» »

Zimska znižanja

Zimska znižanja

Kleemen ::

Po večini trgovinah imajo zimska znižanja na zimska oblačila. Kupujem pohodniško jopico za v hribe nekaj med bundo in vetrovko. V Intersportu sem videl znižanja, skoraj vse -40% tako da kupujem nekaj za jeseni/pozimi za čez dolgo majico.. Pomeril sem si te dve in sta obe ok. Kaj bolj priporočate "puhovko" ali jakno?

http://www.intersport.si/shop/moski-595...

http://www.intersport.si/shop/moski-595...

Verjetno bom vzel puhovko, ker je kar tanka in verjetno isto topla. Kar je plus da si jo lahko zavežem okrog pasa ali pospravim v nahrbtnik, jakno bolj težko.. Kako ste zadovoljni z McKinley? Kaj drugega priporočate? Hvala za info.

Aston_11 ::

McKinley je sam po sebi čisto v redu. Prvi link ne dela. V drugem linku se mi zdi zadeva v redu. Sedaj pa: kaj razumeš kot pohodniško jopico za v hribe? Boš imel nahrbtnik gor? Boš imel samo zato, da ti ne bo mraz pri hoji ali se boš šel kakšen aktiven šport, kjer bo vključeno tudi potenje, recimo? Glede na ceno itak nimaš kaj dosti razmišljati.

Kleemen ::

Imam majico od njih in še par stvari pa so ok ja, nevem pa kako je z jaknami. Na otip deluje super, v praksi pa nevem. Predvsem me skrbi zračenje, ker v hribih se kar potim, ampak za takšno ceno mislim da bo super. Sploh glede na to, če je res znižano iz 110eur mora bit že ok zadeva. Predvsem mi je velik plus to ker je tanka in lahka, pa glede na to da je puhovka (material poliamid?) bi morala biti ok tudi za pozimi, ne samo jeseni/spomladi. Nahrbtnik imam za na daljše ture, na krajše samo torbico, jakno pa si zavežem okrog pasu - zato tudi iščem nekaj lahkega in ne predebelega, ker naprimer zimsko jakno se ne da zavezat okrog pasu, puhovko pa z lahkoto. Linka pa meni delata oba. :)

Invictus ::

Če je navadna plastika (kar za ta denar najverjetneje je), ti ne bo prepihalo. Ampak dihala pa definitivno ne bo ;).

Te stvari pač ne gredo vedno skupaj. Sploh ne za to ceno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kleemen ::

110eur ni ravno poceni oz. neka normalna cena za puhovko. Od North face naprimer, ki so ene boljših, če ne celo najboljše so naprimer 180eur.. :)

videc ::

Sprehodi se do Iglu športa, Kibube, Gornika, Promontane, pa še ena trgovina je, ki prodaja Jack wolfskin in poglej kaj imajo na razprodaji. Sigurno boš dobil boljšo kvaliteto kot v Interšportu/Hervisu.

http://www.iglusport.si/
https://www.kibuba.com/
https://www.gornik.si
...

Recimo: http://www.iglusport.si/trgovina/akcija...
pa imaš vetrovko in bundo v enem. Odstraniš notranji del, pa imaš samo vetrovko ali pa oblečeš samo notranji del in imaš jopič, ki greje.

Kleemen ::

Je tudi razlika x3. :D Drugače pa poznam te trgovine ja in vem da imajo veliko boljšo kvaliteto, zato tudi sprašujem glede McKinley. Za 65eur se verjetno splača, več pa ne bi dal za puhovko/vetrovko ker jo rabim parkrat na mesec predvsem pozimi.

Še link do uradne strani. Grem jutri še pomerit v trgovino, da vidim kako se prilega, itd.
http://www.mckinley.eu/men/jackets/pato...

matobeli ::

Kleemen je izjavil:

pa glede na to da je puhovka (material poliamid?)


Poliamid je tudi polnilo ali samo zunanja plast? Če je prava puhovka ima ponavadi tudi podatek o količini puha (g/m2 če se ne motim) ki je iz račk ali gosk, torej ni poliamid. :P

Svetujem pa tudi jaz obisk kake namenske štacune.

Kleemen ::

Verjetno samo zunanja plast, ne verjamem, da je prava puhovka z naprimer račjim puhom, te so ponavadi 150eur+ :)

Kleemen ::

Kupil omenjeno puhovko in je res 90% polnjena z račjim puhom, tako da vrhunsko. Si ne bi mislil, da se za tak denar dobi pravo puhovko, res pa da je znižana iz 110eur. Pa tudi ta serija je McKinley RED, ki je baje top klasa in malo bolj kvaliteten materijal kot navadni McKinley izdelki. Na otip in prilega se odlično, kako bo v praksi (pohodništvo) pa bo treba še sprobat. :)

matobeli ::

Huh, to pa je kar dobra varjanta.

Kolk pa je "bulky"? Bi bila primerna kot notranji sloj in čez en "hardshell"?

Kleemen ::

Ja za tak denar odlična. Primerna tudi za notranji sloj, ker je slim verzija in je lepo po telesu, tako da brez problema gre še vetrovka čez, čeprav ne vidim smisla, ker verjetno tudi za dež ok, če ni ravno naliv, za veter pa sigurno. Kar se tiče puha pa ima oznako 90/10 600, kar pomeni da je 90% notranjega materijala puha, 10% verjetno umetni materijali. 600 pa nevem. :D

bluefish ::

600 je verjetno gostota polnila.

Kleemen ::

Puhovka je odlična, sprobano v mrazu in vetru, vse super, lepo zračna, dokaj topla in zelo lahka. Za tak denar več kot super.
Zanima me kako je s pranjem puhovke, lahko normalno v pralnem stroju na 30% ali samo ročno?

Ganon ::

Kleemen je izjavil:

Zanima me kako je s pranjem puhovke, lahko normalno v pralnem stroju na 30% ali samo ročno?


Vse piše na listku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pohodniška oprema

Oddelek: Loža
465828 (796) koyotee
»

Nakup jakne

Oddelek: Loža
163770 (2398) impre
»

Intersport (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116267 (10649) bambam20
»

pohodniška oprema (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8918710 (12175) Okapi
»

med dvema šotoroma polovična razlika v ceni

Oddelek: Loža
51606 (1475) Okapi

Več podobnih tem