Forum » Kaj kupiti » HP Probook in M.2 sata ssd
HP Probook in M.2 sata ssd
J-ronimo ::
Pozdrav.
Naletel sem na manjši zaplet. Prenosnik ne zazna ssd-ja, ne v biosu in tudi ne v OS. V biosu nisem zasledil nobenih drugih možnosti za diske, le boot priority. Posodobil sem ga seveda na zadnjo verzijo, v upanju, da se bodo odprle kakšne dodatne možnosti... Je morda misterij v driverjih? Na uradni strani nisem zasledil nobenega v stilu "ssd". Vsak nasvet dobrodošel.
Hvala v naprej,
J
Naletel sem na manjši zaplet. Prenosnik ne zazna ssd-ja, ne v biosu in tudi ne v OS. V biosu nisem zasledil nobenih drugih možnosti za diske, le boot priority. Posodobil sem ga seveda na zadnjo verzijo, v upanju, da se bodo odprle kakšne dodatne možnosti... Je morda misterij v driverjih? Na uradni strani nisem zasledil nobenega v stilu "ssd". Vsak nasvet dobrodošel.
Hvala v naprej,
J
crniangeo ::
probaj resetirati bios na privzeto vrednost. Preveri če imaš vklopjen uefi in secureboot.
Preveri tudi za sata v kakšnem načinu je, ne sme biti v compatibility mode. Probaj ga prestaviti v AHCI nacin .
Preveri tudi za sata v kakšnem načinu je, ne sme biti v compatibility mode. Probaj ga prestaviti v AHCI nacin .
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
zee ::
Ce ga BIOS ne vidi, je velika verjetnost, da je bodisi slabo vstavljen, ni prikljucen na napajanje ali pa crknjen.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
al1976 ::
HP zna bit tricky:
Tole spodaj je podobna zgodba za ProBook 645:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-H...
Just received a message from HP support: The M.2 slot of a ProBook 645 does NOT support a SATA interface. Contrary to what some of the manuals might suggest. The only supported SSD option is a 2.5" drive.
The M.2 slot only accepts HP whitelisted WWAN cards. So even an M.2 SSD with PCIe interface probably wouldn't work, but I don't have one on hand to test.
Just received a message from HP support: The M.2 slot of a ProBook 645 does NOT support a SATA interface. Contrary to what some of the manuals might suggest. The only supported SSD option is a 2.5" drive.
The M.2 slot only accepts HP whitelisted WWAN cards. So even an M.2 SSD with PCIe interface probably wouldn't work, but I don't have one on hand to test.
crniangeo ::
u lepa, smo ravno zadnjic nekaj čaral po biosih na enem lenovu zarad whitelistanja :)
je ratal :)
je ratal :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
jnovak ::
HP zna bit tricky:Ja, to se pa spomnim, ko sem lani kupoval nov prenosnik in so bili že neki novi ProBooki zunaj.
Sem si rekel, da ok, bom pa še malo počakal, saj M.2 slot zna koristiti. A sem na srečo vmes našel en review, ki se je dotaknil tudi tega & lepo povedal, da slot ni uporamen za disk ...
al1976 ::
Ja no, saj na mojem sluzbenem HP 850 G1 M.2 tudi deluje bp. Cisto mozno pa da obstaja tudi za moj model neka whitelist-a. Nisem preverjal.
J-ronimo ::
Očitno je bila težava v kontaktu. Zamenjal šrauf za boljši stik in dela bp. Hvala vsem za nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična plošča in M.2 ssd kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 3817 (2036) | Fsegula62 |
» | Nadgradnja SSD diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1748 (1553) | Silvo |
» | Prenosnik, ssd diskOddelek: Pomoč in nasveti | 5391 (3850) | r3dkv1c4 |
» | Prenosnik HP med delom "crkne"Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1716 (1323) | solatko |
» | BigBang notebook dva finalistaOddelek: Kaj kupiti | 4324 (3176) | D3m |