» »

Moto Z Play - prvi vtisi

Moto Z Play - prvi vtisi

MxxW5 ::

Kupil sem Motorolo (ali Lenovo, kakor komu paše) Moto Z Play. Z vami bi rad delil prve vtise, morebiti komu pride prav. Kar se tiče tehničnih podatkov, jih tule ne bom navajal, saj imate Google, na hitro pa so vsi podatki tukaj:

http://www.gsmarena.com/motorola_moto_z...

Odločal sem se med Galaxy S7, Galaxy A5 in tole Motorolo (vem, da je cenovni razpon velik). Prva dva ima razstavljena vsaka telefonična trgovina in stojnica, medtem ko tole Motorolo skrivajo kot kača noge. Večina prodajalcev niti ne ve, da jo prodajajo, oziroma da jo ima Telekom v ponudbi. Po mojem je to škoda, saj gre IMO za odličen telefon za svojo ceno (pri TS za 360 EUR, drugače za okoli 450-470 EUR pri nas, v tujini pa verjetno ceneje).

Pri meni je nazadnje pretehtal velik ekran, velika baterija in občutek kvalitete v rokah. To je moški telefon, ki ni za vsak žep.

Najboljša stvar pri telefonu sta velik ekran (5,5) in velika baterija (3510 mAh). Čeprav ekran ni najvišjega ranga (le 1080), jaz pomanjkanja pixlov ne opazim, zadeva je dovolj svetla&kontrastna (amoled). O trajanju baterije po dveh dneh težko kaj rečem.

OS: Pred tem sem imel Nexusa in tale Motorola je verjetno najboljši približek stocku. Sicer je še na 6.0.1, ampak Nougat menda prihaja. Takole na prvi, pa tudi drugi pogled zadeve skorajda ni mogoče ločiti od stock Androida. Vse je enako, malo drugačen je vmesnik za kamero, Motorola je dodala le nekaj svojih pogruntavščin (različne ročne geste prižgejo luč in fotoaparat, ekran se prižge, če ga dvigneš ali zamahneš z roko čez, glasovne komande, itd.), ki ne motijo, morebiti bodo celo uporabne. Povedano na hitro, tole je najbolj nexusen ne-nexus telefon (tole pa je verjetno najbolj čuden stavek, kar sem jih napisal v življenju.)

Internalije: Telefon je srednji razred (snapdragon 625 + 3GB rama) in čeprav se tudi tu že dobi SD 820 (npr. OnePlus3), pomanjkanje najhitrejšega procesorja ne moti, oziroma se ne opazi. Jaz primerjalnega testa nisem delal, ampak iskreno dvomim, da bo kdo pri uporabi zaznal razliko med tole Motorolo in telefonom, v katerem je SD 820 (821). Tudi čitalec prstnih odtisov se meni zdi hiter in natančen.

Slabosti: Telefon je velik in težak. V Sloveniji se ovitkov zanj ne da dobiti. Tudi pri Telekomu ne. To je še posebej zoprno, ker je telefon narejen iz stekla in aluminija, kar pomeni, da lahko hitro zdrsne iz roke. Zraven sicer dobiš ščitnik zadnjega dela, ampak ta varuje le zadnjo stran in ničesar drugega. MotoModsTM so prodajni gimmick.

Tole so le prvi vtisi, zato o trajanju baterije, kvaliteti kamere, zdržljivosti in robustnosti ter podobnem ne morem reči še ničesar. Sem pa tole napisal zato, ker imam občutek, da je telefon pri nas po krivici povsem spregledan. In to je škoda. Marsikdo, ki namerava kupiti Samsunga, Huaweia ali LGja, bi bil s tole Motorolo morebiti bolj zadovoljen.

IL_DIAVOLO ::

Hahahaha :))

MxxW5 ::

Kaj pa je smešnega?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaslon OLED

Oddelek: Mobilne tehnologije
377192 (5838) kozorog
»