Forum » Programiranje » [C++ Naloga] Decimalno v binarno
[C++ Naloga] Decimalno v binarno
zigaliro ::
Živjo!
Narediti moram program, ki pretvori decimalno število v binarno število. Program sem naredil, je pa problem da ne vem kako naj naredim, da bi števila izpisal iz od zadaj. Sem tudi začetnik, zato prosim za čimbolj preprosto rešitev.
Tako zgleda program:
Narediti moram program, ki pretvori decimalno število v binarno število. Program sem naredil, je pa problem da ne vem kako naj naredim, da bi števila izpisal iz od zadaj. Sem tudi začetnik, zato prosim za čimbolj preprosto rešitev.
Tako zgleda program:
#include <iostream> using namespace std; int main() { int a; cout<<"Vnesi stevilo:"<<endl; cin>>a; cout<<"**************"<<endl; while(a != 0 ) { cout<<a%2; a=a/2; } cout<<endl; system("pause"); return 0; }
boogie_xlr ::
Najbolj preprost bi bil sklad (ang. stack), predvsem te zanimajo funkcije push pop in empty.
Druga varianta pa je z uporabo rekurzije, ampak to boš kasneje, ko boš malo bolj razumel delovanje.
Druga varianta pa je z uporabo rekurzije, ampak to boš kasneje, ko boš malo bolj razumel delovanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] - Spreminjanje programa s pointerjiOddelek: Programiranje | 1181 (933) | DaMachk |
» | Java passingOddelek: Programiranje | 3604 (3257) | mihibo5 |
» | KalkulatorOddelek: Programiranje | 1316 (1083) | lebdim |
» | Naloga v C#Oddelek: Programiranje | 2610 (2110) | Hardstyle |
» | C++ & XPOddelek: Programiranje | 1671 (1278) | Exilian |