» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
579 / 579
»
»»

polde66 ::

A nimaš xiaomi mi boxa?
polde

fpbs ::

easyrider3 je izjavil:

Včeraj se je posodobila aplikacija VOYO in vse je bilo vredu a danes prav sedaj pa ,ko hočeš jo uporabljati pa ti jo zažene in za vsakič nekaj sekund predvajanja ven vrže in napiše predpolnilnik na aplikaciji je poln. Greš pobrisati ves predpolnilnik vseh aplikacij in ponovno probaš VOYO predvajati in je spet isto kakor pred brisanjem predpolnilika. To sem probal nekajkrat in vedno isto.Zato se odločim iti zbrisati aplikacijo in jo na novo naložiti pa probam predvajati in sedaj pa deluje kar pri meni je ta WebOs od LG sped dobil eden minus in sedaj jih je kar nekaj že. Na Google sistemu pri TCL TV kateri je že 2.5 let star ni nobenega problema še bilo z nobeno aplikacijo ali kaj drugim.

Ali si se mogoče vprašal, kdo je posodobil to VOYO aplikacijo. Ali jo je VOYO, ali LG?

LG seveda :))
polde

krop ::

undertacker je izjavil:

Sedaj imam lg c3 pa če želim gledati TV podnevi mora biti okno zadaj zatemnjeno,priporočate oled ali mini led?
Hvala

Mini led obvezno. Tcl c7,8,9k

easyrider3 ::

fpbs je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Včeraj se je posodobila aplikacija VOYO in vse je bilo vredu a danes prav sedaj pa ,ko hočeš jo uporabljati pa ti jo zažene in za vsakič nekaj sekund predvajanja ven vrže in napiše predpolnilnik na aplikaciji je poln. Greš pobrisati ves predpolnilnik vseh aplikacij in ponovno probaš VOYO predvajati in je spet isto kakor pred brisanjem predpolnilika. To sem probal nekajkrat in vedno isto.Zato se odločim iti zbrisati aplikacijo in jo na novo naložiti pa probam predvajati in sedaj pa deluje kar pri meni je ta WebOs od LG sped dobil eden minus in sedaj jih je kar nekaj že. Na Google sistemu pri TCL TV kateri je že 2.5 let star ni nobenega problema še bilo z nobeno aplikacijo ali kaj drugim.

Ali si se mogoče vprašal, kdo je posodobil to VOYO aplikacijo. Ali jo je VOYO, ali LG?

Za uporabnika niti ni pomembno kdo je kaj posodobil stvar je ta,da ne deluje potem ,ko rabiš in to se dogaja na LG WebOs sistemu katerega ti tako hvališ saj Google TV pa dela vse u piko že 2.5 let na TCL TV.

S tem,ko sem predpolnilnik aplikacij pobrisal mi je TV avtomatsko aplikacijo T2-TV vrgel v položaj kot,da ni aktivirana in seveda NE deluje.Spet en kup brezveznega dela saj moram iti na spletno stran T2 kjer se prijavim in aktiviram T2-TV aplikacijo. Za vsako aktivacijo moram iti skozi postopek nove pogodbe na T2 naročnini in na koncu moram še odjaviti prejšnjo T2-TV aplikacijo katera je še vedno aktivirana v sistemu pri T2 čeprav ne deluje in najbrž bi veeno moral za njo plačevati 3 Eur. Tudi za odjavo aplikacije je isti postopek kot za aktivacijo se pravi podpisovanje nove pogodbe na naročniškem paketu T2.

Zgodilo se je tudi že,da preko noči ,ko je TV ugašnjen je drugi dan bilo potrebno T2-TV aplikacijo na novo aktivirati in sigurno je sam TV v stand by načinu delal neke posodobitve.
To kar OLED TV dela v stand by načinu je spet eden VELIKI minus za mene saj nikoli ne veš kaj počne in lahko ti naredi samo probleme in še druga zanimivost okrog OLED TV je ta,da oddaja kar zadostno temperaturo saj samo roko približaš k zaslonu in občutiš toplino in v primerjavi z MiniLed TCL tam je zaslon mrzel niti malo kakšne topline ne čutiš.

Evo nikoli ne veš kdaj lahko dobiš tako obvestilo kot je na sliki spodaj ob pritisku na aplikacijo T2-TV.

T2-TV aplikacija za aktivacijo

T2-TV aplikacija za aktivacijo

Pa čeprav je prav ta aplikacija T2-TV delovala še normalno včeraj in je še vedno aktivirana v sistemu T2.

.

.

Seveda potrebna je nova aktivacija T2-TV aplikacije,če jo hočem uporabljati.

aktivacija

aktivacija

In potem vidimo ,da v sistemu imamo sedaj 2.aktivirane aplikacije na istem TV a deluje pa samo ena in potrebna je odjava prejšnje tiste katera je bila včeraj uporabljena.

odjava aplikacije

odjava aplikacije

En kup dodatnega dela s podpisovanjem naročniških pogodb in aneksov zaradi aplikacij na TV.

easyrider3 ::

polde66 je izjavil:

A nimaš xiaomi mi boxa?

Imam ta box vendar ga ne uporabljam več saj sem ga kupil samo zaradi aplikacije NBA league pass pa še to sem videl,da sploh ni tako odziven in hiter kot sem pričakoval celo kar mao razočaran. Ko vključiš box in vidiš,da se ti aplikacije počasi gor postavljajo-nalagajo na zaslon veš,da ni tisto kar bi moralo biti(primerjava z Google TV sistemom na TCL TV je zelo očitna saj tam je vse odzivno in ne nič ne čaka). Sam box je bil takoj posodobljen na zadnjo verzijo vendar s tem ni bil nič bolj odziven. Kot sem rekel trenutno ga sploh ne uporabljam in počiva 8-)

easyrider3 je izjavil:

polde66 je izjavil:

A nimaš xiaomi mi boxa?

Imam ta box vendar ga ne uporabljam več saj sem ga kupil samo zaradi aplikacije NBA league pass pa še to sem videl,da sploh ni tako odziven in hiter kot sem pričakoval celo kar mao razočaran. Ko vključiš box in vidiš,da se ti aplikacije počasi gor postavljajo-nalagajo na zaslon veš,da ni tisto kar bi moralo biti(primerjava z Google TV sistemom na TCL TV je zelo očitna saj tam je vse odzivno in ne nič ne čaka). Sam box je bil takoj posodobljen na zadnjo verzijo vendar s tem ni bil nič bolj odziven. Kot sem rekel trenutno ga sploh ne uporabljam in počiva 8-)

Vidim da nimaš pojma kako zadeve delujejo. Xiaomi mi box je en boljših boxov po zmogljivosti, po komponentah, ki jih ima vgrajene. To da ni odziven ni kriv xiaomi ampak googleTV, pa če bi bral kaj sem napisal in dal gor projectivity louncher bi zadeva zgledala veliko bolje, hitrejša in dostopnejša. JBG googleTV ni ravno svetovno čudo ampak kup balasta in cel jajc. Seveda se pa da te stvari malce spiliti. Tudi sam preklop aplikacij in zagon aplikacij se da v nastavitvah za razvijalce pohitriti. In ti kupiš box, ki ima namensko grafiko, namenski najboljši čip x5m samo za NBA. In ne poznaš osnove delovanja aplikacij. Normalno je da če boš spraznil predpolnilnik se bodo zbrisali podatki. Ni kriv noben LG ampak uporabnik,ki nima pojma kaj počne. Če bi T-2 aplikacijo naložil na box bi ti še vedno delalo vse, poleg tega ima xiaomi odličen AISR upscaling in je slika boljša. Druga stvar če bi vzel za 56 eur na amazonu strong Leap S3 pro bi bil danes srečen, ker njegova cena sedaj močno presega 100 eur.
Najbolj na moški organ mi gredo "kavč strokovnjaki" ki mislijo, da vse vedo ampak nimajo pojma o osnovah in potem se razhudi na vse drugo kot pa je dejanski krivec. To kaže da ne poznaš osnove delovanja stvari. Naučiš se nekaj z neta napamet in to prodajaš, ko pride do problema pa počepneš. To kar si ti napisal v svojih dveh postih zgoraj kaže točno na to, da ne veš v osnovi zakaj se gre, hočeš pa se delati mojstra in potem pišeš idiotizme. Recimo da določen procent folka tudi te zadeve ne pozna in ne ve da se motiš in sprejema tvojo "resnico" za svojo, v bistvu si ga treščil mimo da glava boli.
Jaz imam xiaomijev box 3gen in mi je v osnovi skoraj najboljši, seveda ima pomanjkljivosti ampak ajde cena je temu primerna. Je pa to box, ki ima največjo podporo kodekom. Nanj sem dal usb 1gb lan dongel in zadeva leti 360 mbps brez nihanja. Spedenal sem ga z projektivity louncherjem, izklopil sem stvari ki so namen zbiranja podatkov, spedenal sem merila animacij in še par stvari in box deluje odlično. To pomeni če veš kaj počneš ti bo zadeva delovala če pa ne veš potem pa pišeš idiotizme. Lej nebi te napadal na tak način če bi bil tiho, ampak za svoje neumnosti kriviš vedno nekaj drugega in temu žal ne morem biti tiho. Še vedno ne razumeš osnove zakaj kupiš tv brez androida in dodaš box.
polde

krop ::

@Polde sm bil včasih isti kot ti. Kupu poceni pa pol predrkaval, da je blo na koncu primerno za uporabo. Zdej ko sem malo starejši in pametnejši in z manj živci se mi to enostavno več neda. Rajš posvetim čas za kakšno bolj pametno stvar. Kaj hočem reči kupim najboljše oz pregledam review-e in pozabim na stvar. Včasih sm pa vsako stvar flešal drkal, škoda časa

krop je izjavil:

@Polde sm bil včasih isti kot ti. Kupu poceni pa pol predrkaval, da je blo na koncu primerno za uporabo. Zdej ko sem malo starejši in pametnejši in z manj živci se mi to enostavno več neda. Rajš posvetim čas za kakšno bolj pametno stvar. Kaj hočem reči kupim najboljše oz pregledam review-e in pozabim na stvar. Včasih sm pa vsako stvar flešal drkal, škoda časa

Ne razumem kaj si hotel povedat. Vsi novi boxi z googlom so narejeni na isti sistem, večina softvera zanje dela Skyworth. Google ima verjetno svoje razvijalce, xiaomi tudi pa še kdo. Ampak bistvo tega je da pride na trg izdelek, ki ni namenjen o osnovi kupcu ampak prodajalcu. Zbira podatke kaj se gleda, osebni podatki, navade, lokacija, povezane naprave, shranjevanje glasovnih ukazov in še polno tega. Možnost posameznika je da nekatere take stvari uporabnik lahko izklopi. Tukaj ne gre za nobeno predrkavanje ampak osnova, da ti stvari delajo tebi v prid. Čemu misliš da je namenjen googleTV? Razlika med androidTV in googleTV je velika in sicer že v prilagajanju aplikacij in izgleda, ki je v androidtV možen, v googleTV pa ne (ajde razen hard da ti pokaže samo nameščene aplikacije v ozadju še vedno eče zbiranje le videz je drug). Torej če se spopadaš z tehnologijo, ki je namenjena zbiranju informacij o uporabnikih je pametno vedeti kako čim bolj otežiti dostop do takega početja. Razen seveda, če ti je čisto vseeno. Nekje na netu sem nedavno prebral citat na enem reviewu. Pravi takole, če služi posrednik od prodaje podatkov uporabnika bi včasih uporabnik raje prodal svoje podatke sam in denar bi šel direktno njemu.
Ne me narobe razume. Meni tako početje ni všeč in naredim vse kar je v mojih močeh da se temu izognem seveda kolikor se le da. S tem se pohitri tudi sistemski vmesnik, stvari tečejo hitreje in na koncu sem z odzivnostjo bolj zadovoljen. Zato tudo moji tv-ji doma niso povezani v internet ampak so povsod dodani boxi. Tv je slika, soundbar je zvok, tv box je vse ostalo. Lahko na to gledaš kakor hočeš ampak meni tako stvari delujejo in res delujejo. Poleg tega dobim potrditev takega početja tudi še kje drugje, ko vidim da sploh nisem redek primerek, ki stvari počne na tak način. Kako pa je posamezniku všeč njegova suverenost je pa pač stvar vsakega posameznika posebej.
polde

En lep primer ko kupiš eno stvar in misliš da je tvoja pa si se malce ... je FireTV od amazona. Vsiljevanje alikacij, reklam, filmov, serij, prilagajanje začetnega zaslona po njihovo, blokada aplikacij 3 oseb, brisanje in blokiranje naloženih aplikacij. Če kdo še ni bil v njihovem spletnem mestu nastavitev kaj vse lahko izklopiš oz kaj vse je pametno izklopit in kaj vse se od enega uporabnika in ene naprave zbira, ne moreš verjet da to vse obstaja. To je del ki ga uporabnik lahko vidi, kje je še tisto kar gre mimo. Google pa ni nič drugačen. Niti LG niti filips in ostali. Roku je posebno ektremen.
polde

fpbs ::

polde66 je izjavil:

LG seveda :))

Sem prepričan, da če bi vremenar na easyriderjevem LG TVeju napovedal slabo vreme, "bi WebOs od LG sped dobil eden minus".

MrStein ::

What a load!!

Bom po točkah:
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

polde66 je izjavil:

Vidim da nimaš pojma kako zadeve delujejo. Xiaomi mi box je en boljših boxov po zmogljivosti, po komponentah, ki jih ima vgrajene. To da ni odziven ni kriv xiaomi ampak googleTV, pa če bi bral kaj sem napisal in dal gor projectivity louncher bi zadeva zgledala veliko bolje, hitrejša in dostopnejša.

Torej je zanič? Razen če ga spremeniš?
Saj jugo je tudi ful dober, če pol komponent zamenjaš...

Normalno je da če boš spraznil predpolnilnik se bodo zbrisali podatki.

Ne, ni normalno.
To sta dve ločeni opciji.
Glej sliko.

Ni kriv noben LG ampak uporabnik

Za vse lastnosti izdelkov znamke LG je kriv LG in noben drug.
Motiti se je človeško.

@MrStein Tvoje mnenje se pač razlikuje od mojega.
polde

Tvoja primerjava z yugom avta je absolutno mimo. Ne zamenjaš pol stvari ampak si dvigneš volan na določeno višino si namestiš stol tako da ti odgovarja. Pri tem nič fizično ne menjaš ampak samo uporabiš dane nastavitve. Tudi radijske postaje si nastaviš po želji in ne tiste ki so nastavljene ob prevzetju avta pa pri tem nisi nič dokupil, nič stran vrgel le druge nastavitve si uporabil. Razumeš bistvo?
polde

undertacker ::

Zdj sem mal gledal, kaj pravite na Hisense mini led UQ8,.. Ima kdo Hisense TV in kako je zadovoljen, gledam tudi oled Samsung S90F, lg C5

Meizu ::

Hisense so bomba TVji, skoraj nima veze kaj kupiš.

undertacker ::

Npr Hisense U8q 75 zoll dobim za 1550€
LG C5 77 zoll za 2100€
Samsung S90F 77zoll za 1750€

polde66 je izjavil:

Tvoja primerjava z yugom avta je absolutno mimo. Ne zamenjaš pol stvari ampak si dvigneš volan na določeno višino si namestiš stol tako da ti odgovarja. Pri tem nič fizično ne menjaš ampak samo uporabiš dane nastavitve. Tudi radijske postaje si nastaviš po želji in ne tiste ki so nastavljene ob prevzetju avta pa pri tem nisi nič dokupil, nič stran vrgel le druge nastavitve si uporabil. Razumeš bistvo?

Saj če dobiš v restavraciji hladno juho, jo lahko pogreješ. Kdor je dal slabo oceno, je neumen...
Motiti se je človeško.

Ransom ::

Meizu je izjavil:

Hisense so bomba TVji, skoraj nima veze kaj kupiš.

Ja ves da, LOL :))

Od U8 naprej so sele ok hisensi, ostalo je srot.

MrStein je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj če dobiš v restavraciji hladno juho, jo lahko pogreješ. Kdor je dal slabo oceno, je neumen...

Stari ne sledim tvoji visoki ravni inteligence. Si pač prepametn zame. JBG. Obstajamo tudi povprečneži. Po drugi strani pa ne razumem po kaj prideš v restavracijo:Jest juho al dajat ocene?
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Če ne razumeš zakaj gre nekdo v restavracijo, potem pa res.

Dobolj off topika.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Če ne razumeš zakaj gre nekdo v restavracijo, potem pa res.

Dobolj off topika.

Verjetno zaradi tv v velikosti 55" ali več. Nehaj se smešit.
polde

Meizu ::

Ja ves da, LOL :))

Od U8 naprej so sele ok hisensi, ostalo je srot.

Ok, hvala za tvoje mnenje.
««
579 / 579
»
»»