» »

Pogosti grafični crash-i

Pogosti grafični crash-i

jizzer ::

Zadnjo leto (verjetno še malo več), se mi crasha grafika.
Ko se je začelo je sistem opozarjal nekaj v smislu, "Intel HD Graphics has stopped working. Click here to recover." ne spomnim se natančno, saj je kasneje to nehalo pisat crashi pa so se še vedno dogajali. No tisti čas sem poskušal druge Intel HD gonilnike, ampak noben dejansko ni pomagal z temi crashi. Ni se mi dalo več ubadat s tem (fuck this shit *throws papers in the air*), in sem z kreši pač živel.
No saj ni blo tak jebeno niti, najbolj se je poznalo to pri Firefoxu (načeloma samo pri Developer edition), da je browser nehal delovati, oz. je deloval ampak sam screen je bil črn, vmesnik je deloval; pa recimo pri VLCju, in še mogoče kje.
No sem ga pač resetiral, itak je session manager poskrbel za safe recovery (z par izjemami, ko sem skoraj dobil živčnega ampak ok).

Ta vikend pa sem po 2.5 letih naredil clean install windows-ov (z to novo opcijo "Reset this PC" -> hard reset), ker je res že bil čas, ne glede na to kaj se je vse z računalnikom dogajalo, in sem res upal da se to več nebo dogajalo.
Ampak se. Niti 2x še nisem po formatu resetiral laptopa pa že crasha, seveda spet v firefoxu - VBISTVU celi ekran se resetira za 0.5-1 sekunde je tema, pol pa nič več ne dela v firefoxu, včasih (like 50-50 chance) lahko normalno nadaljujem.

Lani sem to na hard googlal, celi vikend zabušil, ampak brez nekega efekta in leto dni po tem še vedno nič resnega. Spoznam se na računalnike (no do te mere da tu več nevem kaj bi :P), ampak niti nevem kje bi začel debuggat, ker pojma nimam kak jebeni crash reproducat, ne najdem nekega patterna.
Zanima me predvsem prvo kot prvo, če je kdo seznanjen z čem podobnim, ter drugo - v kolikor prvo opcija fail-a - kak bi se lahko lotil raziskovat errorja, ker zdaj pa je že zadni cajt, da to pofixam.
Finta je v tem, da mi je znanka tudi lani "gnjavla" naj ji enaki error nekak rešim, pa tudi nisem mogel. No njej se je to dogajalo bolj pogosto, predvsem med filmi. Itak nisem nič pametnega našel, kasneje pa se je pač sprijaznila, ter laptopa itak ne rabi za kaj bolj resnega.

Mimogrede, če je tu kaki "comshopovec", ali pa znanec. Kako je z to dodatno garancijo (ki je bila dokupljena z računalnikom - "brez skrbi?") in mi marca poteče, glede na to da je firma nekak v p**? Mogoče kak pravnik, ki bi znal svetovati, če so mi dolžni računalnik popravit (par črk na tipkovnici ne dela, ter še kak malenkost), ali se lahko obrišem pod nosom?

Hvala

EDIT: Mogoče sem celo sekcijo zgrešil na forumu :)
  • spremenil: jizzer ()

[D]emon ::

Zanic driverji, graficna, ki se pregreva ... moznosti je cel kup.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

crniangeo ::

Izklopi hw acceleration v ff. Znan bug 530 grafe. Probi za foro 64 bitni ff.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

jizzer ::

Malo sem pozen :) Brez HW acc. se mi še zdaj ni nič zgodilo. Tudi v drugih programih ne. 64 bit firefox pa sem na prejsnih windowsih itak imel pa ni pomagalo.

@Demon
Driverjev sem probal enih 5,6 od oka pod laptopom pa imam hladilnik.

Drugače pa se gre za Intel Core i7 4th Gen, 4702MQ (2.20 GHz), nikjer ne najdem kera integrirana je, ker sem trenutno zdoma, dodatna grafična pa je 760m.

konspirator ::

--

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Random restart računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7512690 (10735) Pero_SLO

težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
51480 (775) Klemen11
»

Intel HD Grafika

Oddelek: Pomoč in nasveti
264446 (2414) Invisible1
»

Laptop za autocad, 3dsmax, photoshop

Oddelek: Kaj kupiti