Forum » Hlajenje in modifikacije » temp. athlon1700+
temp. athlon1700+
koto ::
imam omenjeni procesor, ki je na plati asus A7v266-M
temperatura cpu 64-72
zaradi tega sem bil na servisu in pravijo, da je ta temp. še v mejah normale. Res pa je, da je imel serviser odprto kišto in je bila temp. za približno 5 stopinj manjša.
ali je ta temperatura prehuda in kakšne bojo posledice?
lp
temperatura cpu 64-72
zaradi tega sem bil na servisu in pravijo, da je ta temp. še v mejah normale. Res pa je, da je imel serviser odprto kišto in je bila temp. za približno 5 stopinj manjša.
ali je ta temperatura prehuda in kakšne bojo posledice?
lp
Sami ::
Ta procesor, ki ga imaš je verjetno palomino. Tudi sam imam 1800+, ki je na jedru palomino in je bil tudi že na servisu zaradi pregrevanja. Meni se greje na 60-71 stopinj. To pa je za palominota čisto normalno. Ne skrbi jaz ga na tej temperaturi kurim že 1 leto in nimam nič problemov.
LP
LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
nicksonn ::
hehe frenk ti se kr smej
Se greje ku šporhet
Sam mam tut palominota (1900) pa je tm okrog 65° tko da tu ni nč problematičnega. Sej baje grejo do 90
Se greje ku šporhet
Sam mam tut palominota (1900) pa je tm okrog 65° tko da tu ni nč problematičnega. Sej baje grejo do 90
frenk ::
nicksonn: jah sam se mi še vsen zdi na nenavitga palominota ne spraviš čez 60 pa tud če maš volcano5...jest mam zdej volcano 5 na 1700+@1700mhz in 1.68V pa je tm ukol 49 stopinj...nevem če se ta stvar res tolk greje...meu sm tud ThunderBird-a 1.4Ghz pa volvcano5 in ni šlo čez 60
nicksonn ::
no.. core temperature u biosi kaže 62 u mirovanji. Kišto mam zaprto pa neprezračeno hladi pa en zalman cnps6000cu na 2000rpm. no ja res tut de se je mal praha nabral nanj.
A je odvisn od meritvenega programa ali kaže core T al surface T, in se da to kak naštimat? Zdaj mam Hardware doctor (biu zram abitke) pa kaže surface! A mbm kaže core al plata samodejno kaže surface?
Bo treba kišto preluftat! Kater 12cm vent priporočate (tih!!)?
A je odvisn od meritvenega programa ali kaže core T al surface T, in se da to kak naštimat? Zdaj mam Hardware doctor (biu zram abitke) pa kaže surface! A mbm kaže core al plata samodejno kaže surface?
Bo treba kišto preluftat! Kater 12cm vent priporočate (tih!!)?
m.i.h.a. ::
Klinc palomino pa 70 stopinj normalna temperatura, jaz imam palomino 1800 pa mam pri obremenjeni kišti največ 48. Saj v ponedeljek bo že vodno tako, da bo potem še bolje, sedaj je gor pa titanov cooler.
Janus ::
js mam na svojem amd +1700 enako zalman cnps6000alcu, pa mam pri mirovanju 60 stopinj, pri polni obremenitvi mi zablokira gre okol 68, kako ste vi tega zalmana pretridili, ventilator piha v rebra al ven?
C_maniak ::
khm...
jez mam tud probleme z mojim 1700+ palominom. prej je tt 7 laufu na 5000, ker je blo nevdržno, je zdej gor en titan, pa je temp 73 pr zaprti kišti. morm na nov namazat (na servisih le-tega ne opravijo zadovoljivo) pa mal zbrusit, pa bo šlo dol za kakih 5°. drgač tistih 81 je blo pa kr tk. kr naenkrat je skoču gor. hm....
jez mam tud probleme z mojim 1700+ palominom. prej je tt 7 laufu na 5000, ker je blo nevdržno, je zdej gor en titan, pa je temp 73 pr zaprti kišti. morm na nov namazat (na servisih le-tega ne opravijo zadovoljivo) pa mal zbrusit, pa bo šlo dol za kakih 5°. drgač tistih 81 je blo pa kr tk. kr naenkrat je skoču gor. hm....
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Gandalfar ()
Janus ::
Kje bi dobil namenski program za 100% obremenitev procesorja? (rabil bi za testiranje stabilnosti)
C_maniak ::
deloval stabiln, deloval. sam ne vem, do kam bi še šou, če ne bi foldinga izklopu.
glede programov za testing: prime95, pa seveda folding, da boš še kej koristnega naredu .
glede programov za testing: prime95, pa seveda folding, da boš še kej koristnega naredu .
borut-t ::
jst mam tut Athlona XP Palomino 1800+ pa se mi greje od 55'C do 65'C pri obremenitvi....
lp
lp
jest10 ::
Janus
Odpri 3 virtual dube in v vsakem poženi koderanje filma. Pa boš imel 100% obremenjen in zabasan računalnik
Odpri 3 virtual dube in v vsakem poženi koderanje filma. Pa boš imel 100% obremenjen in zabasan računalnik
mAsA ::
MOj XP1700+ zdaj poleti pride pri zaprtem ohišju do 58°C max, če pa ga vzamem iz mize (les se greje ko hudič) pol pa je tem. tam okol 52-54°C. Mislim da se ti res malo preveč greje. Ventilator pa nevem kerga mam gor sam je ogromen. Temperature so zmerjene z MBM5.
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mAsA ()
Pudding ::
Izmerjena temperatura je lahko odvisna od same plosce. 10+ stopinj razlike pri istem modelu plosce. Poleg tega nekatere plosce ne izvajajo ukazov za idle (Asus slovi) in se zato pac stvar bolj greje. Barton je delau na 79 C v moji... nisem dau dovolj paste.
Spajky ::
Kar se tiče testiranja stabilnosti in programov ter temperatur, si lahko malo razjasnite pojme, če obiščete mojo stran in malo preštudirate, lahko koristi...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socket 462 (A) AMD Athlon 1800+Oddelek: Navijanje | 1883 (1387) | tiborrr |
» | Temperatura Athlona XP 1800+Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1742 (1390) | tiborrr |
» | Kaj pravite na te temperature?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1867 (1100) | mare87 |
» | XP2000+ visoke temperature?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1139 (1001) | CandyMan |
» | 2000+ XP pri 60 stopinjOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1206 (983) | rap3r |