Forum » Programiranje » PHP n-število gnezdenj v arrayu
PHP n-število gnezdenj v arrayu
Hexx ::
Pozdravljeni,
soočil sem se z problemom v PHP-ju kjer sem imel naslednje podatke:
- $data -> kamor se shrani html
- $children -> array childov, npr: array('first level', 'second level', 'third')
- $html -> podatek ki ga želim spravit v zadnjega childa
Childov je lahko poljubno število, kako spraviti podatek v zadnjega childa?
Željen rezultat: $data['first]['second]['third'][0] == $html;
Prišel sem do rešitve, zanime me pa vaše mnenje ali obstaja kakšna druga/boljša rešitev:
soočil sem se z problemom v PHP-ju kjer sem imel naslednje podatke:
- $data -> kamor se shrani html
- $children -> array childov, npr: array('first level', 'second level', 'third')
- $html -> podatek ki ga želim spravit v zadnjega childa
Childov je lahko poljubno število, kako spraviti podatek v zadnjega childa?
Željen rezultat: $data['first]['second]['third'][0] == $html;
Prišel sem do rešitve, zanime me pa vaše mnenje ali obstaja kakšna druga/boljša rešitev:
$data = array(); $data = array(); $children = array('first', 'second', 'third', 'fifth', 'sixth'); $html = 'Some data..'; $level = &$data; foreach ($children as $child) { $level[$child] = array(); $level = &$level[$child]; } $level[] = $html;
smacker ::
HTML ima drevesno strukturo, ki se najlažje obdeluje z rekurzivnimi funkcijami
PS: drevo se da lepše predstavit kot pa z n-dimensional arrayi, obstajajo pa tudi knjižnice za parsanje/kreiranje HTML kode, da ne rabiš tega na roke počet Google: "tree data structure" in "PHP HTML DOM"
PS: drevo se da lepše predstavit kot pa z n-dimensional arrayi, obstajajo pa tudi knjižnice za parsanje/kreiranje HTML kode, da ne rabiš tega na roke počet Google: "tree data structure" in "PHP HTML DOM"
MisterR ::
Tak kot si naredil je ok, ampak skušaj uporabljati PHP metode. V tem primeru array_push().
http://php.net/manual/en/function.array...
http://php.net/manual/en/function.array...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | php dodajanje ključ arrayOddelek: Programiranje | 657 (536) | DeeJay |
» | PHP - array in IF statementOddelek: Programiranje | 771 (662) | Vanquish |
» | Nakupovalni voziček, seje in update količine?Oddelek: Izdelava spletišč | 1318 (1130) | phyro |
» | [PHP+HTML]Vprasanje glede forme s comboboxiOddelek: Programiranje | 1445 (1264) | cobrica |
» | java jsp captcha servletOddelek: Programiranje | 626 (567) | BRBR |