Forum » Pomoč in nasveti » Gemalto pametni USB ključek K30 Win7 ne naloži driverjev
Gemalto pametni USB ključek K30 Win7 ne naloži driverjev
mikromiki ::
Zdravo,
ali ima mogoče kdo kako idejo kako naj rešim zadevo..
Gemalto pametni USB ključek K30 mi npr. na starem compu dela brez težav, na novem pa mi zgleda ne naloži driverjev pametne kartice(?)- Win 7 Namestitev programske opreme melje in melje, na koncu pa napiše, da za pametno kartico gonilnika ni bilo mogoče najti. Sem tudi iz strani gemalto.com driverje instaliral, ampak nič.. Zadevo lahko safely removam sicer iz compa, tako da 'smartcard reader' je zgleda ok, pripravljen za uporabo, v NetStik pa se ne morem prijaviti ker ne prepozna zadeve..
Hvala za pomoč!
ali ima mogoče kdo kako idejo kako naj rešim zadevo..
Gemalto pametni USB ključek K30 mi npr. na starem compu dela brez težav, na novem pa mi zgleda ne naloži driverjev pametne kartice(?)- Win 7 Namestitev programske opreme melje in melje, na koncu pa napiše, da za pametno kartico gonilnika ni bilo mogoče najti. Sem tudi iz strani gemalto.com driverje instaliral, ampak nič.. Zadevo lahko safely removam sicer iz compa, tako da 'smartcard reader' je zgleda ok, pripravljen za uporabo, v NetStik pa se ne morem prijaviti ker ne prepozna zadeve..
Hvala za pomoč!
OZZY ::
A probaš preko firefoxa dostopat?? Če je temu tako daj uporabi en drug brsklalnik.. Za FF je potrebno še nekaj drugega naložiti, da dela.
Go with the flow.
mikromiki ::
rešil zadevo, naložit sem moral driverje ročno, v mojem primeru SCFILTER\CID_417374726964 iz microsoft update kataloga (https://www.catalog.update.microsoft.co... in jih preko upravitelja naprav ročno pohendlat in je zadeva zaživela... ok, samo... a bom moral res zdaj to na vsakem compu delat če bom hotel uporabit smartcard?!"€+++*%-="? če ja potem si ne predstavlajm da bi moral za vsak usb ključek najprej driverje ročno nalagat da zadeva dela- a naj ne bi blo tako da plug n p(l)ay dela? :) jao. jao. no, sej možno da pa ne razumem vsega. ahm ozzy, mi pa dela samo na explorerju ja, na mozilli ne, bo treba še malo raziskovat :) pa sej.. položnce so za plačat do 15. decembra :)
OZZY ::
Če ti dela v explorerju mora tudi opera ali crome špilat. FF pa je druga štorija.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hranjenje certifikata?Oddelek: Informacijska varnost | 2896 (2181) | CyberPunk |
» | Internetno bančništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19720 (15406) | Tilen |
» | Preverjanje digitalnega podpisaOddelek: Informacijska varnost | 8416 (6568) | neki4 |
» | KLIK NLB - Varnost ?!?!Oddelek: Loža | 5156 (3699) | madviper |
» | NLB klik - "domači" USB key ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4172 (3917) | b |