precej zvezane roke in morajo dosledno sledit postopkom, ki so predpisani na nivoju države, EU in OECD. Še več so scenariji, kjer tudi dejstvo, da ima posameznik več bančnih računov nič ne pomaga, ker lahko pride do zahteve za zamrznitev za vse. Banka pri tem seveda komunicira (ja tudi to, da ti povejo da si v postopku je komunikacija, ne glede na pravljice nekaterih v tej temi) z uporabnikom in ne minejo meseci preden banko sploh uspeš kontaktirat. So pa zelo omejeni v tem katere podatke ti lahko posredujejo.

Zdaj a je tak postopek bolj zapleten z klasično ali neobanko je dejansko na koncu dneva odvisno od primera do primera in njegovih specifik. V obeh primerih pa gredo tedni. Za fanatične zagovornike klasičnih bank: Kako enostavno rešiš zadeve, če je do najbližjega okenca slabih 1000km, banka pa pričakuje, da boš vsako dokazilo, ki ga hočejo osebno prinesel v poslovalnico?

Ampak taki postopki so izjemno redki in morajo bit zato izpoljeni številni pogoji, 99,99% komitentov se s čem takim niti pod razno ne sreča, ne glede na to kje imajo svojo banko.

Kar se dejanko dogaja pri neobankah so zapleti zaradi postopkov know your customer, kjer je banka dolžna zagotavljat nadzor nad identiteto posameznika in še posebej v začetnih fazah poslovnja so bile neobanke (vključno z n26) pri tem precej površne. Posledično so zaradi pritiska regulatorjev (pa tudi zaradi številnih dejanskih zlorab) morale dopolnit postopke in tudi uredit stvari za nazaj. In tukaj se je pri številnih zapletlo, ker iz takšnega ali drugačnega razloga niso posredovali podatkov ali pa jih na primer niti nisi mogli. Recimo konkreten primer, kjer je znanec ostal brez računa pri n26 je bil, ker je začasno živel v tujini, stalni naslov pa je imel v Sloveniji. N26 pa je od njega zahteval, da predloži ali bančni izpisek z stalnim naslovom ali pa utility bill na svoje ime in stalni naslov. In pač ni bilo načina, da bi N26 sprejela račun z začasnim naslovom. Ampak nič od tega se ni zgodilo čez noč.

Seveda pa so del te zgodbe tudi računi s katerimi ima banka, kot je napisal Kebo, več dela kot koristi in jih raje zaprejo kot, da reskirajo audit, že ob najmanjšem sumu da bi bilo lahko kaj narobe. Lahko jih tudi motijo računi kjer je brez prometa parkiran denar. Ampak spet nič od tega ni čez noč.

zdaj pa lahko nas dežurni svečkar veselo nabija naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Tidule je izjavil:

zdaj pa lahko nas dežurni svečkar veselo nabija naprej.

Važno, da ne vztrajaš več pri svoji trditvi in sam priznaš da so posebni primeri. Ostalo si napisal v redu. Priden.

prosim nehaj mi podtikat izjave in se raje ukvarjaj s politiko, tam si vsaj smešen in ne delaš škode.

Tidule je izjavil:

prosim nehaj mi podtikat izjave in se raje ukvarjaj s politiko, tam si vsaj smešen in ne delaš škode.

Bodi vesel, da sodelujem v tej temi, da popravljam tvoje blodnje. Ni se mi treba zhvaljevati in mi slediti v ostalih temah.

AgiZ ::

111111111111 je izjavil:

Bodi vesel, da sodelujem v tej temi, da popravljam tvoje blodnje. Ni se mi treba zhvaljevati in mi slediti v ostalih temah.

Tudi jaz te lepo prosim da nehaš smetit temo. Hvala.

buttcrack ::

+1

AgiZ je izjavil:

Tudi jaz te lepo prosim da nehaš smetit temo. Hvala.

Prošnja odobrena. Napako pri Tidule tadule odpravljena.

delavec44 ::

Zato ker imaš lahko oboje in koristiš prednosti enih in drugih.

Dober dan ::

Na računu pa ravno 50€ po vseh odtegljajih.

Spura ::

111111111111 je izjavil:

Cakaj, na zacetku se je govorilo o tem, da so jim denar zasegli, to so bile vase trditve, zdaj pa smo ze pri zamrznitvi, in nihce ni trdil, da ti ne morejo zamrznit sredstev.

Ni nujno. Pomembno je predvsem kaj dejansko rabis. In tukaj pac ni univerzalnih resitev. In neobanke pac za stevilne nudijo tisto kar dejansko rabijo od banke, za minimalno placilo.

Mike_Rotch ::

Primerjas neprimerljivo. Koliko plačaš za neko storitev je v neki korelaciji s tem, kar dobiš. Zastonjkarji ne dobimo enake storitve najbrz, in za 17 evrov bi moral dobiti več kot za 10. Upam, drugače je res proč vržen denar...

Kaj je neprimerljivega? Rabim bančni račun. Dobim ga na delavski, NLB ali N26. Meni osebno N26 nudi stvari, ki jih slovenske banke ne morejo ponuditi. Oz. vsaj niso mogle nazadnje, ko sem menjal banko.

Torej, ne gre za prihranek nekaj eur na mesec, kot je pisal kanela ampak zato, da fizične banke enostavno nimajo tega, kar jaz hočem od banke.

Kovinsko kartico? /joke

Drugače pa čisto resno vprašanje, kaj pri n26 metal ocenjuješ, da odtehta 17 EUR na mesec? Ker svoj čas sem uporabljal n26 you zaradi dvigov gotovine, pa sem ugotovil, da so provizije dovolj nizke, da tudi ko dvigam tuje valute ne pokrijem stroška naročnine.

driver_x ::

Mene tudi zanima, kaj ima N26 takega, da je vredno 17 eur na mesec_

- Dvigi gotovine v tujini.
- Dodatna zavarovanja na potovanjih, še posebej za izgubljeno prtljago in zamujene lete.
- 10 spacov (sicer je trenutno na voljo v Smart paketu. Če se ne motim je bila opcija na voljo samo v Metal, ko sem jaz upgradal).

Pa roundups je recimo tudi feature, ki ga ni v free paketu pa je super.

Ja, zaradi dvigov gotovine sem tudi jaz šel na you v eni fazi, sam sem hitro ugotovil, da ne rabim dvignit toliko gotovine mesečno. Tako, da glede tujih valut mi osebno bolj ustreza Vivid, ker imam lahko denar v različnih valutah, potem pa pri plačilih avtomatično trga ustrezno valuto. Če pa veliko delaš z gotovino, pa verjamem, da se splača.

barakus ::

Pa ta zavarovanja za lete in prtljago dejansko delujejo? Je že kdo dobil kaj povrnjeno prek tega, kako sploh zgleda zahtevek za izplačilo?

GupeM ::

Nimam lastnih izkušenj, ampak ponavadi delujejo bolje kot direkt pri zavarovalnicah. Zavarovalnice se zmeraj trudijo, da bi izplačale čim manj oz. najdejo nekaj, da jim ni treba.

Če se pa zahtevek uveljavlja preko nekoga, ki je zavarovalnici pripeljal več strank, pa tudi zavarovalnica prej popusti, saj v nasprotnem primeru lahko izgubi kar nekaj strank.

cesnja ::

> zakaj silite v te neo bank od q*ca , za par eur razlike oziroma samo stokrat slabše kot neka fizična banka v slo ?
> Prav množična demenca.

V primerjavi s slovenskimi bankami:
- Apple pay deluje brez problemov
- UX v aplikaciji je odlicen, ker teta za šalterjem ni primarni nacin upravljanja bancnega racuna
- ni smsov in podjebavanja z "varnim geslom, ki je sestavljen iz tocno 6 stevilk"
- placila brez provizij vec kot odtehtajo manjko obresti na denar na racunu
- instant spreminjanje limitov
Verjetno bi se kaj nasel, pa sem na te travme v nasih bankah vecinoma ze pozabil.

Utk ::

Ne razumem zakaj vam je UI tako strašno dober. Aplikacija je ok, ampak nič več kot to. Neke stvari ima boljše kot recimo DH na telefonu, druge niti ne.
Ampak kar me pa res malo moti, je pa nek igračarski UI. Pismo, to je banka, ne igrica.

DH in dober UX omenjati v istem stavku je kriminal. Podobno je z NLB in vsemi različnimi verzijami spletnih bank (klik, klikin, wtf?). Pa potem konektanje na live chat s teto, ki ti po 15 minutah pogovora tako ali tako reče, da se moraš oglasit na banko, da podpišeš papir.

Ne vem pa kaj imaš v mislih z "igračarski" UI?

matobeli ::

Dh pa UX... Da preveriš prilive/odlive rabiš pritisnit na aplikacijo, potem še enkrat da res hočeš vstopiti v banko, potem dat prstni odtis, potem knof z seznamom trrjev in potem še izbereš trr.

5-fucking klikov sam da pogledaš prilive/odlive. N26? Dva.
Pa to je samo smotan UI, kje je šele to da ima N26 dejansko nekaj dodatnih funkcionalnosti kar se tiče samega bančništva.

Kličem na Dh da mi NFC ne deluje na kartici... je treba novo, pa sam jo bom plačal. Veljavnost njihove kartice pa nekih 1000let. Vmes sem že eno N26 polomil, dobil zastonj novo in bom v '23 dobil redno novo. Dh šele v '24.

DH ti vsaj sešteje +/- za nek mesec, brez da downloadam pdf. In to ne s fontom 36 povsod kot da sem debil. In predvsem mi med prilivi in odlivi ne vtika vmes "reklam", da jih naj folowam na instagramu in podobne wtf scene. Pa N26 je tu še v redu, revolut je večja katastrofa. Neki brezvezni featurji me ne motijo, ampak so pa brez vezni. Kot je zgoraj nekdo napisal, roundups, zakaj zaboga bi človek to rabil?
Ima pa N26 OCR za TRR, to je ok. In še marsikaj drugega. Ampak da je zarad tega nek presežek...

Kličem na Dh da mi NFC ne deluje na kartici... je treba novo, pa sam jo bom plačal. Veljavnost njihove kartice pa nekih 1000let. Vmes sem že eno N26 polomil, dobil zastonj novo in bom v '23 dobil redno novo. Dh šele v '24.

Še nikoli v živlenju nisem zlomil kartice, zdravstveno recimo imamo še originalno staro čez 20 let. Zgleda kot da je stara 50 let, ampak še zmeraj potegne.
Zakaj bi rabil vsako leto novo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

buneech ::

Utk je izjavil:

Kot je zgoraj nekdo napisal, roundups, zakaj zaboga bi človek to rabil?

Js sm tako funkcionalnost uporabljal pr Abanki, vrjetn bla edina banka s tem. Na leto se loh nabere tud trimestna številka na varčevalnem računu, brez, da bi sploh opazu na tekočem računu. Sm bil kr mal razočaran, da so to ukinl, k je NKBM prevzela. Revolut ma to v free tier, in mam skoz vklopljen s faktorjem x2. Tam gre loh še v crypto, če hočeš.

Utk je izjavil:

DH ti vsaj sešteje +/- za nek mesec, brez da downloadam pdf.... Pa N26 je tu še v redu, revolut je večja katastrofa.

N26 z ti nariše še graf glede na 3 mesečno povprečje.
Aja Revolut. Kt da bi šel v temo od Toyote jamrat da tvoj VAG ni baš nešto.

Boomerji itak ne uporabljate kartic.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Kot je zgoraj nekdo napisal, roundups, zakaj zaboga bi človek to rabil?

Ni ravno nujno za preživetje. Ampak jaz sem si naprimer z "našparanim" iz roundupsov pred kratkim kupil gaming PC.

amacar ::

Utk je izjavil:

DH ti vsaj sešteje +/- za nek mesec, brez da downloadam pdf. In to ne s fontom 36 povsod kot da sem debil. In predvsem mi med prilivi in odlivi ne vtika vmes "reklam", da jih naj folowam na instagramu in podobne wtf scene. Pa N26 je tu še v redu, revolut je večja katastrofa. Neki brezvezni featurji me ne motijo, ampak so pa brez vezni. Kot je zgoraj nekdo napisal, roundups, zakaj zaboga bi človek to rabil?
Ima pa N26 OCR za TRR, to je ok. In še marsikaj drugega. Ampak da je zarad tega nek presežek...

Še nikoli v živlenju nisem zlomil kartice, zdravstveno recimo imamo še originalno staro čez 20 let. Zgleda kot da je stara 50 let, ampak še zmeraj potegne.
Zakaj bi rabil vsako leto novo?

N26 ti lepo prikaze +/- za posamezen mesec v zavihku Insights. Je dobro prej malo pregledati zadeve, preden se pritozuje.

DePalmo ::

cesnja je izjavil:

> zakaj silite v te neo bank od q*ca , za par eur razlike oziroma samo stokrat slabše kot neka fizična banka v slo ?
> Prav množična demenca.

V primerjavi s slovenskimi bankami:
- Apple pay deluje brez problemov
- UX v aplikaciji je odlicen, ker teta za šalterjem ni primarni nacin upravljanja bancnega racuna
- ni smsov in podjebavanja z "varnim geslom, ki je sestavljen iz tocno 6 stevilk"
- placila brez provizij vec kot odtehtajo manjko obresti na denar na racunu
- instant spreminjanje limitov
Verjetno bi se kaj nasel, pa sem na te travme v nasih bankah vecinoma ze pozabil.

- spreminjanje PIN kjerkoli in kadarkoli in to brezplačno (pri nas na takrat še Abanki sem plačal 10e!)
- instant obvestila o plačilu, tako da lahko takoj veš če so ti kartico ukradli (Sparkasse zamuja, medtem ko za poslovnega sploh ne delujejo, kljub posredovanju podpore)
- instant ugašanje kartice za različne vrste plačil (jo imam vedno ugasnjeno, pri slovenski bi lahko samo spremljal kako denar beži)
- NFC deluje medtem ko sem imel kartico od NKBM ni šlo skozi in od takrat imam vedno prisoten strah če imam slovensko kartico (tudi s Sparkasse se je že to zgodilo, pri N26 točno 0-krat)

Na leto se loh nabere tud trimestna številka na varčevalnem računu, brez, da bi sploh opazu na tekočem računu.

Ni ravno nujno za preživetje. Ampak jaz sem si naprimer z "našparanim" iz roundupsov pred kratkim kupil gaming PC.

Dobro no, resno? A tist denar pride iz kod drugje? A če ne bi imeli tega, ne bi imeli konec leta tega denarja gor?

N26 z ti nariše še graf glede na 3 mesečno povprečje.

Wau. Just wau.

Aja Revolut. Kt da bi šel v temo od Toyote jamrat da tvoj VAG ni baš nešto.

Jamral sem nad reklamo sred izdatkov, naj jim sledim na instagramu. To je kar lepo pri N26, ne pri VAG-u.

N26 ti lepo prikaze +/- za posamezen mesec v zavihku Insights. Je dobro prej malo pregledati zadeve, preden se pritozuje.

Prikaže morda, ampak da me jebeš, jaz tam ne vidim cifre, seštevek kolk je minus kolk plus in sešteto skupaj.

Zgodovina sprememb…

Js lepo vidim sestevek izdatkov in prihodkov (na sliki sem zameglil)

Dobro no, resno? A tist denar pride iz kod drugje? A če ne bi imeli tega, ne bi imeli konec leta tega denarja gor?

Prvi "šparovci" so se začeli uporabljati v 12. stoletju. Očitno se ljudem zdijo uporabni, glede na to, da po 800+ letih še niso izginili.

Utk je izjavil:

Prikaže morda, ampak da me jebeš, jaz tam ne vidim cifre, seštevek kolk je minus kolk plus in sešteto skupaj.

Klikni na details. Za vsak mesec posebej ti piše koliko je minus, koliko je plus. Skupnega seštevka pa res ni. Je pa zadeva za vsak mesec zelo lepo prikazana s stolpičnim grafom, tako da se res lepo vidi, kdaj in koliko več si zapravil kakšen mesec oz kdaj in koliko si prihranil kakšen mesec.

amacar je izjavil:

Js lepo vidim sestevek izdatkov in prihodkov (na sliki sem zameglil)

Jaz pa ne vidim seštevka.

Skupnega seštevka pa res ni. Je pa zadeva za vsak mesec zelo lepo prikazana s stolpičnim grafom, tako da se res lepo vidi, kdaj in koliko več si zapravil kakšen mesec oz kdaj in koliko si prihranil kakšen mesec.

Kako moreš rečt, da se lepo vidi, če ni cifre? In potem sprašujete kaj to mislim z igračarskim UI-jem...točno to, polno nekih grafov, tabov in ne vem česa, samo cifer pa nikjer.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Jamral sem nad reklamo sred izdatkov, naj jim sledim na instagramu. To je kar lepo pri N26, ne pri VAG-u.

A si zih, recmo vsaj tolk zih da boš kakšen link/sliko zbrskal? Imel so reklamo za njihove produkte, ko jo umakneš je ni več. Za razliko od Dh kjer imaš reklamo za njihov potrošniški kredit stalno prisotno.

Utk je izjavil:

Kako moreš rečt, da se lepo vidi, če ni cifre? In potem sprašujete kaj to mislim z igračarskim UI-jem...točno to, polno nekih grafov, tabov in ne vem česa, samo cifer pa nikjer.

Je res tako faking težko seštet številko pod expenses in številko pod money in? Operiraš s tako velikimi zneski, da ne znaš zračunat? Ali so tako majhni, da ti decimalna števila povzročajo težave? Ali si preprosto samo len ali neumen?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Utk je izjavil:

Jaz pa ne vidim seštevka.

Nič skrbet, če ti je samo to važno je za tvoj tier čisto dovolj bančni izpisek enkrat mesečno.

GupeM je izjavil:

Ali si preprosto samo len ali neumen?

Boomerji, pufe so jemal za jadrnice, nepremičnine so dobil šenkane, gor so spravil viso MC in še marsikaj drugega.
Ni čudno da ne znajo z dnarjem če jim pa nikol ni blo treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Milenijci, glavno da se vse sveti, osnovna funkcija je pa nepomembna. Ker so preleni in preneumni, da bi jo znali svetleče umestit, je bolje da je sploh ni, potem pa ozmerjat vse, ki bi to rabili z lenobami.

GupeM je izjavil:

Utk je izjavil:

Je res tako faking težko seštet številko pod expenses in številko pod money in? Operiraš s tako velikimi zneski, da ne znaš zračunat? Ali so tako majhni, da ti decimalna števila povzročajo težave? Ali si preprosto samo len ali neumen?

Naslednja stopnja bi bila, da bi to hitro videl za več mesecev nazaj, vsak mesec posebej in sešteto. Ampak kaj bi to, to so imele banke že 20 let nazaj, tega več nihče ne rabi. Zdaj rabimo grafe, najbolje brez skale, ker par številk je že preveč za milenijske možgančke.

Zgodovina sprememb…

Bom uporabil tvojo logiko. Kdo bi rabil kaj takšnega? :)

Kaj točno sploh želiš narediti? Videti prilive in odlive znotraj datumov, ki jih sam določiš?

Rabil bi to kar je amacar kot graf, samo da s številkami in vsemi seštevki.

Saj so številke za vsak mesec. Pa enostavno se pomikaš med meseci s klikom na puščico ali določen mesec. Pa podrobnosti kahko vidiš s klikom na "expenses" in "money in"

Seštevka pa res ni.

Pregledal izpiske od N26, Revolut in Sparkasse, pa nikjer ni seštevka (prilivi - odlivi), samo posebej seštevki prilivov in odlivov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

No, DH pa ima.
Pa mene to ne moti tolk. Sej je ok. Ampak govorit, da je N26 aplikacija ne vem kaj proti vsem ostalim, je pa malo pretirano. Je v redu, ni pa noben presežek.

Utk je izjavil:

to so imele banke že 20 let nazaj, tega več nihče ne rabi.

Ne niso imele. Sploh pa ne v časih papirnatih izpiskov. Uporabljam spletno banko praktično odkar so se pojavile v sloveniji, tako kot večina milenijcev ki jih je to zanimalo in to ne samo ene, zraven pa še paypal (ki je bi bistveno boljši glede UX). Do par let nazaj so bile spletne banke bolj kot ne samo nadomestilo papirnatih izpiskov, šele ko so fintech banke prišle na sceno so začele tudi druge banke dodajat funkcionalnosti.

Na papirnatem izpisku si imel napisano dohodek, odhodek in razliko. Ampak ta podatek ti čisto nič ne pomeni brez podatkov za vsaj par mesecev. To da si zapravil več ali manj od prihodka lahko vidiš takoj ko pogledaš dve cifri.
Če želiš ugotoviti trend pa rabiš grafek oziroma vsaj cifre večih mesecev.
Včas se je to pisal v zvezek, kasneje v excel, danes pa daš direktno v bančni app.

Še vedno čakam karkoli v zvezi s tem da je N26 spamala z reklamo za svoje družabno omrežje. Al bomo ostal pri temu da jamraš na toyota forumu ker VAG ne dela?

N26 je bila "ne vem kaj" proti vsem ostalim. Pa so k sreči ravno zaradi fintech bank morale tudi ostale banke malo posodobiti svoje appe in dodati funkcionalnosti, ki so bile prej ekskluzivne samo na fintech bankah.

Edit: No, me je matobeli prehitel ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()
««
165 / 206
»»